Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Az Albán újra

2009.10.06. 08:30 | bz249 | 4 komment

Címkék: fiume bz249 vitezkapitany

- Ne félj! Annyira illírek, mint te vagy én.
Nyéki letekerte a WagonR ablakát és kiadta a meghívót az Albán-palotát  őrző testőrök vezetőjének. Sofőrrel elegánsabb lett volna, de az alkalmazottai közül csak Dénes tudott autót vezetni, márpedig az apró Suzuki hátsó ülése meglehetősen kényelmetlen lett volna a százhúsz kilós csapos mögött. Mindegy, az új öltöny, és a megjavított Breitling mechanikus óra éppen elég lesz felvágásnak.
- Rendben, mehetnek! A főlépcső előtt kiszállnak, a kocsit utána a személyzet leparkolja, ha távozni óhajtanak, akkor szóljanak Igornak.
- Kösz!
Az egyik színes arcú gorilla a hátára csapta az AMD-t és nekiveselkedett a kovácsoltvas kapunak. Rendesen körülmények között villanymotor működtette, úgy látszik, tönkremehetett, mert elég valószínűtlen, hogy pont a nyár eleji bál alkalmával kímélnék a drága műszaki cikket.
- Tényleg nem tűntek antiknak.
- Kicsim, ahogy mondtam, nem is azok, leszerelt tengerészgyalogosok, illír harci festékben. Albán adni akar a látszatra, ezért van a palotája is az Antikikötőben. De azért hermetikusan elszigetelve tőle.
A gyöngykaviccsal borított út, a szépen gondozott franciakert és a klasszicista stílusú kúria is inkább az Átkerült Területhez illett volna, mint az Antikikötőhöz. Ritka adottság, de az antik között is van olyan, akinek van ízlése, pedig mennyi lehetőség lett volna giccsbe fulladni: görög és római épületek utánzatai, barokk paloták, amelyek olyan könnyen hajlanak a taxis- vagy tüzép- előnévvel illetett irányzatba. Albán Tibor azonban a klasszicizmus letisztult vonalai mellett döntött, vannak más módjai is, hogy hivalkodjunk a vagyonnal és hatalommal, mint egy túldíszített, túlméretezett ház.
Például néhány túlméretezett lakáj, aki a vendégek kocsijait a parkolóba fuvarozza…
- Áh, Attila, örömmel tölt el, hogy vendégül láthatom! És ez a virágszál? Miért rejtegetted eddig előlünk?
- Tibor, hagy mutassam be a feleségemet, Kittit.
- Még annál is nagyobb örömmel üdvözlöm, mint becses férjurát, remélem jól fogja érezni magát a bálon. Adrienn!
Vagy éppen megfelelő méretű és kialakítású titkárnő egyenesen a főiskoláról…
- Kísérje a kedves vendégeket a szalonba. Jaj várjon, majd elfelejtettem a pezsgő. Inkább azt intézze! Ugye megbocsátanak nekem? Ezer felé áll a fejem. Attila, ismered a járást, kérlek bocsásd meg az udvariatlanságomat. 
- Drágám, most egy megbeszélésre kell mennem!
- Olyan keveset vagyunk együtt, és most is csak a munka. Miért nem költözhetek hozzád?
- Azt hiszem, ezt már ezerszer átbeszéltük.
- Tudom a munka és a karrier. Kéthavonta ha egyszer meglátogatsz, a gyerekek alig ismerik meg az apjukat.
- Szívem, még öt év, de lehet, hogy csak három és én leszek ennek a városnak a ’királya’. Te a ’királynője’, a gyerekek pedig a ’hercegei’. Ennyi időt adj nekem, attól fogva annyit leszünk együtt, amennyit csak akarunk.
- Nekem nem a város királya kell öt év múlva, hanem a férjem most. Kérlek!
- Együtt döntöttünk így, emlékszel? Azt mondtad mindenben mellettem vagy, emlékszel? Azt szeretnéd, hogy dobjam el öt év munkáját és mindazt, amit elértem? Ez kellene neked?
- Nem…
- Akkor kérlek, bízz bennem! Már csak egy kis idő és minden csodálatos lesz.
- Rendben, de tudod, hiányzik az a kedves, figyelmes katonatiszt, aki udvarolt nekem.
- Vissza fogod kapni és többet is! De most még dolgoznom kell. Menj, szórakozz, érezd magad jól, csodás ez a bál! 
Az egész díszes társaság ott volt, Fiume előkelői. Jecsmenik admirális és a frissen rombolókapitánnyá előléptetett Belényesi, az Adria Svadron eljövendő parancsnoka, Albán, Regedei képviselő, a Mi Fiuménk Mozgalom vezetője, és mint ilyen Jecsmenik és Albán kesztyűbábja, Tóth, a hajógyár igazgatója, Nemcsák ezredes, a Megtörő laktanya parancsnoka, Keresztesi, a római követség ööö, szóval valaki onnan és a többiek. Mindenki. Nem mintha számítana, Nyéki tudta, hogy az egész társaságot zsebre vághatná Jecsmenik és talán Albán kivételével. Az előbbi viszont hamarosan nyugdíjba vonul, az utóbbi pedig egy anti, egyedül nem sokat ér. Mostanra a vén csataló is egyre nyitottabb arra, hogy ő vegye át a boltot, ha már az a mulya Belényesi nem lehet.
- Üdv!
Élvezettel fújta ki a füstöt, a Nagyboldogasszony visszatért Amerikából, kétszáz palántával és tíz mázsa szárított dohánnyal. Ugyan még mindig csak kevertet árultak, de legalább a sok giz-gaz mellett már valódi dohány is volt benne. Sőt ez a pipadohány majdnem teljesen tiszta volt.
- Azt hiszem mindenki megérkezett, úgyhogy akár hozzá is kezdhetünk. Attila?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr181429971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2009.10.06. 10:40:40

Mielőtt valaki többet gondolna bele az uralkodói címbe: Bugsy Siegel is Las Vegas királya volt.

teddybear01 2009.10.06. 13:38:05

@bz249: Ki is tömték ólomgolyóval...

bz249 2009.10.06. 14:02:06

@teddybear01: munkahelyi kockázat... I.Bélára meg rászakadt a trón, van ilyen de jure uralkodókkal is :)
süti beállítások módosítása