Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web IIfree counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (35) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) hamilkar barkasz (1) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (8) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (2) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Isztriai-válság8: Kolos

2018.03.21. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

ÓmL Istennyila léghajó

- A fene se hitte volna, hogy itt ennyit kell dolgozni – bökte oldalba a mellette jegyzetelő Kócost – nem erre szerződtem négy éve.

Az Istennyila menet közben a félsziget közepe felett járt jó háromezer méter magasan kiváló kilátást biztosítva mind a két irányba. Szűk egy órája akaszkodott össze a megtörő és a római járőr, és azóta elszabadultak az események. Hadihajók és gépkocsi oszlopok cikáztak ide-oda a korábban római ellenőrzés alatt álló félszigeten, és mindegyiknek valami sürgős jelenteni valója volt. Vagy, ami Szerémi Jurásek törzsőrmestert különösen bántotta, valamilyen felderítési információra volt szüksége.

- Hanem mire?

- A felderítőknek menőbb egyenruhájuk volt, mint az emiknek.

Isztriai-válság7: Hajdú

2018.03.19. 08:30 | bz249 | 2 komment

Címkék: Isztria

Castrum Victoria, római tábor

 - Küldjed neki ne sajnáld!

Az IFA-ra szerelt gránátvető három relatíve halk puffanással újabb könnygázgránátokat lőtt a római erődítménybe. Két megtörő megafonnal felszerelve latinul tájékoztatta a legionáriusokat, hogy aki elhagyja a haditábort az a halál fia. Itt-ott a kézifegyverek és géppuskák ropogása keveredett a motorzúgásba nyomatékosítandó a fenyegetést.

Két páncélos alak a szögesdróttal szerencsétlenkedett. Hajdú Norbert főhadnagy úgy vélte, hogy ez a kettő nem igazán érezte át a haditerv betartásának a fontosságát. Mivel az értelmükre nem hathatott ezért próbált érzelmi húrokon játszani és így ösztönözni a katonákat a hatékonyabb munkára.

- Dolgozzatok már istenverte barmok! Ha fél percen belül nem vagytok kész tökig beleverlek titeket az Isontius medrébe határbálványnak! Hátha arra jók lesztek.

Isztriai-válság6: Hercegh

2018.03.15. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Kormányzói Palota

Fiume, bár ómagyar viszonylatban nagyvárosnak számított, az Átkerülés előtti mércével nézve falu lett volna, ahol mindenki ismer mindenkit. Egy ismeretlen arc, ráadásul a hivatalos sajtótájékoztatón teljes meglepetésként érte az ezredest.

- Ez a bula meg ki? – kérdezte a palota sajtószolgálatának a vezetőjétől.

Az említett bulát másfél órányi ápoltság választotta el attól, hogy szépnek lehessen tartani. Egy alapos hajmosás, némi diszkrét smink és valami olyan ruha, amelyik kiemeli a lábát és a derekát, ehelyett a kelta gönc helyett.

- A Hídlaptól van, valami Annamari vagy ilyesmi – válaszolta meg a nem neki szóló kérdést Regedei képviselő, aki ideiglenesen a kormányzói jogköröket is gyakorolta – a választások miatt van itt délen.

- Novák Mariann – tette hozzá a titkár - és igen az igazolványa szerint Hídlaptól.

Isztriai-válság5: Belényesi

2018.03.13. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

ÓmHH Fiume romboló

- Értem saját veszteség 1 halott 2 sebesült. Igen egyetértek itt Ómagyarország becsülete forog kockán. Ha szó nélkül hagyjuk, hogy belekössenek a megtörőinkbe, akkor mikor fogunk végre megszólalni? Ha Fiumét dúlják?

Belényesi admirális letette a rádió kézibeszélőjét, és amennyire tőle telt indulatot, de mégis ünnepélyességet színlelve felállt. Amit most fog mondani azt lejegyzik majd a történelemkönyvek. Ő és nem a néhai Jecsmenik admirális fogja az Adria Svadront először igazi háborúba vezetni. Tudta, hogy nem ő volt a flotta legkarakteresebb tisztje, tudta, hogy soha nem fogja megkapni azt a tiszteletet, amit Ómagyarország ellentengernagya és a Központi Páncélos Dandár után (ha egyáltalán után) legnagyobb erejű katonai alakulatának a vezetője megérdemelne.

De most csatába viszi ezt az alakulatot, itt és most történelmet fog írni.

Isztriai-válság4: Kolos

2018.03.09. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

ÓmL Istennyila léghajó, Isztria felett

- …és az a rohadt medve majdnem kitépte az összes létező belső szervem.

- Biztos te kerested a bajt, engem még soha nem támadott meg semmi az erdőben. De ha mégis, akkor meg le tudtam lőni. Nyomi emi vagy hallod. Kelta csajokat kellene presztrálnod, ha ennyire nem megy a munka.

- Ja, azt kellene – nyugtázta Szerémi törzsőrmester, a barátainak csak Kolos.

Vajon mi lehet azzal a Katával? Mondjuk így, hogy már nem az apja volt a helyi góré, egy kicsit más színben tűnt fel a megállapodás ötlete. A helyi góré vejének lenni és fontoskodva mászkálni az menőbb munka, mint a mindig gyanús ex helyi góré vejének.

- De ez az evekszezés se rossz. Itt aztán nem fognak minket antik vagy medvék kergetni.

Kócos, vagy Kóczián szakaszvezető, aki nem mellesleg kopaszabb volt Szardínia királyánál láthatóan remekül érezte magát.

- Meg annál is jobb, mint ami Esztergomban megy. A fasse tudja, hogy ott ki az ellenség. Itt ezen a gyakorlaton tiszta sor, a zöldek jók, a pirosak rosszak.

Isztriai-válság3: Hajdú

2018.03.07. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Antikikötő

A hülye maskarába öltözött inas ugyanazt ismételte, hogy Albán úr elfoglalt és majd esetleg egy vagy két óra múlva tudja fogadni a tisztelt megtörő parancsnokot. Hajdú Norbert főhadnagy feje pedig a lila egyre sötétebb árnyalatába kúszott. Utált tartozni, mégis mindig mindenkinek tartozott. Ezúttal csak pénzről volt szó, és most éppen akadt is nála, tehát lehúzhatna egy nevet a listáról, de Albán úrnak valami rettenetesen fontos dolga akadt. Ja egy vagy két óra múlva. Egy órán belül jelentkeznie kell Kopasztáborában a kitelepült törzsnél, két óra múlva meg valahol mélyen Isztriában lesz. Már ha minden jól alakul. Elvileg bőven elégséges tűzerőt vontak össze, na de a tűzerőre Halmai sem panaszkodhatott.

- Holnap?

- Nem ismerem Albán úr holnapi programját. Albán asszony vezeti a határidőnaplót.

- Albán asszony elérhető?

- Ő is elfoglalt, próbálja meg egy vagy két óra múlva.

Egy fél pillanatig eljátszott a gondolattal, hogy agyonüti a fickót, a megtörőknél van, akármennyire is tisztként, de büntetésből került ide. Csak a megnyert amerikaifoci döntőnek köszönhette, hogy Kapitány szárnyai alá került és nem valahova a szkíta vadonba. Kapitány viszont bő egy évtizede halott volt és vélhetően nem fog a síron túlról az egykori játékosa segítségére sietni.

- Mondja meg Albán úrnak vagy Albán asszonynak, hogy Hajdú főhadnagy itt járt a kölcsön visszafizetése ügyében és holnap is meg fogja őket keresni.

- Feltétlenül megmondom!

Isztriai-válság2: Albán

2018.03.05. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Antikikötő

 

Egyrészről jó volt ez így is. Zarányival már mindent levajaztak és a puskák bedobozolva várták, hogy útra keljenek Fiume felé. Azért Sziszekről, magyarázta Herceghnek, mert az ottani raktárakat nem ellenőrzik. Fiume mindig gyanús, akkor is, amikor épp jóban vannak Esztergommal. Illetve Esztergom felével, ha tényleg igaz, hogy egalisták megnyernék a választásokat. Anti törzsfőként, a néha Khildemmól unokaöccseként a szíve az egalistákhoz húzott. Azt sem felejtette el, hogy a mostani gazdagságát a kocsevjei szén biztosította, amelyet meg az egalisták tartottak részben törzsi tulajdonban. Nagyvállalkozóként, és a Délvidék egyik leggazdagabb embereként viszont, nos, itt az esze döntött és az meg az albertisták oldalán állt. Legalábbis, ha e közül a kettő közül kellett választani. Az élet többnyire bonyolultabb volt.

Kip-kop kip-kop kip-kop.

A vasalt sarkú csizma hangja azt jelentette, hogy Adrienn hazaért. Aztán hallotta a felesége hangját és valakit a személyzetből.

