Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Necronomicon

2010.06.13. 20:49 | teddybear01 | 21 komment

Címkék: könyv beteg teddybear uránsaga

A Neronomicon eredeti története 

 

A Cthulhu-mítosz fontos építőelemei bizonyos, Lovecraft által elképzelt kultikus tárgyak is. Ezek leghíresebbike a Necronomicon, a Halott Nevek Könyve, amelyet Lovecraft szerint Abdul Alhazred, az őrült arab írt Damaszkuszban, 738-ban, s eredeti címe Kitab Al-Azif, ahol az arab kifejezés bizonyos éjszakai hangokra utal, amelyeket rovarok hallatnak. Régen ezt a démonok üvöltésének tartották. A könyv címének több jelentése lehetséges, Lovecraft kutatói vitatják, melyik a helytálló. Legelfogadottabb a Halott Nevek Könyve (Book of the Names of the Dead), de fordítható a Holtak Országának Kalauzaként is (Guide Book to the Regions of the Dead). A Necronomicon görögből, valószínűleg tévesen alkotott szó, mert szó szerinti fordítása: Halott törvények könyve.  

A mű természetesen kizárólag Lovecraft fantáziájának terméke, ahogy egy levelében írja: Alhazred alakját öt éves korában találta ki, az Ezeregy Éjszaka hatására, s a később önálló kötet formájában 1973 megjelent Necronomicon is Lovecraft műve. A kötetben megtalálható minden, ami az író munkáiban gyakran előforduló „Nagy Öregek" kultuszával kapcsolatos. A könyvre Lovecraft novellái sokszor utalnak, de ritkábban tűnik fel. Először a Randolph Carter vallomása c. novellában olvashatunk róla, de még megnevezés nélkül. A Necronomicon legalább tizennyolc történetben szerepel. Részletes tartalma mindig homályban marad, csak idézeteket ismerhet meg az olvasó. A Necronomicon mellett Lovecraft számos hasonló könyvet bemutat novelláiban, ilyen például a Pnakotikus kéziratok, Dzyan könyve vagy a R'lyeh-i szöveg, amelyek szintén az író fantáziájának termékei.

A Necronomicon igazi karrierje azonban - amiért tulajdonképpen mindezt leírtam - jóval Lovecraft halála után vette kezdetét, akkor, amikor bizonyos okkultista körök kezdtek felfigyelni a Lovecraft által teremtett sötét mitológiára. Ez az érdeklődés odáig fokozódott, hogy néhány csoport saját tanításaiba és rítusaiba is beépítette e mitológia bizonyos elemeit. Így például az Anton Szandor LaVey által alapított kaliforniai sátáni gyülekezet, a Church of Satan (A Sátán egyháza) két lovecrafti rítust is kidolgozott, amelyek leírása megtalálható a Lavey által kiadott Satanic Rituals (Sátáni rituálék) című könyvben; az egyik a Ceremony of the Nine Angels (A kilenc angyal ceremóniája), a másik pedig a Call to Cthulhu (Cthulhu hívása) címet viseli. Lovecraft mitológiájának ilyen irányú adaptációját egyes okkultisták azon nézete is elősegítette, miszerint Lovecraft egy ismeretlen hatalom által vezérelve - hasonlóan egy írómédiumhoz - bizonyos emberfölötti (vagy emberalatti) lények reálisan létező titkos kultuszait írta le novelláiban, természetesen erősen átformálva és romantikusan kiszínezve. 
 

A Neronomicon antik által ismert története:

A könyvet az Átkerülés előtt a 14. században írta Abdul Alhazred, az "őrült arab", aki a jemeni Sanáaban született. Vándorlásai során Arábia egy sötét és ismeretlen, démonok által lakott vidékén megismerkedett a Cthulhu- és Yog Sothoth-kultusz félelmetes tanaival és rítusaival, majd öregkorában mindezeket leírta egy könyvben, amelynek az Al Azif címet adta. Ezt a könyvet fordították le az Áe. 11. század körül Bizáncban görögre, és ekkor kapta a Necronomicon címet. Áe. 780-ban egy bizonyos Olaus Wormius latinra fordította, de négy évvel később IX. Gergely Pontifex Maximus parancsára a tiltott könyvek listájára került. Az eredeti arab változatnak már Olaus fordítása idején sem sikerült fellelni egyetlen példányát sem, az utolsó ismert görög nyelvű kötetet pedig Salemban égették el Áe. 316-ban.

A latin verziót többször is kinyomtatták az eltelt századokban, de mindig igen csekély példányszámban, így alig egy-két ómagyarra lefordított kópiája maradt fenn napjainkra. Ezt a megmaradt néhány kópiát viszont az ómagyarok "hét lakat alatt őrzik, hogy megóvják a világ rendjét és épelméjűségét". 

A Necronomicon az antivilág szerint 

Minden idők legsötétebb mágiájának egyetlen, és legerősebb forrása. A kódexbe zárt rontó  mágia erejére jellemző, hogy még azt is megbetegíti, aki csak a közelébe merészkedik. Legyen az frissen fogott núbiai rabszolga, vagy a legnagyobb hatalmú mágus, a kódexből áradó rontás egyformán pusztító számukra. 

Egy kivételével valamennyi eredeti példánya ómagyar tulajdonban található. Az egyetlen példány, amely nem ómagyar tulajdon, az Alexandriai Könyvtárban található, szigorú zárlat alatt.

Ezt példányt, amely még az Átkerülés előttről származik és a Walhallában készült, a fiumei Térképboltból szerezte meg az ephesosi Zenodotus, aki még I. Ptolemaiosz nevezett ki a könyvtár élére. 

Bár a legnagyobb óvatossággal jártak el a kódex szállítása és tárolása közben, a vele érintkezésbe kerültek többsége a kódexből áradó rontás miatt megbetegedett, és nagyobb felük meg is halt. A karthágói Mag Barca hajóját, amin a kódexet Fiuméből Alexandriába csempészték, a hajóúton kitört járvány miatt a Fárosz szigeti ómagyar követség gyógyítóinak tanácsára kivontatták a tengerre, és az ómagyarok a sziget és Alexandria védelmét adó ágyúkkal elsüllyesztették. Ez az áldozat megtörte rontást, és az ómagyarok által ápolás alá vett betegek hosszú lábadozás után meggyógyultak. 

Miután a kódex a Könyvtárba került, Zenodotus utasítására lemásolták a könyvtár írnok-rabszolgái. Sajnos ez megint több halálesethez vezetett, de a másolat már legalább nem árasztotta azt a rontást, mint az eredeti. Ez a másolat lett a legkeresettebb mágiával foglalkozó írás a Könyvtár eddigi történetet során.  

Az eredeti kódex tárolására szolgáló pincébe ez után lehetőleg senki sem merészkedett, a takarító rabszolgák szemrebbenés nélkül vállalták a legkegyetlenebb megkorbácsolást is, de nem mentek még a pince közelébe sem. Néhányan inkább öngyilkosok lettek, mintsem hogy a pincébe belépjenek. Az egyik rabszolganő, miután bekényszerítették felmosni a termet, később állítólag kétfejű torzszülöttet szült.

Zenodotus feljegyezte, hogy még a betévedt patkányok is megdöglöttek ebben a pincében. 

Több külhoni mágus puhatolódzott a kódex ellopásról az ismertebb sírrabló dinasztiáknál, de mind merev elutasításban részesültek. Még a legmerészebb sírrablók sem vállalták a kódex megközelítését sem.  

Az Alexandriai Könyvtár vezetője végül a legnagyobb élő mágusok segítségét kérte, hogy a kódexből áradó rontásnak gátat vessenek.

