Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

A Galliai-háború 1.

2017.11.13. 08:30 | szs. | 10 komment

Címkék: bz249 Galliaiháború

ob_aac77b_logo-bellum-gallicum-r-5.jpg- Tudja miért van itt?

A nőből valami egészen hideg megvetés áradt, mint aki mélyen rangon alulinak tartja, hogy bármilyen beosztottjával egyáltalán egy levegőt szívjon. Bár az sem volt lehetetlen, hogy a lekezelő hangsúly a félgermánnak szólt. Kovács Herman hadnagy a 2. Tátrai Vegyes Század tisztje többször kitüntette magát és négy alkalommal sebesült meg, de a legszívesebben hagyta volna az egészet a fenébe.

- Elmondjam mi a különbség köztem és maga között katona? Én a képességeim miatt ülhetek ebben a székben, maga meg a francos anti kvóta miatt. Ha a sok fatökű negyvenben hajlandó lett volna rendesen végigvinni, amit kigondoltak, akkor maga továbbra is zergét dugna a teuton haverjaival! Úgyhogy adjon hálát az égieknek, hogy vezetőink, az ő nagy bölcsességükben a politikai megoldás mellett döntöttek!

A nő hirtelen mozdulattal csapott le az íróasztalon felhalmozott dossziék közül az egyikre.

- Látom járt már terepen. – Herman kénytelen volt igazat adni ennek a Kapitány nevű spinének, kilenc év járőrözést az Alacsony és a Magas-Tátrában, benne két nagyobb kimberek elleni hadjárattal lehet úgy mondani, hogy járt már terepen – Vezetési tapasztalat, altisztképző Besztercebányán, egy év Szentendrén. Nyelvismeret?

- Teuton és kimber.

- Valami emberek által beszélt nyelv?

- Elnézést asszonyom, nem értem kérdést!

- Tudja, emberek, ruhában járnak, házban laknak, megfőzik az ételt, néha mosdanak ilyesmi. Vagyis nem félmeztelen félmajmok.

- Magyar.

- Vagyis semmi, amit délen használni lehet?

- Sajnálom asszonyom.

- Ha lenne időnk, akkor beíratnám egy görög-latin tanfolyamra, ha ügyesnek bizonyul, amit amúgy kétlek, akkor inglisre is. Ellenben erre most nincs időnk. A rómaiak majd kisegítik, ügyes fiúk azok, a maguk elcseszett módján. Ha meg mégse, akkor sem vészes a kár. Gratulálok Herman, ezennel sikeresen feltöltötte a Felderítő Parancsnokság antikvótáját a részlegvezetők között. A részleteket majd Gressai százados, az elemző csoportból elmondja, a papírokat meg a titkárság intézi.

- Uhm ennyi, asszonyom?

- Ennyi, nem a kiváló képességei miatt kellett, hanem a francos kvóta miatt, és mivel többi jelentkezőnek nem volt antiügyi államtitkár sógora, ezért maga nyert. A dossziéja alapján akár meg is felelhet, bár ötven jobb embert találtam volna a feladatra, de nagyot hibázni ott, a világvégén nem lehet. Leléphet katona!

- Igenis asszonyom!

---

- Akkor ide egy pecsét a főnöknő aláírásával és készen is vagyunk. Tudja, hogy működik a bón? Felvési a jogcímet erre a sorra, aztán aláírja itt. De a kereskedők tudni fogják. Ezer forintos keretet kap, annak mindenre elégnek kell lenni. Ezzel pedig a massiliai raktárból tud készleteket vételezni. Így ni erre is ráütünk egy Kapitányt! Egyébként milyen hangulatban van?

A jóllakott óvodás arcszerkezetű Hubai hadnagy, Kapitány titkárságvezetője, valamilyen apropóból szentül hitte, hogy az ártatlan tekintetét nem lehet nem szeretni. Általában igaza is volt, most a konkrét esetben tévedett.

- Kicsoda van milyen hangulatban!

Hermannak éppen erre a kalácsképű katonaparódiára volt szüksége, hogy helyre álljon a lelki egyensúlya. Hubai hadnagy azonban a mérsékelten intelligens ám túláradóan jó szándékú emberek makacsságával ragaszkodott az ideáihoz.

- Kicsoda? Hát a Faltörő Jerke! – majd miután kiélvezte a parancsnokát a háta mögött kibeszélő, mindentudó beosztott szerepéből adódó örömteli érzést folytatta – Kapitány.

- Gondolom volt már jobb napja is.