Kip-kop kip-kop kip-kop

A csizma a dolgozószobába vezető lépcsőn kopogott. A nö hanyag mozdulattal dobta a hosszú kabátot az íróasztalra. A rövid szoknya és a magassarkú csizma együtt kurvásnak hatott. Nem csak hatott, konkrétan az volt. Ilyen lehetett az a Mónika hercegnő akit a “derék” Khildemmól nagybátyjának szántak. Nyéki így szerette. Ahhoz képest, amennyit tart magáról ez a felkapaszkodott kocsmáros, jó nagy hülye.

Isztriai-válság1: Nyéki

2018.03.01. 08:30 | bz249 | 1 komment

Címkék: Isztria

Á.u. 40 Hotel Fiume

- És, Józsi, gondolom egyértelmű, hogy nem szeretnénk látogatókat.

Nyéki kitessékelte a pincért, majd becsukta a párnázott ajtót, és kétszer ráfordította a kulcsot a zárra. Két évnyi építkezés után kész volt, az életműve megkoronázásának szánta, különösen ezt a kis szivarszobát. Mindig a gazda hívta meg a többieket, Kapitány idején állítólag a Kormányzói Palota borpincéje volt a találkozók helyszíne, Jecsmenik az ÓmHH Fiume stratégiai szobáját preferálta, bár borhűtő azért ott is akadt… most pedig, mint a Város Hercege ö lehetett a házigazda. Leszámítva azt az apró tényt, hogy a Város Hercege egyre inkább egy Hercegh nevű polgárőr parancsnok volt. Aki nem mellesleg elérte, hogy a megtörő alakulatokat is az ő felügyelete alá helyezzék.

Ennek ellenére mosolyt erőltetett az arcára, és elfoglalta a helyét az asztalfőn, mert egyelőre ez még az ö városa volt.

A fővárossal való közvetlen vasúti kapcsolatnak előnye is volt, ahogy végigtekintett az asztalon sorakozó üvegeken. Rendes neszmélyi bor és brandy. Helyes helyes, a Józsi és a Léka jó munkát végeztek az ételre és az italra senkinek nem lehetett panasza.

Ő mondjuk jobban szerette a saját főzetét. Maga elé húzta az üveget és töltött, a többiek követték a példáját. Ennyi tisztelet még volt bennük, jobb lett volna, ha Józsiék is itt vannak, de a titkos megbeszélés attól titkos, hogy a lehető legkevesebben értesülnek róla. Különben sem kell félteni őket, címeres gazember mind. Végignézett az arcokon, az “üzlettársa” Albán Tibi, Belényesi admirális, Regedei képviselő, Hercegh és az ölebe, a gorillaszerű Hajdú megtörő főhadnagy.

- A még szebb jövőre!

- A még szebb jövőre – helyeseltek az egybegyűltek.

Á.u. 40

2018.02.27. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Mi történt még Á.u. 40-ben az Isztriai-válságon túl:

Á.u. 40 sok szempontból sorsfordító év Ómagyarország történetében, Albert halott és az albertizmus rendszere is végstádiumban van, a közelgő választásokon szinte biztosan bukik a Nemzeti Párt és vele az Ómagyarországot évekig meghatározó rendszer is.

Az időszennyező Nyírő Pál vezette Kézdivásárhelyi Királyságot Ómagyarországhoz csatolják, nem sokkal utána a terület vezetője gyanús körülmények között életét veszti. A Gael Béla vezette druida terrorista sejt felszámolására jelentős erőket vonnak a főváros közelébe, azonban a katonák fő célpontjai nem az állítólagos terroristák, hanem vezető egalista politikusok.

Bővebben:

http://omagyar.blog.hu/tags/az_%C3%A1tker%C3%BCl%C3%A9s_lovasai

És akkor hamarosan kapcsolunk Fiuméba, ahol már a jövő konfliktusa érlelődik. Új év új évadok.

 

Wiki ajánló: déli helyszínek

2018.02.13. 08:30 | bz249 | 3 komment

Márciusban a tervek szerint beüt az Isztriai-válság végre, addig is, hogy miért is kellett megszerezni mindenképpen a területet

Fiume város és a déli szén forrása

http://hu.omagyar.wikia.com/wiki/Fiume

http://hu.omagyar.wikia.com/wiki/Kocsevje

http://hu.omagyar.wikia.com/wiki/Kopaszt%C3%A1bora