Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Az antikhoz való hozzáállás

2009.06.22. 08:24 | szs. | 35 komment

Címkék: albertizmus

Nesze neked albertizmus

Gondolatok, idézetek, tematikus fókuszban

 

Lexikon: Albert István dandártábornok, államférfi

 

Az antikhoz való hozzáállásról

 

"Szomszédok vagyunk, bár igazából sem ők, sem mi nem akartunk szomszédok lenni. Igazán jogosan nem nevezhetőek bennszülötteknek, ahogy mi sem vagyunk hódító gyarmatosítók, hiába alkalmazzák egyre többen ezt a képet a két csoport kapcsolatára. Mi legalább annyira ehhez a földhöz tartozunk, mint a Kárpát-medencében élő antik, sőt, akár mondhatnánk azt is, hogy nekünk több jogunk van hozzá, mert az őseink hosszabb időn keresztül tudták uralmuk alatt tartani, mint előttük bárki a történelemben. De igazából ezek is szépen hangzó, de üres szóvirágok lennének. A kialakult helyzettel kell foglalkoznunk, és nem azzal, hogy ki a jobb, ki a szebb, kinek van több joga elnyomnia a másikat. A kialakult helyzet pedig olyan, amiből nagyon rossz és nagyon jó dolog egyaránt kisülhet, és még nem dőlt el, hogy melyik irányba fogunk tendálni."

(forrás)

 

Megjegyzés: Ma már nem bizonyítható, hogy ki és hol találta ki az "anti" szót az ókori emberekre, megkülönböztetve őket az Átkerültektől és leszármazottaiktól, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy a szó közvetlen őse az "antikvitás" lehetett.

 

 

"Nem szeretem azt a szót, hogy felsőbbrendűség, de a körülöttünk élő népekkel kapcsolatban mégis alkalmaznom kell. Ez nem valamiféle rasszizmus vagy cézárománia, hanem egyszerű ténymegállapítás. Nem azért vagyunk többek náluk, mert jobbak lennénk, hanem mert bő kétezer éves előnnyel indulunk ellenük ugyanabban a versenyben, egy olyan versenyben, ahol akár másodpercnyi különbség is döntő lehet. Haditechnikai, hadtudományi fölényünk még romjaiban is lehengerlő lesz, akkor is, amikor az utolsó csepp átkerült olajat is eltüzeltük valamelyik motorunk gyomrában és a föld alatt szunnyadó érintetlen készleteket még nem sikerült a felszínre hoznunk. Az egyelőre közmondásosnak tűnő anti fizikai fölény ellenére még akkor is jobbak lennénk náluk, ha ugyanolyan fegyverekkel kellene harcolnunk, de persze erre soha nem kerül sor. Jobbak lennénk, mert az általunk ismert teljes hadtörténelem, hadtudomány a kezünkben van és fegyverré tehető, értünk a taktikához, stratégiához, mindenféle olyan fogáshoz, amik lehet, hogy egyértelműek és nyilvánvalóak, de a saját kora szemellenzőjét viselő anti hadvezérek számára még az idő mélyén szunnyadnak. Ráadásul akár ezer évet is visszaléphetünk saját magunkhoz képest, még akkor is fölényben leszünk. Lehet, hogy több veszteséggel, lehet, hogy kevésbé elegáns és könnyű győzelmekkel, de tény és való, hogy az ómagyar haderő számára nincs legyőzhetetlen ellenség az anti harcmezőkön. Természetesen csak akkor, ha az ómagyar haderő értelmes és kivitelezhető célokat tűz maga elé, de ezt máshol már kifejtettem: nem lehet célunk a világhódítás, ma még nem belátható ideig (és talán nagyon sokáig) csak és kizárólag a Kárpát-medencére kell korlátoznunk a klasszikus katonai műveleteinket."

 

(...)

 

"Felsőbbrendűségünk - ha jobb híján már ezt a szót kell használnom - nem csupán a harcmezőkön megnyilvánuló fölényre vonatkozik. Sőt, igazi felsőbbrendűségünk a velünk együtt átkerült tudásanyagban, kultúrában, orvostudományban, művészetben, etikában, vallásban áll. És leginkább abban, hogy ismerjük a köztünk határ képező 2288 év nagy hibáit és hatalmas szenvedést okozó tévedéseit, és minden eszközünk megvan arra, hogy elkerüljük őket. Sőt, ismerjük a jelen anti világ hibáit is, illetve azokat a dolgokat, amik később nagy hibákhoz vezetnek és még most tudunk helyesbíteni rajtuk. Ez az igazi küldetésünk, ez az igazi szerepünk. Biztos vagyok benne, hogy egy erős és jól működő Ómagyarország az egész világ javára válik majd - nyilvánvalóan egy olyan Ómagyarország, ami nem vallási vagy történelmi habókosok, légvárakat építők kezén van, hanem a velünk együtt átkerült egyetemes emberi ismeretrendszer és értékbázis tisztelőinek a kezén. Mert nem csak a magyarságot képviseljük, hanem a jövő emberiségét - tagadhatatlan magyar ízzel, ez az adott helyzetből adódik. De nem lehetünk szűkkeblűek, nem zárkózhatunk be, nem tagadhatjuk meg sem szellemi, sem fizikai javainkat másoktól, a mások alatt egyrészt az antikat értve, másrészt az ómagyar társadalom minden szegmensét. Befogadó nemzetté kell válnunk újra, erre szerencsére számos történelmi példa akad a történelmünkben, biztos vagyok benne, hogy ez a befogadó és beolvasztó (jelen esetünkben inkább összeolvadó) képesség nem halt ki belőlünk. Ugyanakkor arra is nagyon vigyáznunk kell, hogy ne szórjuk gyöngyeinket a disznók elé - csak az részesülhet fizikai és szellemi javainkból, aki teljes mértékben odaszánt arra, hogy velünk együtt építsen. Mindazokat, akik a tőlünk elorzott dolgokkal ellenünk akarnak fellépni, a lehető legnagyobb szigorral kell eltiporni."

(forrás)

 

" 'Az antikat nem szabad kizsákmányolni.' Ez egy nagyon szép tézismondat és teljes mértékben egyet is értek vele. De ismételten figyelmzetetnék mindenkit azokra a különbségekre, amik az antik és az átkerültek között fennállnak. Ami számunkra kizsákmányolás, az lehet egy nehéz körülmények között élő antinak a földre szállt mennyország. Egy aratóbandában végzett munka egy odaát született, számítógépek és diszkók világában felnőtt fiatalnak maga a pokol - amíg meg nem érzi a közösség, az együtt végzett munka erejét és örömét, természetesen, de tudom, hogy nem mindenki jut el idáig. Ugyanez a munka egy rendszeresen éhező, vagy esetleg rabszolgasorban sínylődő anti számára olyan, amiért mindenét odaadná. Nem mérhetünk mindenkit ugyanazzal a mércével, mert ez a mérce vagy túl magas, vagy túl alacsony lesz. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan munkák, amik az átkerültek számára túlságosan nehezek vagy alantasak, ezeket a munkákat antik számára kell kiadni, akik sokkal hatékonyabban és örömmel végzik majd őket. Nincs szükségünk ennyi erdőre, de szükségünk van bányákra, nagy ívű földmunkákra, vető-arató emberekre, pásztorokra, kondásokra, halászokra, építőkre, és még sorolhatnám. Természetesen rendes, becsületes munkáról beszélek, semmire sem vagyok mérgesebb, mint azokra a hangokra, akik ha de jure nem is, de facto rabszolgamunkát akarnak végeztetni az uralmunk alá került (vagy egyenesen oda menekült) antikkal. A munkájuk céljainak a következőnek kell lennie: teremtsenek értéket a maguk számára és számunkra, a munka legyen az önmegbecsülésük eszköze, a munka által tagolódjanak be Ómagyarország gazdaságába, vérkeringésébe, kultúrájába. A munkaszervezők, munkafelügyelők legfőbb irányelve az, hogy olyan körülményeket teremtsenek, amik ezeket a célokat elősegítik. A munkavédelem, a munka törvénykönyve nem felesleges luxus, hanem a munkaerő megőrzése és hatékonyabbá tétele. A munkáért rendes fizetséget kell adni, a munkának inspirálónak kell lennie egy anti számára. Ne félelemből dolgozzon, hanem azért, mert ezáltal gyarapodhat, felemelkedhet. A munka az emancipációs folyamat legfontosabb része, ezért még fontosabb, hogy az antik számára munkát biztosító emberek, szervezetek a legjobbak legyenek, amit Ómagyarország adni képes. Személyes felügyeletem alá rendelem az ezt garantáló hatóságokat, és szigorúan eljárok azok ellen, akik szándékosan vagy mulasztásból homokot hintenek a fent vázolt gépezet szép működésébe. Ha egy kevés is megvalósul ebből, már nem dolgoztunk hiába.

