Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

186.

2010.02.25. 09:33 | szs. | Szólj hozzá!

186.

 

A dorogi Szent Borbála kórház kapta a legkevesebbet a Sacco sokkjából, egyrészt a kapacitása sem volt túl nagy, másrészt ezt az intézményt – az SZTK-jával együtt – a támadástól megkímélt lakosság ellátására tartogatjátok, mert nem csak a kelták által lerohant embereknek van szükségük orvosra. Persze a régebbi szakrendelések prioritásai átalakultak, a speciális gyógyszerekből is hiány van, meg szinte mindenből, egyre többször küldenek haza olyan betegeket az orvosok, akik régen különféle kivizsgálásokra és kezelésekre mentek volna. Egyszerűen nincs miből, nincs mivel – és szörnyen hangzik, de sokszor nincs is miért. Ráadásul a tömegközlekedés leálltával és az autóhasználati tilalom miatt a betegek nem is nagyon tudnak eljutni a központi rendelőkbe, a háziorvosok pedig nem boldogulnak mindennel, még úgy se, hogy átszerveztétek a körzethatárokat. Kísérleti jelleggel kiszállásokat intéztek, ahol egy-egy faluba, községbe viszitek a szakorvosokat és valamennyi felszerelést, a régi jó mobil tüdőszűrő állomások mintájára, mert könnyebb egy orvost szállítani, mint száz beteget harminc különböző helyről.

 

A dorogi intézmény speciális helyzete ellenére ide is jutott a Sacco áldozataiból. A szerencsésebbek a modern kórházrészlegre kerültek, másokat sebtiben kórteremnek berendezett épületszárnyakba zsúfoltak össze. Az esztergomi kórház igyekezett megszabadulni minden szállítható betegétől, hogy a legsúlyosabb esetekkel foglalkozhasson, a többségét a kertvárosi szükségkórház kapta, de a vasútvonal a dorogi kórháztól sem futott messze, így a sebesültszállítóvá átigazolt Siemens Desiro szerelvények errefelé is megfordultak párszor. A Szent Borbálába főleg olyanokat hoztak, akik annyira nem súlyos esetek, de speciális utógondozást igényelnek. Mivel itt a tömegroham elmaradt, a nyilvántartásuk szinte békebeli módon működik, ha nem is az eszközparkját tekintve. Például minden felvett betegüknek megvannak az adatai, míg biztos forrásból tudod, hogy a másik két kórházban ilyen úri huncutságokkal már jó ideje nem tudnak foglalkozni. Átmenetileg, persze, átmenetileg el is nézitek nekik.

 

Egy kedves hölgy fogad, tisztednek kijáró távolságtartással, de készségesen áll a rendelkezésedre. Két irodistával át is túratja a betegnyilvántartás kartotékjait, látod rajta, hogy kellemes nosztalgikus érzések fogják el ezt látva, te a laptopod mellett éreznéd ugyanezt. De Csilla nincs, legalábbis olyan Csilla, ami neked kellene. A nyilvántartós hölgy azonban felíratja a másmilyen családnevű Csillák szobaszámát is, sőt, odacsapja még a listához azokat a nőket is, akiknek nem tudják a nevét, vagy nem biztosak benne, hogy tényleg az-e a nevük, amin felvették őket. (Nem mindenkinek a TAJ kártyája volt a legfontosabb, amikor a kelták kergették.)

 

A jó A4-es oldalnyi listával felszerelve átad egy tagbaszakadt ápolónak, akivel végigjárjátok gyakorlatilag az egész kórházat, mert nem igazán van képben a szobák elhelyezkedésével, így tesztek jó pár felesleges kitérőt. Megnézed a Csillákat és az anonimokat, hát nem fogsz szépeket álmodni tőlük, annyi bizonyos. De a legszörnyűbb mégsem a sebesülések látványa, hanem az a tény, hogy a te Csillád nincs a kórház betegei között.

Most hogyan tovább?

 

A kertvárosi kórházba még elmész.

 

Az egomi kórházat még megnézed, hátha...

 

Feladod, csak kikészíted magad, inkább hazamész.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr981788815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása