Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Pinceszáraz puskapor

2009.03.09. 19:38 | Gador | 16 komment

Címkék: család gador csentőfa 2évad

Pénteken megyünk Csentőfára – ez lesz a hétvégi program. Ott is alszunk – bár erről még Sanyiék nem tudnak, de majd csak akad egy fekhely Csillának és nekem – hétfőn is lesz ott egy kis hivatalos meló, de azért majdnem úgy érzem magam, mintha a szabadságra mennék. Igényeltem egy kocsit – érdekes módon, még mindig nem jár… - ugyanis terveztem egy kisebb adományt vinni, egy mázsa cukor, só, liszt és fűszerek, sőt, még pár csomag átkerülés előtti pelenkát is sikerült szerezni Zsomborkának. Csillával lövettem be, hogy milyen kell – remélem eltalálja, mert eléggé húzta a száját az ellátmányos, ha még ki is cseréltetem, csúnyán fog rám nézni. No nem mintha különösebben ez meghatna, de azért én szeretek mindenkivel jóban lenni.

 

A választási előkészületek jól haladnak, hamarosan megkezdődik a kampány, hogy választások lesznek, az majd egy kicsit melósabb lesz majd. Persze a javán – ami rám tartozik – túl vagyok. Kaptam viszont néhány jelentést, ami… elgondolkodtatott, szóval úgy döntöttem, hogy belenyúlok Sanyi beosztásába, és elintézem, hogy ne is ajánlják fel neki, hogy visszamehet. Remélem nem haragszik meg – bár ezt nem fogja megtudni… Nem szólt, hogy kirendelték egy kovácshoz – ő nem az a fajta. Amikor meg megláttam a nevét a listán, részben már késő volt, részben meg tiszteltem a döntését annyira, hogy akkor nem nyúlok bele a dolgába.

 

Mostanában igencsak megnőtt az „elintézős-képességem”, és ahogy Csilla kicsit nyersen meg is jegyezte, kezdtem ettől elszállni. Például amikor leszállíttattam hozzám a Sanyiéknak szánt csomagot, kicsit hüledezett, hogy mások meg éheznek. Igazából ez a honoráriumom volt – most természetben kapjuk a fizetést, és hát ennyire nincs is szükségem, szükségünk, szóval nem éreztem ezt olyan súlyos, rossz dolognak, mint Csilla. Végül is – emlékeztettem- mennyi ideig ápolták, gyakorlatilag ingyen. Végül is ezzel sikerült leszerelnem.

 

 

A péntek nagy részét az MVB delegációval kellett töltenem, hivatalos meghallgatást kellet tartani néhány kezdeményezésről, meg aztán megszervezni a kért ellátmány átvételét, szállítás megoldását, meg aztán a „bombagyárról” is el kellett beszélgetnünk. Túl sok dolgom nem volt, legalább figyelhettem a csentőfai kollégákat – merthogy ez lett volna a dolgom.

 

Igazából végig arra vártam, hogy végre Sanyiéknál lehessek én is. Csillát reggel kirakattam ott, mert nekem még beköszönni sem volt időm – ugyanis az én kedves drága menyasszonyom reggel elaludt – én meg várhattam rá az autóban amíg el nem készül. Kellett nekem azt mondani, hogy majd én elhozom, ment volna érte az egyik ellátmányoskocsi – és akkor nem számít, ha elkésik. Az út első harmadában egy kellemeset veszekedtünk, de ez már csak ilyen műfaj.

 

A Susuki így megpakolva igencsak megszenvedett, mire felért a dombra, azt hiszem kicsit farnehéznek sikerült pakolnom a jószágot. Már vártak a vacsorával – ünnepivel – örültem is, mert a községházán nem volt valami nagy eresztés az ebéd – Vinitor kolléga talán túlságosan őszintén meg is jegyezte – azért, hogy lássuk, mi-mindenre van szükségük.

A vacsora megmutatta, hogy jól fog jönni az a csomag, ami egyelőre kint pihen a kocsiban. Eszter és anyukája remek szakácsnő, de a nincs nagy úr… A vacsora közben természetesen meghívtak magukhoz éjszakára, ami jó ürügyet adott arra meglepetésem első felét előadhassam – jutalmul a remek anyagokért az MVB úgy döntött, hogy Szondi Sándort megjutalmazza a saját házával, vagyis nem fogják többet kiadni senkinek. A katonák a héten már kiköltöztek belőle, szóval üres az egész ház. Ezt Csilla sem tudta – ő legalább annyira meglepődött, mint a család –, ez a terv bejött

 

Szeretem a nagy családot, meg jól is éreztük magunkat, sok sürgő-forgó lurkó, de azért nem tudtam nem észrevenni, hogy mindenki megkönnyebbült egy kicsit, hogy hamarosan kicsit szellősebben fognak lakni. Mivel már esteledett, kint pedig szinte nem lehetett látni, átadhattuk a másik ajándékot is – azt, ami a kocsi csomagtartójában volt. Igazából nem akartam a szomszédok előtt kellemetlen helyzetbe hozni e számomra oly fontos családot, meg az MVB-t se akartam rossz színben feltüntetni, ezért vártam a csomagok behordásával.

Persze szabadkoztak, hogy ezt nem, de örültem, hogy adhattam egy picit, és hogy visszaadhattam a töredékét annak, amit Csilláért és értünk tettek!

