Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Betelt kelta napló: Exodus

2009.01.19. 19:35 | Ghery88 | 33 komment

Címkék: kelták ghery 2évad

Január 19 van. Nem írok. A betelt naplóm a málhában pihen a többi holmimmal együtt, tovább kínozva szerencsétlen hátamat. Pali bá’ veterán téli egyenruhája és a repeszálló mellény van rajtam. A fegyverzetem egy kala, a pisztoly és a Brennustól kapott kard. Az összes cuccom cirka harminc kiló lehet én meg majd’ befosok alatta. Az exodusokat nem bölcsészeknek találták ki.

 

Az elmúlt napok elég egyhangúak voltak. Desmond máglyája fölött állva filozofáltam egy darabig, pedig tudtam, hogy csak egyet tehetek. Először drámaira akartam venni a figurát és tűzre akartam dobni a tárcámat. Persze sajnáltam megtenni, szóval csak simán zsebre tettem. Két nap feszültség következett. Baromi gyorsan kellett baromi sok embert tulajdonképpen az életükkel együtt összepakolni és hátrahagyni a falut. Azt, ami az otthonuk volt. Ami az én otthonom is volt hetekig. Az úti célunk valami hegy volt egy tó szomszédságában. Kerras szerint nem volt messze, de túl sokan voltunk a rendes haladáshoz. Igaza volt. A nappal keltünk és meneteltünk a havas tájon néhány órát, aztán tábort kellett építeni. Másfél hétig szenvedtünk. Nem volt könnyű, sőt. Izomláz kínzott jóformán mindenhol. Az Eragon trilógia második részében szerepelt hasonló jelenet, amikor Roran felpakoltatta egész Carvahallt és túrázni indult. Én még a falu nevét se tudom.

 

Kerras nem volt hülye és előreküldte az egyik fiát. Hamar megjárta az utat, épp akkor gyújtottuk be a tábortüzet, amikor visszaért. Váltott pár szót az apjával. Nem értettem belőle semmit, de nem is érdekelt. Fáradt voltam. Lázam ugyan már nem volt, de nem éreztem túl jól magam. Az arcomat a kezembe temetve merengtem, amikor valaki megérintette a vállamat. Felnéztem, Shanna volt.

- Gyere, fontos. – szóval követtem Kerrashoz.

- Áh, Gerrí! Hírem van számodra! – kezdett bele a fickó. Nem volt túl szimpatikus és ő se tartott sokra, de emberi hangnemben tudtunk társalogni.

- Csupa fül vagyok Kerras.

- Brennus beleegyezett.

- Mibe?

- Megtarthatod a faludat.

- Ez remek hír. Messze vagyunk még?

- Holnapra odaértek.

- Ti nem jöttök velünk?

- Dehogynem. De a falud népének máshol biztosítunk szállást. Ne is próbálj vitatkozni!

- Értettem.

- De nem egyedül fogsz menni.

- Kit vihetek?

- Shannát.

- Micsoda? – döbbent le Shanna. Én is, de ő a nevemben is elég kifejező volt.

- Hallottad. Brennus csak kettőtöket fogad. A többiek Achichorius birtokain kapnak helyet.

- És a harcosaim?

- Nem a te harcosaid. Csönd! Tudom, mire gondolsz, de te nem tartozol egyetlen törzshöz sem, így jogaid sincsenek! Csak azért nem vagy szolga, mert… - függőben hagyta. – Reggel indulunk.

 

Shanna és én együtt mentünk vissza tűzhöz. Egy szót sem szóltunk. Csak letelepedtünk és belapátoltuk az aznapi kásánkat. Egyébként egész tetszetős lány volt. Az apjára ütött, cirka százhetven centis magassága elég feltűnő jelenséggé tette. Hosszú szőke haja és kék szeme volt. A „lényegesebb” részeit a rengeteg és egyébként sem exhibicionista szellemben szabott ruha nem tette láthatóvá. De az arca… Állandóan gondterhelt és valahogy megfoghatatlanul szomorú képet vágott. A nyakán még látni lehetett András akciójának nyomait.