(forrás)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr101200257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakyster 2009.06.22. 09:16:10

Szép szavak :) És ha Dandi tényleg ezt a filozófiát követi, az jólé hangzik.
Vioszont felmerült bennem egy másik kérdés: Mégha most sok évnyi kultúrális előnyünk van, mennyi idő, míg az antik ha nem is behozzák ezt, de jelentősen lefaragnak belőle. Ne felejtsük, ők is tanulnak, és minden egyes elvesztett csatával csökken a külömbségük. Bár valószínűleg hosszú évtizedekig biztosított a katonai és kultúrális fölényünk, de nem örökké.

bz249 2009.06.22. 10:01:07

@Szakyster: azért a 2000 év nagyon nagy előny... és a szervezési, kommunikációs és taktikai előny nem olyan feltűnő, mint a technikai. Szóval ügyesen el van ez rejtve a technológiai fölény mögé.

Szakyster 2009.06.22. 10:26:33

Ebben igazad van. Persze ahez az is kell, hogy ezek az előnyök tényleg rejtve legyen.

Harkaly 2009.06.22. 13:56:56

@bz249: "kommunikációs és taktikai fölény?" Az mi?
A kala tényleg hatékonyabb tud lenni, mint a kőbalta, de csak bizonyos távolságon túl. A kommunikációs fölény tényleg adott, ezzel vita nincs.
Taktika: Adott az elméleti alapunk, de ezt át kell ültetni a gyakorlatba olyan ellenséggel szemben, aki élőben szerezte meg a tudását.

Kultúrális fölény egyik szelete: A modern társadalomban elesik egy katona, akkor megsiratják, és a család békepárti lesz. A keltáknál elesik tíz harcos és a nemzetség bosszút fogad.

Olyannak hangzik ez is, mint Afganisztán. Nagy Sándor óta senki sem tudta meghódítani azt az országot, mert az afgánok győzni akarnak bármilyen áldozat árán, és ez bármilyen fegyverzetet kompenzál.
Csak egy példa: a szovjet-afgán háborúban a szovjetek 15000 halottat vesztettek és ki kellett vonulniuk (persze más okok miatt is, de vesztettek), az afgánok egy millió halottat és négy millió menekültet. A háború most is folyik és a helyiekkel megint nem bír a modern világ teljes hadereje.

bz249 2009.06.22. 14:07:15

@Harkaly: Afganisztánt azért nem lehet meghódítani, mert nincs ott semmi amiért érdemes lenne azt kietlen földdarabot bárkinek megszerezni. Afganisztán nem ér meg egy katonát se, sőt 200 forintot se, mert az életben nem termeli ki.

Egyébként az ilyen bosszút forral a nemzetségre a jó módszer, már az antiknál is bevált, a nők és gyerekek legyilkolása és/vagy rabszolgának elhajtása. Róma stratégiája erre épült: aki velünk harcol az mind egy szálig ki lesz irtva. De ez stratégiai, politikai szint.

A taktikai fölény az pusztán annyi, hogy az ómagyar hadsereg:
- tisztában áll a tűzfegyverek helyes alkalmazásával
- ismeri a tüzérségi támogatást és a mobil tartalékot
- ki tudja használni a rádió és a gépesített szállítás jelentette előnyöket
- képes megerősíteni bizonyos területeket
- tud kiscsoportosan harcászni
... ilyenek

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.22. 15:33:41

a dandi kissé idealisztikus a munka világával kapcsolatosan. látszik, hogy sosem dolgozott. :)))

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.06.22. 16:02:06

Ha a munkás részben az antit romával (nem a várossal :) ) helyettesítem, simán jobboldalihírportál.infós lesz a szöveg... :)

Anders gesagt: "Arbeit macht frei!"

Harkaly 2009.06.22. 16:19:02

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Milyen értelemben? Mert azért vannak eltérések:
- Az antik vagy dolgoznak, vagy éhenhalnak (néha akkor is)
- A tolvajnak levágják a kezét
- Önkénteseknek lesz elsősorban, akinek nem tetszik, az lemehet Rómába (a városba)

"A munka nemesít." Az ókorban rendszerint vér folyt az ilyen címekért, OM-on csak izzadtságnak kell folynia... :-)

Harkaly 2009.06.22. 16:19:33

@triumphator: Albert dandi nem dolgozott, ő másokat dolgozott meg...

Harkaly 2009.06.22. 16:23:17

@bz249: Ez mind igaz. Afganisztán egy rohadt nagy köves-hegyes sivatag, mégis mindenki be akar vonulni. A végén meg nem tud kivergődni...

Az abszolút légi-tüzérségi-páncélos-stb fölény a miénk, mégse lesz olyan egyszerű az élet az előretolt telepeskolóniákon meg a határjárőröknek.
A "Nyugaton a helyzet változatlan" fog találkozni a Pax Hungarica-val.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.22. 16:51:28

Hát igen, Albert dandit sokféle dolog megihlette az élete folyamán. :) De az miért kizárt, hogy ő dolgotzott és nemesítette? Nézzétek meg, milyen sokra vitte. ;)

bz249 2009.06.22. 17:46:38

@szs.: hát végülis kapott egy kis nemesfémet való igaz... amúgy tri, hogy lesz valakiből rendőrtábornok? Mit kell hozzá csinálni?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.22. 20:23:33

@bz249:
"hogy lesz valakiből rendőrtábornok? Mit kell hozzá csinálni?"
nem tom', én sose leszek az... valahol azt olvastam, hogy kell hozzá egy tarisznya, mert abban van a marsallbot. nekem még az se jutott.
ja, azt mondtam már, hogy belőlem a rendőrség faragott embert? mert egy állat voltam, amikor felszereltem. ;)

boibo 2009.06.22. 20:51:36

@triumphator: Hál' Istennek! Most képzeld el, ha KÉT állat lettél volna... :-)))

boibo 2009.06.23. 08:28:40

OFF:

Kedveseim! Segítség kellene. Tegnap estimese olvasás közben a következő kérdés vetődött fel: "Mi a különbség az obsitos és a zsoldos katona között?" Ti olyan kiműveltek vagytok ilyen kérdésekben. Mondja már el nekem vki, legyen szíves, mert nem tudtam megmagyarázni a gyerekeimnek (mivé lesz így a szülői tekintélyem?!)! Köszi!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.23. 08:38:17

@boibo:
az obsitos a német "abschied" szóból ered, a k.u.k. hadsereg leszerelt katonája, nyugállományú magyarul. a zsoldos meg ugye a pénzért harcoló, aktív katona.

drazsé 2009.06.23. 09:18:42

üdv mindenkinek kis távollét után, és akko okoskodnék is egy kicsit :)


@Harkaly:

