Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Törvénytelennek nyilvánították az azonos választójogért folytatott aláírásgyűjtést

2016.05.23. 08:10 | szs. | 2 komment

Címkék: hirsarok hirsarok au2

diary.JPGHírsarok Áu. 2. 

Az ideiglenes, ügyvezető kormányzati funkciót betöltő Védelmi Bizottság pénteki ülésén törvénytelennek nyilvánították az egyes Nemzetgyűlési képviselők és szakértők által kezdeményezett választójogi aláírásgyűjtést. Az Újhegyi nemzetgyűlési képviselő (Piliscsaba) által indított kezdeményezés azt szerette volna elérni, hogy az emancipáció alá vont anti lakosság választókorú tagjai (főként a Gellérthegyi-terület népessége, eraviszk törzsbe tartozó kelták) is kapjanak választójogot és a körzetük teljes jogú képviselőt küldhessen az ősszel megalakuló ómagyar parlamentbe.

 

„Az általános és titkos választójog egy olyan átkerülés előtti vívmány, amit megszüntetni egyenes emberiesség elleni bűncselekmény lenne” - jelentette ki Újhegyi. „Nem szeretnék olyan országban élni, ami már az első rendes választása során egy apartheid-rendszer alapjait rakja le. Mi lesz itt később?” Mivel a Nemzetgyűlésben mind a képviselők, mind a meghívott szakemberek leszavazták a kezdeményezését, Újhegyi az átkerült néphez fordult és a Liberális Unió aktivistáira építve aláírásgyűjtésbe kezdett. Tette ezt annak ellenére, hogy sem a kormányzati feladatot ellátó Védelmi Bizottság, sem az új ómagyar rendszer alkotmányát, működési alapjait kidolgozó és jóváhagyó Nemzetgyűlés nem ismeri az aláírásgyűjtést és ez a fajta alulról jövő kezdeményezés semmiféle kötelezettséggel nem jár a kormányzati és alkotmányozó szervek számára. Újhegyi ötvenezer aláírást kívánt összegyűjteni, ami az átkerült népesség majd egyhatoda, a választásra jogosultakat számítva még nagyobb arány. Az eddig összegyűlt aláírások számáról nincs adat, sem a hatóságok, sem Újhegyi vagy a liberálisok nem nyilatkoztak ezzel kapcsolatban.

Az Újhegyit támogató két szakértő több javaslatot is kidolgozott az emancipáció alá vont antik választójogára. Az egyik egy önálló választási körzet lenne, ami képviselőt küldene a parlamentbe - ezt ők maguk is pozitív diszkriminációnak, „díszkeltaságnak” tartják, mivel a Gellérthegyi-terület lakossága messze alulmarad egy kijelölt ómagyar választókörzetének, felnőtt népességét tekintve még inkább aránytalan. A másik a körzet feldarabolása és a földrajzilag kapcsolódó ómagyar választókörzetekbe olvasztása, ami nem járna önálló képviselő küldésével és az így szétaprózott kelta szavazatok valószínűleg nem változtatnának semmi az amúgy is kialakuló politikai erőviszonyokon. Ez lenne a „szimbolikus” változat, az emancipáció útjára lépett kelták teljes jogú választópolgárok lennének. A javaslatot a választójogi bizottság nem találta alkalmasnak arra, hogy vitára bocsássák, de nem hivatalos fórumokon és a Liberális Unió által rendezett vitaesten komoly érvek hangoztak el, majd még komolyabb indulatok szabadultak el. Újhegyi az ellenállást látva választotta az aláírásgyűjtés módszerét.

 

A Védelmi Bizottság rendkívüli ülésen határozott a kezdemény törvénytelen voltáról, azt „rendszerellenesnek” nevezve és az „átkerült értékek” veszélyeztetését látta benne. Elrendelték a tevékenység azonnali felfüggesztését, a szervezőket pedig felszólították az aláírásgyűjtő ívek beszolgáltatására. A döntés hírére a pár aktivistái - rendőrségi jegyzőkönyv szerint - elégették az üres és az aláírt íveket egyaránt, de egyes belső források szerint csak az üres íveket semmisítették meg és az aláírtakat elrejtették valahol. Több aktivista házánál házkutatást tartottak, ami az elrejtéses verziót látszik megerősíteni. Újhegyi képviselő felháborítónak nevezte, hogy a „kormányzati tisztséget felhatalmazás nélkül bitorló” Védelmi Bizottság nem csak megakadályozza a demokratikus tevékenységek gyakorlását, de még azokat az embereket is üldözni kívánja, akik éltek demokratikus jogaikkal és nevüket is vállalva véleményt nyilvánítottak. Az íveket aláíró állampolgárokat biztosította, hogy nevük semmiképp nem fog az „albertista” hivatalnokok kezére jutni. (Bár Albert István ügyvezető miniszterelnök nem vett részt az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos ülésen, a titkára szerint nem tartotta annyira fontosnak az ügyet, hogy amiatt megszakítsa a körútját, amire eredetileg repülőgéppel tervezett menni.)

 

Újhegyi képviselő fontolgatja, hogy az eset miatti tiltakozásképp lemond a Nemzetgyűlésben szerzett mandátumáról.

 

Inspiráció

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr338727546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakyster 2016.07.19. 12:10:21

Bocs, hogy Offtopik, de kikívánkozott belőlem: A törökországi események nem emlékeztetnek senkit egy bizonyos ómagyar történésre? Vajon a hasonlóság a véletlen műve, vagy valaki már régebben tudott valamit? Ha igen, akkor SZS időutazását ki hagyta jóvá?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2016.07.31. 21:57:09

"A sors iróniája, hogy Morvai tábornok végezte úgy, ahogy a püspöknek kellett volna, és ebből az az Albert profitálta a legtöbbet, akinek a félreállításáról szólt az egész terv."

Read more: omagyar.blog.hu/2009/02/15/kitekinto_a_morvai_fele_puccs_igaz_de_szomoru_tortenete#ixzz4G1B0FHi4

Igen, én is elgondolkodtam a dolgon. Csak a vallási vezető hovatartozása ment mellé...
süti beállítások módosítása