 

- Druida leszek, ne bámulj!

- Csak kérdezni akartam valamit. – meglepően gyorsan kapcsoltam, de még nem vágtam ki magam.

- Kérdezz! – az a vesébe látó szigorú és nyílt tekintet…

- Szerinted Brennus miért csak kettőnket enged be?

- Lehet, hogy okos vagy és vannak jó pillanataid, de néha nagyon ostoba tudsz lenni…

- Segítenél?

- Megmentetted az életemet. – a nők sosem tudnak témánál maradni?

- Így tűnt helyesnek.

- Aztán megöletted az apámat. Az is helyesnek tűnt? – álltam a tekintetét. Ez kicsit meglepte.

- Mindig vannak áldozatok. Apád azért halt meg, mert olyan ellenséggel került szembe, aki ellen szinte képtelenség győzni…

- És ha te is ott lettél volna? Ha nem hagyod magára a vén harcost?

- Akkor én is meghaltam volna. Sajnálom apádat, őszintén.

- Meglehetősen különös elf vagy te, Gerrí! Hol az égi hatalom? A földöntúli szépség? Az istenekhez kötő erő? Még a nyelvünket is alig beszéled! – kezdtem megijedni. A végén még oda jutunk, hogy a faevők kéme vagyok… Bassza meg! Ez az!

- Köszönöm Shanna, most már mindent értek! – felugrottam, mert sürgősen meg kellett keresnem Donagh-ot és a többieket.

- Jellemző. Olyan vagy, mint bármelyik férfi!

- Mert?

- Megsértődtél és most elviharzol! – gyűlölöm, egyszerűen gyűlölöm, ha valaki úgy próbál megítélni, hogy nem is ismer.

- Hány telet láttál, te lány? – vajon keltául is bántóan hangzott?

- Tizenhetet!

- És ezalatt volt már dolgod férfival? Nem druida leszel? – ez kicsit erős volt, de már kimondtam, nem fogok visszakozni.

- Utállak!

- Helyes. Jó éjt!

 

Sikerült simán – botlás és egyéb galiba nélkül – távoznom. Nem néztem vissza, pedig akartam. Mindegy. Elég olcsó módszerrel, de én nyertem. Viszont nem tudom, mi lesz így. Nem tudom mi vár rám. Brennus valami ritka ravasz fickó lehet, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Elcsalogat, aztán megfoszt minden számomra ismerős dologtól és szövetségestől, hogy alaposan szemügyre vehessen. Remélem nem egyből a mélyvízbe dobnak, mert tuti, hogy előbb falnak fel a cápák, minthogy magamtól megfulladnék…

 

Még Donagh is egykedvűen viszonyult hozzám. Én döntöttem volna romba mindent magam körül? Meglehet. Gyorsan megbeszéltük a helyzetet, de nagyon semmitmondóan és egyébként üresen. Tudták, hogy elválnak útjaink. Tudták és nem bánták. Én viszont annál inkább. Az éjszakai menedékemhez mentem, ellenőriztem, hogy minden megvan-e. Aztán odahánytam mindent amit fölöslegesnek találtam és sétálni indultam.

 

Valamit nagyon eltoltam. A jövőbeli kilátásaim még rosszabbak, mint odahaza… Haza? Otthon? Tényleg egyáltalán nem hiányzott, vagy csak nem vettem róla tudomást? Mindig úgy éreztem, hogy nem oda, nem abba az időbe vagy bárhogy is, de nem illek oda. Most tulajdonképpen álmaim helyzetében vagyok és szinte ugyanezt érzem. Két szék között a padlóra, ez az én formám. Mi lesz így belőlem? Halott. Vagy fogoly.

 

- Gerrí! – most szívesen mondanám, hogy a pillanat tört része alatt megperdültem és élesre töltött pisztolyt szegeztem az óvatlan Eara, de az igazság természetesen az, hogy majdnem korai szívrohamban leltem halálomat.

