Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Római séta

2009.04.22. 19:04 | Ghery88 | 38 komment

Címkék: róma ghery 2évad operation iulia

Két férfi sétált a Via Appia szélén. Egyikük egy sovány, harmincas éveiben járó, barnahajú, borotvált férfi volt, hivatalnoki tógát viselt. Marcus Comelus Passernek hívták és épp féktelen izgalmát leplezni próbálva magyarázott valamit alkalmi útitársának. Caius Esopius Cotta bizonyos körökben ismert patrícius volt. Ötven felé járt, ritkuló vöröses hajába ősz szálak is vegyültek. Akkor is ő diktálta volna a tempót, ha nem lett volna sánta a bal lábára.

 

- Jól van barátom, akkor most foglaljuk össze még egyszer! – mondta a patrícuis kimérten. Nem volt szüksége egy summára, de időt kellett nyernie, hogy kisüsse, mi legyen Passerral.

- Rendben van! – Passer most nagyon is rászolgált a cognomenjére: járás közben csakugyan úgy fészkelődött, mint egy veréb.

- Nyugodtan, lassan. – Cotta atyáskodó türelemmel beszélt.

- Tehát az a „levél”, amit ettől a rejtélyes barátodtól kaptál valóban felettébb különös. A színekről és a nő képéről felesleges beszélni. Olyan mintha a nőről áradó fény egyenesen beleégett volna a lap anyagába… Mintha tükörkép lenne, ami megőrzi a képet.

- Szerinted lehetséges ez? – ráncolta bozontos szemöldökét a vénülő kereskedő.

- Nem tudom dominus, nem tudom. Csak találgatok.

- Érdekelnek az ötleteid – egy pillanatra elgondolkodott, hogyan folytassa - …azok, amikről annyit hallottam már! Merész, bolond ötletek kellenek Passer, azokból bújik elő Iusticia!

- Köszönöm szavaid dominus. – mosolygott félszegen a hivatalnok.

- Folytasd!

- Tehát a képre nem érdemes szavakat vesztegetni. A „levél” anyaga már önmagában is kész talány. Tudós elméknek való. Magam csak annyira jöttem rá, mi nem lehet. Nem lehet egyiptomi papirusz, ahhoz túl fényes, könnyű, nem elég száraz és minden irányban hajlik. Állat bőre sem lehet, akkor már inkább papirusznak mondanám.

- Tehát valami ismeretlen papirusz lenne?

- Legyen, hívjuk papirusznak.

- Azt mondtad, az anyag csak a dolgok harmada…

- Valóban dominus. A tinta… Nem találok rá szavakat. Egyáltalán nem hasonlít semmilyen tintára. Olyan mintha maga a papirusz felszíne színeződött volna el. Ember így nem írhatott, Iupiter nevére esküszöm neked!

- Na! Csak csínján az eskükkel. Valaki csak készítette… - ez a Passer tényleg olyan, mint amilyennek Titus lefestette: a szelleme szárnyal, de nélkülöz mindenféle ratiot.

- Dominus! Ez a papirusz nem ég el rendesen!

- Hogy mondod?! – horkant a patrícius. Úgy érezte, menten gutaütést fog kapni. Már majdnem megragadta a plebejus grabancát, de az gyorsan reagált:

- Az istenekre! Hová gondolsz dominus? Rá kellett jönnöm, miből van ez a levél, így lecsíptem belőle egy kis darabot. Elvégre a kenyeret és a húst is falatonként vizsgálod, vagy nem?

- Az a levél, valószínűleg egy egész vagyont ér! Rád bíztam, te pedig…

- Ha valami mérhetetlen értékű…

- Ne oktass, beszélj!

- Szóval cseppentettem rá vizet. Nem történt semmi különös, elázott a csepp foltján, majd megszáradt. Cseppentettem rá borpárlatot. Az eredmény hasonló volt. Galacsinná gyúrtam, majd ismét próbát tettem. A papirusz csak gyűrött lett. Próbát tettem a tűzzel és akkor ért ám a meglepetés!

- Nem égett rendesen, ezt már mondtad. Mi az, hogy nem égett rendesen?

- Beteges színe volt a lángjának dominus! Aztán a láng kihunyt a papiursz darabja pedig megfeketedve is olvasható maradt! Persze egy fuvallat porrá törte és szétszórta, de kérlek, hidd el nekem!

- Hiszek neked Passer. No de, azt mondd meg nekem, mire jutottál a szöveggel?

- Ez csak az igazán izgalmas rész! A tartalma rejtély és még rövid is ahhoz, hogy a megfejtésével próbálkozzunk. De a külleme! Dominus, minden egyes betű teljesen egyforma!

- Ez még nem akkora csoda…

- Dominus, évek óta iratok olvasásával és írásával töltöm az életem dolgosabbik felét. Engedelmeddel, nekem nagyobb gyakorlatom van ezen a téren, mint neked.

- Ezt elismerem.

- Nincs olyan írnok, aki ennyire egyformán tudná róni a betűket. Kézzel nem írhatták.

- Hát?

- Valami módon pecsételhették, dominus. Más magyarázat nem lehet.

- De hisz, ennek semmi értelme! Ki készítene ennyire bonyolult pecsétet? Egyetlen levélért?

- Honnan tudod, hogy csak egy van? – Iupiterre! Miért nem gondolt, erre előbb?

- De minek pecsételni?

- Gondold el dominus! Az alfabétum minden betűjéről készítesz egy pecsétet. Többet. Egy ügyes mesterember potom pénzért tucatjával is képes rá. Azután, ha valamit írni akarsz, csak kigondolod, összerendezed a betűket, bekened tintával és rányomod a lapra!

- Érdekes ötlet Passer! Ebben még lehet is valami. Mondtad már másnak?

- Hogyne mondtam volna! Évek óta mondom, de nem hallgat rám senki. – a hivatalnok keserű képpel folytatta – Csak azért nem penderítenek ki, mert nincs nálam különb írnok az Aventinuson…

- Akkor nincs nálad különb ember a szöveg megfejtésére sem!

- Hagyd domnius, reménytelen!

- De hát latin betűket használnak! Ez nem lehet véletlen!

- Valóban nem. De ne feledd, hogy mi a saját alfabétumunkat az etruszkoktól kölcsönöztük. Továbbá hasonlít még rá némileg a hellének és főníciaiaké is. Ez az új írás viszont egyikre se hasonlít. Némely betűről azt se tudom, hogyan kéne ejtenem…

- Igen az az u két ponttal, valóban különös.

- Ugyanakkor kétlem, hogy zsákutca lenne. Gondolj bele dominus, a mi betűinket használják. Barátod szerint elbántak a gallokkal. Varázslatokat használnak, ami bizonyára civilizált vívmányokra utal. Erős, szervezett nép lehet ez.

- No és?

- Talán egy elveszett itáliai törzs, vagy hasonló. Néhány szavuk nem sok, de a grammatika struktúrája az eruszk iratokhoz is hasonlítható…

- Talán érted a szavaikat? – Passer egyre érdekesebb. Előbb nem érti, aztán már arról beszél, hogy talán mégis. Mint a szalma lángja: már épp kialudni véled, de aztán fellobban és elemészti a pajtát.

- Nem, semmi esetre sem. De ők talán érthetik a mi nyelvünket! Az ő alfabétumuk tartalmazni látszik a miénket. Csak néhol kicsit megtoldották. Az összetettebből könnyebb egyszerűbbet csinálni, ha érted mire célzok.

- Mit javasolsz Passer?

- Nem értelek…

- Patrícius vagy, van pénzed, befolyásod, embereid és tudásod. Mit tennél?

- Embereket küldenék. Nem kereskedőket, hanem megbízható embereket. Ha létezik az a nép ott Pannoniában, akkor meg kell őket találni.

- És szólnál a senatus bármely tagjának? – na, hogy veszed az akadályt fiacskám?

- Dehogy is! – Passer tudta, mit várnak tőle – Egy ilyen felfedezést vétek lenne marakodások és szócséplések tárgyává tenni.

- Na és az apa?

- Szerencsétlen már Pluto kezébe adta lányát. Ha hírt viszünk róla, talán bele is roppanna. Amondó vagyok, vagy a lányát vigyük vissza, vagy ne szóljunk egy szót se.

- Vigyük?

- Szükséged van rám domnius!

- Szóval innen fúj a szél! – a dolog kétesélyes volt, de lám a plebejus tényleg többet akar.

- Érinthetetlenek vagyunk egymás számára dominus… - egyelőre, de meglesz a módja ennek is.

- Ezért is választottalak téged! – mondta a patrícius majd egy éleset füttyentett.

