Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Halmai a Zsenirális 4: A hódító

2018.06.14. 08:30 | bz249 | 1 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 16 Komárom, északi part

 

- Akkor tehát ezredes úr, essünk gyorsan túl a bemutatkozáson, Konzel tanácsos urat nyilván ismeri, Erdős őrnagy felelős az  „anyagmozgatási technikusokért“, Kiss őrnagy a fegyveresekért, Losonczi mérnök úr a Garammentéről, vízépítő…

Még meg kellett szoknia ezt az új tisztiszolgát, aki az új beosztáshoz járt. A Pozsonyi Emancipációs Körzet parancsnoka, ezredesi rangban. Ez a Németh hadnagy már újmódi, papírhuszár katonának tűnt, valószínűleg nem mocskolta még vér a kezét. Eleve majdnem nőies keze volt, illetve hát kint a vadonban a nőknek sem ilyen volt a keze.

- Ez az eddigi legnagyobb szabású terv Ómagyarország történetében! – dörmögte Konzel.

A tanácsos sem fiatalodott, legfeljebb pár éve lehet hátra a nyugdíjig. De addig viszont közvetlen elérése van Albert füléhez, Konzellal vigyázni kell Laci, soha ne felejtsd el.

- Minden terv nagyobb szabású, mint az eddigi – tette hozzá – ez Ómagyarország felépülésének az alapja.

Ami igaz az igaz, a Vág-völgy emancipálása tényleg nagyszabású művelet volt. A Felvidék a maga bányakincseivel jó úton volt, hogy az ómagyar ipar legfontosabb nyersanyagforrásává váljon. Maguk a bányák a Garamnál voltak, de az energiát a Vág és a Nyitra adhatta hozzá.

Látta a Garammenti építkezéseket, a rengeteg “anyagmozgatási technikust”, a gépeket. Még az Átkerülés előtti mércével is lenyűgöző volt. Most pedig egy sokkal nagyobb folyót, és nagyobb területet igyekeztek az ómagyar gazdaság szolgálatába vonni.

- Igen, ez mindennek az alapja.

Konzel tényleg hitt a dologban, lehetett látni, ahogy felcsillanak a szemei. Az öreg, sokat megélt Konzel idealista lenne? Jó lesz emlékezni rá, amikor a jelentéseket írja, egy kicsit rózsaszínűbbre kell hangolni, ha nem is a mát, de a holnapot.

Na, igen, a déli parton már egy vágány megvolt egészen Győrig, és idáig kétvágányúra akarták fejleszteni a vasutat. A híd helyét is kijelölték már, de amennyire tudott róla, még jó sokáig az a komp lesz amivel jött. Előbb azonban igazolniuk kell, hogy érdemes azt a hidat felhúzni.

- Ok, foglaljuk össze! – bökött Halmai az asztalon kiterített térképre. – Ha esetleg tévednék, javítsanak nyugodtan ki. Ez itt az a rész, amit szilárdan birtoklunk.

Az ujja a Régi Garam és a mellette lévő Garam-csatorna vonalát követve egészen Körmöcbányáig futott.

- Ómagyarország jövőjének az alapja – pillantott az idős tanácsosra. – Ezen a részen rendszeres járőrtevékenységet folytatunk, és többé kevésbé tudjuk mi történik itt. Ezek itt a szövetségeseink, gondolom germán és kelta autonóm területek.

- És a szlovákok! – szólt közbe Németh hadnagy

- Szlovákok? Melyik idióta kelta törzsfő találta ezt ki?

A primitív anti népek között többfajta kiválasztottságtudat volt. Némelyek istenek vagy más nagyhatalmú entitások leszármazottainak tartották magukat, de az Átkerülés után megjelent egy új változat, a fordított eredetmonda, ahol a most még barbár antik valami jövőbeli nagyhatalom ősei. Egy Kovács nevű százados írt valami jelentést, hogy a germánoknál divat a „modern“ német tanulása és általában minél többet megtudni a saját jövőbeli német utódaikról. Ez még valamennyire érthető is volt, nade ki a fene szeretne a szlovákok őse lenni?

- Úgy értem rendes igazi szlovákok.

- Ez ugye komoly, mert viccnek túl durva!

- Van egy csoportjuk, amelyik szeretne újraalapítani egy Szlovák Körzetet – magyarázta a Losonczi nevű mérnök - pár száz fő és hát nagy segítség ez, mert így képzett átkerülteket toborozhatunk a mezőgazdaságba és az iparba.

- Ok, erről még beszélünk – csóválta meg a fejét Halmai – tovább a lényegre. Ami a Garamtól a Kárpátokig tart. A terjeszkedési terv három célt fogalmaz meg, a Csallóköz és a Vág alsó folyásának mezőgazdasági művelésbe vonását. Elektromos energiatermelés a Vág felső folyásán, távvezeték építésével a Garam-völgyig, esetleg tovább az Átkerült Területre… és a határ feltámasztása a Kárpátok vonalának. A prioritások, tanácsos?

- Mind a három… - idős és döntésképtelen, nyugtázta Halmai

- Ha Albert elnök úrnak választania kellene, melyiket hagyná el?

- Az élelmiszertermelés már elég jól megoldott, évek óta nem kell hiánnyal számolni – bökte ki Konzel végül, de továbbra is inkább kérdés semmint állítás volt.

- Viszont a föld még mindig a legfontosabb vonzerő a kitelepülésnél – tette hozzá a vízépítő mérnök.

- Vagyis ez az, ami magától meg fog oldódni, ha a terület biztonságos! – zárta le Halmai – Emancipáció vagy megtörés?

Az utóbbi kérdés már a Kiss nevű őrnagynak szólt.

- Két zászlóaljnyi fegyveres emancipátort irányoztak elő a feladatra, ha nagyon muszáj kérhetünk megtörőket is. De a terület ritkán lakott és…

- Sokkal több kell!

Halmai tapasztalatból beszélt. Hasonló nagyságú erőkkel éveken át számolta fel a különböző kelta csoportosulásokat a Bécsi-medencében. Az szimpla megtörő akció volt. El kellett űzni a rablóportyákra induló keltákat az ómagyar határok közeléből. Mindenhol ott kellett volna lenniük, de nem szedhette szét a sereget kisebb csoportokra, ráadásul a főerőket odaszögezték a raktárakhoz és még a konkrét határokat is védenie kellett a kevés használható fegyveres emivel. Itt meg tízezer négyzetkilométer kellene uralnia legfeljebb ezerötszáz katonával.

- Nincsen több – csóválta a fejét Konzel – Nem tarthatunk egy országot állig fegyverben, valakinek termelnie is kell.

- És szlovákokat sem akarok – vette vissza a szót Halmai – éppen elég lesz a barom antikat kordában tartani, más se hiányzik, mint egy húgyagyú vizionárius időszennyező. Németh hadnagy, a megbeszélés után kapcsolatba lép Esztergommal. Összeállít nekem egy listát a leszerelés előtt álló megtörőkről, holnap délután pedig letesz az asztalomra egy tervet a csallóközi megtörő falvak tervéről. Világos?

- Uram, igen uram!

- Kiss őrnagy! Mennyi idő alatt tudunk egy demonstratív menetoszlopot megszervezni. Túrázni fogunk. Maga, én és még kétszáz derék legény.

- Egy hónap?

- Akkor egy hónap. De egy nappal sem több.

- Konzel tanácsos, remélem megérti a problémámat. Ez a leendő határ, ide olyanok kellenek, akik képesek döntéseket hozni, rajtuk fog állni a völgyek biztonsága. Ön szerint Albert miniszterelnök urat is tájékoztatták a részletekről?

- Nyilván, de… de természetesen én is elkészítem a magam beszámolóját.

- Köszönöm tanácsos! Tudom milyen fontos ez a feladat, és azt is tudom, hogy csak együtt győzhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5914024504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neutor 2018.06.16. 06:57:06

Ebből kéne még sok. :D
süti beállítások módosítása