- Ea! Ne csinálj ilyet!

- Jó. Igaz, hogy elmész?

- Igaz Ea.

- Nem akarom, hogy menj! De Anya azt mondta, hogy hibáztál és Brennus meg fog büntetni…

- Valóban hibáztam.

- És tényleg megbüntet? – nézett rám nagy szemekkel. Kíváncsi voltam, vajon keltáéknál mit takar a büntetés fogalma egy kisfiú számára. Na meg számomra…

- Nem tudom.

- És Shannát miért akarja megbüntetni Brennus?

- Szerintem, Shannát senki sem akarja megbüntetni.

- Gobvinu azt mondta, hogy meg kellett volna átkoznia téged…

- Van nekem saját átkom. Ea, a legjobb lesz, ha most visszamész a szüleidhez. Ne lássanak velem.

- Nem örülnének… De honnan tudod? – gyerek akarok lenni! Egyszerű világot akarok magam köré!

- Az nem fontos. Na, indulj!

- Ez a tiéd! – bökte ki gyorsan és a kezembe nyomott valamit. A következő pillanatban, pedig már ott se volt.

 

Egy elég elnagyolt, apró fabábut kaptam. Az egyik kezében kard volt a másikban nem tudtam megmondani. Valami azt súgta, hogy a bábu én vagyok. Vagy csak kényelmesebb volt azt hinni, hogy akadt itt valaki, aki tényleg szeretettel gondolt rám.

 

Nem tudom mikor és hogyan feküdtem le aludni. Hónapok óta először álmodtam. Elég érdekes volt, ugyanolyan nevetni valóan szürreális, mint mindig. Arra ébredtem, hogy heherészek és fültől fülig vigyorgok. Hamar feltápászkodtam és kicsit megmozgattam a tagjaimat. Összepakoltam. Ea bábuját pedig sikerült felkötnöm a zsákom szíjára, hogy kéznél legyen. Valahogy készen álltam arra, hogy távozzak. Tudtam, hogy van esélyem arra, hogy kimásszak a magam ásta veremből. Elég volt a puszta tény, az nem izgatott, hogy mennyi. Mehetünk!

 

Valamikor estefelé értünk föl a hegyre, Brennus udvarába. A kapuban várakoztunk. Az egész út tökéletesen szótlanul és jóformán megszakítás nélkül zajlott le. Az udvar egy a maga nemében profi sáncokkal, karókkal is megerősített, több őrtoronnyal is rendelkező cölöpfalú erőd volt. Kerrast lefoglalták a kapuőrök, én pedig a tornyokat számoltam és próbáltam megbecsülni, hányan élnek itt. Egy pillanattal azelőtt éreztem, ahogy Shanna a fülemhez hajolt, mielőtt megszólalt volna:

 

- Jól aludtál? – ránéztem kissé értetlenül.

- Hé! Elf! Befelé! – kiáltott Kerras.

- Mert ezentúl nem fogsz. – fejezte be a gondolatot a lány. Egyszerű ígéret volt, semmi több. De bőven elég volt, hogy alapjaiban rengesse meg a reggel támadt optimizmusomat. Én is téged, Shanna. Én is téged…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr31889324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2009.01.20. 14:43:04

Hogyhogy senki nem kommentálja ezt a posztot? Szegény Gherrynek teljesen elmegy az önbizalma. :D

A folytatás már kész van? Kíváncsian várom az elf minden kelták királya előtt nyújtott produkcióját.

Angyali 2009.01.20. 15:13:26

Mindenki megnémult az izgalomtól, mi lesz most szegény izgága elfünkkel? :)

Valandil 2009.01.20. 15:13:36

Azt hiszem, már elő is van készítve egy alkalmas nádketrec... :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.01.20. 16:13:55

(Mármint hogy jöjjön össze Gheryvel, kellenek a romantikus részek, bár Gador és Csilla találkozását nehéz elhomályosítani ;) )

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.01.20. 21:23:28

Ezek a spekulációk... Jaj, nehéz az élet:)Sehol egy megjegyzés az avatarra, vagy ilyesmi. Akkor most büntetésből nem fogom hipnotizálni Brennust és nem törlöm el Ómagyarországot sem. Sőt, még Shannával se fogok bajlódni, úgyis utál. Nesztek!

(muhahahahahhhhaaa)

Aloha 2009.01.21. 09:32:20

Továbbra sem tudom hova tenni szegény elfet. Megalkotta a maga kis álomvilágát, amiből gyorsan rémálom lett. Cselekedetei nélkülöznek mindenféle racionalitást, hosszú távon életképtelennek tűnik, bármerre is mozdul. Azért drukkolok, mert elsőre rövidtávon is annak tűnt, aztán milyen jól elvan ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.01.21. 10:35:11

Ezért kellene minél előbb Shanna, hogy legalább írmagja maradjon az elfnek. :)

bz249 2009.01.21. 10:52:38

@szs.: ezek a kelták nem azonosak a modern írekkel, szóval a keltamagja helyesebb kifejezés :D

(bocs, ezennel be is zárom a borzasztó szóvicc rovatot)

Szakyster 2009.01.21. 12:47:41

Burlogh: igazad van, de azért tegyük hozzá, attól még életszerű.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.01.21. 12:58:38

Kíváncsi vagyok, ki hogyan képzeli el a racionális cselekedeteket egy abszolút szürreális világban;)

T1GRIS 2009.01.21. 13:10:36

Szerintem az átkerül-kétségbeesik-retteg-megfagy/éhenhal vonal nagyjából reálisnak tűnik. :D Kár, hogy akkor hamar elfogynának a szerzők, és mindig újaknak kellene írniuk a blogot.

(Figyelj, Geri, kérdezd már meg Shannától, hogy szereti-e, ha kikötözik, tutira egyből nyerő leszel nála. Ez a "druida leszek, még nem érintett férfi" szöveg csak mézesmadzag, szerintem kúr, mint a gép. :DDD)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.01.21. 13:43:14

Shanna nem mondott olyat, hogy nem érintette férfi, ha jól emlékszem. Ezt Ghery próbálta meg kihúzni belőle, ha már mást nem tudott. :) (Ezt se.)

Angyali 2009.01.21. 14:15:19

Olyan gonoszak vagytok! :)

Ghery, én most már a helyedben azért sem húznám meg Shanát.:D Inkább képezz ki egy újabb keltakommandót, és vadásszátok majd le T1grist.:)

T1GRIS 2009.01.21. 14:54:27

Gonoszak? Mondtam én valami rosszat? :o

Nem szép dolog rám uszítani egy kielégítetlen Gheryt meg egy raklap keltát, csak azért, mert beszóltam az energiapazarlásotokra! :P

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.01.21. 14:58:46

Jobbnál jobb ötletek!:D (max írok majd alternatív posztokat:P)

bz249 2009.01.21. 15:10:56

@Ghery88: szerintem tegyél be egy fényképet Shannáról és bocsásd népszavazásra az alábbi kérdést:

Támogatja-e, hogy Fülöp Gergely (szig száma: ....) nagykorú magyar állampolgár gyermeknemzési és örömszerzési célból szexuális kapcsolatot létesítsen Shanna (Desmond lánya) ... törzsbe tartozó fiatalkorú kelta nővel.

vagy valami hasonlót :D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.01.21. 15:41:40

Gyerekek, azt hiszitek csak Shanna az egyetlen nő azon a vidéken? Asszem előbbre hozom két-három folytatás megírását:) (Igen, ez ismét aljas és hatásvadász célzás volt, ez van:P)

bz249 2009.01.21. 15:45:37

Szerintem neked is egyszerűbb, ha nem fojtod el magadban. Bejön a druidajány oszt kész. Nagy kaland, más is beleszerethet egy druidajányba. :P

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.01.21. 15:55:56

Shanna tizenhét éves. Ez már messze nem fiatalkorú. Onnan is látszik, hogy druidának készül, hogy még nincs három gyereke.

bz249 2009.01.21. 16:04:54

@szs.: mán pedig nincs szavazati joga, szeszesitallal és dohányáruval nem szolgálható ki és börtönbe se lehet zárni a hatályos magyar törvények szerint... szóval nem nagykorú. De kiskorúnak sem lehet nevezni, mert amennyiben beleegyezik akkor az fekszik le vele aki akar. Marad a fitalkorú mint kategória. A népsavazási kérdést meg pontosan kell megfogalmazni. :)

De ha van valami kétoldalú magyar-kelta (... törzs) egyezmény Shanna jogállásáról, akkor tőlem bármi lehet. :)

De tessék, akkor itt az új változat

Támogatja-e, hogy Fülöp Gergely (szig száma: ....) többszörösen elítélt, nagykorú magyar állampolgár gyermeknemzési és örömszerzési célból szexuális kapcsolatot létesítsen Shanna (Desmond lánya) ... törzsbe tartozó 17. évét betöltött nővel.

Jobb így? Kezdhetem az aláírásgyűjtést a népsavazáshoz?

T1GRIS 2009.01.21. 16:40:34

"Gyerekek, azt hiszitek csak Shanna az egyetlen nő azon a vidéken?"

Tudjuk, hogy nem, azért vagy kénytelen menekülni egyre távolibb és távolibb vidékekre... :D (Te, Ghery, abszolút jó szándékúan: most már lassan be kellene avatni az Olvasókat a titokba, hogy miért nem jönnek be Neked a nők, mert még a végén baj lesz belőle. :LOL)

T1GRIS 2009.01.21. 16:56:28

A népszavazási kezdeményezésről: egyrészt javaslom a "gyermeknemzési és örömszerzési" részt minimum és/vagy-ra változtatni! :)

Másrészt, ha segíthetek még annyit a megszövegezésben, hogy eloszlatom a kiskorú/fiatalkorú körüli félreértést: kevertek egy polgári jogi és egy büntetőjogi fogalmat. A Ptk. 12. §-a tárgyalja a kiskorú személy fogalmát, ez általános esetben 18. életévét be nem töltött személyt jelent, kivéve, ha házasság révén - ami a 16. életévtől engedélyezett - megszerezte a nagykorúságot. (A házasságkötés nem jár a nagykorúság megszerzésével, ha a házasságot a bíróság a cselekvőképesség hiánya vagy a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt érvénytelennek nyilvánította.) A "fiatalkorú" ezzel szemben büntetőjogi kategória, és arra az elkövetőre mondjuk, aki az elkövetés időpontjában a 14. életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem (Btk 107. § (1) bek.). Tizennégy év alatt a büntetőjogi és polgári jogi elnevezés is "kiskorú".

Angyali 2009.01.21. 18:47:22

Tényleg jogot tanult a börtönben...:)

Angyali 2009.01.21. 18:49:53

@T1GRIS: Szerintem te irigy vagy, amiért ez nekünk jutott az eszünkbe, pedig te vagy "kihasználós, jég hátán is megélő" karakter. Hát most már nem vagy egyedül! :P

T1GRIS 2009.01.21. 19:01:01

"Tényleg jogot tanult a börtönben...:)"

Szoktam én hazudni? :P

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.01.21. 20:06:17

Nem azért, de Shanna kelta és a kelták között 17 évesen már inkább középkorú, mint kiskorú. Azért lehet csak ilyen jó állapotban, mert nem ismert férfit és ezért még nem szült annyi gyereket, ami a (17-x)*12:10 képlettel kiszámolható, ahol az x az az életkor, mikor... Mindegy, hosszú. :)

FeketeFarkas 2009.01.22. 09:10:10

@Ghery88: Sehol egy megjegyzés az avatarra?
Nekem ez azért jobban tetszene:
www.nimbus.org.pl/readarticle.php?article_id=141

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.01.22. 11:04:40

Igen, de az nem erősíti az ómagyar ellenségképet:)
süti beállítások módosítása