Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Te hogy kerültél át - interaktív poszt

2009.07.23. 08:30 | szs. | 26 komment

Címkék: jatek szerzők nemfikció

Mai posztunk megírásának édes terhét átadnánk kedves olvasóinknak: kíváncsiak lennénk arra, ki hogy került át, hogy talált rá erre a blogra, honnan, mikor, miért, mi volt az, ami miatt hosszabb-rövidebb ideig itt ragadt. De hogy ne legyen túl rövid a bejegyzés, levelezési archívumainkból kikerestem az eddigi szerzők korai bejelentkező-egyeztető leveleit, bemelegítésnek megosztok belőlük pár részletet, majd lehet találgatni, hogy kitől származhatnak a veretes sorok - néha nem lesz túl nehéz...

A találgatáson kívül pedig a szó a kedves olvasóké: ki honnan és miért került át Ómagyarországra? És hogy azon olvasóinkat is motiváljuk, akik eddig esetleg csak olvastak, de nem kommenteltek, az átkerülésük titkait megosztók között kisorsolunk egy Ómagyarország - Az Átkerülés napjai c. kiadványt, szerzői dedikálással és egyebekkel. (Abban az esetben, ha már meglenne a könyv, a nyeremény beváltható a második évadra is.) A sorsolást jövő hét végén ejtjük meg, közjegyző és MVB ügynökök jelenlétében.

Akkor a levelek:

1. "Hali!

Először is gratulálok az Ómagyarországhoz!
Remek az alapötlet, totálisan megfogott :) Nagyon érdekel a Pest környékén észlelt vészjelzők története, remélem lesz időd és energiád kibontani a szálat. Érdekes lehet egy vegyes társaság túlélése (külföldiek is utaznak a járaton ugye, bár nem tudom melyik légifolyosó megy arrafele).
A virtuális vállveregetés mellett pár mellékinfóval is próbálnék segíteni (már ha újdonságot mondok)..."

2. "Viszont elkezdtem egy írást, egy fiatal rendőr szemszögéből. Az első napnál kezdtem, nem tudom ez a blog időrendjébe belefér-e. Olyasmit szeretnék kihozni belőle, hogy ők veszik észre, hogy nincs meg az autópálya vége, kis összetűzés a keltákkal még az első éjjel és jelentést tesz a főkapitányságon, amit először senki sem akar elhinni. Van benne egy nő is, akit úgy gondoltam elraboltatok a keltákkal, de ez még nem százas. Ha nem gond átküldeném véleményezésre."

3. "Sziasztok!
Az egész a novellával kezdődött... az rpg.hu-n olvastam még az elsők között, azon nyomban olvasni is kezdtem a blogot. Eddig csak csendesen szemléltem, egyedül a lustaságom (és a memóriám) nem engedte, hogy kommenteljek is.;) Lelkes laikus(...) és az ismerőesim szűkebb körében bátorított amatőr író lennék, aki nagyon szívesen átkerülne Ómagyarországra, mint tanácstalan átutazó. Akárhogy is lesz, a blog továbbra is könyvjelző, az eljövendő regény pedig várólistás marad.:)"

4. "Üdv!

Megvan az első posztra való. Csatolva küldöm. Formázásként csak a bekezdéseket csináltam meg, gondolom majd megoldjátok a blogban :) Nekem már régen volt a blogírás, nem emlékszem, hogy is ment a dolog.
Képeket teszel majd bele? Esetleg keressek én hozzá?"

5. "Szia, sziasztok!

Az első sor természetesen kötelező módon a dicséreté: az indexes címoldal óta olvasom a blogot (visszamenőleg egy este alatt bekebelezve, naponta várva a folytatást), mit is mondhatnék - fákin' brilient. :))
Remek, hogy sokan bekapcsolódtak, így már többen vagytok, akik kielégítik a vélhetően minden előzetes számításotokat meghaladó olvasói igényeket. És olvastam azt is, hogy emiatt történetszál-stop van. Egy felvetésem azért mégis lenne, fontoljátok meg, szükség van-e rá(m). Szerintem híján vagytok egy igazi, megfogható negatív karakternek, hiszen a keltákon kívül másra nem nagyon tud haragudni az Olvasó."

 

6. "Udv szs! Tudom, hogy eddig csak az idegeitekre mentem a semmire se jo megjegyzeseimmel, es ez a jovoben sem fog valtozni, de most szeretnem probara tenni magam. Szeretnem, ha velemenyezned az iromanyomat, es ha jonak talalod, akkor akkor legy szives, tegyetek ki a tekercsraktarba. Nem nagy szam, de hatha..."

7. "Egyébként ezzel kapcs. akartam volt kérdezni, hogy egy picit alájátszhatnék-e a sztorinak?Arra gondoltam, hogy egy átutazóban lévő szakértőként lépnék fel,aki mivel ott ragad, megpróbálja a tudását hasznosítani... vagy ilyesmi."

