Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

A Galliai-háború 10.

2017.11.24. 08:30 | bz249 | 2 komment

- Mennyi?

- Hetvenkilenc. És ez amúgy mit jelent?

Ami azt illeti Herman most már egyáltalán nem lelkesedett az ötletért, hogy otthagyták a Genfi-tó partján álló tábort. Pardon Colonia Varrianát, ahogy az egyre cezarománabbnak tűnő Varro elnevezte a haditábort és mellékbüntetésként saját személyes birtokának nyilvánította a tavat és környékét. Ugyanakkor a történelem alakulását figyelembe véve, lehet, hogy nem is cezaromániának fogják elnevezni ezt a kórtünetet, Varro igazán megérdemelné, hogy egy pszichológiai defektus tegye halhatatlanná a nevét.

Nem mintha Héraklésznek nem járna ki valami hasonló.

- Fogalmam sincs. – vonta meg a vállát a térképész

- Mi az, hogy fogalmad sincs? Lent a táborban azt mondtad, hogy ez a hely az Átkerülés kulcsa és most fogalmad sincs, hogy mit jelent ez a mérés. Ugyanolyan vagy, mint az bolond lent Massiliában!

- Pferdenhofer? A gleccsereivel? Ne viccelj már! A memóriaelmélet sosem akarta az Átkerülést megmagyarázni, pár puzzle-darabot esetleg a helyére tehetett volna, de eddig semmi. A világon semmi nem jött össze. Tudod mennyi eredményt produkált a Kanári Kutatóállomás? Semmit, ami akár egy centivel közelebb vitt volna minket a probléma megértése szempontjából.

- Mert ez a te elméleted olyan sokat segített!

- Egyrészről nem az én elméletem, hanem Gimesi professzoré, az Átkerüléskutató megalapítójáé, Á.u. 10-től a haláláig igazgatójáé és a mai napig legnagyobbnak tartott átkerüléskutatóé. Másrészről, meg mi vagyunk az elsők, akik a CERN helyén állnak, szóval eddig nem sok mód volt az elmélet tesztelésére.

- Viszont, ha innen indult, akkor miért Esztergom és miért nem Genf?

- Fogadjunk egy sort sem olvastál, abból, amit neked adtam.

- Volt jobb dolgom is.

Herman a vekker berregése szakította félbe.

- Mennyi?

- Hetvenöt.

- Egyáltalán miért kell kétpercenként leírni ezeket az adatokat?

- Statisztikus átlagolás, a GM-cső nem egy világbajnok műszer.

- Azalapján, amit mondtál annak kéne lennie. Ötszáz forintba kerül és ezért szart adnak?

- A mostani körülmények között világbajnok műszer. Ahogy a mostani körülmények között a T-72 a világ legjobb tankja. Egyébként meg több működő T-72-es van Ómagyarországon, mint működő GM-cső.

- És mit csinálsz az adatokkal?

- Összeadom őket és elosztom öttel.

- Akkor meg miért nem mérsz egybe tíz percet?

- Mert a használati utasításban az van, hogy öt független mérést kell végezni. Fogadjunk ezt se olvastad el?

- Ezt se, csak nem értem…

- Ahogy az Idősokk-elméletet se. Na elmondom miért nem Genf került vissza és miért mi. 2008 október 24-én az Átkerülés előtti világ egy CERN-es kísérlet folyományaként megsemmisült. Szétszakadt a téridő. Genf környékén egy hatalmas lyuk keletkezett amelyik beszippantotta a környező világot. Viszont ez lökéshullámot indított el és az epicentrumtól távolabb lévő világot nem beszívta, hanem eltaszította. Eddig világos?

- Mondjuk rá.

- Szóval a szétszakadó világ darabjai elindultak a múltba. A Genftől mért távolságuk függvényében egy meghatározott időbe. Viszont az esetek legnagyobb részében ez azt jelentette, hogy a megérkezés idején a Föld éppen máshol járt. Így az anyag egyszerűen szétterült a múltban egyfajta nagyon vékony, kimutathatatlan atomfelhőt hagyva maga után. És itt jön a képbe Esztergom. Az ugyanis pont a megfelelő helyen volt, és az időben úgy lökődött vissza, hogy a Kr.e 279. században éppen a saját helyén legyen.

- És ezt honnan lehet tudni?

- Onnan, hogy Esztergom a helyén van.

- Úgy értem az elmélet alapján? – ismét berregett a vekker – Nyolcvanegy.

- Az elméletnek ez az egyik kiindulópontja, hogy Esztergom a helyén van. Merthogy ez fix, ebből lehet visszaszámolni, hogy mekkora katasztrófa volt. De vissza az elmélethez, szóval miután az Átkerült Terület egy része lehorgonyozta magát az időben, sikerült neki kitépnie egy jókora darabot a szétrepülő anyagból és ebből lettek az Átkerült Területek, ha a szélszigeteket és a repülőket külön területnek vesszük. Mivel az egészben a gravitáció volt a kulcs ezért a kitépett darab a folyókat és hegyeket követi. Illetve a peremen a visszalökődés és a fékeződés kölcsönhatása egy speciális mintát hozott létre, ezek a szélszigetek és negatív szélszigetek.

- Azt hiszem értem, de hogy jön ehhez Genf?

- Az elméletből következik, hogyha Esztergom a helyén van, akkor a CERN is a helyén van. És ezért itt is kialakult egy időcsatorna. Egy dipólus, az egyik fele Esztergom a másik fele Genf. Ez a rész közvetlenül rálátott az önmagából kifordult téridőre. Megkérdeztem az antikat, többen emlékeznek egy negyvenhat évvel ezelőtti hatalmas viharra, ez beleillik a képbe, de az igazi bizonyíték a sugárzás. A környéket jelentős sugárzás érte, és ez a mai napig kimutatható.

- És találtál már valamit?

- Már mondtam, hogy még nem, elemezni kell az adatokat.

- De azt a táborban!

- Micsoda? Éppen most, amikor…

-… amikor még két óránk lehet egy olyan hóviharig, amihez képest a negyvenhat évvel ezelőtti egy kismiska volt.

- Nade?

- Te nőttél fel a hegyek között vagy én? De jobbat mondok. Melyik a magasabb rang a hadnagy vagy a szakaszvezető?

 

***

 

- A gallok?

- Északra menekültek, most a télen nyugton vannak, de tartok tőle amint elolvad a hó újra kezdődik a kergetőzés. Az a bolond ifjú Cotta lemészároltatta a lovasságom egy teljesen értelmetlen hősködésben, úgyhogy semmim sem maradt a megvert ellenség üldözésére. Ahelyett, hogy még több rabszolgával tömhette volna meg a hajókat itt maradt a nyakamon egy csapat kellemetlenkedő vadember.

- Úgy hallottam a szenátor vigasztalhatatlan volt a legkedvesebb unokaöccse halála miatt.

- Hát én a legkevésbé se, mindenkinek olyan végzet jut amilyet megérdemel. Viszont hagyjuk a holtakat! Mit szólsz a helyhez Honorius?

- Nem is tudom Varro. Olyan kihaltnak tűnik, a hegyek meg a hó és a köd a tó felett.

- Ne azt nézd ami van, hanem nézd ami lehet!

Varro majdhogynem egy szerelmes hangján beszélt a Lacus Lemanicus környéki területről. Persze ez volt a minimum azután, hogy a területet a saját birtokává nyilvánította és telepeseket toborzott Rómából. Illetve tervezett toborozni.

- Március első napját írjuk, vagyis a tél vége, de a hó már sehol, a déli lejtők már zöldülnek, ahol most fű és erdő tenyészik ott szőlők és gyümölcsösök nyújtózhatnak, lent a friss és halban gazdag víz. Egészen ideáig fel lehet hajózni, na jó, a folyóval lesz munka és ügyes hajósok kellenek. De gondolj bele, ott lent, ahol azok a nyomorúságos sárkunyhók állnak, ott lent egy móló a tavon felfelé induló és a tengerhez lecsorgó hajókkal. Itt a kifolyásnál egy hajóláncot és vámszedő bódét építenénk. Fönt a hegyoldalon pedig mindenfelé villák.

- Meggyőztél Varro, van fantázia a dologban – nevetett fel a szenátor

- Fantázia? Honorius ez a hely egy aranybánya! És ki tudja talán tényleg van valahol arany a hegyek között. Az ómagyarok legendái szerint Svájc rejti a leggazdagabb aranykincset a világon!

- Svájc?

- Ez a környék. Vagy valami ilyesmi.

- És te hiszel ezeknek a legendáknak.

- A fene se tudja. Vagy van arany vagy nincs, ha nincs, akkor ez van. De gondolj bele, ha van! Az én birtokomon!

- Varro…

- Pardon a mi birtokunkon. Nem feledkezem meg a szövetségeseimről.

- Varro…

- Talán nem tetszik valami Honorius?

- Nézd Varro. A barátom vagy és úgy gondolom a legteljesebb mértékben megérdemled ezt a területet. Viszont a Szenátus

- Iuppiter pöcsére Honorius! A győztes joga! Hát ki a jó fene hódította meg Svájcot?! Egyébként tudok róla. Fabiusnak nem tetszik, hogy valakinek fényesebben ragyog a csillaga az övénél. Nem először próbál kifúrni innen. Viszont ha jól tudom még mindig több barátom, mint ellenségem van a Szenátusban.

- És egyre több lesz Varro, a néppárt erősödik, többek között a győzelmeidnek köszönhetően.

- Gondolom a zsákmány se ártott. És ez a föld is népszerűbbé tesz minket! Megállíthatatlanok leszünk Honorius!

- Óh nem, ismered a népet és a szenátust pénzből egyiküknek sem lehet elég. Viszont biztosan jól átgondoltad ezt a lépést? Egy római hadvezér saját birtokot hasít ki a Köztársaság számára meghódított földből. Az ellenségeink…

- Az ellenségeink szintén saját birtokokat hasítottak ki a Rhodanus völgyében. Gondolom láttad a folyón felfelé özönlő telepeseket? Én csak hallottam róla, de el tudom képzelni mi lehet.

- Nos valóban, ők azonban ezt megvásárolták vagy veteránként kapták.

- Megvásárolták? Ugyancsak alacsony árat szabtak a Köztársaság magiszterei azoknak a földeknek. Egyébként én is fizettem ezért a földért. Jó római vérrel. – mutatott Varro a karján húzódó, jó húsz centiméteres forradásra.

- Csakhogy egyesek szerint csak egy király tekinti sajátjának az állam földjét. Márpedig az utolsó királyt háromszáz éve kergettük el.

- A mieink?

- A néppárt természetesen melletted áll Varro, bármit teszel is, de továbbra is azt tanácsolom, hogy gondold meg mi lesz az.

- Ha akarnám se tehetném Honorius, a futáraim már úton vannak, hamarosan Rómába érkeznek a levelemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr10013276587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neutor 2017.11.24. 10:36:43

Valami nagyon nagy csavarnak kell lenni a történetben. A térképész nem is térképész? A hegyivadász meg csak testőr a tudtán kívül?

bz249 2017.11.24. 10:42:00

A szerzo ur buta mint a fold, ezert sajnos csak foldbuta karaktereket tud hitelesen irni. ;)
Szoval nagy csavarokra nem erdemes szamitani. :P
süti beállítások módosítása