Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Sacco di Esztergom

2008.11.06. 23:44 | Gador | 6 komment

Címkék: fegyver esztergom kelták sacco gador

Az elmúlt pár napban történt pár nyugtalanító dolog ami miatt kaptam egy sofőrt és egy vadi új kalát, egy AMD 65-st. Bevallom, nem is tudtam eldönteni, melyiknek örülök jobban – a sofőrnek, aki egy behívott szolgálatos volt, vagy ennek a kis 4 kilós drágaságnak. Az egyetemen volt utoljára a kezembe ilyesmi, akkor csak pár perc és lövés erejéig. Csilla természetesen nem örült, hogy fegyvert hozok a házba, hiába mondtam, hogy előírás, sőt jutalom. Engem azért megnyugtatott, hogy nem csak egy sodrófából áll a lakás védelmi felszerelése.

Egyébként kaptam egy rövid szóbeli tájékoztatást, meg egy ősrégi kézikönyvet, amit valaki valahonnan elővadászott az egyik M-készletből. A szóbeli tájékoztatás nagyjából abból állt, hogy itt van a fegyver, a tartaléktár, itt meg a kézikönyv hozzá és itt kell aláírni. Kérdésemre, hogy hogyan is használjam a válasz az volt, hogy ott van a kézikönyv, meg különben is, ha már nekem kell használni, akkor régen baj van. Mondjuk ezzel nagyjából egyetértettem.

Tokodaltáróról, az ottani raktár őrségének ellenőrzéséből jöttünk haza a 111-esen. Fura volt látni, hogy senki sincs az utakon, mivel a benzinkutakat lezárattuk, a megyei VB engedélye nélkül senki sem kaphatott benzint. A pálya üres volt, csak egy rendőrautó suhant el mellettünk. Biztos sürgős dolga van a kollégának, jegyeztük meg egymásnak kissé epésen Tamással, a sofőrrel, miközben mi viszonylag lassan haladtunk, noha mind a ketten siettünk már haza. A rendőrőrs előtt szintén kalás őrség, ez is az elmúlt napok szigorításainak szüleménye volt.

A Hősök terénél van egy jó kis körforgalom. Szeretem, mert onnantól már csak pár perc, és otthon vagyok. Ám most majdnem nagyot koppant a fejem, mert Tamás satufékkel állt meg, ugyanis egy kisebb, talán 10-15 fős csoportot fogott be a fényszórónk.

Látszólag ledermedtek egy időre a fény miatt. Persze ez érthető volt, egyrészt, mert kijárási tilalom van, amit szigorúan szankcionálunk, másrészt, mert ezek nem igán tűntek magyaroknak… Ugyanis az átlag magyar nem mászkál kékre, fehérre meszelt testtel egy száll ágyékkötőben, dárdával a kezében. Legalábbis az én ismereteim szerint.

Fogalmam sem volt, hogy kik ezek az alakok, de köztem és az otthonom között voltak. Szóltam hát Tamásnak – valójában ráüvöltöttem – hogy hajtson. Becsületére váljék, nyomta rendesen a gázt. Félreugráltak, bár ez nem mindegyiknek sikerült…

A NIVA erős jószág, főleg gallytörővel az orrán. Kellett is az erő, mert ahogy ráfordultunk a főutcára a fényszóró több száz alakot hozott elénk, az Eszeperantó utcából tucatjával törtek elő a kisgatyások.. Egyik másik kezében fáklya, vagy zsák. Tamás kezdett bepánikolni, mikor észrevette, hogy némely házba már behatoltak, kiráncigálva az ott lévő embereket, a nőket pedig ott helyben le is teperték… Elszorult a gyomrom, ahogy Csillára gondoltam és Tamás helyett is nyomni kezdtem a dudát! Ez a furcsa, erős hang kissé meglephette őket, és engem is a felismerés, hogy ezek

KELTÁK!!!

A Total War – Barbarian Invasion képsorai mellett Novák tanár úr hadtöri órái jutott az eszembe. Meg az, hogy sz@rban vagyunk, de alaposan...

Fentebb lehetett a vezér, mert a Sissay-köznél egy sorfal kezdett felállni. Szeretem a NIVA-t, meg a gallytörőjét, mert a sorfalon átjutottunk. Ordítoztam, hogy meg ne álljon, csak hajtson tovább! Nem szerettem volna, ha úgy járunk, mint az a rendőrautó, ami a közben volt felborulva, és már égett. A két rendőrt sehol sem láttam, talán jobb is így…

A kelták most taktikát váltottak, mert a dárdáikkal kezdtek hajigálni. Ez sofőrömnek is kellő ösztönző erőt biztosított, mert az tovább gyorsított, én pedig arra készültem, hogy a nemrégiben kapott AMD-met avassam fel. Pontosan céloztak a dögök, mert mire az Arany János utcánál be tudtunk kanyarodni, már szellősé tették a hátsó szélvédőt…

A Széchenyi téren az egyik bérházban laktunk, oda akartam eljutni. De ez nem igazán tűnt kivitelezhetőnek, mert a híd felől előrenyomuló kelták megszórtak minket. Tamást két dárda is átfúrta, az üléshez szögezve a testét. Azt hiszem, nem szenvedett sokat, mert még egy sóhajt sem hallatott. Kezei lecsúsztak a kormányról, az autó pedig elsodorva az útjában álló gyilkosait a oldaálra dőlve a falnak csapódott.

