Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Botrány a parlamentben egy druidaköpeny miatt

2011.02.14. 23:55 | szs. | 9 komment

Címkék: hirsarok

 Áu. 16.

 

Germán Csaba, a Nemzeti Párt képviselője (Garamvölgy) a rendőrséget riasztotta, amikor képviselőtársa, Fülöp Shanna (Pécs-GERAT) a druidák viseletére emlékeztető köpenyben jelent meg az Ómagyar Parlament hétfői ülésén. Mint ismeretes, a kormány egy éve a druidákkal való kapcsolattartás és számos, gondosan körülírt szertartás mellett a hagyományos druida viseletet is betiltotta, közösségellenes szabálysértésnek, súlyosabb esetben lázadásnak minősítve a ruhadarab hordását. Több szervezet és parlamenten kívüli párt is rámutatott arra, hogy az un. „druida viselet” elég nehezen megkülönböztethető több anti csoport szokásos viseletétől és így az intézkedés végrehajtása során az amúgy jogkövető állampolgárok is kriminalizálódhatnak. Ráadásul a tiltott szertartások között több olyan szokás és kezelési eljárás is van, amik ártalmatlanok vagy egyenesen gyógyító hatásúak. Egy felmérés szerint az alacsonyabb emancipációs szintű területeken még az állami szervek is mellőzik a tiltás betartatását. Egy nevét elhallgató tisztviselő szerint a „beszűkült fővárosi gondolkodás mintapéldájával” állunk szemben.

 

A helyzet azután durvult el, hogy a – valószínűleg – druidák által szervezett és irányított kelta ellenállók több merényletet és szabotázst követtek el ómagyar célpontok ellen. A kelta-ómagyar viszony meglehetősen ellentmondásosan alakult az átkerülés óta. Brennus király seregének pusztulását már számtalanszor feldolgozták (ómagyar és kelta oldalról egyaránt, a legismertebb anti forrás talán a Gergoi-ének), azóta komolyabb fegyveres konfliktusra nem került sor a két fél között. (Leszámítva a kisebb ellenálló törzseket, de Brennus példájából okulva a fegyveres ellenállás a dunántúli és felvidéli keltákra sokkal kevésbé jellemző, mint például a szkítákra, akiknél, mint mondják „mindenki újra tanulja, mi az, hogy megszállás és mi az, hogy emancipáció”.) A Kárpát-medencéből kiszorított druidák a hegyeken túlról szervezik bosszúhadjáratukat, amihez kimeríthetetlennek tűnő forrásokat biztosít a gyakorlatilag egész Nyugat-Európát betöltő kelta népesség. Az ómagyar uralom alá került kelta lakosság viszont igen jól halad az emancipáció útján és az ómagyar kultúrára egyre nagyobb hatást gyakorol az itt talált kelta kultúranyag is. (Gondoljunk csak az egyre gyakrabban használt kelta eredetű szavakra, amit még a született ómagyarok is egyre szívesebben használnak.)

 

Az utóbbi években megnőtt a druidáknak tulajdonított ellenséges akciók száma, amik ugyan nem okoztak jelentős anyagi kárt (és még kevesebb emberéletet követeltek), de hatékonyan mérgezik Ómagyarország népeinek békés együttélését és aláássák a Pax Hungaricába vetett bizalmat. Egyes elemzők egyenesen aszimmetrikus hadviselésről, gerillataktikáról beszélnek a druida-ellenállás kapcsán. A kialakult helyzetet több fegyveres testület is súlyosnak ítélte meg és ez végül kiváltotta azt, hogy a legfelső szinten is foglalkozzanak vele – ennek mintegy mellékterméke a druida viselet és praktikák betiltása.