A védelemnek több lépcsőjét készítették el. Az egyiptomi Mentuhotep, az Ozirisz-mítosz beavatottja vezetésével készítették el a szent turai mészkőből mélyen a Könyvtár alatt azt a kamrát, amelyben a kódexet kívánták elhelyezni. Miután a pincekamra elkészült, és a túlvilági rontástól óvó festményeket is felfestette Mentuhotep, a Könyvtár vezetője elhelyeztette a kamra közepén a káanita Jéhud rabbi és mágus által készített, ólomból és meteoritvasból álló, a Kaballa titkos jeleivel telirótt asztalt. Szín-gamil a kaldeus, közben elkészítette azt az óvó varázsjelekkel telirótt „ólomüveg” burát, amellyel letakarták a könyvet. A kaldeus, saját bevallása alapján egy ómagyar mágustól kapta azt az üvegtálat, amit erre a célra felhasznált.

Miután a három mágus közösen elvégezte a sírkamra lezárásának rituáléját, a kódex a továbbiakban már nem csinált bajt, és mindmáig a sírkamra foglyaként tartják. 

Ami a három mágust illeti, mindhárman megbetegedtek egy rövidebb időre a szertartás után, de hála Thot gyógyítóinak, hamar felépültek. A kaldeus mágus később a tanítványai előtt élete legnehezebb feladatának nevezte ezt a tettét.

A Necronomiconból áradó rontás

A kódex rontása a közelében töltött idővel arányos, ha csak egy-két órát tölt valaki a kódex közelében, például csak egy, esetleg két igét másol ki, akkor csak egy folyami lázhoz hasonló kórságot kell elszenvednie, azzal az eltéréssel, hogy a bőrén égési sérülésekhez hasonló sebek nyílnak meg. Folyni kezd az orra, láza is lesz hasmenéssel és hányással, és a rontás elveszi az erejét is, de ebből még föl fog épülni az áldozat, ha többé nem megy a kódex közelébe se. Ezt még az istenek figyelmeztetésének is felfoghatjuk. Mert ilyen rontó hatalom nem való egyetlen halandó kezébe sem.

A rontás súlyosabb formája viszont nem ilyen egyszerű. Ez akkor lép fel, ha az áldozat több napig is tartózkodik a kódex közelében.

Az áldozat viszonylag jól  érzi magát két-három napig, majd egyszerre kitör rajta a mágikusan beleplántált kórság. Hasmenése lesz, és kihányja a legkönnyebb ételt is. Ez eddig a kolerára emlékeztet, de a következő napokban kihullik a testének összes szőrzete, és utána fekélyek nyílnak meg a testén, mint a bélpoklosoknak. Ezek a fekélyek gyógyíthatatlanok, és csak egyre jobban terjednek. Ekkor már a beteg egyre inkább magatehetetlen, és már enni-inni sem képes, majd a teste kiszárad, és a beteg szörnyű görcsök közepette, a fájdalomtól üvöltve hal meg.

Ez a betegség már gyógyíthatatlan, és Thot legjobb gyógyító papja is csak annyit tehet, hogy megszabadítja a beteget a későbbi fájdalmaktól. 

Az ilyen holttest mumifikálását Anubisz papjai nem vállalják, mert már többször is előfordult, hogy az istenük a rontás enyhébb formájával sújtotta a szertartásban résztvevőket. És többé nem akarnak az istenük akarata ellen tenni. Ezért, ha mostanában ilyen betegségben elhunyt személyről tudomást szereznek, úgy a holttestet fémkoporsóban a tenger partjára viszik, ahol egy szertartás után egy tutajjal a vízre teszik a testet, majd a tutajt felgyújtva a tengerbe temetik. A halott egész családját tisztátalannak nyilvánítják, és száműzik a számukra kiürített Tisztátalanok Oázisára. Amennyiben elvégzik a hosszadalmas, hónapokig is eltartó, megtisztulási rituálékat, úgy visszatérhetnek a mindennapi életükhöz. 

(Megjegyzés: A Tatai Honvédkórház főorvosa, Dr. Juhász István, a Necronomicon által okozott kórt a tünetei alapján polónium, vagy más sugárzó izotóp által okozott sugárbetegségnek véli. Véleménye alapján a könyvet nagyobb mennyiségű polóniummal vagy más rádióaktív izotóppal fertőzték meg, és ez okozza a betegséget a könyvvel érintkezőknél. )

Teddybear szócikke az omagyar wikin.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr412079240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niadal Ranien 2010.06.13. 21:03:50

Hello,

Jól sejtem, hogy az előző postokkal némileg összecsengve, oda fog kilyukadni a dolog, hogy az ómagyarok megpróbálják megszerezni ezt a
könyvet, a hasadóanyag miatt? Mondjuk az a baj, hogy akkora mennyiség nem lehet benne, amekkora egy atommáglyához, vagy bombához kell, max. 1 kapszula a borítóban, vagy egy lemez a gerincben. Mindenesetre érdekes.

Üdv: N. R.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.06.13. 21:07:50

Még én se látom át teljesen, de szerintem ők preparálták ki és játszották át anti kézre, így nem nagyon akarhatják visszaszerezni. Viszont az uranizták, azok lehet, hogy rágerjednek. :)
hu.omagyar.wikia.com/wiki/Uranizt%C3%A1k

(Egyébként az van, hogy bz249 bedobta a mémet a Hajdú centrifugával és ez többeket megihletett, úgyhogy a sztorit az élet írja, nincs titkos forgatókönyv a háttérben - még akármi lehet belőle.)

teddybear01 2010.06.13. 22:03:29

@Niadal Ranien: Úgy vélem, hogy bár kis mennyiséget rejthet a sugárzó anyagból a könyv, de azért megpróbáljuk visszaszerezni.

Tatabányai Haditechnikai Intézet
Piszkos trükkök és Szemét húzások osztálya.
Horovich Alajos
Globálisd Elhárítás Centrális Inspektora.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2010.06.14. 09:13:22

@teddybear01: A belső ellenőrzés szívesen olvasna erről egy jelentést ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.06.14. 10:22:30

Szerintem zseniális dezinformációs húzás. Ha anti lennél, mit vennél komolyabban, egy salátává olvasott "Földrajz 6. oszt" feliratú igénytelen izét, vagy a Necronomicont, ami bizonyítottan varázserejű?

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.06.14. 13:27:09

Egyre jobb ez a sugárzó téma:D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.06.14. 15:30:03

Annyira, hogy kreáltam újabb felvonást;)

Szakyster 2010.06.14. 21:31:18

Nem rossz :) az egyik legjobb gyilkossági módszer. Pár gram plutóniumpor, ami bele van szórva a lapok közé, évek múlva aki felnyitja a könyvet, meghal... gyönyörű :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.06.15. 12:30:18

De akkor semmi bajuk nem lesz a puszta közelségétől, Szaky:)

bz249 2010.06.15. 16:15:04

Sot a poloniumot konkretan meg kell enni, mert a lenyeges komponens az alfa sugarzas. Mondjuk lehet, hogy nyalogattak a kezuket mikozben lapoztak.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.06.15. 18:21:16

Vagy nem mostak kezet evés előtt.

teddybear01 2010.06.15. 20:18:17

@bz249: Nem feltétlenül. Úgy persze hatékonyabb, de például a rádium, vagy tórium bomlása közben keletkező radongáz belégzése is komoly veszély.

Az izotóp mennyiségétől függ a hatás. Egy ilyen könyv borítójába minden további nélkül be lehet építeni egy-egy fémlemezt, és az akár több tíz deka is lehet.

bz249 2010.06.15. 21:53:41

@teddybear01: valóban, a polóniumpor belégzése is elég. De azért teában három cukorral és citrommal az igazi.

Balesetvédelmi oktatás: savat-lúgot nem iszunk, konnektorba nem hugyozunk az alfa-forrást nem nyalogatjuk.

bz249 2010.06.15. 21:57:54

@teddybear01: Polóniumból viszont a mennyiség nem játszik. Illetve az a mennyiség, amennyinél nem kell lenyelni már vörösen izzik és azt meg nem szokás fogdosni.

www.iaea.org/Publications/Factsheets/English/polonium210.html

Vannak persze más radioaktív elemek is. Mondjuk a rádium például tökéletes.

teddybear01 2010.06.15. 22:54:53

@bz249: Ki tudja, hogy mit tudtak összeszedni.

Sokféle rádióaktív izotóp akad egy mai környezetben, és egy ilyen titkosszolgálati húzás hoz annyi hasznot, hogy megérje. Rádiumhoz, polóniumhoz és tóriumhoz hozzá lehet jutni uránszurokércből, meg némely gyógyászati eszközből is.

Plutónium az átkerülés után nemigen lesz, mert az mesterséges anyag, reaktor nélkül nem megy.

Nem mellesleg, például madam Curie is, és még sok kezdeti atomkutató sugárfertőzésbe halt meg. Nem azért, mert lenyelték, annál azért okosabbak voltak, hanem mert semmit sem tudtak a sugárbetegségről. Az izotópkezelési rendszabályok is a kezdeti és későbbi tapasztalatok alapján lettek meghatározva.

bz249 2010.06.15. 23:47:07

@teddybear01: rengeteg izotóphoz hozzá lehet jutni és nagyon sok veszélyes van köztük (bár a legtöbbnél a teljesen stabil, csak éppen idegméreg higany jóval veszélyesebb)... a polónium ellenben konkrétan alfa aktív és ha:
- nem izzik vörösen
- nem eszed meg
akkor semmi bajod nem lehet tőle. Ha egy réteg celofánt rátekersz a világon senki meg nem mondja, hogy polónium van nálad. Ja és rém alacsony a koncentrációja.

Marie Curie betegségét valószínűleg röntgensugárzás okozta, ami még az I. vh-s árnyékolatlan készülékek túlzott mértékű használatából eredt.

Ha izotóppal kellene gyilkolni, akkor lássuk csak mi van még:
- stroncium90, 50 és fél éves felezési idő, a csontban kihelyettesíti a kalciumot, bétaaktív vagyis a kezelése biztonságos (hátrány: hasadványtermék)
- jód131, instant pajzsmirigyleállás, bétaaktív (ez is hasadványtermék mondjuk)

De ehhez a könyvhöz valami kellemes gamma aktív anyag kellene, a rádium egynek jó (bár az is a csontban gyűlik fel és hosszú idő alatt), de az nagyon lassan öl. A gyakorlatban pl. Co-60-at vagy gerjesztett molibdén-99-et használnak, de ezeknek rövid a felezési ideje és a természetben nem fordulnak elő.

Úgyhogy marad a polónium210, ami szépen ráragadt a kezükre és megették.

bz249 2010.06.16. 09:22:08

Ja és két további trükk a könyvtől: éjszaka a levegő körülötte zöldes/kékes fényben dereng és a (fedő)lapja minimum 40-60 fokos. Egy ilyen gyorsan ölő sugárforrás akármiből is van mindenképpen így viselkedik.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.06.16. 12:02:20

Kell ennél több bizonyíték, hogy démonok lakják?:D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.06.16. 23:45:39

Ez övön aluli, ami azon az oldalon megy, az szimplán minősíthetetlen. Egyszerűen fáj, pedig eddig egyszer jártam ott...

P4p3r Dr4g0n 2011.02.21. 08:53:17

Kimaradt a cikkből, hogy több filmben és játékban is hivatkoznak erre a könyvre. Nameg, hogy a könyvesboltokban is kapni lehet, legalább két változatát. A gyakorikérdésekre én már csak unalmas napjaimban járok fel jókat vigyorogni. Tudnak kérdezni az emberek, de a válaszok se semmik. A könyvekre visszatérve.

A halott nevek könyve:
www. konyv-konyvek. hu/book_images/76a/999632876a.jpg

A halál névadása (Kitab Al Azif):
www. konyv-konyvek. hu/book_images/81a/999632881a.jpg
süti beállítások módosítása