Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Rendőrök kutatták át a bicskei lövöldözés gyanúsítottjának házát

2009.11.06. 12:11 | (F)ordító | 17 komment

Címkék: hírek hirsarok

Bicske (ÓMTI) – Rendőrök kutatták át a bicskei lövöldözéssel gyanúsított katona házát pénteken kora reggel, és arra kerestek választ, hogy miért lőtte le a katonai emancipátor azokat a katonákat, akiket esküje alapján segítenie kellett volna, mondta a rendőrség egyik szóvivője.

A gyanúsított fegyveres, Bicskei-Suostrra Pál őrnagy, egy katonai kiképzőbázison lövöldözött, ami során 12 embert megölt, másik 31-et megsebesített, mondta Kónyi Róbert alezredes.

Bicskei-Soustrra-t, aki a bicskei Központi Kiképzőbázis Kórházában (KKK) katonai emancipátor, több lövés érte és őrizetbe vették, amikor a vérfürdő véget ért csütörtök délután, mondta Kónyi.

A közeli Etyeken a TESZ és a KBH ügynökei vizsgálták át Bicskei-Soustrra lakását, hogy kiderítsék a lövöldözés okát, amelyet katonai szakértők a Magyar Honvédség legsúlyosabb ilyen incidensének tartanak, mondta Kovács Karola etyeki rendőrségi szóvivő. 

Ahogy a nyomozók elkezdték összegyűjteni a bizonyítékokat, több részlet is kiderült a feltételezett elkövetőről.

A 39 éves Bicskei-Soustrra a tatai Műszaki Technikumban végzett és a honvédség speciális emancipátora. Korábban az Albert István Katonai Klinikán dolgozott. 

Egy állami tisztviselő szerint Bicskei-Soustrra kelta származású ómagyar állampolgár. A katonai okmányok szerint Bicskei-Soustrra Újérden született és külföldi hadjáratban soha nem vett részt. 

Egy bicskei 08-tizenhat bolt tulajdonosa elmondta, hogy Bicskei-Soustrra, akit ő „Soustrra őrnagy”-ként ismert, reggelente betért hozzá mentateára és tócsnira, akárcsak a lövöldözés reggelén. 

A bolt biztonsági kamerájának felvételét az ÓMTI megszerezte, amelyen egy hagyományos kelta köpenybe öltözött férfi – a bolt tulajdonosa szerint Bicskei-Soustrra – látható a pénztárnál reggel 6 óra 20 perckor, aki egy italt tart a kezében. A felvétel kb. 7 órával a lövöldözés előtt készült. 

- Teljesen normális volt, bejött, megvette a tócsniját és a mentateáját, ahogy a videón is látszik – mondta a tulajdonos az ÓMTI-nek. 

Biztonsági kamerák keddi felvételén a férfi kórházi köpenyben látható. 

Bicskei-Soustrra unokaöccse, Bicskei-Soustrra Péter, kedd este nyilatkozatot adott ki, amelyben a családja részéről is kifejezi „megrendülését és szomorúságát” a lövöldözés miatt. 

„Osztozunk az áldozatok családjainak gyászában.” – áll a nyilatkozatban. „A családunk szereti Ómagyarországot. Büszkék vagyunk a hazánkra, és elszomorít bennünket a mai tragédia. Mivel a helyzet jelenleg még bizonytalan, egyebet jelenleg nem tudunk mondani Önöknek.” 

A lövöldözés egy „készenléti épületnek” nevezett helyen történt, amely az egyik utolsó állomása a bevetésre induló, és az egyik első állomása az onnan Ómagyarországra visszatérő katonáknak. 

Néhány áldozat éppen Fiuméba vagy Sziszekre készült, mondta el Dannér Bence ezredes. 

Korábban egy sajtótájékoztatón Kónyi elmondta, hogy az elkövetőnek két fegyvere, közülük egy félautomata, volt. 

- Az összes sérülés az incidens helyszínén, tizenhárom harminckor, a katonai készültségi körletben történt – mondta Kónyi, délután fél kettőt értve az időpont alatt. 

Egy közeli épületben tartózkodó szemtanú szerint a katonák az egyenruhájukból tépett csíkokkal kötözték be a sérülteket, akiket bevittek az épületbe. 

- Teljes volt a káosz – mondta a szemtanú. 

Kónyi elmondta, hogy a lövöldözéstől mintegy 40 méterre lévő teremben kibocsátó ünnepséget tartottak. 

- Köszönhetően több katona gyors reagálásának, le tudták zárni az auditórium ajtóit, ahol úgy 600 ember tartózkodott. 

Albert dandártábornok a lövöldözést „tragikusnak” és „az erőszak rettenetes kitörésének” nevezte. 

Gibb Róbert kormányszóvivő korábban elmondta, hogy az eseményt tisztviselők elemzik a Vészhelyzeti Teremben. A Nemzetbiztonsági Minisztérium szerint erre az információgyűjtés érdekében van szükség. 

Mullány Mihály dandártábornokot, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökét is tájékoztatták, aki szóvivője szerint „nagyon megdöbbent”.   

A bicskei körzet elöljárója, Péri Richárd javaslata nyomán a kormány elrendelte a zászlók félárbocra engedését vasárnapig, amellyel az elesetteknek tisztelegnek. 

- Nagyon szomorúak vagyunk a mai események miatt, de folytatjuk tevékenységünket és megvédjük állampolgárainkat – mondta az elöljáró. 

Az esemény nyomán a KKK véradásra szólító felhívást tett közzé. 

- Az esemény miatt SÜRGŐSEN szükségünk van MINDENFÉLE vércsoportú vérre – mondta a szóvivő. 

A bicskei Központi Kiképzőbázis a hadsereg legnagyobb honi támaszpontja, ahol mintegy 2500 katona állomásozik. Itt állomásozik az 1. Gépesített Ezred, a 4. Gyalogos Ezred egy része, valamint a 3. Páncélos Lovassági Zászlóalj és a 13. Támogató Század. A bázis Bicske mellett található. A Főparancsnokság és az 1. Gépesített Ezred három százada jelenleg Fiumében tartózkodik. 

A bázison zajlik a Harctéri Sokkelhárító Posztraumatikus Program (HaSoPP), amely segítségével a katonákat a harctéri sokk valamint a Posztraumás Stressz Tünet (PTSD) hatásai alól igyekeznek mentesíteni. 

Júniusban a kiképzőbázis parancsnoka Lincs Richárd alezredes azt nyilatkozta az ÓMTI-nek, hogy szeretné a katonák stresszét csökkenteni. 

Kötelezte a katonákat arra, hogy az este 6-ra, vacsorára hazaérjenek a munkából és csak személyes engedélyével lehetett hétvégén munkát vállalni. 2009-ben eddig két ott állomásozó katona követett el öngyilkosságot, ami jóval kevesebb a megelőző időszakhoz képest. 

A közeli Óérd mellett történt 12 évvel ezelőtt Ómagyarország legsúlyosabb fegyveres incidense, amikor lázadó kelták lőfegyverrel támadtak Cadifor kelta hadúr uradalmára és megöltek 10 ómagyar, valamint 32 kelta személyt. A támadókat végül elfogták és Bicske főterén kivégezték. 

Innen hallottuk.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr461504549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2009.11.06. 13:50:23

Albert meg mindig csak dandartabornok A.u. 12-ben? Nem kene mar altabornagynak vagy valami hasonlonak lennie?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.11.06. 13:54:26

Többször felajánlották neki a Generalisszimusz címet, egy fejpánt képében, de kedves mosollyal, fél szemmel a főtéren összegyűlt tömeg reakcióját figyelve mindig eltolta magától a megtiszteltetést. :)

rgranc 2009.11.06. 14:04:46

OFF: Az a 08-tizenhat nagyon durva... :D (A 7-11 arra a nyitvatartási idő példa nélkül álló hosszára volt büszke, a 08-16 a példátlan rövidségre? :D )

yorel 2009.11.06. 17:35:30

@szs.: Utólag e "tettért", gyászbeszédében, majd csak dícsérni lehet. ; )

yorel 2009.11.06. 17:40:09

De értékelendő a bejegyzés humora. Lincs alezredes, aki a katonákat ért poszttarumás streszt, és sokkos állapotot, "Lincs-elésel" kívánja orvosolni. Gondolom amolyan Patton tábornok előkép alapján, felpofozza, és üvöltve a kelta frontra zavarja a piszok "szimulánst", ott pityeregjen az ilyen nyámnyila anyámasszonykatonája. : D

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.11.06. 21:25:02

Ez semmi, itt vannak az Megtörők (ha nem tetszik ez itt, akkor majd szs. kivágja)

