Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Ez volt, ez lesz

2009.12.31. 11:18 | szs. | 7 komment

Címkék: nemfikció

Évvége van, az Ómagyarország projekt első teljes évét zárhatjuk. Különösebb felvezető körök nélkül nézzük meg, mi történt ebben az évben és mi várható jövőre.

2009.

- Elkezdtük és úgy-ahogy befejeztük a második évadot, ami látogatottságban ugyan nem érte el az első évad (Index-címlappal is megstartrakétázott) népszerűségét, de - legalábbis a szerkesztő szerint - összeszedettségben, koherenciában és minőségben azért tudott újat és jobbat mutatni.

- Ilyen-okok miatt az eladási szempontból nem éppen a leghálásabb nyári időpontra csúszva megjelent az első évad nyomtatott változata Ómagyarország: Az Átkerülés napjai címmel. Mostanra olyan gyenge száz körüli példány kering belőle erre-arra, szóval a Harry Potter könyvek egyelőre kicsit előttünk járnak, de azért bízunk benne, hogy már nem sokáig. :)

- A blogon közölt novellákból e-könyvet állítottunk össze, ami a MEK-re is felkerült: Levelek Ómagyarországról.


- Új rovatként (Gador szolgált múzsaként) elindult a "Hírsarok", ahol aktuális híreket ómagyarosítunk, más oldalakról ezekre a szösszenetekre linkelnek a leggyakrabban, de nem csak ezért fogjuk folytatni a jövőben is.

- Némi multimédiával is próbálkoztunk, videószerűség, ÓMR1 adás, hát, lesz még jobb is. :)

- A szerzők a Hungaroconon, az ötletgazda az ELTE SF szemináriumán beszélt Ómagyarországról, mindkét esetben ügyesen kimanőverezve a totális unalomba fulladást, sőt, némi érdeklődés is mutatkozott.

- Két miniévadot is prezentáltunk, a Végleg átkerülve a második évadba simul majd bele a tervek szerint, Vitéz kapitány még ennél is nagyobb terveket dédelget.

- Belekezdtünk egy harmadik évadba is, ami Fiume megalapításáról szól, új nézőpontkarakterekkel, de régi szerzőkkel.

- Elindítottuk az Ómagyar Wikia Lexikont, amit immár egy kicsi, de lelkes csapat szerkeszt, tegnap 222 szócikknél tartottunk, el lehet benne kalandozni.

- Megjelent egy interjú és egy kritika is velünk kapcsolatban, illetve elkészült egy szigorú szemű szerkesztői-olvasói vélemény is, amit reményeink szerint publikálhatunk is majd. (A szerzők már olvasták, de  - állítólag - a hirtelen lecsökkent aktivitáshoz nincs köze. :) )


És ami várható:

2010.

- A napi frissítésű blogot havonta (tervek szerint) letölthető hibrid újsággá alakítjuk, természetesen a blogot sem számolva fel, de ott inkább a Hírsarok üzemel majd, híradás a világgal kapcsolatos fejleményekről, illetve a letölthető számok bizonyos anyagai utólag kirakva. A próbaszám anyaga már összeállt, a tördelése van hátra. Az újságos formátumnak akad néhány előnye is: jobban marad időnk a nagyobb lélegzetvételű, alant részletezendő projektekre, a megjelent számoknak nagyobb hírértéke van, mint egyes posztoknak, így ki tudjuk helyezni több oldalra is az ajánlót, új olvasókat szerezhetünk, mert nem vesznek el a blog információdzsungelében, de a - szépen körvonalazódó - tervek szerint felkérésre majd többen írnak majd novellát vagy egyéb anyagot a lapba, új ízeket, színeket hozva a projektbe, illetve a számok témáihoz kapcsolva szeretnénk interjúkat is közölni olyan szakemberekkel, akik hajlandóak egy kis gondolatjátékra. Mindezek mellett a régi dolgok is megmaradnak: a lapokban folytatásokban közüljük az aktuális évadot, lesznek novellák, kitekintők, hírek, stb. A próbaszámban Teddybear új oldaláról is megmutatkozik majd, egy új történetszálat indít az Átkerüléstől kezdve.