 

Szóba került az esküvő – Andi néni felvetette, hogy akár náluk is tarthatnánk az esküvőnket – ha már úgyis Sanyi lesz a tanúm , tarthatnánk Csentőfán is. Bevallom, kicsit számító módon vártam erre, ugyanis Albi azt akarta, hogy Esztergomban, kvázi politikai eseményként legyen az esküvőm – valszeg az övével együtt. Kicsit Nagy Sándorosnak tartottam ezt a dolgot, ráadásul Csillával egyetemben meghitt esküvőt szerettünk volna, szóval ez egy remek kibúvó volt. Azért a rend kedvéért hozzátettem az elfogadó nyilatkozatomhoz, hogy amennyiben Csilla is egyetért. Egyetértett.

 

Csodálom ezt a lányt – amilyen tartással viseli, hogy gyakorlatilag rajtam kívül nincs senkije… Persze ez nem igaz, mert valójában a családunkkal voltunk éppen.

 

Másnap megnéztük Sanyiék most már teljesen saját tulajdonú házukat. Gyakorlatilag ott töltöttük a nap jó részét, az asszonyok takarítottak, meg persze trécseltek, mi meg megnéztük, mi az, amit a tél után helyre kell hozni. Jó volt egy kicsit kétkezi munkát végezni, még ha egy picit ügyetlenül is ment.

 

A házikóhoz egy remek kis pince is tartozik, mindig is tetszett, olyan jó kis biztonságos hely volt. Szerencsére épp volt áram – így láttunk is odalent. A gyerekeknek adtam egy jutalomfeladatot, hogy ne legyenek útban, mert szerettem volna vele négyszemközt beszélni.

Pár kérdés után, hogy milyen volt a kovácsnál, rátértem a lényegre:

 

- Adnék egy tanácsot, ha megengeded. Jövő héten kell majd jelentkezned Piliscsabán. Ha felajánlanák –bár nem fogják- hogy visszamehetsz, ne fogadd el. Lehet, hogy lesz egy kis rumli hamarosan, amikor jobb ha a családjánál van az ember. Azt mondanám még, amit Oliver Cromwell: „Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaporodat”...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr16992064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2009.03.10. 17:17:54

méltatlanul mellőzik a megjegyzések ezt a posztot :)

hemzseg a jövendölésektől, erre senki nem néz errefelé ;)

Szakyster 2009.03.10. 22:47:37

Mindenki lélegzetvisszafojtva figyel. De ugy néz ki, most jó Gador barátjának lenni. Magyar Mutyi az Ókorban :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.10. 22:50:41

Nos, szerintem az nem mutyi, ha a fizetésem jelentős részét elajándékozom... Merthogy momentán erről van szó. Na jó, a ház az egy kérés volt... de azért valójában Szs megdolgozott!

Szakyster 2009.03.10. 23:06:17

Igazad van, de Szs nem azért kapta meg a házat, mert megdolgozott érte. Másképp szolva, ha mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, de nem ismer téged, akkor mi lett volna?

bz249 2009.03.10. 23:31:54

@Szakyster: rossz kérdés... mi lenne, ha nem szs találta volna ki az egész világot? ;)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.10. 23:32:22

Nos, annyi, hogy az elülső házrészt néhány évvel később szerzi meg. Én csak felvetettem, hogy nem jutalmazhatnánk-e meg esetleg ezzel. Az illetékes meg mondta, hogy persze! :) Ha már egybe van építve minden.

Másrészt meg ne felejtsük el - ezt senki nem kérte, az én magánakcióm volt...

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.11. 00:26:47

Kapsz is érte egy piros pontot;)

Aloha 2009.03.11. 07:47:54

Hah, milyen jól kimagyarázzák a korr... khm... ajándékozást!^^

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.03.11. 08:11:08

A hivatali hatalommal való visszaélés benne maradt az ÓBTK-ban? :)

Tényelg, a BTK-ból mennyi igaz?

Működik valamilyen bíróság - mármint a statáriálison kívül? Nem csak hazaárulók, meg tömeggyilkosok rohangálnak itt, lehetnek itt tyúkperek, válóperek, be nem tartott szerződések, stb.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.11. 09:30:16

Már megbocsáss - óriási segítséget jelentett a tanárok munkája! Nagy szolgálatot tettek az ómagyar hazának - ezért azok, akik kint voltak, ezen fáradoztak, mind kaptak extra jutalmat - pláne, ha az az MVB-nek nem is került sokba/semmibe!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.11. 12:22:20

Talán a helyi VB-k töltik most be a kisebb ügyekért felelős bíróságok szerepkörét, külsős, felkért jogi szakértőkkel, gyorsított és egyszerűsített eljárásokban, ideiglenes jelleggel.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.11. 12:36:23

Gondolj csak a rendkívüli állapot bevezetésére: A VB-k mellett működnek a statáriális bíróságok.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.12. 10:55:24

A határ másik oldalán meg a helyi főnök dönt a szokásjog és saját belátása alapján:)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.12. 10:57:47

Np és akkor melyik a jobb? :)

bz249 2009.03.12. 11:26:06

@Gador: Attól függ, ha te vagy a helyi főnök, akkor nyilván az a jó, ha kevéssé van megkötve a kezed... Na de ez örök tanulsága az emberiség történetének, hogy általában jobb rabszolgatartónak/földesúrnak/burzsujnak lenni, mint rabszolgának/jobbágynak/prolinak.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.12. 11:33:13

Az függ a burzsujtól is. Számos példa bizonyítja ezt.

Egyébként meg mindig is jóval kevesebb főnök lesz, mint beosztott.... Ezért kellenek, kellenének jó főnökök.
süti beállítások módosítása