Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Az átkerülés lovasai - Harminckilencedik (folytatás)

2010.12.19. 22:34 | szs. | Szólj hozzá!

 A mellettem félig lefejezett emancipátor vére megtörő pályafutásom végéig a zubbonyomon maradt, idővel kifakult és akár egy nem túl hivatalos kétszínnyomásos álcaruhának is nézhették volna, de nem ezért hagytam meg. Sokkal könnyebb volt meghúzni a ravaszt úgy, hogy a távcsőben látott célt annak az antinak láttam, aki félig ellőtt karral, az ép kezében egy véres bárdot tartva rohan felém, az üvöltése megsüketít és csak a megmagyarázhatatlanul fehér fogsorát látom, ami mindent betölt, majd végül belerobban az emancipátortól elvett Para lövedéke és a meztelen, véres, bűzös test lendületből maga alá temet.

Egy részem ott is maradt a vérszagú, bélsártól mocskos földbe döngölve.

 

- Nincs itthon a doktor úr – nézett ránk riadtan pislogva a fiatal gyerek, tizenhat-tizenhét évesnek néztem, nyúlánk, anti fején erős szálú haj nőtt, amit torzonborz, rasztás varkocsokba font össze. A golyóálló mellény szíjait rosszul állítottam be, kényelmetlenül vágja a hónom alját, de nem maradt időnk ilyenekkel foglalkozni. Csehi észrevette, hogy le akarunk lépni és majdnem kiverte a balhét, még Bajótinak is nekiment, amikor az fölényeskedve el akarta hessegetni. Végül annyit ért csak el, hogy ránk parancsolta a mellényt és valahogy megúszta gutaütés nélkül. Furcsa volt látni, nem csak a dühkitörését, hanem a málhamellényt is, amit viselt, a félig teletömött tölténytáskáját, a combjára szíjazott pisztolyt. Sokszor jártam vele persze lövészetre, de így még nem láttam, bevetésre kiöltözve. Valahogy összekapcsolódott bennem az íróasztalával, mintha hozzánőtt volna.

- Hol van a doktor úr? - nyomta meg gúnyosan az utolsó két szót Imrédi.

- Ö... - A fiú ide-oda kapta a tekintetét, végigfuttatta rajtunk, majd az utca túloldalára leparkolt rendőrautóra nézett. A két egyenruhás járőr nem jött közelebb, a kocsi fémlemezzel burkolt fakarosszériájának támaszkodva figyelték a délutáni lanyha forgalmat. Azt nem láthatta a fiú, hogy a hátsó ülésen két AMD állt készenlétben, a szomszéd utcában pedig egy hirtelen összerántott felszámoló osztag. - Azt nem mondta.

- Házkutatási parancs – rángatott elő egy selejtezési űrlapot a hadnagy, majd meglengette a fiú előtt, mielőtt gondosan összehajtva visszatuszkolta volna a zsebébe. - Állj félre!

- De már nemrég...

- Új fejlemények – vonta meg a vállát Imrédi és félretolta a fiút. - Hányan tartózkodnak a házban?

- Csak én, meg a szakácsnő.

- Hívd ide a szakácsnőt!

Bajóti intett a két rendőrnek, azok komótosan elzárták a fegyverkazettába az AMD-ket majd egy bőrtáskával bejöttek ők is a házba.

A szakácsnő is anti volt, azon se csodálkoztam volna, ha kiderül, csak pár éve kaparta elő a gazdája az őserdőből. Az egyik rendőr pár kérdést tett fel neki, de a nevére vonatkozón kívül a többire csak a fiú segítségével tudott válaszolni. Annyira nem tűnt szépnek, a doktor úr vagy erre a típusra bukik, vagy tényleg tud főzni a nő.

- Lemegyünk a pincébe – közölte a gyerekkel Bajóti.

- Hozom a kulcsot – indult meg a gyerek. Kinyúltam és megragadtam a vállánál fogva.

- Csak lassan. Megyek veled.

A pincét múltkor is átnézték, és most se találtunk vérfoltokat meg alkoholban ázó kimetszett szerveket, viszonylag rendezett, spájznak használt helyiségnek tűnt a sokadik ránézésre is. Benéztünk a polcok mögé is, hátha találunk egy titkos ajtót, pár helyen megnyomogattuk a falat, de semmi. Imrédinél egy lista is volt, amin az előző házkutatás feljegyzései sorakoztak, ez alapján azt nézte végig, hogy mi változott azóta.

- Lukra futottunk már megint – mormolta, mikor az egyik szobával végeztünk. Időközben érkezett egy technikus is, aki nekiállt ujjlenyomatokat rögzíteni.

- Hol tartja a névjegyeit a doktor úr? - kérdeztem a fiút.

- Az irodájában.

- Legyen az a következő – vonta meg a vállát a hadnagy. Az elején még csillogott a szemében valami vadászláz, de mostanra már kelletlenül vonszolta magát egyik részfeladattól a másikig.

Az iroda egyik fele klasszikus dolgozószobának tűnt, még egy kanapé is állt a nehéz diófa íróasztal mellett. Hiába bukott ki anno a „doktor úr” a pszichológia szakról, pedig még egy anti alapítvány is tolta, mert abban az időben nagyon nyomták, hogy legyen minél több első generációs, elmagyarosodtt anti származású diplomás. De a házából ítélve nem járt rosszul a váltással.

A szoba másik felét egy kőlapokkal burkolt boltív választotta le, egy függönysínt is észrevettem, vastag, egyszínű anyaggal lehetett teljesen eltakarni a boltív mögötti részt.

- Doktor úr... - mormolta Imrédi a fejét csóválva. Komótos léptekkel odasétált a boltív mögött terjeszkedő oltárhoz, majd óvatosan megkocogtatta a rajta fekvő kosszarvas koponyát. A fiatal fiú arcán megrándultak az izmok.

- A kuncsaftokról van nyilvántartás? - kérdeztem. A fiú zavartan felém fordult, de nem neki szántam a kérdést.

- A mester fejében – morogta Imrédi, miközben rutinszerűen végigfuttatta az ujját a szertartási hely vastag tapétáján. - Nem találtunk semmi írott anyagot, még az előjegyzési naplóban sem.

- A Mester minden szóra emlékszik, amit valaha hallott – szólalt meg a fiú. Mintha kissé mutált volna a hangja, pedig ahhoz már idősnek tűnt. Valamiért nagyon irritált. Az íróasztalon egy lakkozott tartóban sorakoztak a névjegyek. Kivettem egyet és meghajlítottam az ujjaim között,

- Diktáltattunk le vele listát, de persze azt hagyott ki, akit nem szégyellt – vonta meg a vállát Imrédi, majd intett a fiúnak, hogy figyeljen rá. - Mikor jön haza a mestered?

- Nem tudom.

- Mikor szokott?

- Mindig máskor jön.

- És hova szokott menni?

- Mindig máshová.

- Például?

- Ez nem tartozik rám, nem is avat be.

- Minő szerencse – kommentálta Imrédi. - Idő van, mennünk kell.

A névjegy lassan összegyűrődött a kezemben, ahogy észrevettem valamit a falon.

- Hallja, főhadnagy? Mennünk kell. - A szemem sarkából láttam, hogy közelebb lép, majd óvatosan megérinti a karom. - Nincs itt semmi.

Lassú mozdulattal biccentettem egyet. A galacsinná gyűrt névjegyet az asztalra dobtam, az végiggurult a vastag üveglap alá simuló Ómagyarország térképen. A többi adat mellé gyorsan megjegyeztem, hogy meglehetősen aktuális térkép, piros ceruzával a legújabb emancipált területek is rajta vannak, még az Isztriai félszigetet is halványan átsatírozta, pedig a rómaiak még húzzák az időt a kiürítésével.

- Induljunk – sürgetett Imrédi. - Gael Béla számára hivatalos idézést hagyok itt. Tudsz írni?

- Persze – bólintott a fiú.

- Ha nem adod át neki rögtön, amint előkerül, akkor legközelebb érted jövünk. Itt írd alá!

 

 

- Pedig érzem, hogy van itt valami – mormolta Bajóti, amikor bejárati ajtó vastag tölgyfa tömbjénél csatlakozott hozzánk. A pincét pakoltatta át a szakácsnővel, amíg mi odafent csináltunk hülyét magunkból.

- Érzésre egyelőre nem építhetünk semmit – zárta rövidre Imrédi. - Ha nagyon akarjuk, ráverhetünk akármit, de attól a nő még nem lesz meg.

Az egyenruhás rendőrök kimasíroztak, a civil ruhás technikus is biccentett. Imrédi még egyszer a fiúra emelte figyelmeztetően az ujját.

- Amint találkozol vele, átadod az idézést. Holnap újra jövünk!

A gyerek buzgón bólogatott, láthatóan majd kicsattant az örömtől, hogy végre lelépünk. Bajóti morgott valamit, amit akár köszönésnek is lehetett volna értelmezni, majd gálánsan maga elé engedte a hadnagyot.

- Csak Ön után – ellenkeztem, mikor engem is ki akart tessékelni. - Érkezési sorrendben.

