Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

MVB Központi Depó - Kezdőlap

2008.11.30. 20:36 | szs. | Szólj hozzá!

Az egyszemélyes fiktív blogként induló vállalkozás időközben némileg kinőtte az eredeti kereteket, ezért ez az oldal kíván segítséget nyújtani az eligazodáshoz, illetve az Ómagyarországgal most ismerkedők is talán hasznosnak találják az itt közölt összefoglalókat, háttérinformációkat.

Mi ez az Ómagyarország?

"2008. október 26-án Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni - napról napra." Tehát egy történet, ami nem olyan szoros szerkezetű, hogy regénynek lehetne nevezni. Alternatív történelem, időutazás, SF, kinek mi tetszik jobban - igazából egy gondolatjáték, amiben a tőlünk telhető alapossággal azt próbáljuk meg körüljárni, mi történne, ha a mai Magyarország egy darabja a múltban találná magát - egész pontosan a vaskori Kárpát-medencében, Kr.e. 280-ban, bár akkoriban ilyen időszámítás értelemszerűen nem létezett, a rómaiak pl. 474-et írtak. Szerzőink között van védelmi igazgatási szakember, rendőr, történészpalánta, tudós, stb. - igazából nem nagyon találtunk ki szereplőt, hanem saját magunk kissé elváltoztatott mását tettük át ebbe a helyzetbe. Bővebben a kezdetekről.

Háttérinformációk az Átkerült területről

térképek,

adatok,

kronológia.

(Folyamatosan feltöltve, fejlesztve.)

VB: Védelmi Bizottság. Helyi irányító hatalom

MVB: Megyei Védelmi Bizottság, bár több megye is érintett, de ez a legfőbb irányító szerv

 

A szerzők

A blog eredetileg magányos "énblognak" indult, végül jelentkeztek többen is érdekes történetszálakkal, hatnál maximalizáltuk a létszámot, ennyi talán még követhető.

szs. - a blog indítója, blogja, honlapja a való világból. Ómagyarországon egy Csentőfa nevű kis faluban él, hirtelen feleslegessé vált angoltanárként és alulnézetben szemléli az eseményeket, bár néha azért belekerül a sűrűjébe is. Adatlapja, bejegyzései.

Gador - rossz helyen és más időben, vagy éppen jó helyen... Rokonlátogatóba érkezett újdonsült menyasszonyával Dobogókőre, amikor egyszer csak Átkerült, de mivel minisztériumi védelmi igazgatási menedzser, rögtön lecsapnak rá és felelős posztra ültetik. Adatlapja, bejegyzései. Igazi blogja, ami nem került át.

Triumphator -az Átkerülés éjszakáján az M1-en szolgálatot teljesítő rendőr. Családja a jövőben maradt, magányos farkasként éli az átkerült rendőrök nem túl könnyű életét. Adatlapja, bejegyzései

Ghery - aki Sopronba indult, de a kelták közé érkezett, bár történészhallgatóként elvileg otthon van az ókorban. De lehet, hogy egy szigorlatnak jobban örült volna, bár ki tudja... Adatlapja, bejegyzései

Vinitor - aki világbajnok abban, hogyan kell falura költözve kiszakadni a nagyvárosi nyüzsgésből. Mindenesetre agrár végzettsége hosszú távon jól jöhet, rövidtávon pedig sörétes puskával is meg tudja oldani a felmerülő problémákat. Apropó, szintén csentőfai lakos. Adatlapja, bejegyzései

Cián - távközlési szakember, telefon, mobil, digitális elosztóközpont, szóval csupa olyan dolog tartozik hozzá, ami Ómagyarországon elég nehezen működik. De sokat tesz azért, hogy ez a helyzet változzon. Adatlapja, bejegyzései.

T1gris - drága autókkal, fegyverrel és egyéb jellegzetes dolgokkal felvértezett "vállalkozó", aki az átlagnál jobban zokon veszi az Átkerülést, de azért hamar kiderült, hogy Ómagyarországon is össze lehet hozni az alvilágot, ha nagyon akarja az ember. És ő ha akar valamit, azt nagyon akarja. Adatlapja, bejegyzései.

Ha még valaki átkerült volna

Úgy alakult, hogy ezt a blogot többen is írjuk - együtt agyalni jó, kiszakadni és mégis ittmaradni. :) Bár történetszálból már van elegendő, de szívesen fogadunk még írásokat, háttérinformációkat, kitekintőket, bizonyos szakterületekre épülő gondolatmeneteket (pl. ahogy bz249 mester teszi :) Ha valakit érdekelnek a részletek is, ez a neki való link. (Történetszál területén egyelőre létszámstop van, de persze erről lehet egyeztetni. :) )

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr58796803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása