Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Kérdések Órája - vendégünk Radnai Gábor Elnöki Megbízott (utána Zenebutik!)

2009.03.03. 17:00 | Gador | 13 komment

Címkék: politika védelemigazgatás ómr1

ÓMR: A stúdióban köszönthetjük Radnai Gábort a Megyei Védelmi Bizottságtól. Elmondaná a hallgatóknak, hogy mi is az Ön beosztása pontosan?

Radnai Gábor: Március 1-től elnöki megbízott vagyok. Az Elnök úr által kiemelten kezelt kérdésekkel foglalkozom.

ÓMR: Ez konkrétan mit jelent?

Radnai Gábor: Az átkerülés alapjaiban rázta meg a közigazgatási rendszert, a társadalmunkat. A jelen helyzet számos kihívás elé állít bennünket, gyakorlatilag újra kell építeni a közigazgatást, a gazdasági rendszert. Ez egy nagy odafigyelést igénylő folyamat, amit bizonyos prioritási sorrendben látunk el. A kiemelt feladatok megvalósításának írányítását, koordinálását hozzám hasonló elnöki megbízottak koordinálják.

ÓMR: Hogy lesz valakiből elnöki megbízott?

Radnai Gábor: Sok munka árán! (nevet) Az átkerülés előtt a Nemzetvédelmi egyetemen végeztem, illetve a védelmi igazgatásban dolgoztam évekig. Az átkerülés után szinte azonnal a MVB Titkárság állományába kerültem. Az akkori szűrzavaros időszakban az egészségügyi ellátórendszer újraszervezésében igyekeztem közreműködni, mivel eddig is ezzel foglalkoztam. De részt vettem számos más feladatban is, mint például az új sorozási rendszer kialakításában, illetve ennek egészségügyi háttérének a megszervezésében.

ÓMR: A lehetőségekhez képest hogyan értékeli az MVB által végzett munkát?

Radnai Gábor: Ezt nagyon szubjektíven lehet csak megítélni. Én mindig azt várom el magamtól, és kérem a munkatársaimtól, hogy a tudásunk legjavát adjuk, tegyünk meg mindent, ami csak tőlünk telik.

ÓMR: Az MVB-t ért kritikák hogyan hatnak Önre? Jobbra ösztönzik, vagy esetleg elkedvetlenítik, letörik? Egyáltalán, mennyire ismeri a "külsős" véleményeket?

Radnai Gábor: Nos, én úgy állok a kritikához, hogy mindenki jót akar. Azt, hogy a rendszer, a dolgok jobban menjenek. Fontos számunkra a lakosság véleménye, hisz értük dolgozunk. Azt nem állítom, hogy a lakosság véleményének becsatornázását nem lehetne még hatékonyabbá tenni. A választásokat követően azt hiszem egy sokkal hatékonyabb, jobb rendszer épül ki, persze csak akkor, ha az állampolgárok elfogadják az új alkotmányt!

 

ÓMR: Sokat hallani a választásokról mostanában. Nem tartja még korainak?

Radnai Gábor: Nem, egyáltalán nem. A demokráciában minden hatalom a népé. A válság persze megkövetelte, hogy ezt a hatalmat ideiglenesen koncentrálja az MVB, ám mivel ez a sokkhelyzet megszűnt, a hatalmat vissza kell adni annak jogos tulajdonosának. Ennek módja a választás.

ÓMR: Tényleg úgy látja, hogy megszűnt a sokkhelyzet?

Radnai Gábor: Nem, nem szűnt meg. Az előbb kicsit pontatlanul fogalmaztam. Az persze igaz, hogy az azonnali, sürgős beavatkozást igénylő állapot szűnt meg, a helyzetet valamelyest sikerült stabilizálni. Ám a további teendőket már az állampolgárok felhatalmazása alapján szabad és lehet elvégezni. Sok ilyen van.

ÓMR: Tudna pár példát mondani?

Radnai Gábor: A gazdasági élet újjászervezése. A jogrend kialakítása. A szomszédos népekhez való viszonyulásunk, azaz a külpolitikánk.

ÓMR: Ezeket a kérdéseket hogyan lehet szavazás útján megválaszolni?

Radnai Gábor: A hatalmat a nép a választott képviselői útján gyakorolja. Azaz olyan képviselőket, pártokat választunk be a parlamentbe, amelyek a nézeteinket, álláspontunkat képviselik.

ÓMR: Mikorra tervezik a választások kiírását?

Radnai Gábor: A pontos időpont még nem dőlt el. Tavasszal valamikor. Meg kell várni, az olvadást, hogy választásokon indulni szándékozók kampányolni tudjanak.

ÓMR: Kik lennének ezek az indulók?

Radnai Gábor: Nos, erre a kérdésre nem tudok választ adni. A választási bizottságnál kell regisztráltatniuk magukat azoknak a pártoknak és személyeknek, akik indulni szeretnének a választáson.

ÓMR: Jól tudom, hogy Ön koordinálja ezt a folyamatot, a választások szervezését?

Radnai Gábor: Pontosítanék - részt veszek ebben a feladatban is. Az e célra létrehozott munkacsoport második alelnöke vagyok. Elnöke Dr. Magyar Imre, elnöki megbízott.

ÓMR: De akkor van komolyabb rálátása a választások tervezett folyamatára?

Radnai Gábor: Igen.

ÓMR: Kikből állnának a már említett választási bizottságok?

Radnai Gábor: Nos, speciális helyzetben vagyunk, hiszen egy új rendszert építünk. Ez azt jelenti, hogy a következő választások alkalmával az új alkotmány - amennyiben persze elfogadják azt az állampolgáraink - szerint történik a delegálás a választási bizottságba. Jelenleg az MVB, illetve a társadalmi szervezetek, egyházak delegálnak tagokat a bizottságba .

ÓMR: Mi lesz a feltétele a regisztrációnak, ki indulhat a választásokon? Kopogatócédulázás lesz? Van erre elég papír?

Radnai Gábor: Nos, a papír jelenleg probléma, ezért a mostani választások ebből a szempontból is különlegesek lesznek. A helyi VB-k teszik közzé a választásra jogosultak névsorát. Jogorvoslati idő 8 nap - tehát ennyi idő áll rendelkezésre az állampolgároknak, hogy jelezzék ha nincsenek rajta az íven. Az indulni szándékozó szervezeteknek, személyeknek a már említett Választási Bizottságnál kell regisztrálniuk magukat. Ekkor kapnak egy támogatás-gyűjtő ívet, amerre az aláírásokat gyűjteni kell. Ezeket az aláírásokat a helyi VB-k hitelesítik. Ha megvan a kellő számú támogató, akkor indulhat a választásokon az adott szervezet, személy.

ÓMR: Kellő számú? Ez mit jelent?

Radnai Gábor: A választások sok erőforrást igényelnek, és alapelvünk, hogy igyekszünk nagyon takarékosan bánni a közvagyonnal, pláne a mostani nehéz időkben. Ezért szeretnénk elkerülni, hogy valódi támogatás nélküli pártok, személyek induljanak. Ezért pártok esetében 10.000, személyek esetében pedig 3.000 érvénysített támogatói aláírásra van szükség. ez csak látszólag sok, hiszen az átkerült területek lakossága mintegy 300.000 fő. Az alsóházban pedig körülbelül 30 képviselő foglal majd helyet. Legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

ÓMR: Ezt reálisnak tartja? Nem érzik úgy, hogy például egy falusi jelölt így behozhatatlan hátrányba kerül egy városival szemben?

Radnai Gábor: A körzeteket igyekeztünk úgy meghatározni, hogy a városi és a vidéki lakosság is egyforma súllyal képviseltessen. Tehát a falusi körzetek kisebb lélekszámú körzetek, míg a városiakhoz több ember tartozik.

ÓMR: De a 3000 aláírás összegyűjtésére gondoltam. Esztergomon belül elég járni a várost, míg mondjuk faluhelyen települések között, nem őrzött, nehezen járható területeken kell áthaladni, aránytalanul nagyobb kockázatot vállalva.

Radnai Gábor: 3000 aláírás szükséges egy egyéni jelölt esetében. Szeretnénk, ha csak olyan jelöltek indulnának, akik tisztában vannak aképviseltjeik életmódjával, gondjaival, bajaival.   A képviselőség nem kötelző. Ha vállalja valaki, legyen tisztában azzal, hogy szolgálatra, keméyn fárasztó és bizony veszélyes szolgálatra jelentkezik.

Természetesen azonban igyekszünk mindenki testi épségét biztosítani. Megerősített járőrözéssel, több EÁP-pal.

ÓMR: Lassan lejár a műsoridőnk, pár gyors kérdésnyi maradt még csak. A jelenlegi MVB indul a választásokon?

Radnai Gábor: Az MVB egy közigazgatási, irányítási szerv, nem pedig párt. Így nem is indulhat a választásokon.

ÓMR: És a tagjai, a tagokat az Átkerülés előtt delegált régi pártok?

Radnai Gábor: Nem egészen. Az MVB tagságának csak kisebbik része politikus. Számukra is adott a választásokon való indulás lehetősége, a már ismert feltételekkel.

ÓMR: Egy személyes kérdés a végére: ha a választások utáni helyzetben az Ön posztja esetleg megszűnne, mivel foglalkozna "egyszerű" polgárként?

Radnai Gábor: Azt hiszem, számos munkalehetőség adódik ma Ómagyarországon. Mivel nem félek a munkától, nem aggódom, hogy nem találnék új munkahelyet.

ÓMR: Köszönjük az interjút. Radnai Gábor elnöki megbízottat hallhattuk. És most zenei rovatunk következik, az első dalt az elnöki megbízott úr választásában hallhatjuk, fogadják sok szeretettel az Ómagyar Rádió közvetítésében...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr18976116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harkaly 2009.03.03. 20:50:46

Hmmm. Ez olyan diplomatikus volt. Semmi konkretumot nem mondtal, de mindenre valaszoltal. Kicsit "politikusra" sikerult, de jo.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.03. 22:05:56

Mire gondolsz? Mit sumákoltam el? :)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.03.04. 07:31:31

például nem mondtad ki nyíltan, hogy "jó darabig mi leszünk a főnökök"; "mert ugyan a nép kezében van a hatalom, de túl hülye hozzá, hogy megfelelően használja"; valamint különben is, mónika són szocializálódott arcokra akarjuk bízni az országot, most? most nem arról van szó, hogy ha a vezetés elront valamit, hát akkor nem költözik újabb gyár a megyébe, a képviselők meg szotyiznak tovább a fotelekben, hanem ha most rontunk, valszeg letarolják a területet a barbárok. az emberekkel együtt"

csak, hogy mindenki tudja, mi a stájsz ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.04. 07:37:15

Majd meglátjuk, V.M. mennyire beszél nyíltan a mikrofonok előtt. ;)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.03.04. 10:51:54

És akkor a zenebutik.

Bee-Gees: Stayin' Alive
Michael Flatley: Celtic tiger
Harangozó Teri: Nem leszek a játékszered
Hernádi Judit: Sohase mondd
Beatrice: 8 óra munka

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.04. 10:53:41

"Kérem, a robbanó gyesznó csak amolyan szükségmegoldás, majd intézkedünk. [...] Nem, kendert sem fogunk ültetni. [...] Hát sajna se trágya, se permet, szóval nehéz idő az lesz, de éhezés semmiképp!" :P

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.04. 10:54:56

Szerintem a Bee-Gees produkciója tömegpusztító fegyverként akár rendszeresíthető is lenne;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.04. 12:10:30

Zenebutik a választások után:

P.Mobil: A pofádat befogod

bz249 2009.03.04. 12:14:03

@szs.: miért kell ezzel a választásokig várni? :)

amúgy ehhez egy kicsit OFF, de mi van a Bazsir nevű kereskedővel? csendben kivégezték, rohad a börtönben, visszaindult görögbe?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.04. 12:22:13

Bazsírt bezsírozták. :)

Nem hinném, hogy kivégezték volna, szerintem él mint marci hevesen, ellátva minden jóval (király alufóliatekercsek, dögös pillepalackok, sőt, néha még egy-egy aranyszínű, karcos DVD is, nyakba akasztható, Traiphax nevű démon ellen), szóval a nyelvtudása és egyéb ismeretei nagyon hasznosak, elengedni biztos nem fogják, dalolni meg önként dalol, hülye lenne visszamenni görögbe. :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.04. 12:22:41

Bazsir jól el van, sok biznicet kötött. Hallani fogsz még róla! ;)

bz249 2009.03.04. 12:23:59

@Gador: és sikerült azóta rávenni a tisztálkodásra?

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.04. 12:25:05

Van néki saját fürdetője! ;) Persze azért még most sem mindennap fürdik...
süti beállítások módosítása