"pacifizmus" kérédésben a kelták le vannak maradva nem egy, hanem két brossúrával..
ugye az első haditechnikai forradalom ami a lőfegyverek elterjedésének (és ami a közvetlen harctéri veszteségek ugrásszerű megugrásáváal járt) áldásaiból már alapból kimaradtak, de ami a fontosabb, kimaradtak az első világháborúból, ami ugye ipari szintre emelte a pusztítást (tüzérség ugrásszerű fejlődése)

nem volt lehetőségük kifejleszteni a pacifizmust... mindezidáig

és az alapfelvetés hibás, nem elesik 10 harcos, hanem megsemmisül a klán... ki a fene fog bosszút fogadni?


afganisztán kérdéskörében pedig csak két dolgot jegyezném meg: egyszerűen soha nem érte meg belefecölni azt az erőforrásmenyniséget a területbe, ami ahoz kellett volna, hogy "pacifikálják" a területet, másrészt többször elfoglalták a területet, néha egész véresen

harmadrészt meg (hm.. ez három lett) jelen helyzetben hallani olyan hangokat, hogy bizony fel tudnák számolni az elleneállást, de nem teszik... szovjet bevonulás idején is hasonó volt a helyzet valamiylen szinten (és ugye a veszteségi adatokat olvasva óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy nyertek? mit?) , teszem hozzá, de ezzel nagyon elvinnénk a dolgot, szóval maradjon ez meg véleménynek, ne pedig vitaalap plz :)

katonai és kultúrális fölény:
ismerjük 2000 év minden elbaszását... ha valamikor beindul a katonai képzés, ugyanúgy oktatási anyag lesz Hannibál, Cannae, Varus, Clausewitz, Rommel, Zsukov, és a másik orosz is akit méltatlanul háttérbe szorított Zsukov és soha nem jut eszembe a neve és lusta vagyok utánanézni :) meg még sokan mások

potenciális ellenfél még jó 2000 évig nem tud újat mutatni
nem tartjuk szégyenek a visszavonulást, a vezetés színvonala nem esetleges, hanem (ki)képzésen alapul, a fegyelem a rómaiaknál se oylan erős, mint nálunk

katonai vezetésünk decentralizált, önálló egységparancsnokok, egységes parancsnoki lánc, ismerjük a küldetésorientált vezetési struktúrát... sorolhatnám napestig csak azt a zigorúan elméleti tudást (pszichoanalízis, tömegpszichológia, marketing!) ami önmagában biztosíthatja az ómagyar vezetés fölényét

lőfegyverek nélkül is meg tudnánk enni bármelyik katonai hatalmat kis rákészülés után (teszem azt egy nyamvadt svájci négyszög odavágná mondjuk a keltákat mint harcmodor)

az, hoyg ehez még tartozik egy magas fokon művelt orvostudomány (csak az egyszerű higiéniás szokásaink minimálisra csökkenti ka betegségek kockázatát, járványokról nem is beszélve...), birtokuknkban van a modern ipar gyakorlatialg összes vívmánya, utólérhetetlen mezőgazdasági termelés (a népesség igencsak kevés részének kell mezőgazdasággal foglalkoznia az ókori viszonyokhoz képest, még teljes gépesítés nélkül is)

és most akkor az olyan haszonnövényekről, mint kukorica, burgonya nem is beszéltünk még :)

persze, ez önmagában biztosítja, hogy valaki mindíg legyen, aki erővel akarja emgszerezni ezt a gazdagságot - hát nekik lesz majd meglepi

de az "emancipáció" gyakorlatialg sikerre ítéltetett...
az aktuális uralkodó osztály ha nem tart az árral, kikopik alóla a nép
bármilyne nép igencsak pragmatikus tud lenni adott esetben, és ha mi megduplázzuk a termésátlagot (képesek vagyunk rá), 10 évvel megnöveljük az átlagéletkort (gyermekhalandóságot már ha csak meg is felezzük)... szerintem nem kell részleteznem :)

ja, igen, nyugaton a helyzet változatlan találkozik a Pax Hungaricával kérédsében:

miért kell újra elkövetni a "múlt" hibáit?
ha az indián háborúkra gondolsz, akkor valami 20 év alatt politikai háttérküzdelemk és gyaázatos vezetés és támogatás ellenére győztek... utobbi kettő itt nem garantált...

ha vietnám-jelelgű harcokra, akko itt nincs "érinthetetelen" észak-vietnám..

majd le fogom írni valahogy, de megoldható az, hogy a gyakorlatban ne legyen "határvidék" :)

hirtelen ennyi, de majd még :)

bz249 2009.06.23. 12:18:35

@triumphator: veled is jól ki van segítve az ember... gondolom egy ittasan elkövetett cserbenhagyásos gázolásból se tudnál kihúzni :D

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.23. 12:31:39

@bz249:
(na, abból tényleg nem. komolyan. nálam az ittas vezető a mindent visz kategória.)
szóval: dandi úgy lesz valaki, hogy előbb ezredes lesz. már ehhez pofátlanul nagy tudás kell (tudni kell, kivel kell nagyon jóban lenni). ekkor a miniszter javaslatára a miniszterelnök kinevezi. aztán, ha már jó sokáig volt valaki ezredes és megkínálják egy jelentős beosztással (pl. megyei rendőrfőkapitány), akkor a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök kinevezi dandártábornokká (egy *). az evolúciós sorrend innen: vezérőrnagy (kettő *), altábornagy (3 *) és vezérezredes (4 *). az utóbbi rendőrből még nem volt. váll-lapjuk alapján faltól-falig vagy fullparkettásnak is nevezik a tábornokokat (szigorúan a hátuk mögött). bővebben itt: hu.wikipedia.org/wiki/Rendfokozat

bz249 2009.06.23. 12:48:34

@triumphator: szóval, akkor nem az van, hogy kijön a főiskoláról a hadnagyként nagyon jól dolgozik, felderít egy csomó bűnügyet és szép lassan eljut az ezredességig... hanem itt már a sógorkomaság dominál?

(tekintve, hogy sem autóm, sem jogosítványom... max ittasan elkövetett gyaloglással állíthatnak elő, ja meg az ehhez időnként társuló közszemérsértés az erdőben álló fa levizelésével megvalósítva)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.23. 12:54:49

@bz249:
"szóval, akkor nem az van, hogy kijön a főiskoláról a hadnagyként nagyon jól dolgozik, felderít egy csomó bűnügyet és szép lassan eljut az ezredességig." - de, ez így van. csak vannak bizonyos bónusz feladatok, amiket még ezek mellett is meg kell oldani. tapasztalataim szerint, bizonyos szintek felett már mindenki haver és puszipajtás. de ez valahol természetes is egy ilyen, viszonylag kicsi, zárt közösségben. és jó helyen kell lenni, jó időben. lásd albert dandi esetét.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.23. 13:06:31

Albert az Átkerülés után lett csak dandi, ha jól emlékszem.

bz249 2009.06.23. 14:56:46

@szs.: egyébként Albert dandi miért katonai egyenruhában parádézik? Vagy a rendőrségnek is ilyen a társasági öltözéke?

Harkaly 2009.06.23. 15:52:54

@bz249: Albert dandi azért van katonai egyenruhában, mert a bíbor tóga meg a babérkoszorú még nem jött divatba :-)

@drazsé: A fejtegetésed a kultúrális fölényről teljesen lehengerelt, csak éppen hívőt akarsz megtéríteni.
Nem azt mondom, hogy a keltáknak van esélye, csak azt, hogy jónéhány baka fog fűbe harapni, mire hozzáedződnek a kelták elleni határharchoz. Ld. Tri posztja a druidavadászatról. Nem mindig lesz ott egy tigris (se kétlábú, se lánctalpas), hogy kimentse őket.

drazsé 2009.06.23. 16:41:43

@Harkaly:

izé... elkapott a klaviatúrahév :)

az, hogy lesznek veszteségek, az természetes (ezt de könnyedén sikerült leírnom, basszus)

nem lehet minden egység vagy őrjáratparancsnok egy Napoleon és ugye neki is voltak gyengébb napjai

leszenk hibás döntések, kelepcébe került járőrök, megtizedelt századok, de egy komoyl csatában komoyl erő vereséget egyszerűen nem bír szenvedni (zászlóalj-ezred-dandárszinten egyszerűen fizikai képtelenség korabeli viszonyok között akkora sereget kiállítani, ami megsemmisíthetne egy ekkora egységet... kivéve persze, ha mindenki csak egy tár lőszerrel mehet és a többit meg elvesztik valahol, de hát ekkora hülyeséget ha valaki elrendelt, azt helyszínen lelövi a belső elhárítás :) )

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.23. 17:16:27

@bz249: Mivel a rendőrség már egy ideje testületileg szünetel (heveny és tömeges elhalálozások/átigazolások miatt), vérciki lenne egy nem létező szerv egyenruhájában pózolni, nem? Ennyi erővel birodalmi ezredesnek is öltözhetne, vagy Darth Vader nagyúrnak. :)

bz249 2009.06.23. 17:57:31

@szs.: akkor most a páncéltörő tüzér irányíthat forgalmat, a nyomrögzítő meg mehet bevetésre az antik ellen?

Ez így is fog maradni? Vagy lesz majd Csendőrség fegyvernem a seregen belül (szép magyar szóval Gendarmerie)?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.23. 18:39:17

Hát, ezt majd Tri megmondja, ha lesz egy kis ideje rá, de szerintem mind a bűnözés, mind a rendőrségi munka átalakult az átkerülés után, aztán majd ha kifutja magát a helyzet, akkor szép lassan visszaáll. 40 év múlva már van külön rendőrség.

Szakyster 2009.06.24. 09:00:40

Drazsénak sokmindenben igaza van, de ismét elmondanám, hogy szvsz (főleg az elméleti tudást) baromi hamar el fogják tanulni a kelták. Nopláne a rómaiak. Szóval most van pár jó évtizedünk, aztán nagyon meg fognak változni a dolgok :)

Valandil 2009.06.24. 10:14:54

Ma találtam hírekben: "Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense".

:D

bz249 2009.06.24. 10:17:36

@Valandil: szerinted tud róla, hogy dandártábornok, elnök és élő legenda lett volna belőle, ha október 24-én Egomba utazik? :D

drazsé 2009.06.24. 11:27:42

@Szakyster:

meg gyakran tévedek is :)

azonban elméleti tudás esetében vitatkoznék, leginkább a rövid időtartammal...
az elméleti tudás gyakorlatba átültetése főleg az elméleti tudás gyakorlati felhasználásából történt visszafejtése után érdekes vadhajtásokat eredményezhet

való igaz, hogy "egyszerű" dolgokat igencsak hamar e fognak tanulni, ami igencsak hatalmas ugrást jelent majd fejlettségben és életminőségben, de teszem azt a baktériumokat, vírusokat, miegymást nem fogják ismerni...

vagy ha majd találkoznak egy jó kis villanypásztorral, akkor megtanulják majd, hogy az fáj, de az áramerősség és feszültség összefüggéseit nem fogják még jó darabig megérteni


és hogy "katonai" témánál is maradjunk, igen hamar meg fogják tanulni, hogy a magyar katona általában lát a sötétben, de azt nem fogják tudni, hogy miért :)

ugyanúgy egy wellington-féle hátső lejtős védekezést észrevehetnek éppen, de nem hiszem, hogy megérthetnék

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.24. 11:47:11

Én az egomi Hídlapban találtam egy Albert Istvános cikket, aki egy érmegyűjtő, és kiállítása volt neki. Valahogy ez a név benne van a levegőben. :)

(Lehet, hogy Tri ismeri is a referenst ;) )
süti beállítások módosítása