Sajgott mindenem, de tudtam, hogy minél hamarabb el kell hagynom az autót. A kalát szorongatva kibukdácsoltam a roncsból. A felém közeledő alakok irányába megeresztettem néhány lövést. Tudtam, ha nem kellek föl a földről, akkor hamarosan Tamás sorsára jutok.

Utáltam futni, de most olyan gyorsan szedtem a lábam ahogy csak tudtam, nem törődve a szúró tüdőmmel és sajgó vállammal. Sikerült eljutnom a Simor utcáig, majd a Petőfi következett. Vissza akartam jutni a Rendőrségre, hogy rendőrök fedező tüze mellett a tűzoltókkal induljunk meg a vadak felé, és locsoljuk, lődözzük ki őket a városból!

Szörnyen kimerültnek éreztem magam, fájt mindenem. Azt hiszem, az ájulás kerülgetett. Szerencsémre egy rendőrautó fénypásztájába kerültem, első blikkre szerintem el akart gázolni, de aztán csak megállt mellettem.

Egy fiatal százados segített beszállni a kocsiba, és máris robogtunk a kapitányság felé. Rádión jelezte, hogy megtaláltak, és hogy a vadak helyzetét nem tudják teljesen lehatárolni. Mint kiderült, a feladatuk meghatározni, hogy meddig hatoltak be a városba.

A kapitányságon azon indítványomra, hogy akkor induljunk meg a tűzoltókkal, nem igazán találtam partnert.

Mint kiderült, már úton vannak a tatai lövészek, addig minimális kontaktussal fel kell mérni, hogy mekkora terültére törtek be a városnak. A civileknek a menekülést biztosítani kell, de ezt az infót már a sebeimet bekötőző nyugtatókkal együtt kaptam. A dokker, vagy az engem behozó százados azt is mondta, hogy hamarosan indul majd egy ellencsapás a kelták ellen.

Azt tudtam, hogy én abban részt fogok venni! Már csak azért is, mert fogalmam sincs, mi lehet Csillával…Feltéve, ha sikerül addig ébren maradni….

A Sacco egy rendőr szemével.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr61754989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anisus 2008.11.07. 18:03:06

Azon gondolkodám, hogy vajon a kelták hogyan élték meg e fura világ betoppanását. Mert szerencsére a főhős,műveltsége folytán hamar megvilágosodott , de a kelták? (mesterséges fény, lovatlan harci szekerek, mennydörgő bot). Úgy olvastam valahol, hogy meglehetősen széles sávú hiedelem világuk volt. Hogyan illeszthető bele a számukra új Világ. Vagy esetleg lesz kelta oldal is. Arról nem is beszélve, Hogy a Duna túl oldalán, vagyis Dunáninnen a szkíták tanyáztak és azok is áttévedhetnek. Sokak szerint őseink ... talán még szövetségesek is lehetnek.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.11.10. 12:27:11

Ezen mi is gondolkodtunk! :) Nagyon nem akarok spoilerkedni, annyit fűznék hozzá, hogy egy jó vezető mindig tud a "helyzethez" alaklmazkodni, úgy magyarázni az eseményeket, hogy a vezetettjeinek, a népének, no és persze az ő ambicióinak a legjobb legyen!

Meg aztán elég kemény népek voltak ezek a kelták. A hiedelemvilágukba az emberáldozt is beletartozott (akasztás, égetés). Pont egy nagyobb offenzívára készültek, harcra, győzelemre szomjúhozva, még jól is jöttünk nekik! :)

A szövetségről meg: az mindig érdek mentén alakul ki... ;)

mnandy 2008.11.10. 13:39:43

Mennyire lehet érdekes a párhuzamos narratíva?
Ha KEM megye egyharmada az ókorba került, akkor lehetséges, hogy - a paritás okán - az egyharmad megyényi ókori terület viszont itt bukkant fel a XXI. században. Ami szintén nem kis konfliktusforrás.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.11.10. 13:44:30

Lehetséges, de ez csak az egyik elmélet. Az is lehet, hogy közben mindenki éli itt a maga világát és közben nem is tudja, hogy lehasadt mása keltákkal kergetődzik valahol máshol.
Amúgy gondolkoztunk ezen a párhuzamos dolgon is, de egyelőre örülünk, ha erre van kapacitás. Lehet, hogy kiadjuk franchise-ba. :)

Szakyster 2008.11.10. 14:45:50

Széchenyi téren volt az egyik munkahelyem. Szerencsém, hogy már nem, nem szerettem volna lándzsáratűzve végezni...

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.11.10. 15:45:15

Annál sokkal csúnyább, fájdalamsabb halálnemeket is prezentálni tudnaka mi jó keltáink! ;)
süti beállítások módosítása