Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web IIfree counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (35) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (2) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Halmai a Zsenirális 6: A Zsenirális

2018.06.21. 08:30 | bz249 | 6 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 32 Sziszektől délre

 

Négyezer ember, egy egész hadosztály. Alaposabban belegondolva még soha nem parancsolt ennyi embernek. Technikailag az emancipációs körzet vezetőjeként dönthetett ennyi ember sorsáról, viszont azért mégsem ugyanaz jóváhagyni a kelta falusi elöljáró személyét, mint egy zászlóaljnyi állig felfegyverzett megtörőt kiküldeni egy feltételezett ellenséges támpont felszámolására. Mint például, ezt az Uzinger százados vezette egységet, hogy vegye fel a kapcsolatot a nyugat felől közeledő rómaiakkal, és ha egy mód van rá szép szóval, de mindenképpen győzze meg őket arról, hogy hol az ómagyar határ.

Valójában már a hadjárat előtt vezérőrnaggyá kellett volna kinevezni, de ezt hallgatólagosan csak a vezérkari főnök, és a honvédelmi miniszter szokta megkapni közvetlen, hogy utána ezzel a ranggal nyugállományba is vonuljanak. Ellenben Brennus óta nem vezetett senki egy egész hadosztályt. A fenét se érdekli, ha honvédelmi miniszter lesz, majd megkapja a második csillagot. És előbb-utóbb Albert altábornagyi rangja is megüresedik.

Halmai a Zsenirális 5: A páncélostábornok

2018.06.19. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Halmai

Á.u. 20 Gerecse, elnöki vadászház

 

- Köszönöm, azt hiszem végeztünk – intett az őröknek, majd a furcsa kórházi pizsamaszerű ruhát hordó emberhez fordult – Thank you for the koperatio.

Régen, valamikor, amikor ez még számított, tudott rendesen angolul. Egy másik világban, még mielőtt ez a világ lett a valóság. A nagy kérdés, hogy marad-e?

A két fegyveres, a pizsamás és a vörös hajú kiléptek az ajtón. Szerencsére nem volt szükség a tolmácsra, annyira még bírták az angolt amennyire ehhez kellett.

A gerecsei vadászház fogadótermét megülte a csend. Illetve az egykori gerecsei vadászház, amelyikből mára Ómagyarország Elnökének Nyári Rezidenciája lett.

- Remélem most már érted Laci.

- Érteni nem értem, de sejtem mire gondolsz.

Halmai a Zsenirális 4: A hódító

2018.06.14. 08:30 | bz249 | 1 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 16 Komárom, északi part

 

- Akkor tehát ezredes úr, essünk gyorsan túl a bemutatkozáson, Konzel tanácsos urat nyilván ismeri, Erdős őrnagy felelős az  „anyagmozgatási technikusokért“, Kiss őrnagy a fegyveresekért, Losonczi mérnök úr a Garammentéről, vízépítő…

Még meg kellett szoknia ezt az új tisztiszolgát, aki az új beosztáshoz járt. A Pozsonyi Emancipációs Körzet parancsnoka, ezredesi rangban. Ez a Németh hadnagy már újmódi, papírhuszár katonának tűnt, valószínűleg nem mocskolta még vér a kezét. Eleve majdnem nőies keze volt, illetve hát kint a vadonban a nőknek sem ilyen volt a keze.

- Ez az eddigi legnagyobb szabású terv Ómagyarország történetében! – dörmögte Konzel.

A tanácsos sem fiatalodott, legfeljebb pár éve lehet hátra a nyugdíjig. De addig viszont közvetlen elérése van Albert füléhez, Konzellal vigyázni kell Laci, soha ne felejtsd el.

- Minden terv nagyobb szabású, mint az eddigi – tette hozzá – ez Ómagyarország felépülésének az alapja.

Halmai a Zsenirális 3: A megtörő

2018.06.12. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Halmai

Á.u. 12 valahol a Bécsi-medencében

 

- Kupola eltörte a lábát, de Vadkan készen áll. Botláb vétel.

A fogatlan Szakács, bár a holdtalan éjszaka ezt a tulajdonságát jótékonyan elrejtette, a mellette guggoló alezredeshez fordult.

- Ha jól értem, akkor az Esztergom géphiba miatt kiszáll, de a Cadifor úton van. Mi legyen?

- Hogyhogy mi legyen? Mi itt vagyunk, a kelták meg ott.

Halmai a vaksötét éjszakába mutatott. A rádiós őrmester felől akár ott is lehettek a kelták, neki már nem jutott éjjellátó. Bár az alezredes állítólag több ezer forinttal olajozta meg a honvédség logisztikáját, volt amit pénzért nem lehetett megvenni.

- Úgyhogy megyünk tovább a terv szerint. – folytatta - Világítórakétájuk van?

- Vadkan itt Botláb, menni fog a Partiszervíz Kupola nélkül?

Halmai a Zsenirális 2: Az emancipátor

2018.06.07. 08:30 | bz249 | 2 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 10, valahol Győr közelében

- Milyen messze van még?

- A tököm se tudja, egyszer voltam a telepen akkor meg nappal volt. Valahol itt van Győr határában és teherautóval elérhető. Mellémenni nem nagyon lehet.

Halmai frissen kinevezett emancipátor alezredes, a Kisalföldi Emancipációs Körzet parancsnoka az egyenruhája nélkül egészen úgy nézett ki, mint egy közönséges rakodómunkás. Persze utastársa nem panaszkodhatott, a munkaruházat kizárólagos értékesítési jogát birtokló Mester Béla sem úgy festett, mint aki éppen az ipari és kereskedelmi miniszterrel való tárgyalásra készült. Másrészről a megjelenésük éppen passzolt az ütött-kopott IFA-hoz, amivel a Rába partján zötykölődtek.

- Nem kéne felhívni őket?

- Mégis hogy? A Vodafone nem szolgáltat az ókorban banyek.

- Gondoltam, hátha elénk… bassza meg!

Halmai a Zsenirális 1: A Gyepüharcok

2018.06.05. 08:30 | bz249 | 3 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 1 Budai-hegység

 

- Mondja meg neki, hogy mindenkire lőni fogunk, akinek nem tetszik a képe! Úgyhogy, ha meglátják a páncélost, vagy bárkit zöld ruhában, akkor fegyvert eldobni és fehér zászló az égbe! Vette?

- Vétel! Ha páncélos vagy zöld egyenruha, akkor fegyvert eldobni és fehér zászló az égbe. Ez nem fog tetszeni Cadifornak.

- Leszarom, mi tetszik neki! ETA 5 perc múlva. Nem fogunk az azonosítással baszakodni! Vétel és vége!

- Vétel és vége!

Halmai majdnem végzett hallgató megszakította a beszélgetést az „ostrom alatt álló“ eraviszk településsel és átváltott az intercomra.

- Ok, mindeki készüljön, állítólag lőfegyverrel felszerelt ellenséggel nézünk szembe. Több települést felgyújtottak és az ellenséges harcosok mellett menekülő civilekkel is számolnunk kell, bármit is jelentsen ez a fogalom ezeknél az istenverte keltáknál. Bazmeg Pista, óvatosabban!

Isztriai-válság11: Nyéki

2018.03.29. 08:30 | bz249 | 8 komment

Címkék: Isztria

Kikötő kocsma, a választás éjszakája

Nyéki egy kicsit jobban érezte magát. Legalább a pénzzel nem lesz gondja, bár majd elhányta magát Hercegh öntömjénezésétől. Egyrészről egyetlen római légiót győzött le, másrészről a fél ómagyar hadsereggel, harmadrészt a latinok nem is igazán akartak harcolni. Hol volt ez attól, amikor ő Nyéki Attila egy szál magában eldöntötte a Karthágói polgárháborút. Ezt trompfold, te beképzelt bazári majom.

Fiumei választókerület, háromezer-hétszázhatvan szavazattal győztes Regedei Mihály a Mi Fiuménk Mozgalom színeiben, ezzel megőrizte mandátumát...

A hír inkább mérsékelt, mint viharos tapsot váltott ki, Regedei az ő emberük volt, de nehéz volt lelkesedni érte. Egyáltalán több érzelmet mutatni, mint amennyit egy zsák krumpli iránt érez az ember.

- Még egy sört! Tatabányait!

Nofene az egalista picsa Egomból.

- Csak Vasmacska van – vonta meg a vállát Dénes, a csapos

- Tudom, hogy van rendes sör is.

- Van rendes sör. Vasmacska.

- De tudom, hogy van igazi sör is ebben a kuplerájban!

Isztriai-válság10: Hercegh

2018.03.27. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Isztriai-félsziget

- Gázt! Gázt! Gázt!

A Niva a létező  legnagyobb sebességgel haladt, amit a sofőr be mert vállalni ezen az úton. A híres római utak anti mércével mérve kiválóak voltak, de a tervezők nem ismerték az ómagyar tehergépkocsik tengelyterhelését. Vagy nagyon is ismerték és az útjaikat olyanra építették, hogy a megtörők  IFÁ-i kátyúkat és nyomvályúkat mélyesszenek az úttestbe.

Az autót uralni próbáló sofőrön kívül további három személy tartózkodott a gépjárműben. A előbbi utasítást kiadó Hercegh ezredes, aki minél sürgősebben el akarta érni a római sereg maradványát. A második utas a Fiumei Szemle által delegált fotós volt, hogy megörökítse a nagy eseményt, amikor Isztria megtér Ómagyarország kebelére. Hercegh ezredes szívesebben vette volna, ha a fotóst a Hídlaptól kölcsönzik, az mégiscsak országos napilap. Sajnos azonban a Hotel Fiume portása nem tudott aktuális információkkal szolgálni az egyetlen Fiumeban elérhető hídlapos újságíró tartózkodási helyéről. Így aztán jobb híján maradt a helyi sajtó. Regedei képviselő és ideiglenes kormányzó, mint a polgári közigazgatás feje volt jelen, Hercegh tanúnak szánta a nagy eseményre. Az országgyűlési képviselőt azonban leginkább a hányingere foglalkoztatta.

Isztriai-válság9: Belényesi

2018.03.23. 08:30 | bz249 | 2 komment

Címkék: Isztria

ÓmHH Fiume romboló

 - Ok, tisztán látjuk a hidat, készen állunk a tűzvezetési információk továbbítására. Hall minket Fiume?

- Tisztán és érthetően Istennyila.

Így, hogy mindenki a saját nevén szerepelt valahogy sokkal kevésbé volt katonás, de valamit valamiért. Örülhetett, hogy a feszült esztergomi helyzetben egyáltalán megkapta az evekszet, nem várhatta el, hogy azonnal összecsiszolódnak és egyből flottás szlengben fognak kommunikálni. Másrészről a léghajó valószínűleg egy hónap múlva már valahol máshol lesz, és nem biztos, hogy baj, hogy nem avatták be az összes létező protokollba.

- Önön a világ szeme Gordos hadnagy.

Isztriai-válság8: Kolos

2018.03.21. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

ÓmL Istennyila léghajó

- A fene se hitte volna, hogy itt ennyit kell dolgozni – bökte oldalba a mellette jegyzetelő Kócost – nem erre szerződtem négy éve.

Az Istennyila menet közben a félsziget közepe felett járt jó háromezer méter magasan kiváló kilátást biztosítva mind a két irányba. Szűk egy órája akaszkodott össze a megtörő és a római járőr, és azóta elszabadultak az események. Hadihajók és gépkocsi oszlopok cikáztak ide-oda a korábban római ellenőrzés alatt álló félszigeten, és mindegyiknek valami sürgős jelenteni valója volt. Vagy, ami Szerémi Jurásek törzsőrmestert különösen bántotta, valamilyen felderítési információra volt szüksége.

- Hanem mire?

- A felderítőknek menőbb egyenruhájuk volt, mint az emiknek.