Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Ómagyarország gyorstalpaló

2009.06.02. 22:11 | szs. | 3 komment

"Mi ez az Ómagyarország?"


A blogot bemutató előadásunk hangfelvétele.

A blog szerzőivel készült interjú - Solaria.hu


"2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni - napról napra."

Tehát egy történet, ami nem olyan szoros szerkezetű, hogy regénynek lehetne nevezni. Alternatív történelem, időutazás, SF, kinek mi tetszik jobban - igazából egy gondolatjáték, amiben a tőlünk telhető alapossággal azt próbáljuk meg körüljárni, mi történne, ha a mai Magyarország egy darabja a múltban találná magát - egész pontosan a vaskori Kárpát-medencében, Kr.e. 280-ban, bár akkoriban ilyen időszámítás értelemszerűen nem létezett, a rómaiak pl. 474-et írtak. Szerzőink között van védelmi igazgatási szakember, rendőr, történészpalánta, tudós, stb. - igazából nem nagyon találtunk ki szereplőt, hanem saját magunk kissé elváltoztatott mását tettük át ebbe a helyzetbe.

Bővebben a kezdetekről.

A blogot újabban évadokra osztjuk fel. Az első évad októbertől karácsonyig tartott, a második januártól kb. májusig, de azt egyelőre nem zártuk le olyan élesen, mint az elsőt. Az első évadot olvasási sorrendbe szerkesztettük, talán ezzel érdemes kezdeni Ómagyarország felfedezését, az Átkerülés éjszakájától az első (és sokadik) ijedtségen át a karácsonyi hangulatig bezáróan. Az évad átdolgozott, szerkesztett formában könyv alakban is megjelent és rendelhető.

A második évad időrendben összeszedettebb, arról egyelőre csak fordított időrendű, címkék által összerendezett változatot tudunk kínálni.

A harmadik évad egy évvel később játszódik, az első ómagyar tengeri kikötő megalapítására küldött expedíció sorsát követi végig - jelenleg is folyamatban. (Szintén fordított sorrendben jelenik meg.) Jelenleg hibernálva.

A bloggal való ismerkedéshez még néhány tipp:

Lexikonokat, szócikkeket kedvelő olvasók böngészhetik az Ómagyar wikiát.

 

 

A hosszabb történetektől egyelőre tartózkodók számára akad néhány novella, amit jó szívvel ajánlunk: Levelek Ómagyarországról

 

 

 

A rómaiak kedvelői bekapcsolódhatnak az Rómában szolgáló ómagyar nagykövetség életébe, az átkerülés után negyvenedik évben: Római követség.

 

 

A titokzatos, lovasnomád életmódot folytató, a keltákkal egyidőben errefelé lakó korai szkíták iránt érdeklődők egy tanárember kalandjait kísérhetik figyelemmel, aki az Átkerülés után nem hajlandó elfogadni, hogy kelet-magyarországi faluja nincs többé és otthagyja a pályázaton megnyert igazgatói állását, hogy hazamenjen és saját szemével lássa azt, amit látnia kell: Végleg átkerülve. (fordított időrendben jelennek meg a bejegyzések!)

Tengeri kalandokat, csempészeket, titkosügynököket, kalózromantikát kedvelő olvasóink számra pedig Vitéz kapitány történeteit ajánljuk, aki az átkerülés után harminc évvel járja gőzhajójával az ókori mediterráneum tengereit és akaszt bajszot többet között Hamilkár Barkasszal, aki egy bizonyos Hannibál nevű kisfiú édesapja... (fordított időrendben jelennek meg a bejegyzések!)

 

 ***


A blog időközben kinőtte a menet közben kialakított kereteit is, erről bővebben itt lehet olvasni.

Ómagyarország világa kezdettől fogva nyitott volt a benne nyomot hagyni vágyók felé, mostanra már több mint egy tucat szerző járult hozzá kisebb-nagyobb mértékben a bloghoz, történetszállal, az érdeklődési- vagy szakterületét érintő kitekintővel, nem is beszélve a sokszor egy rendes poszttal is felérő kommentekről. Ezt a szokást továbbra sem akarjuk elvetni, átkerülni csak egy levélbe kerül - atkerulesKUKACgmail.com.

 A blogbemutató  régi szövege.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr801160254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.23. 12:13:18

Ezért nem értettem hirtelen az első bejegyzést. If vára és a magyarok... ha ezt Dumas akkor tudta volna, biztosan helyet kapunk a Monte Cristo Grófjában.

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.05.28. 15:00:24

Ti nem vagytok normálisak :DDD
süti beállítások módosítása