Nem a reklámérték miatt, inkább a sok áthallás lehetősege okán linkeltem.

www.youtube.com/watch?v=PJUqH55aGNU

teddybear01 2009.11.07. 08:43:51

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ez a reklám egy baromság. a betyárok közönséges rablók voltak, akik vittek mindent amit láttak, és megtetszett nekik. Romantikus hősöknek a XIX. századi irodalomban nevezték ki őket. Hogy csak a gazdagoktól loptak? Ez nem igaz, legföljebb csak részben. Elsősorban azoktól loptak, raboltak, akiktől volt mit. És a szegénynek nem volt elrabolható dolga. Hogy hazafiak voltak? Ez sem igazán igaz. Bár 1948-ban egy egész századra való betyár állt be a honvédseregbe, bűnbocsánatért cserébe, de nem sok hasznuk volt. A rablást és fosztogatást folytatták csak, a nemzeti lobogó mögé bújva. A végén az egész bandát feloszlatták, a tagok közül sokat börtönbe vetettek, a többi meg folytatta a rablást, ahol abbahagyta.
Rózsa Sándor végül életfogytiglan cipészkedett a szegedi Csillag-börtönben, sokáig mutogatták a látogatóknak.

teddybear01 2009.11.07. 12:01:08

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ami pedig ezt a "Betyársereget " illeti, ki fogja megvédeni tőlük a tisztességes embereket? Ha már minden gazembert bevesznek maguk közé.....:(

bz249 2009.11.07. 13:31:03

@teddybear01: ki hat ki, hat a sunok vagy a csendorseg :)

Amugy, hogy ne menjen el politikaba, illetve hat inkabb legyen omagyar politika: vajon meglepi-e az omagyar vezetes a zartrendszeru bunozest. Vagyis, hogy rablobandakat szervez, aztan jol szetveri oket a lakossag nagyobb oromere? A Megtorok ugyan reszben ilyenek, de ugye ok nem a semlegeseket es az omagyarokat tamadjak.

teddybear01 2009.11.07. 13:47:29

@bz249: A megtörők az ómagyar "piszkos tizenkettő", csak kicsit tovább gondolva. Hogy a társadalomnak haszna legyen a börtöntöltelékekből is.
Ezek meg, hát...

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.11.07. 13:55:35

Ja, politika csak ómagyarosítva, de úgy annyi, amennyi csak a csövön kifér. Csak picit kell átírni a dolgokat, de úgy cikk is lehet belőle :)

ui: Szombatra soha nem ígérünk frissítést, ezért jogtalannak érzem azt az apró, barnás csomagot, amit ma reggel a járdámon találtam.

bz249 2009.11.07. 13:58:51

@teddybear01: meg ok a gonosz bacsik, akiket tavoltartanak a szimpi emancipatorok... ha jol viselkedsz.

Ami igy hirtelen eszembe jutott, hogy volt mar ra pelda, hogy a hatalom nem verte le a felkeloket, kifejezetten tamogatott bunozoket, hogy igazolja a magas vedelmi koltsegvetest es a jogok korlatozasat.

teddybear01 2009.11.07. 14:10:45

@szs.: Bocs, azt előre kézbesítették. Hétvégén legközelebb nem Hunyadi Jánost adunk a macskának...Bocs.

teddybear01 2009.11.07. 14:13:55

@bz249: Legfeljebb az ostobábbak csinálhatnak ilyesmit, mert könnyű belebukni. Meg a konteós túlkombinátorok találnak ki hasonlót.
Viszont a szomszéd országoknál mindennapos, hogy felpiszkálják a jónépet, és röhögnek a cirkuszon.

bz249 2009.11.07. 14:22:42

@teddybear01: hat a romaiak se vertek meg mindenkit (jo abban persze boven benne volt, hogy a birodalom kulso reszei igy is inkabb vittek, mint hoztak a penzt) az asszirok kifejezetten orultek a lazado tartomanyoknak (mehetett dolgozni a sereg es az adomegallapitassal se kellett torodni, mert vittek mindent, amit ertek), az aztekok is hagytak fuggetlen varosokat a birodalmukban, hogy legyen ki ellen harcolni.

Gherrry peldaul tokeletes mumus lenne, akit lehet kergetni a pusztaban veg nelkul. :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.11.07. 14:41:58

Csak pusztát kellene csinálni előbb hozzá. :)
süti beállítások módosítása