Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

154.

2010.02.25. 08:53 | szs. | Szólj hozzá!

154.

 

Az esztergomi Vaszary Kolos kórház gyakorlatilag frontkórházzá vált a támadás éjszakáján és az azt követő napokban. Egy kisebb kelta csoport az intézmény területére is bejutott, de szerencsére nem okoztak túl sok bajt (bár annál nagyobb ijedtséget), mert a rendkívüli állapot miatt amúgy is megerősítettétek az objektum őrzését, a "régi" biztonsági emberek mellé kaptak bőven rendesen felfegyverzett rendőrt és polgárőrt is, akik egy rövid, heves lövöldözés keretében pontot tettek a merész barbárok pályafutásának végére. (Azóta lejegelték őket, mert egy csomó dolgot meg kell tudnotok róluk, amihez a boncolás egy kiváló eszköz.)

 

Már az első áldozatokat ide hozták be, bár később a tűzoltókhoz hasonlóan a mentőket is leállították, miután két vonuló egység is a barbárok áldozatául esett, ennek ellenére sokan saját maguk oldották meg, hogy rokonaikat, barátaikat vagy bajtársaikat szakszerű segítséghez juttassák. A kórház hamarosan egyetlen nagy kötözőhellyé vált, bár sok szakorvosnak is akadt munkája a beérkezőkkel. Később a szállítható sérültek áttelepítésével próbáltátok tehermentesíteni a Vaszaryt, de még most is bőven kapacitásán felül működött, ráadásul mindezt még az Átkerülés utáni körülmények is súlyosbították: takarékoskodni kellett az árammal, vízzel, kötszerrel, gyógyszerrel, mindennel. Kivéve az itt dolgozók idejét és energiáját.

 

Már az intézménybe érkezésed kezdetén szükségét érzed annak, hogy letisztázd, nem ellenőrizni jöttél, arra semmi szükség, mert az MVB-nél mindenki tisztában van azzal, mennyire erejükön felül teljesítenek a kórház dolgozói, beleértve az utólag berendelt segítőszemélyzetet is, mindenki, egytől-egyig. Majd miután így megágyaztál magadnak, Csilla képét és adatait mutogatod a kíséretedre rendelt segítőidnek, akik készségesen végig is vezetnek pár helyen, ahol akár a menyasszonyod is lehetne, de nem találod. Egy összetört arcú, vékony nőben egy pillanatra felismerni véled, de aztán egyszerre érzel csalódást és megkönnyebbülést, amikor kiderül, hogy mégsem ő az, mert megvannak az iratai és a rokonai is már jártak nála. Elég csúnyán helybenhagyták, valószínűleg egy balta találta el, szerencsére a lapjával, de így is először a holttestek közé húzták, amikor megtalálták. Megborzongsz.

 

A nyilvántartásokban persze semmi, de azokban a velük foglalkozó irodisták sem bíznak, egyszerűen lehetetlen lepapírozni mindazt, ami itt történt és történik, papír sincs, a számítógépek helyett pedig inkább a műszereknek adják az áramot. De most se papírról, se fényképről, nem a végigjárt osztályokról nem bukkan elő semmi nyom. Egy gyors és elborzasztó körre a hullaházba is elmész (illetve abba a nagy sátorba, ahol átmenetileg tárolják a testeket, mert nem fér mindegyik a szokott helyre), de ez igazából felesleges is, mert minden azonosítatlan elhunytat lefényképeznek digitális géppel (elem még akad, összeszedtétek mindet a boltokból), egy pendrájvon meg is kapod őket, de magadban egyből megjegyzed, hogy nem elalvás előtt fogod nézegetni.

 

Hosszú ideig tart, amíg végre beismered magadnak, hogy itt nem fogod megtalálni a kedvesedet.

Mit teszel?

 

Átmész Esztergom-Kertvárosba.

 

Átmész Dorogra.

 

Feladod, hazamész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr601788714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása