Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Isztriai-válság6: Hercegh

2018.03.15. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Kormányzói Palota

Fiume, bár ómagyar viszonylatban nagyvárosnak számított, az Átkerülés előtti mércével nézve falu lett volna, ahol mindenki ismer mindenkit. Egy ismeretlen arc, ráadásul a hivatalos sajtótájékoztatón teljes meglepetésként érte az ezredest.

- Ez a bula meg ki? – kérdezte a palota sajtószolgálatának a vezetőjétől.

Az említett bulát másfél órányi ápoltság választotta el attól, hogy szépnek lehessen tartani. Egy alapos hajmosás, némi diszkrét smink és valami olyan ruha, amelyik kiemeli a lábát és a derekát, ehelyett a kelta gönc helyett.

- A Hídlaptól van, valami Annamari vagy ilyesmi – válaszolta meg a nem neki szóló kérdést Regedei képviselő, aki ideiglenesen a kormányzói jogköröket is gyakorolta – a választások miatt van itt délen.

- Novák Mariann – tette hozzá a titkár - és igen az igazolványa szerint Hídlaptól.

Hercegh elfintorodott, ha legalább rendesen kiöltözött volna, de mit is lehetne elvárni egy ilyen egalista viráglélektől. Na mindegy, akkor egy darab ellenzéki újságíróval nehezítve kell lezavarni ezt a sajtótájékoztatót. A napszemüveget hanyagul a zsebébe akasztotta, ezzel sokkal lazábbnak és magabiztosabbnak hatott. Nem mintha erre lett volna szüksége. Eleve is majd szétrobbant az önbizalomtól.

- Nos uraim és hölgyem, köszönöm, hogy eljöttek! Ha megengedik, gyorsan összefoglalom a hivatalos álláspontot a jelenlegi helyzetről, ezután az önöké vagyok.

A legszebb mosolyát sütötte el az egomi csaj felé, de a beképzelt fapina nem reagált.

- Tehát mint az nyilván észrevehették leállt a vasúti közlekedés Fiume és a főváros között. Esetleg azt is láthatták, hogy polgárőrök fordítják vissza a civil gépkocsikat a Járőrök útja és a Tigris út végén is. Valamint egészen biztosan látták a Kopasztábora felé vonuló megtörőket. Sajnos azt kell mondanom mindez nem gyakorlat. Annak indult, de a rómaiak máshogy döntöttek, ómagyar területen rátamadtak a megtörőinkre…

- Ugye nem azt akarja beadni nekünk, hogy a rómaiak olyan hülyék, hogy rárontottak egy hadosztálynyi megtörőre…

- Kisasszony...

- Novák Mariann, Hídlap.

Akkora sasorra volt, hogy a képmását simán ráüthetnék egy római érmére.

- Tehát Novák Mariann Hídlap kisasszony, ahogyan már mondtam előbb elmondanám a hivatalos tájékoztatást, utána kérdezhetnek. Ám ezúttal kivételt teszek. Egyrészről a Fiumei “Kapitány Csaba” megtörő- és kiképzőezred, ahogy a neve is mutatja, ezred és nem pedig hadosztály. Másrészről a rómaiak természetesen nem az egész ezrednek, hanem az egyik gyakorlaton lévő raj erejű járőrnek rontottak neki. Ha ez megnyugtatja a mi részünkről is vannak áldozatok. Remélem az ómagyar megtörőket is meggyászolják.

Az esztergomi újságírónő bólintott.

- Köszönöm. Tehát amint az előbb mondtam, a rómaiak rátámadtak az egyik járőrünkre és a mieink is veszteséget szenvedtek, ám az erősítés beérkezéséig kitartottak és visszaverték a támadást. Ebben a helyzetben nem tehettem mást, mint konstatáltam a hadiállapot beálltát az Isztriát megszállva tartó római erők, és Fiumei Területvédelmi Parancsnokság között. A csapataink átlépték a demarkációs vonalat és megkezdték a várost régóta fenyegető római jelenlét felszámolását.

Jelenleg is egyeztetünk a Honvédelmi Minisztériummal a megteendő lépésekről, azonban kihangsúlyoznám, hogy a céljaink korlátozottak. A csapataink semmi esetre sem lépik át az Isontius folyó vonalát és nem célunk egy általános háború kirobbantása Ómagyarország és Róma között. A helyzetre való tekintettel riadókészültségbe helyeztem a területvédelmi erőket és a helyzet rendeződéséig leállítattam a civil vasúti és közúti közlekedést valamint a hajóforgalmat.

Ha minden a terveink szerint alakul, de ugye tudják a tervek a valóság érintésétől össze szoktak omlani, szóval a terveink szerint a rendkívüli helyzetet tizenkét órán belül megoldjuk és holnap reggelre az élet visszatérhet a normál kerékvágásba.

Természetesen leszámítva azt, hogy nem lesznek római katonák egy erőteljesebb köpésre a város határától. És akkor kérdezhetnek.

A liba az egalisták újságjától jelentkezett elsőnek, de csakazértis az ÓMR-es Sanyinak adta meg a szót.

- Gondolom az ami itt elhangzott sajtónyilvános.

- Kifejezetten kérem az információk terjesztését – mosolyodott el – meg szeretnénk nyugtatni a polgárokat, hogy a város katonai és polgári vezetése kézben tartja az eseményeket. Ez nem az Esztergom az Átkerülés napján, hanem egy jól felszerelt és felkészült Fiume. Igen, Béla?

- Ha az egész tizenkét órán belül véget ér, akkor legfeljebb egy rendkívüli kiadással tudunk elkészülni addig. Ki fizeti a költségeinket?

- Kiváló kérdés, Béla. Mihály, van erre kormányzói keret?

- Ha kell hát lesz Feri. De természetesen nem fogunk tiltakozni, ha állig felfegyverzett megtörők fogják követelni, hogy az ezred állja a Szemle költségeit.

Herceg elfojtott egy kínos mosolyt. Regedei képviselőt nem a kiváló humorérzéke miatt tartották.

- További kérdések?

Mivel Novák Mariann Hídlap kisasszonyon kívül senki nem jelentkezett, kénytelen volt megadni neki a szót. Túl magas, túl sportos és túlontúl agresszív, inkább férfias, mint nőies.

- A választások, meg fogják tartani őket?

- Amennyiben a választók biztonságát tudjuk garantálni, akkor igen. Mint már említettem bízom benne, hogy ma éjszakára megszűnik a vészhelyzet.

- Nem gondolja, hogy túlzottan jól jön egy ilyen mondvacsinált válság a várható egalista győzelem előtt? Elterelni a figyelmet arról, hogy Esztergomban ártatlan emberek tartóztatnak le, kínoznak meg a kormány pribékjei?

- Kedves Novák Mariann Hídlap kisasszony, Ön tehát úgy gondolja, hogy Claudius Pulcher Isztria propraetora összeszövetkezett az esztergomi kormánykörökkel, hogy elterelje a figyelmet a miről is? Megadjam a halott megtörőnk személyi adatait, elmondaná az anyjának, hogy a fia azért halt meg, hogy ne arról beszéljenek, ami Esztergomban zajlik, bármi is legyen az?

Amikor ilyen feldúltan néz, akkor kiállnak a fogai. Nagyjából értette, hogy egy ilyen bányarém miért kezd el politikával foglalkozni. Azért, mert egy normális férfi rá se nézne, és emiatt dühös a világra és mindenképpen fel akarja forgatni.

- Ez a hivatalos álláspont? Hogy önöket nem érdekli, ami Esztergomban zajlik? Hogy Fiume vezetése asszisztál egy katonai puccshoz?

- Ha akarja meg is írhatja. Esztergomban és nem itt Fiuméban. És ha nincs további kérdés a sajtótájékoztatót ezennel berekesztem.

Nagyot fújtatva állt fel, Regedei követte őt a folyosóra. Ott már várta a segédtisztje.

- Ezredes úr!

- Mondd, fiam.

- A sajtótájékoztató alatt Belényesi admirális kétszer próbálta elérni, és Hajdú főhadnagy is keresi.

Hercegh lemondóan sóhajtott.

- Kapcsoljátok Hajdút az emeleti szoba telefonjára. És Gergő fiam, most elmész a Hotel Fiuméba, megtudod, melyik szobában lakik Novák Mariann újságírónő a Hídlaptól, utána visszajössz ide, kiválasztod a legjobb vörösbort a raktárból, melléteszel egy kártyát a telefonszámommal és felviszed a szobájába. Világos?

- Azt hiszem igen, ezredes úr.

- Na, azt remélem is. És most halljuk mit akar a megtörők legszebbike.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9013700234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása