Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Repülős Gizi száz évesen is aktív

2011.02.10. 13:50 | szs. | 3 komment

Címkék: hirsarok

Áu. 18.

 

Viszonylag ritka dolog már az is, hogy valaki elnöki kegyelemben részesül Ómagyarországon, de első (és valószínűleg utolsó) esetben történt meg az, hogy egy kis értékű lopás elkövetője részesül az egyik legmagasabb szintű kegyben, amit csak a köztársaság nyújthat egy megtévedt állampolgárának.

 

Múlt héten több bejelentés érkezett a bicskei rendőrségre kisebb lopásokkal kapcsolatban. Hála a belső határoknak és a kitelepítés lehetőségének, amit a komolyabb vagyon elleni és az erőszakos, közösségellenes bűncselekmények elkövetőit sújtják, az Átkerült Területeken az utóbbi évtizedben kiemelkedően jó lett a közbiztonság. Ezt használta ki az akkor még egész tolvajbandának gondolt elkövető, mikor megkárosította az óvatlanná vált polgárokat, ékszereket, kisebb műtárgyakat és készpénzt zsákmányolva. A károsultak sokszor még a házukat sem zárták be, mikor rövidebb időre elugrottak otthonról.

 

A rendőrség és a titokban mozgósított polgárőrök figyelőszolgálatot szerveztek, hogy lebuktassák az egyre mohóbbá váló tolvajokat. Gyanús, ismeretlen arcokat kerestek és titokban követték a városba látogató vagy azon átutazó idegeneket, illetve mindazokat, akiket képesnek gondoltak a bűncselekmények elkövetésére. Mindenki meglepetésére azonban az egyik polgárőr járőr egy apró, idős hölggyel állított be a rendőrségre, akit tetten értek besurranás közben. A hölgy az összes lopást elismerte, még néhány olyat is, amit a tulajdonosok észre sem vettek. Az eltulajdonított értékek is maradéktalanul előkerültek. Mint a hölgy elmondta, nem a megélhetés miatt lopott, hanem csak úgy.

 

K. Sándorné Bodnár Gizella néven állították elő, majd a nyilvántartások összevetésénél kiderült, hogy nem csak az átkerülés óta követett el (valószínűleg) több kisebb értékű lopást, hanem „neves” tolvaj volt már az átkerülés előtt is, akkor „Repülős Gizi” néven ismerték. Ezt a nevet állítólag az átkerülés előtt (is) üzemelő belföldi repülőjáratok intenzív használatával érdemelte ki, odarepült, lopott, majd hazarepült.

 

K. Sándorné Bodnár Gizella újabb letartóztatásának híre hamar elterjedt, illetve másnap az a piliscsabai katolikus szeretetotthon is jelentkezett érte, ahol az átkerülés óta lakott az idős hölgy. A szeretetotthont igazgató atya szerint tudtak a néni szokásáról, egy gyerekkori betegsége okozza, de az intézményen belül elfogadták és alkalmazkodtak hozzá. Néhány türelmetlenebb lakó ugyan feljelentette, de ilyenkor visszalopták a néni amúgy ismert rejtekhelyeiről az eltulajdonított tárgyakat, így nem indult rendőrségi eljárás, csak néhány jegyzőkönyvet vettek fel. Az atya szerint Gizi néni a szobája padlója alá, a közösségi zuhanyzóban álló régi kiegyenlítő-tartály mögé és a kápolna oltárának egy rekeszébe szereti eldugni a „szajrét”, bár ez utóbbi használatának mellőzésére már többször kérték.

 

A néni Áu. 18-ban tölti be századik évét, meghitt ünnepségre készültek ennek kapcsán, bár kissé aggasztotta őket, hogy a korát meghazudtolóan aktív és egészséges hölgy két napja eltűnt, de egyelőre nem tettek bejelentést, mert el akarták kerülni a rendőrségi ügyet. Az egyházon keresztül mozgósítottak többeket, hogy felkutassák az eltűnt lakót, abban biztosak voltak, hogy az Átkerült Területekről nem jut ki.

 

K. Sándorné Bodnár Gizella riporterünk kérdésére elmondta, hogy nagyon izgatja a fantáziáját az Esztergom-Szeged léghajójárat, de nagyon drága a jegy és azt is elkapkodják, őt valószínűleg nem is engednék repülni, főleg nem úgy, hogy aznap vissza is térhetne. Pedig jó lenne még egyszer kipróbálni... A lopás tudja, hogy bűn, de az atyának mindig meggyón mindent, bár mostanában nem bontja ki az igazság minden szeletét, mert észrevette, hogy eltűnnek a gondosan elrejtett dolgai. A bicskei lopássorozatot előre kitervelte, ez az ő születésnapi ajándéka önmagának. A börtöntől nem fél, már volt korábban is. (Valószínűleg idős kora miatt mondja ezt, nem tudja, hogy Ómagyarországon nincsenek olyan börtönök, mint az Átkerülés előtt voltak, különböző fokozatú munkatáborokban kell letölteni a büntetésüket az elítélteknek, csak az ítéletig tartják őket „börtönben” fogva.)

 

Albert István elnöki kegyelemben részesítette a száz éves hölgyet, Ómagyarország egyik legidősebb polgárát és visszaszállíttatta a piliscsabai szeretetotthonba. Egyúttal felhívta a gondozói figyelmét, hogy a következő születésnapjáig inkább ne engedjék ki az intézmény területéről.

 

Gyorshír: lapzártakor értesültünk róla, hogy egy másik átkerülés előtti híresség, a budakeszin lakó Bakács Tibor (67) is lopási ügybe keveredett, a helyi „Tesó” vegyesboltból próbált meg fizetés nélkül egy disznótoros csomaggal távozni. Részletek hamarosan.

 

Az átkerült települések listája.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr822651587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdAnna 2011.02.14. 02:01:03

Úgy látszik, "Repülős Gizi" hajlott korában még ragaszkodva a földi léthez:
lopott sikerélményeinek egy részét a zuhanyzóban rejtegetve gyűjti és a másik részét a kápolna oltárába dugva már előkészíti a túlvilágra kibélelt otthonát, Szent Antalt kikerülve.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.02.14. 10:35:38

Olyan ez, mint a megboldogult nyugdíjrendszer, két pilléren alapszik R.G. számára. :)
süti beállítások módosítása