 

Pár pillanattal később egy lovas érkezett Appia irányából egy másik lovat vezetve. Cotta maga kászálódott nyeregbe. Öreges dacból tette, holott úgy érezte, minden egyes alkalommal nehezebb. Az idő ugyan múlik, de mindenkinek jár egy igazán nagy dobás, hála Fortunának. És ez a dolog Pannoniában… A nemzettségéből akár homo novus is kinőhet, ha ez bejön. Csak ezzel a Passerral kéne kezdeni valamit. Ravasznak hiszi magát. Meg kell hagyni, Mercurius biztosan pártfogolja, de az ő nemzettsége tisztán és cáfolhatatlanul visszavezethető egészen Romolusig. Nem fogja hagyni, hogy egy kivakarózott plebejus packázzon vele. Hamar kell cselekedni, de a tervhez idő kell.

 

- Passer! – Cotta csak ennyit mondott, mégis nyilvánvaló volt, mit akar.

- Hogyne dominus! – Passer pedig készségesen átnyújtotta a tógája hajlatába rejtett különös levelet. Cotta átvette és a száját húzta.

- A másik fele gondolom biztonságban van…

- Szükségem van rád dominus, nem leszek az ellenséged.

- Mondjuk, hogy bízom benned…

- Férfitógát hordunk Caius Esopius Cotta, ne kertelj! – bátran hangzott, de a plebejus azért nem állhatta, hogy ne pillantson a harmadik férfira.

- Titus majd felkeres.

- Ave dominus!

- Ave Passer, ave!

 

Passer még soká nézete a két távolodó lovast. Igen, ennek így kellett lennie. Minden a terv szerint alakult. Cotta egyelőre még nem mer lépni, tudja, hogy nélküle semmire se menne. Ugyan ki más tudna bármit is kezdeni a pannonokkal, ha nem Marcus Comelus az Aventinus hagyatékkezelője? Ezer és ezer okiratot olvasott már el és írt meg. Mindegy milyen nyelven, milyen kulccsal titkosították, ő megfejtette. Mégis – vagy épp ezért – csak annyira engedték felkapaszkodni, hogy a nyilvánosság előtt ne tűnjön fel, valójában mennyire méltatlanul fogják vissza. Ezek a pannonok… Ők lehetnek a kulcs a jövőhöz. A kulcs a vagyonhoz, befolyáshoz. Kulcs a homo novusszá váláshoz. Passer szemei előtt már villákat, nagy és büszke családot látott. A Comelus geins senatori geins lesz. Ha nem az ő életében, hát majd a fia életében. És akkor majd nem szorul az ilyen Cotta-félék névleges támogatására. Csak annyi a dolga, hogy szót ért a pannonokkal. Mélyet szippantott a hűs tavaszi levegőből majd benyúlt a tógája hajtása alá és kivette a levél másik felét.

 

Exkluzív interjú! Csak nálunk!

 

Olyan furcsán ismerős. Tudta, hogy meg tudja fejteni, csak még egy kis idő kell. Valahogy időt kell nyernie, hogy eldöntse, mit kezdjen Cottával. Majd hazaindult egy aventinusi insulában található dohos lakására.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr761080569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.22. 19:15:15

a szerkesztő úr nagyon kemény címkét tapasztott hozzá... operation iulia, yeah. :)
veszélyes játékba kezd ez a passer gyerek. cotta nem kispályás lovag, derékig benne van a borostyánbizniszben. posca is új piacok után kajtatott messze északon, mert kell a lóvé a zabálásokra, meg a nőkre.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.22. 19:23:59

Aztán rájöttem, hogy rossz a cimke, mert latinul az inkább expeditione_iulia.
Passer meg még a végén kihal, mielőtt szabadalmaztatná a könyvnyomtatást és nagy tételben lehetne terjeszteni a pajzán költeményeket...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.22. 19:31:20

@szs.:
dehogy rossz. passer sorsa ghery kezében van. pollice verso?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.22. 19:36:47

Ja, azt amikor meg már azt hiszik, hogy sikerrel jártak, Nándi lelövi őket, hogy lopják az asszonyt...

Szakyster 2009.04.22. 19:46:40

Mármint ha még él :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.22. 19:48:00

Nándi élt, Nándi él, Nándi élni fog. Ahogy az összes Átkerült. :)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.22. 19:54:18

@szs.:
nnna, kérem, ez a különbség egy író, meg egy nem író között. neked van fantáziád...
tényleg, regényedbe nem kavarunk mi nagyon bele ezzel a sztorival? kr.e.239 körül mi a pálya a mediterráneumban? az ómagyarok keményen működhetnének mint orákulumok. "álljatok őrt / az alpes montes lábainál, mert jönnek a punok elefántok hátán / és ő vezetőjük hannibál."

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.22. 20:03:16

Mivel az első pun háború se igazán úgy alakult, ahogy meg van írva, Hannibál se állatkodik majd úgy, ahogy. Esztergom leosztotta a lapokat, hogy ki merre meddig, aztán igyekszik betartatni, húzd meg-ereszd meg alapon. Nemsokára összeütök egy doktrínát erről, de az biztos, hogy Rómát nem engedik át Afrikába, göröghonba is csak azért, hogy ragadjon rájuk némi műveltség. :)

bz249 2009.04.22. 20:10:30

@szs.: Nándinak rossz előérzete volt, először azt hitte azért, mert nem zárta el a gázt a kalyibában...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.22. 20:18:28

@bz249:
... aztán hirtelen megcsapta a fülét a nagy csend, nem horkolt mellette júlia."

bz249 2009.04.22. 20:25:41

@triumphator: egy moderálással nem lehet megoldani?

Egyébként Shakespeare is megirigyelné: napkelte az, s nem horkol júlia...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.22. 20:31:07

@bz249:
de meg lehet... csak lusta voltam.

hogy júliára talála,
így köszöne néki:
asszony, hol a söröm,
nem kiittad fenékig?

Szakyster 2009.04.22. 20:40:54

Ugyan már, Srácok. Júlia nem volt erős, vagy több mi nálunk. Sőt, hovatovább Júlia nem volt se jó, se szép.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.23. 00:17:39

Esetleg valami törzsolvasói vélemény arról, hogy sikerült tri legújabb bestsellérenek farvizén evickélnem?:) Ha már az alaphangulat megvan:)

Bónusz, az írók titkos tanyájának rejtett archívumából:

Irigykedem, kontárkodom,
billentyűzetem megragadom,
irigységem posztba rakom -
Római séta a groupson!:)

Niadal Ranien 2009.04.23. 02:23:25

Hello,

A kezdetek óta olvasom a blogot, és egy időben aktívan kommenteltem is, aztán az egyetem miatt nem sok időm maradt, de azt hiszem most kénytelen vagyok időt szakítani egy visszamenőleges nagy-nagy dicséret erejéig. Jók vagytok, jól írtok, ne hagyjátok abba. Triumphator és Gery így tovább nagyon jók vagytok (Geryben kellemeset csalódtam az elmúlt hónapok során). A többiek szintén jól írnak, csak sajnos az írásaik ritkasága miatt a történetek kontinuitása kissé nehézkes számomra. De összességében hajrá mindenkinek, ha lesz könyv (és remélem legalább egy Gyűrűk Ura terjedelemben és részletességgel:D) akkor tuti vevő leszek rá.

Üdv: N. Ranien

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.23. 07:33:08

@Ghery88:
farvíz? evicke? ne szerénykedj, ne szerénykedj, mert rád küldöm csikós legrosszabb emberét, aztán lesz nemulass. :D

bz249 2009.04.23. 09:01:35

@triumphator: és farbavizelés lesz? :D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.23. 10:23:58

@triumphator: de ha egyszer tiéd az érdem?:P Eredetileg egy senatusi ülést terveztem, ami az ómagyarkérdést vitatja, de ez sokkal jobb témának bizonyult.

@bz249: maradj a fizikánál, az jobban megy:) Farbavizeléshez vagy több ember kell vagy kloáka:P

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.23. 10:27:46

Hoppá, még valami. Ranien, köszönjük szépen a dicsérő szavakat (különösen én:), igyekszünk a legjobbat hozni. Szívem szerint lassacskán kezdeném az új évadot, hiszen másfél poszt már kész belőle, de ehhez többen kellünk.

Apropó, kellemesen csalódtál... Elárulod, hogy pontosan miért?:)

bz249 2009.04.23. 10:37:48

@Ghery88: igenis értettem! (amúgy 27-én hétfőn senki ne gondoljon rólam semmi negatívat, mert PhD-t védek...)

Ez a római szál mennyire lesz része a történetnek? Mert érdekes és úgyis kell majd egy Ómagyarorszáf:Róma spin-off.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.23. 10:43:34

A Róma spin-off akkor keletkezik, amikor a szerzők úgy döntenek, még több pénzt akarnak keresni:P Egyébként pedig minden történet addig tart, amíg Ti szeretnétek;)Persze Nandius Somodius nem fog sírjából visszatérni, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon az Albert zombiját irányító szs félistent, amiért az belekötött az elf szellemébe...:P

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.04.23. 11:41:01

hm, római átkerültek
mint mondjuk a tokaji helyszínelők

na jó, ez szar szóvicc volt, megyek ebédelni

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.23. 11:47:44

27-én Cotta beizzítja az összes római vajákost és egy nagy együtt szorítást tartanak BZ sikeres PHD védéséért, meg persze ALbert dandi is behívatja a püspököt, hogy verjék félre a harangokat. A kelták is áldoznának egy embert a nemes ügy érdekében, csak hát az emancipátorok suttyók és nem engedik.

bz249 2009.04.23. 12:16:51

@szs.: és egy részét... mondjuk egy karját vagy egy lábát? Azt se lehet feláldozni? És a tolerancia meg véleménynyilvánítási szabadság? Hüje rendőrállam! :P

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.23. 12:17:45

Majd kiküldjük Tigrist egy előzetes konzultációra az érdekedben;)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.23. 12:19:20

@szs.:

KÖZLEMÉNY
az augurok és a béljósok collegiuma közös virrasztást tart a maius kalendaeja előtti harmadik nap hajnalán Concordia temploma előtt bz249ius PhDsius ihletettségének vizsgálata céljából.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.23. 13:11:22

Cadifor felajánlott tíz harcedzett kelta legény, hogy segítsenek megvédeni azt a PhD nevű akarámit, kérdik, hogy Kalát vigyenek-e, vagy elég lesz a hagyományos kard-lándzsa-halálordítás kombó? Szállást adtok nekik, vagy vigyenek? :)

bz249 2009.04.23. 13:39:13

Elég lesz a kard-lándzsa-halálordítás kombó... elvégre öregek ellen kell menni. :)

De rendesen kell ám viselkedni.

Amúgy felsőoktatás van már Ómagyarországon? Ha jól tudom kis szurtos kelta kölykök kaphatnak rendes magyar oktatást. De mi a helyzet a külsősökkel. Mondjuk ez a Passer fiú... beirathatja a gyerekeit egy menő egomi suliba? (nyilván legfeljebb valami külsősöknek fenntartott iskolába)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.23. 13:44:08

Most még semmi, de a piliscsabai egyetem bázisán lesz majd felsőoktatás, bár alaposan megvágják a bölcsészek és egyéb léhűtők számát. Az orvosi és műszaki oktatás nagy része eleinte az ilyen tevékenységeket végző létesítményekben történik majd. Antik számára is lesznek iskolák, ahol válogatott antik számára folytatnak válogatott anyagokon keresztül agymosást, szigorúan ómagyarfil szellemben.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.04.23. 14:10:39

@szs.:
én a területre külsőst ab ovo (hogy stílusos legyek) nem engednék belépni, illetve csak tényleg a kiváltságosoknak engedélyezném. cadifor persze kivétel, mert jókor volt rossz helyen... a kis szurtos kelta meg a kis elkényeztetett patrícius kölykök a pun meg makedón meg germán srácokkal egy iskolában tanulhatják meg, azt amit tudniuk kell: mi mindenben jobbak vagyunk náluk. de csak valahol messze egomtól. az szent város.

bz249 2009.04.23. 14:34:37

És szegény Szidóni Antipatrosz honnan fogja tudni, hogy mondjuk az Efezusi Artemisz templom helyett inkább az Esztergomi Bazilikát kellene szerepeltetni a világ hét csodájának listájában? :D

bz249 2009.04.23. 14:57:59

@szs.: igaz... de két világcsoda egy városból? Legyen inkább a Tatabányai Hőerőmű! ;)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.24. 00:42:33

És a fizetős nyilvános vécé?:D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.24. 01:17:21

A pénznek nincs szaga... Pecunia non olet.

Niadal Ranien 2009.04.24. 01:45:49

@Ghery88:

Hello,
Megvallom őszintén eleinte az írásaid igen kétkedve fogadtam és nagyon a fegyverraktárba beszabadult diablofan tizenéves hangulat jött le, féltem is ettől, mert a sztoriötletet az egyik legjobbnak tartottam (bár tiriumphator első egy két írása sem fogott meg igazán na de aztán hűűű). Az is lehet, h csak én láttam bele, mindenesetre ha volt is kinőtted, úgyhogy tessék írni tovább-ez mindenkire vonatkozik-. :D És utólag is elnézést az előző elírásomért, kimaradt a nevedből a "h". Ghery :D.

Üdv: N.Ranien

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.24. 10:44:51

Köszönöm az észrevételt, direkt volt:) Szeretnék egy összetett, reális karaktert, ami azért nem teljesen azonos velem. (Én simán leléptem volna a keltákkal über-államot alapítani:P) A nickemet pedig már annyian írták össze-vissza, hogy már nem is tudom követni. A lényeg, hogy nekem szólnak:D
süti beállítások módosítása