Ha tetszett...

Facebook

Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web IIfree counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) átkerülésnap (1) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (34) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) hamilkar barkasz (1) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (3) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (2) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (17) térkép (1) triumpathor (44) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Eltűnt maláj gép roncsait találták meg a Dunában

2016.04.24. 11:17 | szs. | 1 komment

Címkék: hirsarok hirsarok au2

drava.jpgHírsarok Áu.2.

 

A belügyminisztérium átkerüléssel kapcsolatos ügyekkel foglalkozó főosztálya szerint egy maláj utasszállító repülőgéphez tartoznak azok a roncsok, amiket Neszmély mellett sodort partra a Duna. A roncsdarabokon talált felíratok segítettek az átkerülés során átsodródott, majd repülőtér és légi irányítás hiányában szerencsétlenül járt gép maradványainak azonosításában. A múlt héten felbukkant roncsdarabok vizsgálatára az illetékesek egy külön csoportot hívtak össze, amiben az ártéri területeket jól ismerő vadászok, katonák és hajósok mellett korábban repüléssel foglalkozó személyek is helyet kaptak. A roncsokat valószínűleg a mostani kisebb árhullám mosta ki a korábbi talán eredeti - helyükről és sodorta az átkerült területekre. A kiterjesztett keresés nem talált újabb maradványokat, azokat valószínűleg fentebb, az átkerülésben nem érintett őserdei folyószakaszokon kellene keresni. A hatóságok még mérlegelik, hogy küldjenek-e egy célzott expedíciót a roncsok és az áldozatok maradványainak felkutatására. Esetleges túlélők felbukkanására kicsi az esély ennyi idő elteltével; bár nem lenne példa nélküli, ahogy tavaly is felbukkant egy egykori Malév-járat túlélője a szkíta területekről.

Az átkerülés során nem csak szárazföldi területek és a Duna érintett szakaszán hajózó vízi járművek, hanem az ismeretlen jelenség hatása alá került zóna fölött áthaladó repülőgépek is a múltba sodródtak. Egyelőre nem ismert, hogy milyen magasságig hatott az átkerülés, az érintett repülőgépekkel kapcsolatos információk ezért is lennének fontosak a kutatók számára. A már ismert Malév-gép nem utazómagasságon haladt át a terület felett, míg a most előkerült roncsok, ha valóban egy maláj géphez tartoztak, sokkal magasabbra ható átkerülést valószínűsítenek. Nem ismert a terület felett tartózkodó repülőeszközök száma az átkerülés pillanatában, az átkerült személyek között sem találtak olyan szakemberre, aki ezzel kapcsolatban szakszerű információt tudott volna biztosítani. A becslések néhány géptől több tucatig terjednek, a mostani roncsdarab a második igazolt átkerült és anti területen lezuhant - valószínűleg kényszerleszállást megkísérelt - nagyméretű repülőgép. Rádióamatőrök elmondása szerint ennél több gépről fogtak adást a múltba sodródást követő pár órában, de ezek az állítások nem igazoltak.

 

A minisztérium szóvivője szerint a jövőben, ahogy egyre jobban felfedezzük és ellenőrzésünk alá vonjuk a környező anti területeket, jó eséllyel több hasonló átkerült roncsdarabbal, maradvánnyal találkozhatunk. A Malév-gép túlélőivel kapcsolatos tapasztalatok alapján elképzelhető, hogy kidolgoznak néhány irányelvet az átkerült és anti népesség között túlélt személyekkel kapcsolatos esetek kezelésére, az átkerült társadalomba való visszaintegrálásuk minél könnyebb módjára - bár ez sokkal inkább a hivatali szervek optimizmusát, mintsem egy reális, nagyobb számban előfordulható igényt tükröz.

 

 

A hír alapja.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr398652314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

neutor 2016.04.25. 20:28:08

Így, így! Csak tovább!!!!! :D