Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Szoknya a fedélzeten

2009.09.29. 08:30 | bz249 | 14 komment

Címkék: love bz249 vitezkapitany

Nyéki egy jóllakott óvodás mosolyával méregette a csillogó pengét. Most már Vitéz is észrevette a különbségeket az ókori fegyverekhez képest, a penge hosszabb volt és a közepén több vércsatornával könnyítették ki, a kezet pedig egy nyolcast formázó keresztvas oltalmazta. Ezt a fegyvert vívásra és nem döfködésre tervezték. A súlyelosztása is jobb volt, alig kellett erő a forgatásához, legalábbis azokhoz a gladiusokhoz képest, amiket eddig a kezébe vehetett.

- A becslések és az első tapasztalatok alapján minimum húsz százalék harcérték növekedést jelent, ha kitanulják a használatát akár negyvenet is. Egy felkelés, ezekkel a fegyverekkel komoly gondot okozhat a karthiknak. Még győzelmi esélye is van a számítógépesek szerint.

A harcérték-számítás Hetényi alezredes forradalmi újítása volt, még vagy tizenöt éve, bonyolult formulák segítségével megpróbálta számszerűsíteni a különböző ómagyar és anti hadseregek erejét, hogy optimalizálni lehessen a megszálló és beavatkozó erőket, valamint megtippelni az antik közötti konfliktusok kimenetelét. Azt azért erős lenne kijelenteni, hogy a módszer totális csődnek bizonyult, mindenesetre arra, amire kitalálták pont nem volt jó. Nukleáris töltetek és az őket célba juttatni képes rakéták hiányában azonban a számítástechnikusok tökéletes problémát kaptak a kezükbe, amin a nagy méretű és fogyasztású, de kis teljesítményű tranzisztoros gépeikkel elrágódhattak.

- Kíváncsi vagyok, vajon Halmai seregének mennyi lehetett a harcértékszáma.

- A harcérték számítás nem képes figyelembe venni, hogy egy idióta barom vezeti a sereget. Egyébként azt hittem van némi megtárgyalni valód Barkasszal. Mindegy majd találok valaki mást.

Nagyon gyenge kísérlet volt.

- Nem mondtam, hogy nem vállalom el. Mellékesen üdvözlöm anyádat.

- Remek, mikor indulunk?

 

***

- Olyan, mint a márványszobrok Olümpiában.

- Ronda debella.

- Ne röhögtess már, tökéletes arányai és micsoda segge van! Friss, kemény hús!

- Viszont egyáltalán nincs csöcse!

- Nem azt kell dugni!

- Amekkora neked van, azzal nem sokra mennél!

- Kassai, Lovász és Olajos urak! Legutóbb még úgy volt, hogy az a tevékenység, amiért a bérüket kapják nem az utasok dülledt szemmel történő bámulása, hanem egy bizonyos hajó üzemeltetése. Nyomás dolgozni!

- Igen uram igen!

- Nem mellesleg felejtsétek el a bulát, ha ő nem ver agyon, én nem doblak be a vízbe, akkor még mindig ott van a Kikötő csaposa.

- Főnök, úgy érti, hogy a csaj és Dénes?

Porkoláb Dénes a krimó főcsaposán legalább százhúsz kilogramm önsúlyú, mindkét felkarján tetovált, a bal szeménél egy Metapontumban beszerzett forradást (oka egy egyébként rendkívül hősiesen megvívott kocsmai verekedés) viselő nyugállományú matrózon, a munkakörhöz kapcsolód összes sztereotípiát be lehetett mutatni. Kezdve a finom modorral, folytatva a magas műveltséggel és a cizellált szókinccsel és lezárva személyes higiénia iránti túlzott igénnyel. Szóval valódi társasági ember volt, jó kapcsolatokkal a felsőbb körökhöz. Tipikusan az az ember, akihez Kovács Nikolett (a Cataniai Artemisz többek között) komoly (egyébként csak Esztergomban megvalósítható) terveket dédelgető, négy nyelven beszélő, diplomás úrilányként vonzódna. A szerelem ugyan vak, de az érdeknek sasszeme van.

- Hülye!

- Most mi van?

- A csaj Nyéki köreihez tartozik, de ő valószínűleg inkább Dénessel veretne laposra, mert hamarabb megvan. És most, hogy mindent tudsz, akár be is hányhatod a szenet a raktérbe. MOST! 

***

- Szabad!

- Nem zavarom?

- Tulajdonképpen igen, de semmi kedvem az „Ibériai mitológia” következő  fejezetéhez. Legalább harmincszor átolvastam már. Szóval jöjjön csak be.

Technikai értelemben ez továbbra is a kapitány kabinja volt, de Lovász képtelen volt rendet tartani a sajátjában szóval, hogy ne érje szó a ház elejét Vitéz inkább a saját kabinját adta át. Ha legalább felerészben igazak voltak Nyéki értesülései a nőnek egészen az Alosztály legfelső szintjével voltak kapcsolatai. Állítólag személyesen ismerte Grimmet.

- Szóval csak annyit szeretnék kérdezni, hogy Periklész, a kormányos és hajószakács is. Egyébként tényleg görög, de már emancipált. Szóval, hogy Periklész mindent beleadott a mai menübe és tényleg jól sikerült. Már, ha szereti a halat. Még Massiliában tanulta, a franciáktól. De biztos elolvasott ezt-azt. Vagyis hát azt szeretném kérdezni, hogy nyilván megértem, hogy nem szívesen étkezik a legénységgel. A legtöbbjét én se az eszéért vettem fel, szóval sok társalognivaló nincs velük, egy ilyen kis hajón meg ugye nem lehet külön tiszti étkezőt kialakítani. Na de, hogy el ne felejtsem, amit kérdezni akartam, szóval nyilván, ha úgy gondolja, akkor csak idehozom a részét és már itt sem vagyok, de ritkán adódik, hogy egy ennyire kimagaslóan… jaj nem úgy értettem. Szóval ritkán van ennyire különleges utas a hajómon, akivel rendesen lehetne beszélgetni, meg a küldetés miatt se árt, ha jobban megismerjük egymást. Vagyishát, ha nem bánná, akkor esetleg együtt is elkölthetnénk ezt a vacsorafélét. Sajnos borral nem tudok szolgálni, ugyanis nem bírja a rázkódást, de sör van, ha esetleg szereti.

- Örömmel, annyival nem lehet rosszabb program az Ibériai Mitológiánál. Sőt bízok benne, hogy egy fokkal jobb is lesz. Tatabányai?

- Természetesen – normális esetben Fiumei Vasmacska szokott lenni a raktárban - Mikor?

- Amikor ráér, nekem csak feküdni kell a kabinban szóval szabad vagyok, mint a madár.

- Akár most is?

- Akár most is...

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr301413972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boibo 2009.09.29. 08:48:09

A posztot még nem olvastam - bocs!
De a céges gépen látszik a csaj. Hááát.... nekem nem esetem.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.29. 09:21:09

Ilyen galád mértékű ollóhasználatot már rég láthattunk!

Várj boibo, nem láttad még az egyéb eposzi jelzőit, úgyis mint Jóseggű Artemisz és Hosszúcombú Nikoletta...

Amúgy mikor fog már vér folyni megint?

boibo 2009.09.29. 09:40:35

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Dehogynem! Olvastam tnap. Csak a kép maradt mindez idáig láthatatlan számomra.
De akkor se.
Nekem a pici feketék jönnek be, azok olyan kis aranyosak - pont mint én :DDD

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.29. 09:53:36

Lesz itt vér, Bz is berambósodik, majd meglátjátok. A megszaladt ollót ellensúlyozandó ma fél kettőkor újabb frissítés - nem Vitéz kapitányos, de annál rambósabb. Már ne menjenek sehova. :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.29. 10:20:30

@boibo: Úgy értem, képet nem láttunk még azokról az eposzi jelzőkről... de talán pótolják, az 22-24 műsorsávban, 18-as karikával...

Amúgy iwiwen nem is tűntél picinek!

Valandil 2009.09.29. 11:09:32

Nocsak. Eléggé hollywoodias érzésem támadt. Vitéz kapitány csak azért domborította ki (magában) "Artemisz" rossz tulajdonságait, hogy aztán az összezártság miatt egymásra "fanyalodva" nagy duzzogva "leterítse"?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.29. 11:56:57

"Amikor ráér, nekem csak feküdni kell a kabinban szóval szabad vagyok, mint a madár." AZért ez se semmi szöveg... :)

bz249 2009.09.29. 12:02:11

Fiatalok, most mit vártatok... hogy lehet érvényesülni a világban? A kisasszony pedig érvényesülni szeretne!

boibo 2009.09.29. 12:17:31

@bz249:
Persze a Te figurád, Te ismered a lelkét.
De azért az érvényesülni akarást és egy-jót-szexelni akarást ne mossuk már össze. Arról nem is beszélve, hogy Vitéz kapitány "fáján" nem is lehet olyan igazán magasra mászni.

bz249 2009.09.29. 12:18:35

@boibo: Nem akarom lelőni a poént... ;)

bz249 2009.09.29. 12:29:19

@boibo: holnap nagyjából kiderül a hölgy ars poetica-ja, és hogy ebbe belefér-e egy darab szexuális együttlét, egy alacsony, öreg közepesen jómódú tengeri medvével....

Valandil 2009.09.29. 15:18:30

@bz249: Férjen már, ne csak a vér folyjon! (vannak más testnedvek is, pl. nyál :D)

boibo 2009.09.29. 18:47:47

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Most mondhatnám, h állj mellém, nézzük meg, de elég ritkán találkozunk :D , ezért csak hidd el!

@bz249:
Aha, persze, holnap...!
Aztán a manikűrösszámlámat küldjem a T. Szerkesztő Úr címére?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.09.29. 20:16:36

Küldjed, csak a nevemre legyen kiállítva, hátha el tudom számolni a lőtéri számla mellé. :)
süti beállítások módosítása