- Az biztos – Hubai nagyot fújtatott, az íróasztalhuszárt zavarta az egyre melegedő időjárás – nem szereti, ha átnyúlnak a feje felett. Jobban kedveli, ha ő nyúlhat át mások feje felett, ha érti, mire gondolok. De hát így jár az, aki nem tudja elfogadni a korlátait. Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem lesz sokkal rosszabb, mint Farkas hadnagy lett volna. Maga olyan ügyes fiúnak néz ki, hiába, hogy protekciós.

Hubai Imre hadnagy ugyan soha nem tudta meg, de halálközeli élményt élt át. Igaz egyetlen fénylő lényt sem látott, csak egy nagydarab vörösesszőke hegyivadászt, márpedig a halálközeli élményt (néhány kimber harcosokon kívül) senki sem társítja a havasi gyopáros alakulat tagjaival.

---

1.png- Na, hogy ment?

Hermannak általában véve nem lehetett panasza a termetére, százból kilencvenkilenc véletlenszerűen választott ómagyar állampolgár kénytelen volt felnézni a nagydarab félgermánra. Ez nem mellesleg észrevehető mértékben csökkentette a jelenlétében elhangzó „bunkó ősemberek”, „köcsög antik”, „rohadt germánok”, „szőrös félmajmok” számát a beszélgetésekben. Nem mintha a hadnagy különösen haragvó természetű lett volna, és különben is félig ómagyar származású volt, de a százkilencvenegy centiméter, kilencvenöt kilogramm (főleg izomból) és a Tátrai Vegyes Zászlóalj szolgálati jégcsákánya mégiscsak inkább a konfliktusok elfojtása, semmint kibeszélése irányába terelte a kommunikáció folyását. A Felderítő Parancsnokság Majer utcai székháza előtt parkoló konkrét Suzuki mellett álló konkrét személlyel, ráadásul egy hölggyel kapcsolatban azonban nem ez volt a helyzet. Hogy okoz-e bármilyen lelki problémát egy erős, egészséges férfiemberben, ha a húgainak ötven százaléka, a gének kiszámíthatatlan kombinálódásának köszönhetően, egy kissé magasabbra sikeredik nála, és ha igen milyet, az maradjon a pszichológia gyanús praktikáiban jártas, komoly, ősz szakállú mesterek titka. Amit bizonyosan igaznak tekinthetünk, hogy Herman volt már vidámabb is.

- Átmentem.

- Ennyi? Azt hittem egy kicsit jobban fogsz örülni, ha kiderül, hogy te vagy a megfelelő ember a posztra.

- Nem Niki, nem én vagyok a megfelelő ember a posztra, véletlenül a megfelelő ember feleségének vagyok a bátyja.

- És ha Dezső miatt kaptad meg, akkor mi van? Azt hiszed a római nagykövetet nem a haverok közül választják ki? Márpedig a mostani római nagykövetnek akkora az egoja, hogy fél Egomot árnyékba borítaná, ha átlátszatlan anyagból lenne. Nála már csak az előző volt jobban elájulva magától! Egyébként mi lenne, ha a kocsiban folytatnánk?

- Ok.

A lélekbúvárok valószínűleg azon is tudnának némi vitát produkálni, hogy okoz-e valamilyen frusztrációt, ha a család legidősebb férfitagja sikerben és hatalomban elmarad a fiatalabb testvéreitől és, hogyha ez a fiatalabb testvér esetleg nőnemű, az okoz-e extra kompenzációs kényszert, vagy ez teljesen semleges ingernek tekinthető. Persze a szituáció élét viszonylag könnyen el lehet venni azzal az állítással, hogy a fent nevezett fiatalabb lánytestvér hatalma csupán informális és azon alapul, hogy bizonyos esetekben képes a sajátjához hajlítani Juhász Dezső antiügyi államtitkár terveit. Sőt az antiügyi államtitkár is csak annak köszönheti a befolyását, hogy a negyvenes választásokat követő törékeny belpolitikai egyensúly a billegő képviselőknek aránytalan jelentőséget biztosít. Ráadásképpen elmondható, mindezektől függetlenül, hogy az ómagyar honvédség tisztjének lenni igen komoly megbecsülésnek örvendő hivatás. Még a többi fegyvernem által kissé lenézett vegyes zászlóaljakban is.

- Utálom ezt a várost, az a rengeteg ember és egyre több a kocsi is

- Ja – Niki a Batthyány utca forgalmát bámulta, az átkerült Suzukik mellett egyre nagyobb számban jelentek meg az ómagyar fejlesztésű, bár a kókányolású valamivel jobban tükrözte a helyzetet, gépkocsik. Albert, az elnöksége idején igyekezett megakadályozni az értékes olajkészletek elpazarlását, azonban a fenntartható fejlődésről alkotott vízióját az Átkerülés után felcseperedett új vezetők nem osztották. Az emberek közlekedni óhajtottak, ígyhát a politika igyekezett kielégíteni ezt a vágyukat. A legutóbbi választás eredményei, amely a kormány csekély megerősödését hozta, visszaigazolni látszottak ezeket a lépéseket.

