Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Tovább gyűrűzik a Dárda-ügy

2014.03.22. 21:50 | bz249 | 1 komment

Címkék: bz249 hirsarok

penna.jpgEsztergom, Á.u. 16.

Házkutatást tartottak Dárda Simon Karitász alelnök szentendrei nyaralójában. Rendőrségi források szerint karthágói és római okleveleket foglaltak le. Akár időszennyezés is lehet a vád. Újabb gyanúsítottak kerültek a hatóságok látókörébe. A Karitász elnöksége elhatárolódik Dárda Simontól. Letartóztatása közben életét vesztette Breton Tamás vállalkozó.

Az egy héttel ezelőtt kipattant Dárda-ügy túlzás nélkül az Átkerül Területek közbeszédjének legfontosabb témájává nőtte ki magát, és könnyen az ország politikai életének a teljes átrajzolásához vezethet. Ahogyan korábbi lapszámunkban beszámoltunk, a hatóságok felfedték, egy akkor még meg nem nevezett a Karitász Szövetséghez tartozó politikus anti kereskedők részvételével végrehajtott titkos pénzügyi manipulációit.

Szerdára virradóan a rendőrség egy összehangolt akció keretében letartóztatta többek között Dárda Simon országgyűlési képviselőt és Türoszi Baalhanno fiumei tartózkodási engedéllyel rendelkező föníciai pénzváltót. A hatóságok a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adtak a sajtónak részletes tájékoztatást. Rendőrségi forrásaink szerint azóta több ómagyar illetve anti származású kereskedőnél tartottak házkutatást, többeket tanúként vagy gyanúsítottként hallgattak ki. Megbízható információnk szerint Dárda szentendrei nyaralójában több eredeti anti oklevelet találtak, melyek többek között igazolják, hogy a tulajdonosuk tagja a Barcinoi Olajkereskedők Ligájának vagy egy római szenátor familiárisai. Ezeket az okleveleket Breton Tamás, az Európa-szerte ismert rabszolgakereső vállalkozó kapcsolatainak segítségével szerezte be a politikus. A vállalkozó információink szerint szerda hajnalban ismeretlen helyre távozott.

Dárda Simon 1978-ban született Kecskeméten, majd egyetemi tanulmányai miatt Budapestre, majd onnan Szentendrére költözött, az Átkerülés előtt a Szentendrei Együttműködés színeiben önkormányzati képviselő. Az Á.u. 4-as választáson a Szentendrei Együttműködés is csatlakozik a Karitász Szövetséghez, azóta az Á.u. 4-8 és Á.u. 12-16 között a Szentendrei 2. választókerület országgyűlési képviselője. Á.u. 13-ben a Karitász elnökségébe is beválasztották, Á.u. 15-től a szervezet alelnöke.

Ezek az oklevelek a Mediterrán térségben végzett, vélhetően illegális tevékenység leplezéséhez, és az ebből szerzett jövedelem Ómagyarországra juttatásában játszottak fontos szerepet. Értesüléseink szerint a pénzt kezelését végző Türoszi Baalhanno letartóztatásakor a fiumei rendőrség több tízezer forint értékben foglalt le ómagyar, illetve anti érméket, nyers nemesfémet és egyéb értéktárgyakat. Fiumei tudósítónk a helyszínen az Időszennyezés Elleni Alosztály helyi munkatársaival is találkozott, így amennyiben bebizonyosodnak a vádak Dárdára és társaira akár halálbüntetést is kiszabhatnak.

A Karitász Szövetség elnöksége a nyomozás befejezéséig nem kívánt nyilatkozni, csupán egy szűkszavú táviratban határolódtak el Dárda esetlegesen törvénybe ütköző tetteitől. A Dárda-ügy azonban így is súlyos következményekkel járhat a Karitász Szövetség számára, amely a Szabadság Párt erősödése miatt enélkül is számos korábban biztosnak gondolt mandátum elvesztését kalkulálhatta. A Dárda-ügy hatására szinte biztosnak vehető, hogy a két hét múlva esedékes választásokon a párt a harmadik helyre szorul a Nemzeti Párt és a Szabadság Párt mögött. A botrány továbbdagadása azonban akár a mozgalom teljes marginalizálódásához is vezethet.

Lapzártánk után érkezett: Kiss Patrícia rendőrségi szóvivő bejelentette, hogy a Rendőrség rajtaütött egy Tarján környéki tanyán bujkáló Breton Tamás vállalkozón, aki azonban nem engedelmeskedett a hatósági felszólításnak és a kényszerintézkedések közben a vállalkozó halálosan megsebesült. 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr925874548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása