Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Bányászbaleset

2009.10.12. 15:00 | Gador | 5 komment

 

Radnai Zoltán, az elemzőosztály vezetője résnyire nyílt szemekkel hallgatta három beosztottjának a jelentéseit. Azok jól tudták, hogy a férfi hanyag tartása, látszólagos szundikálása valójában mély koncentrációt takar. Valójában mindent hall, és elraktároz. A szobában a négy férfin kívül még egy hatalmas, vörös kandúr tartózkodott, gazdája ölében.

Bár a hivatalban tilos volt állatot tartani – meg egyáltalán, a nem haszonállat tartása nem volt túl népszerű dolog az átkerülés után, Radnaival mindenki kivételt tett. Ez a harmincöt éves férfi olyan páratlan intelligenciával volt megáldva, olyan memóriával és világos logikai rendszerező-készséggel, ami az ómagyar szolgálatok, de inkább az akkor ismert világ legjobb elemzőjévé tette. Bámulatos leleménnyel tudta megérteni, hogy egy esemény hogyan függ össze a másikkal, és mindez hogyan lehet az ország szolgálatába állítani.

Beosztottja rettegve szerették. Jó főnök volt, ám a hanyagságot, a munka kárára vétett lazaságot soha nem tűrte. Most épp az ibériai helyzettel kapcsolatos jelentéseket hallgatta. Sajnos ezen a területen nem volt valami erős rezidentúra, mégis a szükség úgy hozta, hogy itt kell Hamilkárnak, ennek a karthi zseninek befűteni.

- Tehát a mi jó kovácsunk három napja nem jelentkezett – összegezte az addig elhangozottakat. - Eladdig pedig rendszeresen adta az infókat, hogy milyen szép sikereket ér a karthik elleni lázadás. - az ölébe telepedő macskát kezdte el simogatni. Az állat hálából, vagy ösztönösen megérezve, hogy a gazdájának az ő duruzsolására van szüksége, hogy az agytekervényei a legmagasabb hatásfokkal foroghassanak, de dorombolni kezdett.

Molnár Imre, az ibériai félszigetért és Massiliáért felelős területi vezető nyelt egyet, majd folytatta.

- Igen. A rádiója elvileg egy megbízható R67-es. Az őrmester, mert az illető nem a mi állományunkba tartozik, eddig remekül alakította Extebarria, a Szent Kovács szerepét. Megtanította a helyieket hogyan kell a karthi, helyi fegyvereknél jobbakat készíteni, és részben erre alapozva Txurruka felkelése egyre jobban halad. – a macska ásított, megmutatva a nyelvét a Molnárnak, aki erre egy pillanatra elhallgatott. Utálta a macskákat. – Még a tanácsba is sikerült bekerülnie, mivel szent embernek vélték.

A tanácsba – kérdezett vissza Radnai, és elmosolyodott, ám arca hamarosan elkomorult.

Óvatosan megemelte a macska mintegy öt kilós testét, és letessékelte az öléből, hogy felálljon. A kihallgatás ugyanis pillanatokon belül véget ér.

- Fenyvesi Géza őrmester minden bizonnyal meghalt – jelentette ki. – Így járunk, ha nem általunk felkészített embereket vagyunk kénytelenek bevetni. - Tegnap Hamilkár egyik alvezérének az embere Mago titokban ajándékot küldött neki, azzal a szadista Shafattal. Fenyvesi valószínűleg rálépett a helyi vallási vezetők tyúkszemére, azok meg feldobták. Léptessék elő azt a balféket, és szóljanak a családjának is.

Most már az embereinek is leesett a húszfilléres. Hát persze, milyen egyszerű a képlet. Tegnap még poénkodtak is, hogy mit kaphatott abban a hatalmas ládában. Visszagondolva a jelentéseire, tényleg benne van, hogy rá-rákoppinitott a helyi sámánok orrára… A meglepetéseknek azonban még nem volt vége. Randai ugyanis kereken megtiltotta, hogy ezt az információt átadják a seregnek. Indokot persze nem mondott.

- Molnár, maga nem szereti a macskámat, Lucifert. – A nevezett erre kissé elsápadt, már látta magát, amint kipenderítik ebből a beosztásból, és mehet ki a végekre… pedig azt nagyon nem akarta. – Remélem azért a kutyákat szereti? – Ezzel becsukta utánuk az ajtót. 
 

Két elegánsan öltözött alak, egy férfi és egy nő csenegetett a dorogi bérlakás harmadik emeletén. Fenyvesinét keresték. Fenyvesiné a harmincas éveit taposó, valaha igencsak szemrevaló teremtés lehetett, akit a két porontyának világra hozatala alig viselt meg. Valójában mindkettő nagyon nehéz szülés volt, néhány vetélés is megelőzte a két sikeres próbálkozást, ám a soványságát mégsem a szerencsének köszönhette, épp ellenkezőleg. Az orvosok szerint a betegsége miatt levegőváltozásra van szüksége, egy kis vidéki életmódra, hogy ott újra erőre kaphasson.

Férje ezért is vállat különleges megbízatást. Azt remélte, hogyha ezt a különleges megbízatást teljesíti, vidéken vehet egy tanyát, ami a feleségének állítólag jót tenne.  

 

Látogatói a kezdeti udvariassági körök után tapintatosan közölték vele, hogy férjét az egyik külszíni fejtés során – merthogy ugye egy veszélyes bányában vállalt munkát – baleset érte, az omlás maga alá temethette, és eltűnt. Ám a vállalat - hála Albert elnöki rendelete alapján – tetemes kártérítést fizet. Megvehetik az óhajtott tanyát, és a két gyerkőcnek pedig támogatják a tanulmányait, és minden egyebet megtesznek, amit csak tudnak... 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr681444540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsé 2009.10.12. 17:36:10

oké, Gador, te állat, már elnézést :)

macskával az ölében.....

:)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.10.12. 21:07:09

ehhez most már mindenképpen hozzá kell szólnom (persze nem valami magvas igazságot):

lol

;)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.10.12. 21:46:20

Mi a baja macsekkal? Ez kell neki, hogy jól gondolkozzék! :D

bz249 2009.10.13. 10:08:59

Na nem hiaba halt meg az ormi, joletet teremtett a csaladjanak. Igaz nem akkorat, mint tervezte es nem ugy, de mindenkeppen reszsiker. :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.10.13. 10:57:35

Bizony! És az állami is gondoskodik a hőseiről! :) Néha álnéven! :D
süti beállítások módosítása