- A Vitéz kapitány-évad Gőzeposz (munka)címen szerkesztés alatt áll, a szerző kikerekítette a történetet, megszülve így az első ómagyaros kisregényt, csaptunk hozzá egy interjút, kislexikont, térképet és az egészet POD-os könyvként ki is adjuk majd az év elején, a szöveg gyakorlatilag már kész van, a borítóterv is, korrektúrázás, tördelés és nyomtatás az, ami még rá vár. A blogon közölthez képest sokkal több plusz anyag lesz benne, mint az első évad esetén volt - pl. a történet vége meg hasonló apróságok.

- Szintén a tervek közt szerepel a második évad anyagának összeszerkesztése. A borító az első évad borítójának kis mértékű átdolgozása lesz, a cím pedig: Az Átkerülés tavasza.

- Vitéz kapitány megalkotója új történeten dolgozik, ami a kisregényben felbukkanó igen magas hölgy testvérének kalandjait meséli el Galliában, ami ellen némi ómagyar segédlettel a rómaiak hadjáratot indítottak, nem győzték kivárni Caesart.

- Folytatjuk és reményeink szerint befejezzük a Fiume-évadot is.

- Többé-kevésbé előrehaladott tervek vannak egyéb, nem-fikciós projektekre is. (Ezek miatt is kellett leállni a napi frissítéssel.)

* Januárban felkerül a blogra egy kattintgatós játékkönyv (Ha valaki ismeri a Kaland-Játék-Kockázat sorozatot, akkor tudja, mire számíthat), ahol az első évad egyik szereplőjének bőrébe bújva odapörkölhetünk a többinek, meg persze lehet majd politizálni, helyezkedni, kelták elől rohangálni, túszokkal szórakozni és hirtelen halált is halni. Kb. 70%-os készültségi szinten áll.

* Ennél kevésbé előrehaladott állapotban leledzik egy ómagyaros asztali társasjáték terve, ahol a terjeszkedés hőskorába látogathatunk el, barbár területeket emancipálva, meggazdagodva-csődbe menve, ellenfeleink ellen áskálódva, vagy akár esztergomi politikusi pályát is megcélozva, ha elegendő pénzmagot szedtünk össze a végeken. A tábla vázlata, a játékmechanizmus alapelvei és a név első skicce már megvan: Koncesszió.

* Illetve a szerepjátékos vonulatra is ráfeküdnénk, rendes szakembertől kérve segítséget a rendszer gatyába rázásához.


Visszatekintésként - előzetesként most ennyi fért bele. Természetesen menet közben mindez módosulhat, meg mindenről idejében hírt adunk majd. A projekt továbbra is nyitott, bárki bármit szeretne hozzátenni, szívesen látjuk, ahogy eddig is.

Minden olvasónknak boldog új évet kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr141634701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teddybear01 2009.12.31. 15:54:19

Mindenkinek Boldog Újévet kívánok!

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.01.01. 15:17:54

Hát ezek után tényleg boldog lesz az újév!:D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.01.01. 19:29:38

Főleg ha a Gergeiland Chroniclest is ráírhatom a listára... ;)

drazsé 2010.01.04. 12:46:08

no, bújjék :)

egyrészt húzzatok bele, és írogassatok mert olvasgatni jó, másrészt meg újévi ígéretként megcsinálom a régóta félbehagyott hüyleségemet meg még írok legalább egy hülyeséget

és ezt most kivételesen betartom, nem úgy, mint a bagóra vonatkozót :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.01.04. 13:02:35

Esetleg megbízatásos projektet is vállalsz? (Olyasmi kellene, mint a Brennus támadásáról szóló, csak több megadott infóval.)
De ha a bagóra vonatkozót tartod be inkább, azzal jobban jársz. ;)

drazsé 2010.01.04. 14:14:53

huh, most mondanám, hogy igen, meg nagyon szívesen, de látod, hogy kicsit összecsapnak a fejem fölött a hullák.. izé hullámok, és rögötn lesz 2 hónap késésem :)

(HA más nem akarja/tudja csinálni, HA nem kavarok bele a sztoriba nagyon, HA nem akadáylozom az egész munkát és HA elviselitek a brutális késéseket, nagyon szívesen, mert szeresem a blogot meg minden :)

bagót meg nem tudom letenni, sajnos... randa egy drog ez, kéremszépen)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.01.04. 14:37:01

Jó, majd kereslek. Nem határidős a dolog. Újabban egyre kevesebb cuccunk az. ;)
süti beállítások módosítása