Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Hamilkár a kaput előtt

2009.10.05. 08:30 | bz249 | 17 komment

Címkék: bz249 vitezkapitany

- Mago! Te vén anyaszomorító! Milyen szél fújt ide? Mesélj, de csak jó  híreket akarok hallani!


- Jégeső  volt Numidiában, a legnagyobb vihar emberemlékezet óta. Teljesen elverte Hanno narancsültetvényeit. Egy siklus nem sok, annyi gyümölcs sem fog teremni az idén a gazfickónak.
- Hahaha! Végre valaki, aki megörvendeztet. Másvalami?
- Azt mondtad csak a jó híreket. Bár ki tudja, számodra lehet ez is jó  hír. Visszajöttem, és újra a szolgálatodba szeretnék  állni. Nem nekem való a civil élet Hamilkár, számlákat fizetni, kereskedőkkel pörölni, az asszony nyafogását hallgatni. Persze csak ha visszafogadsz.
- Már miért ne fogadnám vissza a legjobb ezredesem, pláne most.
- Pláne most?
- Nem ok nélkül volt akkora szükségem a jó hírekre, ezek – bökött a mellette álló ezredeseire – ugyanis nem képesek ilyeneket szállítani.
- Na majd én rendbe teszem a dolgokat. Mi a helyzet?
- Hallottál Txurrukaról?
- Valami hegyirablófélére emlékszem ilyen névvel, kellemetlen egy gazember volt, aki a legváratlanabb helyeken csapott le és mindig felszívódott a zsákmánnyal.
- Azóta több annál, állítólag az istenei szövetséget kötöttek vele. Mindenesetre az ibérek azóta megvadultak, és nézd meg ezt! Tigo, a kardot.
A Tigonak nevezett százados Mago kezébe adta a zsákmányolt ibér fegyvert. Összevont szemöldökkel tanulmányozta a fegyvert, különösen a keresztvasat és a penge elején végigfutó vágatokat. Kettőt suhintott vele. Mago is meglepődött milyen könnyen és lendületesen lehetett forgatni.
- Jó  kard, az szent igaz. Ilyenekkel harcolnak a vademberek?
- És a vezéreiknek micsoda páncélja van, de olyat egyelőre még nem zsákmányoltunk. Egy Etxebarria nevű szent kovács tanította meg őket a készítésére. Az enyémek meg egyszerűen képtelenek utána csinálni, vagy görbe lesz a penge, vagy törékeny, mint az üveg, vagy súlyos mintha ólomból lenne. Próbáltunk egy ibér kovácsot elfogni, de eddig nem sok sikerünk volt vele. Még szerencse, hogy legalább azt a két karikát le tudták másolni. Meglepően egyszerű, de nagyonis hatásos ötlet.
- Annyira nem lehetnek erősek az isteneik, akkor nem sárkunyhóban lakó vademberek tisztelnék őket. Rendesen áldozol Baalnak?
- Még többet is, mint kellene, de mindig ugyanaz. Baal elfogadja az áldozatot, az előjelek kedvezőek, aztán elveszítjük a csatát. Már ötezer emberem hagyta ott a fogát a hegyekben. Igaz egyelőre csak ezek – ismét a mellette álló ezredesekre mutatott - a tehetségtelen barmok küzdöttek meg az ibérekkel, előlem mindig kitért a kurafi.
- Lehet, hogy az ibérek istenével kellene kibékülnöd, mégiscsak az ő földje. Talán itt valóban van ereje.
- Próbálkoztam már mindennel, először templomot építettem neki. Aztán leromboltam a templomait. Még a hegytetőkön levő sziklaoltárokat is. De semmi. A vademberek csak egyre jobban feltüzelődnek.
Az egyik őr hajtotta fel a sátor ponyváját.
- Hadúr, egy ómagyar van itt, azt mondja fontos ügyben szeretne beszélni veled. És, hogy nagy szerencse fog rád mosolyogni.
- Na, még csak egy ómagyar hiányzott. Menj az írnokhoz Mago, visszakapod a régi Oroszlán ezredet. Krito biztosan örömmel fog szolgálni alattad. Igaz-e Krito?
- Igen Hadúr!
- Jól van, engedd be az ómagyart!
A szépen vasalt szürke öltöny, a kopaszra borotvált fej, a kefebajusz és a szemüveg ellenére a Kikötő törzsvendégei közül bárki felismerte volna Nyékit az ómagyar vendégben. Hamilkár azonban most találkozott vele először.
- Rendben, mond ki vagy, és mi célból kértél kihallgatást. De rövid legyél, mert kevés az időm.
- Hadúr, hát  így kell fogadni azt, aki a segítségedre siet a szükséged idején. Csalódtam az ítélőképességedben Hamilkár, úgy hallottam, te egyből felismered ki barát és ki ellenség. Egyébként szólíts Hans-Christiannak.

-----------

Fullasztó hőség, csípős füst és a lángoló kövek mindent elborító finom fekete pora. Félmeztelen, fekete arcú és bőrű árnyékok táplálták a midig éhes lángokat. Ilyen lehet Moloch pokla, a mindent elemésztő tűz. Lépések dobbanása hallatszott, valaki vagy valakik a teherhajó gépháza felé igyekeztek. A gép mindent elnyomó dübörgésén keresztül görög párbeszéd hangjai ütötték meg a fülét…

- Nincs más kiút! A szárazföldön az ibér lázadók és a rómaiak ostromzárja, a tengeren pedig Hanno flottája állja el az utat.
- Akkor is…
- Nincs akkor is és de, Hamilkár, el kell fogadnod az ómagyar ajánlatát.
- Te megbíznál bennük, Mago?
- Mi a másik lehetőség? A lázadók vagy a római szövetségeseik kezére jutsz és meghalsz. A sereged szétszéled vagy akár Hanno szolgálatába áll, és minden, amiért küzdöttél, porrá omlik. Itt és most nincs választási lehetőség.
A sereg, amit titokban Afrikába szállított. Hispánia veszett ügy volt, de Karthágó még nem. A rómaiaknak éppen elég bajuk lesz Hispánia megszállásával. Txurruka nem azért harcolt, hogy a pun igát rómaira cserélje. Az ómagyarok pedig eddig sem avatkoztak be nyíltan. Az afrikai tiszta játszma lesz, csak ő és Hanno. Egy alkalmas vezérrel az élén a seregének több, mint esélye van a győzelemre. Karthágó uraként pedig az ómagyarok… nem, az ómagyarok meg fognak fizetni, mindenért. De a probléma most Hanno.
Kopogás hallatszott az ajtón.
- Készen vannak?
Kiss Zsigmond elsőosztályú hadnagynak (Atlanti érdemrenddel kitüntetve) nagy álma teljesült, amikor végre megkapta az első parancsnoki megbízatását, mégpedig nem valami kivénhedt teknőre, hanem az ÓmHH Kapitány Csaba gyorsnaszádra. Igaz, ez egyelőre nem járt előreléptetéssel, lévén a naszádokat hagyományosan hadnagyok irányították… de ami késik, az a tatabányai sebesvonat. Az első küldetéshez azonban már kevésbé fűlött a foga, lévén az ómagyar kereskedők és diplomaták kimentése az ostromlott Új Karthágóból nem éppen a legkellemesebb feladat. Ha azonban az embert egyszerre utasítja Jecsmenik admirális és Andersen, a Dezinformációs Alosztály rejtélyes vezetője, akkor ott nem sok kibúvóra maradt tér.
- Ezt vegye fel!
Koszos matrózruha volt, a vastag szénporréteg alatt alig volt felismerhető a Kapitány címermotívuma, a tigrisfej. Hamilkár látható undorral húzta magára az idegen hadsereg egyenruháját.
- Valódi ómagyar matróz, mintha magára öntötték volna! Kenjen az arcára belőle, nem kell sok, csak az érzésért. Kiváló! És a fegyver, a szíjat a nyakába akasztja, ez a pöcökkel biztosítja, a csövet a rosszarcúak felé fordítani és utána húzni ezt a másik kart. Ha nem fekszik el, megint! Világos? – Hamilkár bólintott - Kiváló, akkor húzzunk innen a rákhányásba!
Két hasonlóan öltözött alak állt őrt az épület előtt, szintén a nyakukba akasztott fegyverrel. Füst és pernye szállt a levegőben, a római hajítógépek lövedékei lángra lobbantották a külvárost, a távolból csatazaj hallatszott. Nem is annyira messziről.
- Gyerünk! – üvöltötte magyarul Kiss hadnagy, a következő parancsot már nem értette, de az ómagyarok meggyorsították lépteiket.

…valaki vagy valakik a teherhajó gépháza felé igyekeztek. A gép mindent elnyomó dübörgésén keresztül görög párbeszéd hangjai ütötték meg a fülét.
- Higgye el megértem az aggodalmait kapitány, és a megállapodásnak megfelelően a hajó minden részébe szabad bejárásuk van. De a legénység…
- Elöljáró! Vigyázz!
A matrózok a földre dobták a lapátjukat és feszes vigyázzállásba meredtek.

A karthágói kapitány kevesebb, mint fél percet töltött a pokoli gépházban, amit tudni akart kiderítette, ilyen rettenetes helyen csak az ómagyar szörnyetegek bírnák ki huzamosabb ideig. Hamilkár ott biztosan nem rejtőzhetett el, még akkor sem, ha az ómagyaroknak lenne bármilyen okuk, hogy azt az árulót kimentsék a városból. De az ómagyarok Karthágó törvényes urának, Hannonak a pártján álltak.

Az ÓmHH Kapitány Csaba már jó egy órája otthagyta az ostromlott várost, és vele a karthi blokádot. A nyílt tengeren jártak.
- Kissé alacsony a szénkészletünk, nem gondolja Pisont zászlós?
- Kapitány?
- Mondom alacsony a szénkészletünk!
- Ja persze, igaza van, kapitány, épp most ellenőriztem, meglehetősen kevésnek tűnik. A naplóba is bevezessem?
- Látja, ez egy kiváló ötlet zászlós! Írja a következőt: Naplóbejegyzés, a mentőakció rövid időkerete miatt a hajó kénytelen volt teljes sebességgel haladni, ez túlzott mértékű tüzelőanyag fogyasztáshoz vezetett. A szénkészlet alacsony, a visszatérés Messinába kérdéses. A hajóval, a készletek feltöltése céljából, a legközelebbi bázisra hajózunk. Kiss Zsigmond, kapitány, Pisont Béla, első tiszt. Kiváló, és most az aláírás. Tökéletes, kormány, új irány Gibraltár!
- Kapitány – mivel a kormányos aggodalmára egy rendkívül szúrós tekintet volt a válasz, így az inkább nyelt egyet, Massilia ugyan szerinte közelebb volt, és kisebb kitérő, de a kapitány térképén nyilván más adatok szerepeltek – értem, új irány Gibraltár!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr71428048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsé 2009.10.05. 11:05:22

höh, megvan ki andersen :)

és ahh, így kell ezt csinále, e, maris

hannonak a pártján állunk, de épp most visszük el titokban ibériába Hannibált... ejj-ejj :)

persze, megfizteünk majd érte :)

drazsé 2009.10.05. 11:11:47

szerk: Hamilkár, basszus, Hamilkár :)

bz249 2009.10.05. 11:49:37

@drazsé: kifelé visszük onnan :)

egyébként ez Fiume normál működési módja, ugyanis épp összehoztak egy mindenki mindenki ellen káoszt és... bárki győz, Ómagyarország szövetségese, mert hát titokban segítjük

ja és itt van egy self-made man, aki a tehetségével emelkedett magasra, mert ugye ilyen is van ;)

drazsé 2009.10.05. 11:59:51

@bz249:

akkor nem értem, minek visszük gibraltárba?

(ja, igen, tetszik, hogy jobb kézzel mindenkinek segítünk, bal kézzel meg lendületesen kavarjuk a szart :) )

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.10.05. 12:42:50

Azért a lendülettel óvatosan, ránk ne fröccsenjen!:)

teddybear01 2009.10.05. 12:57:27

@Ghery88: A nagyapám mondta, ha trágyát hordasz, büdös leszel! Utána viszont nem mindegy, hogyan mosakodsz ki!

drazsé 2009.10.05. 13:00:25

@Ghery88:

nagy kaland, majd kimagyarázzuk, mint Hamilkar Messinai kirándulását, és ők is jó képet kell, hogy vágjanak a dologhoz :)

így se szeretnek minket, ezen már nem oszt-nem szoroz semmi :)

bz249 2009.10.05. 13:27:11

@drazsé: Hamit Új-Karthágóban (ez a mai Cartagena, Valenciától délre) körülzárták a római-ibér ostromlók a tenger felől pedig a karthágói karthik blokádja van (ők szövetkeztek a rómaiakkal a lázadó Hami lenyomására). Namost, ha Hami meghal, akkor kitör a béke, az meg kinek jó, szóval ezért kimentettük őt.

Gibraltár meg roppant egyszerű: Hami serege Mauritaniában van, és az ahhoz legközelebbi ómagyar bázis Gibraltár. Onnan majdcsak átjut Afrikába. Pl. egy ómagyar kompon :)

teddybear01 2009.10.05. 13:40:45

@bz249: Hamilcar kap egy halászbárkát Gibraltárban, egy "pénzéhes halásszal", aki az első afrikai kocsmában eldicsekszik a "hosszú" hajóútjukkal Új-Karthágóból, majd másnap hajnalra eltűnik a semmiben.

drazsé 2009.10.05. 13:56:39

óóó, jó, mostmár világos minden... gonosz, nagyon gonosz ember ez az Andersen, de... ki az ő főnöke? Esztergom?

bz249 2009.10.05. 14:19:48

@drazsé: ez elég bonyolult, mert meglehetősen kusza az ómagyar titkos szervek szövedéke (ezért mertem még egyet kreálni). Elvileg ezek a Felderítő Parancsnokság alá tartoznak... gyakorlatilag meg.

Nyéki amúgy egy régi magyar nemesi család tagja, az ősi birtok a Jász-Nagykun Szolnok megyei Degec községben található.

Amúgy a Kistigris is egy gonosz dög:

hu.omagyar.wikia.com/wiki/Judy

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.10.05. 19:46:02

Jut eszembe, bz, a szereplőidet vázlatosan feldobhatnád erre a wikiára, mert az nekem is könnyebbséget okozna. :)
A Felderítő Parancsnokság meg elég kavarcos lett az idők folyamán, nem csoda, hogy Albert halála után pár évvel egyes politikai csoportok fel akarták az egészet szántani és sóval behinteni, de aztán ez nem ment olyan könnyen, mint várták.

bz249 2009.10.06. 12:29:26

@szs.: hmm dolgoznom kellene? Ma mindenki ezzel jön... éreztem, hogy nem lett volna szabad felébrednem ma reggel :)

bz249 2009.10.06. 15:19:52

@szs.: regisztráltam, van valami szabály vagy jogosultság dolog?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.10.06. 15:56:10

NIncs, sőt, még regisztrálni sem kell hozzá. :)

bz249 2009.10.06. 18:13:54

@szs.: az első két bejegyzést megtettem, viszont a linkeléshez és a kategóriába pakoláshoz nem értek.

(amúgy valami vagy automobil=önmagától mozgó vagy lóvontatású :D )

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.10.06. 19:34:13

Miért, a ló nem magától mozog? :) LInkeléssel és egyebekkel nem kell foglalkozni, majd én fésülgetem, csak az adatok meglegyenek, az a fő. Köszönöm ezúton is.
süti beállítások módosítása