Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Hannibál a kapun belül: Bánomi 2.

2019.10.02. 09:00 | bz249 | Szólj hozzá!

mds_53_kapit_n_zur_see_trp_svg.png- Kapitány úr! – intett oda neki a láthatóan erősen megvidámodott esztergomi főpolgármester – pardon: rombolókapitány úr!

A főpolgármester Hercegh kormányzóval és Gordos rombolókapitánnyal, a flottatüzérség főszemlézőjével cserélt valamiről eszmét. A polgármester szenvedélyes debattőr volt, különösen ha ivott.

- Bánomi rombolókapitány – láthatóan már kereste a szavakat, de még egyenesen állt – először is Kemenes ezredes bocsánatkérését kell tolmácsolnom, hogy betegsége miatt nem tudott megjelenni. Remélem az ajándékba küldött bor kellő kompenzációt jelent ezért a kis kellemetlenségért.

- Jó bornak nem kell cégtulajdonos! – röhögött fel Hercegh.

Az anyja picsáját az összes Kemenesnek, fulladna meg mind a borpincéjükben. Ezt szerette volna mondani, de csak bólintott. Pénzzel és ajándékkal intéznek el mindent... no nem mintha annyira szüksége lett volna arra, hogy az önelégült riválisát itt köszöntse a fedélzeten.

- A kormányzó úr az imént azt mondta, hogy az Esztergom rádiójával kapcsolatba léphetek Esztergommal.

Bánomi lemondóan sóhajtott, a főpolgármester sajnos túl fontos ember volt, ha ő is olyan déli lenne, mint Hercegh vagy Gordos akkor talán elküldhetné a fenébe, de egy északi tisztet biztosan nem venne védelmébe a Flotta.

- Igen főpolgármester úr, a romboló a legkorszerűbb TR-40 típusú nagyteljesítményű adóvevőkkel rendelkezik, és képesek vagyunk bármelyik ómagyar támaszponttal felvenni a kapcsolatot. Amennyiben sürgős államügyekben van szükség rá, természetesen kapcsolatba léphet a fővárossal is.

Legalább ennyi öröme volt, hogy unalmas technikai részletekkel húzhatta a főpolgármester idejét.

- Értem – láthatóan nem értette. – Akkor fel tudom hívni Egomot vagy nem?

Bánomi a rádiósként szolgáló anti kadétot kereste... rohadt antik akkorák, mint egy gyerek, pláne ezek a déliek. Megvan! Hogy is hívják? Mindegy, idenéz. Helyes!

- Uram?

- Diaman kadét! – többet nem tudott leolvasni a névtábláról – Ez itt Kövess úr, Esztergom főváros főpolgármestere. Kapcsolatba szeretne lépni Esztergommal, mármint a várossal, védett vonalon.

- Főpolgármester úr, kérem kövessen!

Szerencsére nem csak a főpolgármestert győzték meg Kemenesék, így aztán az egészet rá lehetett fogni az általános részegségre, noha Bánomi kapitány nem volt nagy borivó. A Kemenes bort meg soha nem szerette, de egy éve már pláne nem. Gyorsan kimentette magát a kormányzónál, aki egyébként se akart beszélgetni az északi kapitánnyal és fedélzet kevésbé zajos része felé indult kiszellőztetni a fejét.

Az ott a navigációs radarberendezés uram, de itt a kikötőben nem használjuk energiatakarékossági okokból. A TR-47e hosszúhullámú rádióadó, amit kifejezetten az ÓmHH Esztergom rombolóhoz fejlesztettek...

Az anti rádiós láthatóan élvezte, hogy technológiai ismeretek terén felülmúlja ezt a fontos eredeti átkerültet... és láthatóan a kapitányát is: ezek szerint a romboló egy új, kifejezetten neki fejlesztett rádióval büszkélkedhetett. Nocsak, Bolyáki hadnagynak is sok lett volna a „zaj”?

- Uram!

- Pihenj, folytasd! Túl sok volt a mulatságból?

- A holnapi teszt előtt még körbejártam.

- Már mondtam, hogy nem kell túlaggódni – korholta a túlbuzgó fiatalabb tisztet – alacsony elvárásaink vannak, és biztos vagyok benne, hogy azoknak megfelelünk.

- Értem...

- Bolyáki hadnagy... azon gondolkodtam, hogy a jövőben úgyis ezen a hajón fogok lakni, akár ma este is átköltözhetek. Küldjön ki egy matrózt a Hotel Fiuméba a csomagomért.

- Értem...

Mi ütött ebbe a Bolyákiba? Ennyire nincs embere vagy egy ilyen egyszerű feladat is meghaladja a képességeit?

Közben megérkeztek a rádiósszobához, ahol az anti kadét várakozott. Kinyitotta a száját, de Bolyáki csendre intette. Mi van ezzel a Bolyákival? Lehet el kellene küldenie az orvoshoz.

- A főpolgármester?

- Bent van – mutatta a kadét – szigorúan titkos államügyek. Csak a polgármesterre tartozik és arra, aki nem süket, mint az ágyú – tette hozzá kuncogva.

Nem anyuka, nem próbáltak megölni! Anyuka nem kell elhinni mindent, amit a Hírmondó ír! Nem anyuka, nem tartanak fegyvert a fejemhez. Ezek kedves emberek, anyuka....

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4915172520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása