Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

1.

2010.02.25. 00:01 | szs. | Szólj hozzá!

 1.

A táti raktárral mindent rendben találtok. Kicsit vicces, hogy a nagy CBA áruházban alakították ki, de végül is nagyon jó választás, mert így a parkoló túlfelén álló benzinkútnak sem kell külön őrség, hanem egy egységgel meg lehet oldani mindkét objektum védelmét. Már sötétedett, mire aláírtad a jegyzőkönyveket (papírmunka, mindig csak papírmunka), majd ittatok még egy forró, de annál hígabb teát az ügyeletessel és elindultatok hazafelé a 11-es úton. Tamás egy ismerőséről mesélt közben, akit befogadott a házába, mert épp egy fuvart vitt volna Bécs mellé, csak nem volt kedve az erdőben próbálkozni, amikor egyszer csak véget ért az út. Inkább visszajött Egomba, mert elég hamar összeállt neki, hogy valami nagy gikszer van. Néha hümmögsz egyet, már arra koncentrálsz, hogy amikor hazaérsz, tudj Csillával is foglalkozni. Már többször összevesztetek azért, mert fáradtan hazaesve te egy kis nyugalomra vágytál volna, ő meg arra, hogy végre elmesélhesse neked az egész napját, de az érdeklődés látványos hiányát annyira nem díjazta. Megfogadtad, hogy azért is érdeklődő leszel, de erre már előre rá kellett gyúrnod.

 

Az út teljesen kihaltan húzódott előttetek, a polgári járműhasználatot betiltottátok, a hatósági szállítmányokat is visszafogtátok, mert hiába került át egy rakat benzin a sűrű kúthálózatnak és a MOL lerakatnak hála, ha nincs utánpótlás, hamarabb fogy el, mint az kellemes lenne. Tamásnak sem kellett nagyon a forgalomra koncentrálnia, inkább azt ecsetelgette, hogy a nagyobbik lányát kicsit félti a barátjától, nem mintha a lánnyal gond lenne, de a haver nagy nőcsábász és ebben a fejére állt világban sok férfinak lentebb száll az esze, persze semmi gyanús dolog nem történt, csak ott a lehetőség... Megkérdezed tőle, hogy nem akarja-e, hogy találjanak a barátjának valami másik helyet, a képesítésére hivatkozva, persze. Ezen még gondolkoznia kell, feleli kis gondolkodás után, de látod rajta, hogy jól esett neki, hogy segíteni próbálsz.

 

Az Esztergom felé vezető lehajtónál egy Ellenőrző-Áteresztő Pontot alakítottak ki a napokban, az MVB határozata nyomán gombamód terjednek ezek a létesítmények, egyrészt a barbár betörések ellen, másrészt hogy ellenőrizzék a lakosság mozgását és megakadályozzák az utazóbűnözést. Ez az EÁP pár keresztbe fordított autóból, néhány homokzsákból és a töltés védelmében felhúzott sártakból áll, némelyik mintha inkább a Tescoból, mint a katonai készletekből származna. Ti sem hajthattok át rajta csak úgy, de az ellenőrzés egy percig sem tart, megnézik a papírjaitokat és beraknak pár ládát a hátsó ülésre, be kellene szállítanotok őket a Városházára, ahol most az MVB is székel. Elköszöntök és balra fordulva Esztergom felé veszitek az irányt. Csak harminccal mentek, hogy spóroljatok a benzinnek, így kissé hosszabb ideig tart az út, de legalább már nem Tamás lányának az ártatlansága a téma, hanem a kijárási tilalom, amit főleg a fiatalok nehezményeznek.

 

Végül beértek a városba, a szélső házak mellett őrtüzek égnek, egy pillanatra itt is meg kell állnotok. Gondolatban már a napodat foglalod össze Csilla számára - pedig legszívesebben egy "semmi különös nem történt"-el intéznéd el, de azt se venné jó néven. Hát igen, az első napok boldogsága...

- Ez meg mi a fene? - mordul fel Tamás. A körforgalom fell közeledtek, a Kerektemplom (nemrég tudtad meg, hogy igazából Szent Anna a neve) előtt valami nagy népünnepély folyik, egy csomó sötét alak mászkál, némelyik kezében fáklya. (A közvilágítás az Átkerülés óta nem működik.) Még csak az hiányzik, hogy valami illegális tüntetés vagy még rosszabb kezdődjön, mintha a politikai akarat hiányán múlna a nagyobb fejadag... Tamás leveszi a lábát a gázról.

Mit teszel?

 

Szólsz Tamásnak, hogy húzódjon le az útról, te pedig kiszállsz, hogy megnézd, mi a helyzet?

 

Lassítotok és odagurultok a körforgalomhoz?

 

Nem tetszik ez a dolog, ellenségszagot érzel, a legjobb védekezés pedig a támadás. Felkapcsoltatod a fényszórót és gázt adatsz a sofőrrel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr211788328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása