Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Szőke ciklon vörösben

2009.09.28. 08:30 | bz249 | 28 komment

Címkék: bz249 ibéria vitezkapitany

- Mielőtt megkérdezné: egy eltévedt germán hercegnő, egy régi röplabdás családból származó emancipátor, a gének szerencsés keveredése és megfelelő táplálkozás. Ha csak a seggemet hesszöli, az a sok edzéstől és a gyakori terepmunkától lett ilyen.

A lány legfeljebb huszonöt, de minimum százkilencvenöt volt és a borosüvegek címkéit vizsgálta. Vitéz messze nem rendelkezett akkora vagyonnal, mint az a régi Forma-1-es ürge, hogy egy harminc évvel fiatalabb és húsz centivel magasabb kislánnyal bármi ügye lehessen. Segget stírölni viszont ingyen van, sőt egy kis időt a combjára is rászánhatott.

- Ja majd el felejtettem – még mindig nem fordult meg, nyilván valami bányarém feje van, akkora orral, mint egy balkezes kozákpisztoly – Kovács Nikolett, ön gondolom Nyéki Attila.

- Nem, én vagyok Nyéki Attila, az úr Vitéz József…

- …A Türr István kereskedelmi hajó kapitánya, szolgálatára.

Egynek elmegy, na jól van csinoska, rendben, az arca is szép, a vörös haj jól megy a szeméhez, de a melle akkor is kicsi.

- Attila nem mondtad, hogy társaságunk lesz. Ha szólsz, úgy készültem volna.

- Mit csináltál volna? Esetleg megmosdasz? Rendbe teszed a szakállad?

Nyéki csak irigy volt. Vitéz kapitánynak sűrű, erős arcszőrzete volt, amit egyébként gondosan ápolt és kéthetente fazonra nyírt. A kocsmáros ezzel szembe csak ritka, szálas bajszot bírt volna növeszteni, szakállal pedig egyenesen nevetségesen nézett ki, Vitéz egyszer látta. Előbb-utóbb a puci arc is visszajön a divatba, Athénban biztos könnyen szerezne barátokat.

Nyéki egy egészen korrekt méretű ládát tartva állt a hátsó ajtónál. Az arckifejezéséből ítélve nem pehelypaplanokkal töltötték fel. Valami felirat is volt rajta, de abból a távolságból Vitéz nem tudta kibetűzni. Egy pillanatra elgondolkodott, hogy segítsen-e neki, de ő sem szeretné, ha a saját hajóján valaki más rendezkedne. A kocsmáros majd leteszi a ládát oda, ahová akarja.

- Kösz –  fújtatott egy nagyot Nyéki, miközben egy kissé szemrehányóan nézte a magát kényelembe helyező Vitézt – remélem máskor is a segítségemre leszel, amúgy foglaljatok helyet, az én kocsmám a ti kocsmátok!

Niki egy palack Chateau Biatorbágy Juhfark mellett döntött, ha már így hirtelen részesedést szerzett a Kikötőben. Nagy szerencséjére Nyéki pont a szemmelverés leckéket hagyta ki a mágusképzőben, így túlélte a mutatványt.

Vitéz végre el tudta olvasni a dobozra írt feliratot is: Euskadi Ta Askatasuna. Kovács kisasszony(?) is csatlakozott az asztaltársasághoz. Egyáltalán nem szép, innen közelről tisztán látszanak a szeplői, kár, hogy Vitéz kapitánynak valójában tetszettek a kissé szeplős nők. Szerencséjére Nyéki magához ragadta a szót.

- Azt hiszem, mint a leginformáltabb ember, nekem kell levezényelnem a bemutatást. Józsi, íme egy istennő, illetve nem is egy, hanem sok. Kovács Nikolett az Alosztály egyik legértékesebb alkalmazottja, magas, pláne a stöpszli antikhoz képest, tökéletes alakú és négy nyelven beszél. Vagyis teljesen megfelel az antik istenekről alkotott sztereotípiáinak. Megfelelő felszereléssel még csodákat is tesz.

- A Cataniai Artemisz! – most döbbent rá, honnan volt annyira ismerős a lány

- Többek között, egyébként nem szeretek egyedül inni, olyat csak alkoholisták tesznek.

- A hölgynek igaza van Attila, én is kérek egy ugyanolyat.

- És akkor erről a kalózról, itt ni. – Nyéki mellényúlhatott, Vitéznek csak egy Fiumei Magyarrizling jutott - Vitéz József kapitány, az egyik legnagyobb bajkeverő, aki valaha nekünk dolgozott, de valaki odafent nagyon szeretheti őt, mert mindent túlél. Olyan, mint a régi filmekben a főhős, aki egészen valószerűtlen dolgokat megtehet, mert sem a forgatókönyvíró, sem a rendező, de a közönség sem hagyja, hogy meghaljon. Remélem, hamar megszeretitek egymást, mert együtt kell majd dolgoznotok.

- Nagyon hülye kérdés lenne, hogy min?

- Kivételesen a megfelelő kérdést tetted fel Jóska! Az Alosztály történetének legnagyobb szabású műveletén. A fedőneve Euskadi Ta Askatasuna.

- ETA? Robbantani fogunk vagy védelmi pénzt szedni? Vagy a spanyol kormány ellen lázadni, kár, hogy…

- Telitalálat!

- Mi?! –  Vitéz és Niki együtt sem értették az egészet, hát még külön-külön

- Egy ilyen Átkerülés előtti vén trottynak azt hiszem, nem kell elmagyaráznom a történelmi hátteret, de Nikolett kedvéért röviden. Szóval az Átkerülés előtt az Ibéria-félsziget nagy része egy Spanyolország nevű állam ellenőrzése alatt volt, a fővárosuk a sziget mértani közepén állt és a népesség túlnyomó részét a spanyoloknak nevezett újlatin népcsoport tette ki. De két jól elkülönült népcsoport többé vagy kevésbé komolyan küzdött a függetlenségérért. Az egyik a katalán, amelyik a mai gótokhoz vezethető vissza, szóval szegről-végről a rokonai. A minket érdeklő viszont a másik, a baszk. Ezek egy igen érdekes csapatot alkottak, egy olyan nép, amelyik egyetlen másik európai néppel sem hozható kapcsolatba. Az Átkerülés előtti nyelvészek szerint az ibér nép maradványai voltak, a mieink azt hiszem, megcáfolták ezt a lehetőséget. De a lényeg, az ő függetlenségi mozgalmuk volt a Baszkföld és Szabadság, vagy baszkul: Euskadi Ta Askatasuna. Ezek időnként robbantottak a spanyolok ellen, máskor meg inkább bűnszervezetként működtek. Eddig világos?

- Egen.

- Aha.

- És akkor az analógia varázslata. Elnyomott ibérek, vagy protobaszkok, elnyomó karthik vagy protospanyolok. Már csak egy darab hiányzik a kirakósból: a proto-ETA.

- Egy dolgot hagytál ki ebből a nagyszerű eszmefuttatásból Attila. Ezek az ibérek eddig is lázadoztak a karthik ellen, de lenyomták  őket, mint a bélyeget. Semmi esélye egy sikeres lázadásnak.

- Ha marad a jelenlegi felállás, akkor nem. De ha az ibérek technikai fölénybe kerülnek, akkor borulhat a papírforma.

- Te meghibbantál! Vagy Andersen, vagy Grimm, vagy bárki, aki ezt kitalálta. Fegyvereket akarsz adni az antiknak?

A láda végre értelemet nyert. Illetve nem nyert értelmet. Ugyanis kardokkal volt tele. Közönséges kardokkal.

- Kardok? Azt hiszem, ebből egészen jól el voltak látva eddig is.

- De nem ilyenekből  – hiába Pallasz Athéné nem csak a tudományok patrónusa, hanem hadistennő is volt – ezek középkori darabok, jobbak az antik cuccainál.

- Íme a Katzbalger, a Landsknechtek másodlagos fegyvere, az egyik legkiválóbb rövidkard a történelemben. Ibéria új reménye, a szabadság fegyvere.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr511411331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsé 2009.09.28. 08:37:05

nocsaknocsaknocsak... jó minőségű kardokat adunk az antiknak? :)

azt ugye tudjátok, hogy az első körben lebukunk, de hát istenem, hihetően tagadható
:)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.09.28. 09:12:40

Ezt is Gherynek köszönhetjük! :)

boibo 2009.09.28. 09:22:22

ETA
:)))

(bz, mondtam már, hogy odavagyok a humorodért?! :D)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 09:54:15

Minden kedves érdeklődő Anti!

A Dravus alsó szakasza és a Danuvius között elterülő hegyek környékén, én Az Elf, jutányos áron kínálok nektek mindenféle titkos és hatalmas ómagyar fegyvert. Kérlek titeket, ezt a felhívást tartsátok titokban, különben a végén még aljas módon meggyanúsítanak, hogy tiltott tárgyakkal üzletelek, holott a tudás közös kincs. Én kész vagyok ezt megosztani veletek, kínálatom a következő:

1 db Z osztályú csatahajó
1 db H osztályú csatahajó
1 db USS Nimitz osztályú repülőgéphordozó (még repülő is van rajta)
15 db SCUD típusú ballisztikus rakéta, mobil kilövőállványon (igény szerint nukleáris robbanófejjel)
3 db Panzer Pz. 1500 típusú irtó nehéz harckocsi
8 db szupertitkos, átkerülés előtti néptől származó Black Eagle harckocsi
1 db katonai kémműhold és a hozzátartozó Titan hordozórakéta
3 db Micrfosoft Windows 98 típusú támadószoftver
1 db Képes Világtörténelem
és egy átkerülés előtti tudástár, a Magyar Nagylexikon összes könyve

Siessetek, aki korábban érkezik akár az egészet elviheti féláron! A többit tudjátok, ahogy szoktuk. (Trákok kíméljenek)

Üdvözöl titeket

Gerrí az Elf

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.09.28. 10:19:55

@Ghery88: látja ezt az aljas, szemtelen fickót a kedves és mélyen tisztelt (és lefizetett) bíróság?! Hát lehet más ítélet mint: agyonlövés, felakasztás, kerékbetörés, mérgezés, négyelés, stb???? :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.28. 10:29:37

De azért ne ebben a sorrendben, mert ha agyonlövéssel kezdjük, a többi már nem olyan szórakoztató.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 10:37:43

Annyit azért kérhetek, hogy ne a Szerk úr akarjon agyonlőni, kérem tisztelettel?:D

bz249 2009.09.28. 11:14:41

@szs.: ccc micsoda beszűkült materialista gondolkodásmód... bezzeg Kapisztrán Szent János (?) nem volt rest kiásni a Budai Nagy Antal féle parasztfelkelés vezetőit egy jó kis korbácsoláshoz ;)

bz249 2009.09.28. 11:16:22

@drazsé: nem véletlenül választottam a Katzbalgert, az hihető, hogy a gladius (hispán rövidkard!) továbbfejlesztése... jó hát alig több, mint ezer év tapasztalatával, de abból indult :)

boibo 2009.09.28. 11:22:31

Lehet, h Ghery listáját kellene feldobni a twitterre, hnaptól itt nyomulna a blogon a teljes Al-Kaida. Vagy kopogtatnának az ajtaján. Vagy szs-én.
Szervezzek Nektek vendégeket? :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.28. 11:34:15

@bz249: Nem a restség itt a tényező, hanem a szórakoztatói faktor. Mint mondottam volt.
@boibo: Elf-Kaida, ha már. :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.09.28. 12:14:22

@Ghery88: Majd én-majd én! :) Akko' sokáig szendvedsz! :) (Amilyen "ügyesen" lövök én... Szóval szerkúrral jobban járnál ;)

bz249 2009.09.28. 13:32:59

@Ghery88: csatahajót nem neveznek Z-osztályúnak, a Z az a Zerstörer (romboló) rövidítése és igen komoly sértés lenne, ezzel illetni egy 40-80.000 tonnás szörnyeteget :D

szóval átvertek, amikor beszerezted ezt a tételt

bz249 2009.09.28. 13:35:48

@szs.: szerintem jól szórakozott Kapisztrán mester. Bár lehet, hogy egy elismert, és komoly hivatástudattal bíró inkvizítor csak hidegfejű szakmai szempontok alapján mérlegeli a cselekedeteit.

teddybear01 2009.09.28. 15:54:24

Kapisztrán atya csak a szokásos rutint követte, amennyiben az eretnekséggel vádolt egyén meghalt, akkor a holttestét korbácsolták meg, égették el, stb. Ehhez, ha kellett kiásták a sírból.

Mellesleg, ez szokásos volt nem csak akkor, de jóval később is. Például Cromwellt halála után két évvel a visszatérő királypártiak kiásták, lefejezték, majd a fejét lándzsára tűzték.

teddybear01 2009.09.28. 15:56:24

Azt hiszem, a baszkok felpiszkálását rá kéne bízni pár massiliai görögre, esetleg más, az ómagyarokhoz nem azonnal kötődő alakra. Álcázás ugye.

bz249 2009.09.28. 15:57:41

@teddybear01: miért bíznád emberekre a dolgot? ;)

teddybear01 2009.09.28. 16:17:35

@bz249: Ja a vöröskére gondolsz?

De a kisegítők lehetnének valódi antik, lehetőleg olyanok, akiknek lenne törleszteni valójuk Hamilcarék felé.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.09.28. 17:40:29

@teddybear01: ööö... mondta vki, hogy nem így lesz? ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.28. 19:06:10

Amúgy a vöröskének egész jó képet találtam, nem? Csak mert senki sem dicséri, pedig kemény munka volt ám a castingolás. :)

bz249 2009.09.28. 19:19:20

@szs.: jó lett a vöröske!

boibo 2009.09.28. 20:18:22

@szs.: Khm... ie7 nem tölti le. Pedig most egész kíváncsi lettem.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 20:25:29

@boiboí: használj ff-ot, jobb;)

@Gador: tőled nem félek annyira, a körbelövés csak ijesztő:D

@bz249: és a microsoft féle támadószoftver az neked smafu? Mellesleg nem mindegy hány tonna hajó porosodik a Mecsek tövében?:D

boibo 2009.09.28. 21:36:50

Elhiszem én, @Ghery88: , csak hát egy begyöpösödött vénasszony vagyok, ezt szoktam meg, ezt használom. Anyám meg zsírral főz... terhelt vagyok genetikailag a konzervativizmussal. :(

Valandil 2009.09.28. 22:23:24

@szs.: A vöröske engem is megbaszkolhat, ha lesz egy kis ideje. :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.28. 22:31:41

Na de kérem, így gondolni Artemisz istennőre, nyomás engesztelőt áldozni, de izibe! :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.29. 09:10:13

Én néha vadászok is, nekem Artemisszel különösen jó a kapcsolatom! :)

Egyébként hogyha Artemisz egyéb, a novellában ecsetelt attribútumairól kerestél volna képet (nem a germán apáról), akkor biztos többet beszélnénk róla! :)

Sex sells.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.29. 09:17:05

Röplabdás képeken is gondolkodtam...
süti beállítások módosítása