 

A kelta származású Fülöp Shanna (Fülöp Gergely felesége, aki a Gergelyföld Autonóm Terület alapítója és kormányzója) egyes hírek szerint maga is druida képzésben részesült fiatalkorában és emiatt először az is felmerült, hogy megbukik az állambiztonsági átvilágításon, amit képviselővé választásakor végeztek el vele kapcsolatban. (Mint minden képviselővel kapcsolatban is.) Végül megkapta a megbízólevelét, állítólag Albert István köztársasági elnök személyes közbenjárására. A független képviselőnőt gyakorlatilag minden nagyobb párt (parlamenti és parlamenten kívüli) megkörnyékezte azzal, hogy csatlakozzon hozzájuk, de Fülöp Shanna senki mást nem kívánt képviselni, csak a választóit. (Ez cáfolja azt az elméletet, miszerint Albert István a képviselőségért cserébe a Nemzeti Párthoz való csatlakozást kérte.) A fiatal és népszerű honanya ellenben szívesen adja nevét különféle polgárjogi megmozdulásokhoz és karol fel furcsa, néha botrányszagú eseteket is. Mi több, egy művészeti galéria egyenesen azzal kereste meg, hogy művészi aktképeket készíthessen róla, amit jótékony célra árvereztek volna el. (Ez elől a képviselőnő elzárkózott, tréfásan arra kérve a galéria vezetőjét, hogy ne akarja, hogy a férjének ezért kelljen felutaznia Pécsről...)

 

Fülöp Shanna néhány egyéb (szintén kelta többségű, alacsony emancipációs szintű területről érkezett) képviselőtársával együtt már több indítványt nyújtott be a druida viselet és szertartások tilalmának feloldásáért, rámutatva annak kontraproduktív és anti szemmel nézve nevetséges (érthetetlen) voltára, de a kormánytöbbség minden alkalommal leszavazta őket. Ezek után jelentette be, hogy ő a maga részéről kedvenc fiatalkori viseletében fog majd dolgozni, amit nem tilt semmiféle törvény – ma pedig kiderült, hogy ez a viselet gyakorlatilag egy druida köpeny. (Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy még annak a lehetősége is felmerült, hogy olyan festménysorozat és fényképportfólió készüljön a fiatalos képviselőnőről, amin druida köpenyt visel, de mást semmit.)

 

Germán Csaba képviselőt nem hatotta meg Fülöp Shanna érvelése a fiatalkori kedvenc viseletéről és a hatályos szabályok értelmében rendőrt hívott, hogy szüntessék meg a törvénysértést. A fővárosi rendőrség által kiküldött járőrt azonban a parlament saját őrsége feltartóztatta és visszafordította, ráadásul a képviselőnővel szemben sem voltak hajlandóak eljárni. Az ügyeletes tiszt arra hivatkozott, hogy nekik a képviselőket kell védeniük, ebbe pedig nem tudja sehogy se belemagyarázni azt, hogy egy képviselőt letartóztassanak, aki nem csinált semmit, ráadásul egy hölgy.

 

A plenáris ülést vezető elnök viszont felszólította Fülöp Shannát, hogy vegye le a köpenyét, majd kissé elpirulva megkérte, hogy inkább mégis maradjon rajta a ruhadarab. A Nemzeti Párt frakcióvezetője bizottsági ülést hívott össze a „druida megszállás” miatt, ami a sajtósa szerint az „ómagyar demokrácia megcsúfolása és a parlament pajzán bohócműsorrá silányítása” volt.

 

A magunk részéről kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr882661959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.02.15. 08:55:09

Hehe, a királylány, akin volt is ruha, meg nem is... :)

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2011.02.15. 16:52:48

Izé. Az nem királylány volt, hanem a király elé járult ruhában, meg nem is. :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.02.16. 09:29:10

Jó, de Shanna inkább királylány (-né), semmint az okos bíró lyánya! :)

Gumzi 2011.02.18. 21:06:52

Azon a fenti képen mintha nem Shanna lenne... ragaszkodjunk a poszthoz illő képekhez kérem! Egy szál druidaköpenybe öltözött nőszemély helyett egy szakállas, csontostérdű ürge képe elég lehangoló :)

bz249 2011.02.21. 14:16:19

Namostakkor vagy valami legyen vagy az emlitett parlamenti ulesrol keszult videot kellene beszurni. :)

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2011.02.21. 17:12:37

Egyetértek az előttem szólóval. :)
süti beállítások módosítása