- Visszatérve az eredeti problémára Herman, szerinted Ulf király a hűdehatalmas tehetsége révén került hatalomra? Nagyon meglepőt mondanék, ha azt mondám, hogy az, hogy papszi jó cimborája volt, az kissé segített neki a liptói teutonok királyává válnia?

- Nem, kétségtelenül belejátszott a dologba. De Ulf jó királya lett a népünknek. Megsokasodtunk, megerősödtünk és Ómagyarország megbízható szövetségeseivé váltunk. A legjobbjaink ómagyar iskolákban tanulhatnak, a harcosaink pedig a Honvédség megbecsült tagjai.

- Pontosan, és te is jó főnök lehetsz Galliában, hiába Dezső befolyása miatt neveztek ki. Aztán dicsőségben hazatérsz, és jó királya leszel a liptói teutonoknak. Amúgy megint Dezsőnek köszönhetően.

- Ha te mondod…

- Lelkesebben Hermi! Ha én mondom, az úgy van.

- Ha te mondod…

- Még mindig nem az igazi, de egynek elmegy. Mikor indulsz?

- A holnap reggeli fiumei gyorssal. Ott meg majdcsak akad fuvar.

- Nincs leszervezve?

- Nincs, de csak akad tán valaki abban a hatalmas kikötőben, aki el tud vinni Massiliába. Kaptam katonai csekkeket.

- Azért én a helyedben nem bíznék meg a fiumeiekben.

- Mert?

- Mert megbízhatatlanok azért. Sötét baromarcúak, ha így jobban tetszik.

- Nem egyáltalán nem tetszik, de tudok rajta változtatni?

- Ez mondjuk igaz – Niki leparkolta a kocsit a kormánytisztviselők Pál püspök utcai lakóparkjában álló házuk előtt – na itt is vagyunk. Hildegarde-t fel akarod hívni?

- Persze, egy darabig sem őt, sem a gyerekeket nem tudom hívogatni. Hülye ötlet volt az elejétől fogva Niki.

- Nem Herman ez az elejétől fogva briliáns ötlet volt, csak egy gyáva kukac vagy. Többek között ezért is kell dicsőséget szerezned a haza szolgálatában. A liptói teutonok egy hozzád hasonló remegő kocsonyát is elfogadnak királyuknak, ha századosi vállapja van.

- Tudtommal még én vagyok a Kovács-klán családfője, te nő. Meg ne próbálj még egyszer ilyen tiszteletlen hangon beszélni velem vagy megtapasztalod a haragomat!

- Ez már beszéd Herman király! Na gyere, és szólj Dórának, hogy mikorra kéred az ébresztést!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8613250867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neutor 2017.11.13. 10:35:49

Remélem ömleni fog a vér!

bz249 2017.11.13. 10:38:14

@neutor: egyelöre még a civilizált vidékekek mozgunk, itt még kijönne a rendör, ha túl nagy öldöklés lenne. ;)

neutor 2017.11.13. 11:28:38

@bz249: Massilia utánra gondoltam. ( Kapitány asszony is kiesik ebből a szempontból )

bz249 2017.11.13. 12:26:13

@neutor: Kapitany kisasszony :)
Meg ot azert szerintem nem eloszor probalnak megolni... bar azert oregszik es kopnak a reflexei.

neutor 2017.11.13. 18:31:20

Ja tényleg kisasszony! :D Mondjuk én a menopauzára gondoltam szemét módon. :))

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2017.11.14. 08:26:29

Te nem húznád a közelében sokáig. :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2017.11.14. 08:32:06

Most hogy így Kapitány ténsasszony előkerült, kifejezetten kedvem támadt folytatni ezt a szálat: omagyar.blog.hu/2011/03/22/uj_sepruk_1 :)

bz249 2017.11.14. 13:55:46

@szs.: Amugy az IDEA alfejes Csehi es a Konzel telefonhivasait fogado Csehi ugyanazok?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2017.11.14. 17:13:59

Elméletileg igen, meg ő szerepel az Átkerülés lovasaiban is. Azt nem árulom el, honnan stedtem a nevét. :)

bz249 2017.11.14. 17:43:16

@szs.: Tipikus anti nev :-) Valami tajegysegrol, es a Bohem ezredes hulyen hangzana :-P
süti beállítások módosítása