Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

A blog arcai - nézőpontkarakterek

2009.06.02. 18:41 | szs. | 3 komment

Címkék: szerzők

A nagy tolakodás és könyöklés miatt a Védelmi Bizottság ABC-sorrend szerinti felsorolást rendelt el. (Itt pedig megtalálható egy korábbi, hasonló lista.)

Cián

Wágner György. Távközlési szakember, telefon, mobil, digitális elosztóközpont, szóval csupa olyan dolog tartozik hozzá, ami Ómagyarországon elég nehezen működik. De sokat tesz azért, hogy ez a helyzet változzon. Sajnos rossz oldalra keveredik, ezért idő előtt búcsút kell vennünk tőle... Adatlapja, bejegyzései.

 

 

 

 

Corpus

Cs. Németh Béla. A csentőfai iskola igazgatója, nem sokkal az Átkerülés után állt munkába a frissen megpályázott poszton. Az Átkerülést követően egy időre nyoma veszett, később azt állította, hogy átvágva a szkíták uralta Alföldön "hazament", de szülővárosa és rokonai helyett csak mocsarat és erdőket talált. Visszatérése után az új oktatási koncepciót kidolgozó bizottság tagja lesz, fontos pozíciót kap és közben ellátja a csentőfai iskola igazgatói teendőit is. Maga mellé vesz egy magatartászavaros fiút is, akit mindenki más ellökött magától. Bejegyzései. Igazi blogja, ami nem került át.

 

Gador

Radnai Gábor. Államigazgatási szakember, az Egészségügyi Minisztérium munkatársa az Átkerülés előtt. Menyasszonyával érkezett rokonlátogatóba Dobogókőre, így ragadt az ókorban. Már az első napokban beosztást kap a felálló Megyedi Védelmi Bizottságban, később az egészségügy mellett a sorozás megszervezésében is részt vesz, illetve Albert István bizalmasaként egyre fontosabb politikai szerepet is játszik, meggyőződéses albertiánus marad élete végéig.  . Adatlapja, bejegyzései. Igazi blogja, ami nem került át.

 

Ghery

Fülöp Gergely. Történészhallgató, az Átkerülés éjszakáján autóbalesetet szenved és a kelta őslakosok közé kerül. Megtanulja a nyelvüket, beilleszkedik, eleinte egyfajta mitikus lénynek, elfnek tartják, aminek köszönhetően fokozatosan vezető pozícióba emelkedik a közösségen belül. Brennus, a környéken gyülekező kelta hadsereg vezére is felfigyel rá, maga mellé veszi és megpróbálja a tudását az ómagyarok elleni háborújához felhasználni, de Ghery végül megöli a királyt és a vesztes háborúban széteső kelta szövetség egy részét az uralma alá vonja. Mikor vissza akar térni az Átkerült területekre, elfogják, már korábban is a körözési listák előkelő helyén szerepelt az keltákkal való együttműködés és az antik modern felszerelésekkel, fegyverekkel való ellátása miatt.  Adatlapja, bejegyzései

 

Harkály

Angliában dolgozó magyar, aki barátjával és barátnőikkel hazalátogatott, egy esztergomi kirándulásuk pedig az ókorban végződött. Nyelvtudásuk és fizikai alkalmasságuk miatt az itt ragadt külföldiekből szerveződő "idegenlégió" egyik egységének tisztjei lesznek, történeteiben ezen egység életének és bevetéseinek állít emléket. Bejegyzései.

 

 

 

T1gris 

Kapitány Csaba. Egykori boszniai veterán, aki visszaköltözve Magyarországra az alvilág prominense lett. Az Átkerülés után nem hajlandó elfogadni az új helyzetet, régi és új társaival az ókori népek közé akar átjutni, hogy ott kiépítsék a saját királyságukat, de az ehhez szükséges készletek elrablása közben súlyos veszteségeket szenvednek, majd T1grist is elkapják. Albert dandártábornok a kivégzés elkerülésért cserébe orvgyilkos küldetést bíz rá, majd annak sikere után egy különleges egység megszervezése lesz a feladata, ami sajátos, T1grishez illő módszerekkel fog az ómagyar területeket zaklató kelták ellen fellépni. (Később ebből a hírhedt egységből alakulnak ki az un. "megtörő" csapatok.) Adatlapja, bejegyzései.

 

Triumphator

Szomodi Nándor. Az Átkerüléskor a bicskei autópálya-rendőrségnél dolgozott, később az esztergomi püspök alá rendelt fegyveres erő, a Keresztesek tagja lesz, ilyen minőségben települ ki a Budapest helyén élő behódolt keltákhoz. Esztergom megtámadásakor megment egy keltáknál raboskodó római lányt, Júliát, aki később az élettársa lesz. Szomodit, érdemei elismeréséül először az esztergomi püspök védelmét ellátó Keresztes századba hívják át, majd a gellérthegyi kelták behódolása után egy kisebb különítménnyel kiköltözik a keltákat emancipáló csapattal. Itt több bonyolult helyzetet is meg kell oldania, végül a tavaszi kelta támadásban súlyosan megsebesül a váratlanul és tűzfegyverekkel felszerelkezve támadó antik rajtaütésében. Adatlapja, bejegyzései

 

szs.

Szondi Sándor. Csentőfán élő nyelvtanár, aki az Átkerülés után elveszíti a munkáját. Az események sűrűjétől eleinte távol maradva éli az átkerült falusi emberek életét, polgárőrként szolgál, a családjával foglalkozik. Mikor Csentőfát T1grisék megtámadják, részt vesz a túszmentő akcióban, az ő irányításával lövik le a falut sakkban tartó orvlövészt. Nyelvtanárként behívják, hogy vegyen részt a kelta nyelv minél gyorsabb elsajátítását célzó programban, amihez elfogott keltákat is felhasználnak. Látva az alkalmazott módszer eredménytelenségét felvázolja, hogy szerinte hogyan kellene - nem keltákat helyezni magyarok közé, hanem fordítva, anyanyelvi környezetet teremtve. Ennek köszönhetően őt is kijelölik a behódolt kelták közé kiküldendő nyelvtanárok csoportjába, így egy kovácsmester mellé költözik pár hónapra. Adatlapja, bejegyzései. Az ő történetszálával indult eredetileg Ómagyarország; blogja, honlapja a való világból.

 

 

 

Vinitor

Vinitor Miklós. Csentőfára költözött agrármérnök, aki egyrészt a mezőgazdaság átkerülés utáni helyzetével foglalkozik, másrészt a falu életében is egyre fontosabb szerepet tölt be. A túszejtéskor kitört tűzharcban is részt vesz, majd az egyik elesett védemi bizottsági tag helyére választják. Esztergom figyelmét is felkelti a csentőfai mezőgazdaság és védelem szervezésére irányuló erőfeszítéseivel, így megkeresik, hogy az esedékes választásokon legyen ő a körzet egyik jelöltje. Később jelentős szerepet játszik az ómagyar mezőgazdaság és emancipáció területén is. Adatlapja, bejegyzései

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr541159726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2009.06.26. 14:55:31

Az sz hogy került a t után az abc-ben? :D

Fanatikus Oltás - http://www.dunaferrkikoto.com 2009.08.12. 09:21:03

@bz249: Ahogy Szondi Sándor került Szomodi Nándor után... SÜN!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.12. 09:41:28

Kapitány-Szomodi-Szondi

Szóval, van még kérdés? ;)
(Jól van, a Gador védhetetlen, menet közben változott a logika. :)
süti beállítások módosítása