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr11262057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timi3 2009.07.23. 10:30:42

Sándorral A.J. blogján találkoztam. Odaszóltam neki valami olyasmit, hogy hmm izé ha te vagy Szélesi, tudod, akkor váltanék veled szót. Érted? Ezzel a nagyképű szöveggel. És akkor nem elküldött a búsba, hanem azt mondta gyakran előfordul. Magam eképpen gondolkodtam: elolvasok Tőle egy írást, megnézem, kicsoda ez az ember, mert kíváncsi lettem rá.

Corpust is A.J. blogján ismertem meg. Ő szólt, hogy írásai lesznek Ómagyarországon és invitált, olvassam el! Jöttem, és itt már ismerőst láttam szs. személyében, akinél újra megtapasztaltam azt a különleges fényt, azt a mágnest, amivel több mint író, hiszen közösséget formál és tart össze. Nem mondta, hogy maradjak, de ráérzett, Vinitor az a személy, akivel engem itt lehet tartani a Túlparton.
„- Miklós, te értesz az állatokhoz, igaz?
- Valamelyest igen, volt róluk szó az egyetemen.
- Akkor gyere velem.”
4-es Vinitor, ha éppen pesszimistább hangulatban volt, akkor a 6-os. Nyereményemet a második évadra szeretném beváltani, ugyanis az Ómagyarország Az átkerülés napjai című könyv ma reggel óta megvan nekem! Köszönöm.:)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.07.23. 10:42:25

Tigert, marha egyszerű volt kitalálni, Trit nemkülönben:)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.07.23. 10:48:53

Tri és Tigris a legegyértelműbb, a 7-es talán bz és az Anyagtudományi intézet, de lehet, hogy ez a 6-os.

Egyébként a kérdésre válaszolva az első rpg.hu novella hozott ide, de akkor nem maradtam tartósan, majd november végén, decemberben? kezdtem visszaolvasni - és kommentelni hónapok óta lezárt kérdésekről, amikre gyakran 2-3 poszttal később már válasz is érkezett, de ez engem nem érdekelt.

Aztán februárban Vinitor Miklós úrnak címezve juttattam el az MVB-n keresztül egy összefoglalót, ami a mezőgazdaság állapotát mutatta be. De ez ki is merítette szerzői munkásságomat.

Rendszeresen kommentelek, ötletelek, próbálok továbbgondolni, és kurvára élvezem! Köszönöm a blogot - és ami vele jár! :)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.07.23. 11:01:24

én az index főoldalas poszt miatt kerültem át, talán abban ölték meg a keltát favágás közben. már nem emléxem rá pontosan. az viszont biztos, hogy térképmániám vezetett oda, hogy vettem a bátorságot és írtam egy, a rendőri erők diszlokációjával kapcsolatos valamit. utána meg az első posztomat, amit csak hosszas tépelődés után mertem elküldeni a t szerk úrnak.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.07.23. 11:23:10

Tényleg, bz... Hopsz. Sorry. Mentségemre szolgál majd a holnapi projekt.

horwy 2009.07.23. 11:57:42

egyik WoW klántársam, Egom környékén lakik és ő talált rá valahogy a blogra. kitette fórumunka, h akit érdekel nézze meg. érdeket. megnéztem. itt maradtam :)
a 4. vagy 5. poszt környékén jöttem, amikor sándorunk beáll polgárőrnek.

boibo 2009.07.23. 12:42:28

@triumphator: hál' istennek! :)

Én meg úgy kerültem ide, hogy egy nagyon kedves barátom ( :)*** ) ajánlotta a blogot olvasásra, mondván, hogy neki mennyire tetszik. Benéztem. És nekem is megtetszett. (Mellesleg: kb 3 perc alatt kiszúrtam, hogy nem csak olvasó ő itt, ha nem árulom el neki, szerintem azóta se érti, miből jöttem rá, melyik karakter ő :DP )

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2009.07.23. 13:39:02

Sziasztok!

Nekem az egyik kollégám és barátom mutatta meg az RPG.HU-n a novellát. Elolvastam (persze, hogy munkaidőben), nagyon megfogott, és azonnal ellátogattam a blog-ra is. Gyakorlatilag az elejétől fogva olvasom (sőt lementem a posztokat) minden nap. Régebben többet kommenteltem (na akkor sem túl sokat), de sajnos újabban erre már nem nagyon van időm.

Timi3 2009.07.23. 13:54:59

@bogesz001:
Szia. Elsőbbséget élvezel velem szemben, ha már az elejétől fogva!:)
Jó lenne, ha újra írnál kommenteket is, vagy beszámolnál arról, milyen volt a kezdetek kezdetén!! Munkaidőben.:)
Most úgy is Nyár van. Ilyenkor dolgozni sem lehet annyira..

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.07.23. 14:00:13

A sorsolásban nem számít, ki milyen régóta olvas - egyedül az számít, hogy itt posztoljon arról egyet, hogyan került át (és persze ne legyen szerző, mert ők nem kapnak még egyet. :) ).

Timi3 2009.07.23. 14:53:17

@szs.:
Én pedig a következő könyvet is szívesen megvásárolom. Vonzó a kiírásban az, hogy dedikált példányról van szó a nyereményben!:)

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2009.07.23. 17:18:39

@Timi3: Én javasoltam a gőzvontatás (vasút) lehetőségét és lett is belőle poszt. Persze lehet, hogy nem az én ötletemből, mert eleve is lett volna. :)
Mondjuk még lehetne boncolgatni azt a részt is. :) A vasúti pálya adott. Ha vannak lejtős pályarészek (márpedig vannak), akkor lehet terhet szállítani (lefelé) pusztán a fékezéssel is. Na de ez most nem ide tartozik. :)

Timi3 2009.07.23. 17:26:33

@bogesz001:
Mivel itt már személyemben is érintve vagyok Ómagyarország minél jobb ellátottságát illetően, bővítésében, növelésében, ezért kérlek, hogy szs. főszerk. urat keresd meg ezzel a 'boncolgatással', és akkor elénk tárva azt mi meg tudjuk vitatni!
Éreztem, hogy vannak ott lejtős pályarészek, és ha vannak!, akkor mi azon szállítmányozni tudunk. Bármit, amit Vinitor alant fölvetett. Akár fűszernövényeket, mellyel aztán kereskedhetnénk.
Előre is köszönjük!:)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.07.23. 17:27:36

@bogesz001: Lett volna amúgy is, de szakmailag sokat segítettél - ami hiba van benne, az tőlem származik.
omagyar.blog.hu/2008/12/17/goz_kienged

Szakyster 2009.07.23. 22:30:38

"Szaky fáradtan csúszott le a lóról, mután az aznapra rendelt utolsó hivatalos iratot is eljuttatta a megfelelő kezekbe. Világ életében utálta az állatokat, de mint szoftverfejlesztő, igencsak beszűkűltek a lehetőségei az álláspiacon. Így is hálát adott a sorsnak, hogy nem egy aratóbandába rakták be: a földet még az állatoknál is jobban rühelte. És sajnos semmi jobb nem nézett ki: hiába a három év fizikushalgatóként eltöltött év, az anyagtudományi intézetben eddig kétszer utasítoták el a jelentkezését.
Miközben a kézikönyv rajzai alapján csutakolta a lovat, elmerengett azon a pár hónappal ezelőtti éjszakán, mikor a megszokott élete semmivé vált. Két órás vonatozás után ért szülei táti lakásába, holtfáradtan. Átaludta az egész 'eseményt', majd másnap reggel órákig várt a sinek mellett a vonatra, mindhiába. Napokba tellett, mire tudatosult benne, hogy tervei, álmai, barátnője, karrierje, az egész élete nem is létezett. Csak konoksága mentette meg attól, nemegy társához hasonlóan mély apátiába sűllyedjen: Egyre másra írta a leveleit mindenféle bizotsághoz, hátha tud valamit kezdeni magával, ami több, mint ezen a kényelmetlen állaton a bürokrácia vérkeringését hajtani..."

Hát én így kerültem át :)

Harkaly 2009.07.23. 22:50:42

Szintén az RPG.hu-n találtam rá a blogra. A kedvcsináló novella nem fogott meg első olvasásra) (mivel netkávézóban ültem, és csak kutyafuttában tettem), de aztán újra átrágva magam rákerestem a blogra. Azóta rendszeresen olvasom, és - sajna - egyre rendszertelenebbül írok. (Ami posztomat átküldtem, azt fel NE tegyétek légyszi! Átírom az egészet, meg folytatom, aztán mehet)

bz249 2009.07.24. 09:49:53

@Szakyster: ott a baj Szaky, hogy nem volt elég képzett politikailag, meg rövid a nyelved. Így nem lehet érvényesülni. A hozzád hasonló élhetetlen fráterek számára, akik holmi képzettségekre meg hasonló marhaságra hivatkoznak pont megfelelő a lovas futárság és az aratóbanda. Ott végre rendet és fegyelmet tanulhatsz. :)

Szakyster 2009.07.24. 10:40:06

Bz: sajna az a baj, hogy tisztába vagyok vele, de két születési hibám is van: van gerincem, és vékony az irharéteg az arcomon :D

teddybear01 2009.07.24. 14:51:59

Én a klasszikusnak mondható módon, az RPG.hu-s novellával jöttem ide. Először csak olvasni, azután meg írogatni.
Technokrata képzettségem és beállítottságom miatt, kisebb-nagyobb nézeteltérésem vannak a többiekkel, de még nem tiltottak ki innen. :-)

Komoly hibám a miszticizmus iránti teljes közönyöm, a köznapok során is kaptam ezért eleget.

Szakyster 2009.07.24. 16:40:34

A miszticizmus azoknak való, akik nem bírják a valóságot :D

Gumzi 2009.07.24. 17:06:30

Engem meg a kelta titkosszolgálat épített be, úgyhogy titok, hogy hogy kerültem ide, vazze :P

drazsé 2009.07.27. 10:31:37

via index címlap...

megnyitottam és a fejlécben szereplő léghajós kép rögtön megfogott :)

utána meg a sztori is... akkor épp nem volt túl sok időm, épp csak átolvastam, de egy-két nap múlva végigolvastam az addigi termést

és ittragadtam :)
süti beállítások módosítása