- Vagy halálozásiban – húzta gúnyos vigyorra a száját.

Mikor átlépte a küszöböt, megragadtam a vastag tölgyfaajtó és teljes erőből meglódítottam. Ahogy nagy dördüléssel a helyére csapódott, nekinyomtam a vállamat és ráfordítottam a kulcsot, majd az edzett acélból készült biztonsági hevedert is a helyére csúsztattam. Kintről valami tompa kiabálást hallottam, de nem érdekelt.

- Ez most... - akadt össze a tekintetem a fiatal fiúéval. A búcsúzkodásban túl közel került, még lépnem sem kellett, hogy elkapjam a lenvászon ingét, majd ugyanazzal a lendülettel le is fejeltem, a fehér felsőjére apró cseppekben vágódott az orrából kicsattanó vér. Idegesítően mutáló hangján visítani kezdett, de kapott egy akkora pofont, hogy jobbnak látta elhallgatni.

- Nyomás az irodába! - mordultam rá, majd megperdítettem és hátulról ragadtam meg a grabancát, mint valami kismacskáét. Jobbról lépteket hallottam, majd a szakácsnő kétségbeesetten felsikoltott, mikor egy Para csövével találta magát szemközt. A mellény egyre jobban vágta a hónom alját.

- Kuss! - üvöltöttem a nőre, bármilyen nyelven felfogta volna. Védelmet keresve a falhoz hátrált és az érdes felületbe kapaszkodva próbálta tartani magát. A legközelebbi ajtóra mutattam és intettem neki, hogy befelé. A nő félelemtől elkerekedett szemmel bámult a kezemben szorongatott fegyverre. Megráztam a fiút.

- Mondd neki! Befelé a szobába! Ha ki merészel jönni, agyonlövöm!

A fiú halálra váltan tolmácsolt, néha nagyot szipogott, ahogy betört orrából egyre bővebben ömlött a vér. A kövér nő megértette a teljesen ismeretlen anti karattyolást, egy pillanatra sem vette le a szemét rólam, úgy hátrált be a szobába. Miután becsukta maga mögött az ajtót, hallottam, hogy még a kulcsot is ráfordította.

A bejárati ajtón tompán dördült valami, mintha a nevemet kiáltozták volna odakint.

- Nyomás tovább! - löktem előre a gyereket. Amikor beértünk az irodába, hátulról a térdhajlatába rúgtam, hogy összeessen, majd behúztam az ajtót és ráfordítottam a kulcsot. Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy elé húzom még a nehéz íróasztalt is, de azután elvetettem. Túl sok időt veszítenék vele, többet, mint amennyit nyernék.

Többet, mint amennyit veszíthetek.

Újra végigfuttattam a tekintetem az szemközti falon sorakozó, pácolt fakeretbe fogott fényképeken, amik környékbeli, jellegzetes formájú hegyeket ábrázoltak, kakukktojásként egy hólepte erdei utat egy mély bevágásban. Ki tudja, a képek alá csúsztatva meg talán ott vannak az élve felszabdalt nők áldozati oltárairól készült képek.

A padlón heverő fiúra fogtam a Parát.

- Hol van? - kérdeztem.

- Ö... kicsoda...?

Teljes erőből ágyékon rúgtam, a rúgás erejétől vinnyogva odébb csúszott a padlón, neki egy vaskos agyagcserépnek. A húsos levelű szobanövény megremegett a könnyeit nyeldeső gyerek fölött.

- Hol van? - ismételtem meg. - A következő lány, te rohadék! Akit fel akartok vágni valamelyik hegynek a másán! - A falhoz léptem, lekaptam annak a hegynek a képét, amiért Karolát feláldozták, majd a fiúhoz vágtam, a keret üvege nagy csörömpöléssel tört szét rajta, egy hossz vágást hagyva az anti arc kiemelkedő járomcsontján. - Ha ennyire tetszik, megmutatom rajtad, hogy nem csak nővel lehet ilyet csinálni!

Ahogy közelebb léptem, magzatpózba görnyedt, karjával próbálta védeni a fejét. Lenyúltam érte, az inge elszakadt a hirtelen mozdulattól, át kellett fognom az egyik vékony, inas karját, majd az oltárhoz húztam és durván nekilöktem. A kosszarvas koponya, az apró, jó illatú gyertyák, kis szobrok, talizmánok szanaszét repültek, az érdes kő felhorzsolta a gyerek védtelen bőrét. Kintről egy nagy dörrenést hallottam.

- HOL VAN? - üvöltöttem az oltárra feszített emberformájú alakra és az antit láttam, aki ragyogó fehér fogsorral, megtestesült üvöltésként rohan rám. A Parát a tokjába löktem és kipattintottam a tőröm pántját. Megvillantottam a pengét a fiú bevérzett szeme előtt. - BESZÉLJ, AMÍG VAN NYELVED!

Már az iroda ajtaján dörömböltek. Semeddig sem fog tartani, ha a bejárati ajtót ilyen hamar leküzdötték. Megragadtam a fiú fülét és felrántottam, egész közel hajoltam hozzá.

- A menyasszonyomat raboltátok el, felfogod?! Mondj egy okot, hogy miért ne vágjam le a füled!

És ekkor a gyerek énekelni kezdett.

Bugyogó, hörgő hangon, ahogy a vére a torkába folyt, a hangszálai is átvették a teste remegését, de énekelt, kántált, a szeme fennakadt és úgy éreztem, hiába vágnám belé a kést, nem érezne semmit.

Az ajtó kifordult a pántjaiból mögöttem.

- Azonnal hagyja abba! - ordította egy alig artikulált hang a hátam mögött. - Engedje el! Főhadnagy!

De nem ezért csúszott ki a kántáló, ki tudja hova merült, menekült fiú teste a kezemből. Rongybabaként csorgott le az oltárról és a bakancsomra nehezedett, úgy léptem hátra, mintha valami büdös dög lenne, amiből csak úgy árad a fertőzés.

- Tegye le a kést! Emelje fel a kezét!

Az egyik rendőr volt az, egy AMD remegett a kezében, társa pisztolyt szorongatva lesett ki mögüle, Imrédi egy tonfát tartott maga elé az ajtóban.

Engedelmeskedtem.

- A kurva életbe, mi folyik itt? - lépett közelebb Imrédi. - Azonnal hívjanak mentőt!

- Kulcsolja össze a kezét a tarkóján és térdeljen le! - idegeskedett a kalás rendőr. A társa óvatosan mellém lépett, odébb rúgta a tőrt és elvette a Parámat.

- Válaszoljon, főhadnagy! - hallottam Imrédi hangját messziről. - Mi a franc ütött magába!?

Odakint a szakácsnő visítozott, egy mély hang pedig az állat megtörőket emlegette.

- Nézze meg a képeket – szólaltam meg lassan. - Nézze meg a képeket a falon!

Valaki egy bilinccsel babrált mögöttem.

- Azt hagyja – szólt rá Imrédi. - Nézzék meg a fiút!

Lassan kezdett elborítani valami szürke köd, aminek a sűrűjéből egy rég ismerős, rég eltemetett érzés szurkált egyre szemtelenebbül. A páni félelem, amit akkor ismertem meg, amikor Adát már nem ismerhettem többé.

És a lapos kő, ami nem ágy volt, de nem is oltár.

- A francba – gomolygott felém Imrédi hangja. - A francba. Azonnal telefonáljanak a csoportomnak, mindenki jöjjön ide!

- Az erősítésen felül?

- Nem kérdez, telefonál!

- A fiú lélegzik, uram.

Ada a kövön, egymásba font virágok közt, egy vastag virágfonat keresztbe a hasán, a hasán, ami lassan de biztosan pumpálja ki belőle az életet, és a fák sötétek az éjszakában és a Mester kántálni kezd -

- Mi a fenének nem szólt inkább, főhadnagy? - hallom közelebbről Imrédi hangját. - A rohadt életbe, így szétverni az egyetlen használható tanút...

Elengedem a tarkómat és felállok.

- Vissza, vissza! Állj! - pattog egy AMD-t tartó ideges hang valahol.

- Idő van – mondom halkan. - Ki kell érnem a reptérre.

Valami elpattant és a gomolygás egy pillanat alatt felszívódott. Fájóan tiszta lett minden. A zubbonyom véres lett. A golyóálló mellényt be kell állítani, így nem mehetek bevetésre. A puskát még át kell venni és ellenőrizni. Nincs tőröm. Nincs pisztolyom.

Feladatom van. Idő van.

- Még mit nem! - Imrédi kifejezetten idegesnek tűnt, még nem hallottam így beszélni. - Maga teljesen megőrült! Emelje fel a kezét, meg kell bilincseljük!

Lassan megfordultam, ökölbe szorítva a kezem és bizonytalanul a hadnagy felé emelve, még nem teljesen eldöntve, hogy mivel is fejezem be a mozdulatot. A látóterem szélén hirtelen megmozdult egy széles vállú alak.

- Hagyja – nyomta le a kezem Bajóti, majd Imrédire nézett. - A főhadnagy tökéletes állapotban van egy bevetéshez. Jobban nem is lehetne.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr282526901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása