Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Ómagyarország szerepjáték neten keresztül

2010.11.12. 09:38 | szs. | 1 komment

Címkék: szerepjáték

Kedden néhány lelkes és éjszakázásban jártas szerzőtárssal végigjátszottunk egy modult a Skype internetes telefonprogram segítségével. A nemzetközi körkapcsolás egyfajta kísérlet is volt arra, hogy tudunk-e asztali szerepjátékot játszani ezzel a technikai megoldással - és arra jutottunk, hogy tudunk, ezért felbátorodtunk a további kísérletekre is.

A modul Áu. 25-ben játszódott, a Tihanyi-szigeten, ahol az épp ott tartózkodó karakterek mindenféle csúnya dologba kerültek bele, hogy aztán megoldják az egészet, ha már arra járnak. Játékos karakterként maga Tigris is felbukkant (akkor már Kapitány Csaba, Fiume kormányzója). aki mindenkit meglepett törvénytisztelő és a szabályos utakat kereső hozzáállásval, ráadásul még egy vállövés is bekapott, ami annyira sokkolta, hogy még a beszélgetéshez használt modem is újraindította magát a sérülés pillanatában.

Az első próbajátékon még csak nagy álalánosságban teszteltük az Ómagyarország szerepjáték alá szánt rendszert, aminek a fő jellemzője az, hogy viszonylag kötetlen és történetalapú. A tihanyi modulban (amiről azért nem mondok most itt el többet, hátha még mások is kipróbálják) a hangsúly az információk keresésén és azok kombinálásán volt, az az egy rövid harci jelenet, ami előfordult, nem volt a történet szükségszerű része. (Azért hősünk lelőtt két novíciust, ha már arra járt.) A visszajelzések és értékelések alapján a következő történet során a hangsúlyt a harcrendszer tesztelésére helyezzük, egyúttal az esetleges érdeklődők számára felkínáljuk a csatlakozás lehetőségét a játékhoz.



Kedvcsináló a modulhoz

A modul helyszíne Karthágó városa Afrikában, ideje Áu. 40, vagyis a most aktuális regény ideje. Karthágó már öt éve királyság, a karthágói polgárháborúban győztes Hamilkár uralkodása alatt. Bár a punok az Ibériai-háborúban elveszítették európai birtokaikat (a szigeteket kivéve) és a polgárháború is sok áldozatot követelt, a királyság helyzete szilárd és dél felé terjeszkednek, ahol nem ütköznek az érdekeik egyik szomszédos nagyhatalommal sem. Flottájuk számára csak az ómagyar haditengerészet jelent fenyegetést, kereskedőik az ismert világ minden részére eljutnak - sőt, igen erőteljesen dolgoznak azon, hogy ez az ismert világ egyre nagyobb és jövedelmezőbb legyen. Az utóbbi két évben Esztergom és Karthágó viszonya valami miatt fagyossá vált, igazából a külpolitikai szakértők sem értik, mi ennek az oka, mert nem köthető semmiféle konkrét eseményhez, ráadásul a kereskedelmet nem érinti, az egyre jövedelmezőbb az átkerültek számára. (Főleg Fiume profitál sokat belőle.) Karthágó továbbra sem engedélyezi állandó ómagyar nagykövetség létesítését a városban és pun diplomaták is csak bizonyos küldetések idejére érkeznek ómagyar területre. Egyedül egy ómagyar kereskedelmi kirendeltség működhet a város területén, amit a Kereskedelmi Hírszerzés egyik (nem hivatalos) cége működtet. Az idősödő Hamilkár kedvenc fenyegetése ennek a kirendeltségnek a betiltása/felszámolása/feldúlása, amit szinte mindig hangoztat is, ha vélt vagy valós sérelem éri a punokat ómagyar (vagy római) részről.

A játékosok az Időszennyezés Elleni Alosztály (IDEA) beavatkozói, felderítő vagy megtörő múlttal. Nem alkotnak állandó egységet, erre a küldetésre gyűjtötték össze őket. Egy illegális, időszennyezés bűntettét kimerítő tranzakció során egy minősített dokumentum került pun kézre, amit az IDEA ügynökei Karthágóig tudtak követni. A dokumentum segítségével Karthágó terjeszkedése felgyorsulhatna, illetve fontos történelmi fordulópontokról is szó esik bennük. Szerencsére a dokumentum angol nyelvű, így a karthágóiaknak időbe telik megfejteniük, de semmi sem lehetetlen, ezért minél gyorsabban vissza kell szerezni vagy megsemmisíteni a könyvet. Elsődleges cél visszaszerezni, mert így van esély arra, hogy kiderül valami arról, mennyi információ került belőle anti kézre.

A csapat feladatai tehát a következőek:

* a városba bejutva elérni a könyvet rejtő templomot, kiiktatni a védőket és megszerezni vagy megsemmisíteni a célpontot

* a csapásnak célzottnak és korlátozottnak kell lennie, ideális esetben a polgári lakosság nem is értesül róla, Hamilkár pedig nem fogja nagydobra verni, hogy a saját fővárosában sem tudja garantálni az ómagyarok elleni védelmet. Természetesen ha nagy vérengzés lesz a dologból, azt az ómagyar-pun kapcsolatok fogják megszenvedni, a kereskedelmi kirendeltség bezárása szinte biztos, Fiume felháborodása pedig komoly belpolitikai következményekkel járhat. (Választási év van, poszt-Albert időszak és erőteljes egalista nyomulás.)

* végül kijutni a városból, erre többféle kidolgozott alternatíva is van, attól függően, hogy mekkora felfordulással jár az akció


A különítmény külső segítségre nem számíthat. A városban lévő ómagyar ügynökök és kontaktok túlságosan értékesek ahhoz, hogy miattuk felfedjék őket, a kereskedelmi kirendeltség még magát se nagyon tudná megvédeni, az az álcázott hajó pedig, amivel érkeztek, az akció idejére már elhagyja a kikötőt. A nyílt tengeren egy motorral is felszerelt görög kereskedőhajó (IDEA-egység) vár rájuk, de az csak a kiemelésre érkezik majd. A városon kívül korábban elrejtettek egy ládát a hajó hívására alkalmas rádióval és tartalék felszereléssel.

Mi kell a játékhoz

Technikai részről csak internetkapcsolat, Skype (ingyenesen letölthető program) és mikrofon/fejhallgató.

Legkésőbb a játék kezdetén be kell küldeni a karakterlapot. Ez (és a kitöltési útmutató) megtalálható az rpg.hu vonatkozó forumán, ide kattintva. A karakternek IDEA fegyveresnek kell lennie, képzettségei között a karthágói nyelv ismeretete nem feltétel, bár azért jó, ha van.

A következő játék időpontja (előreláthatóan) jövő kedd (nov 16), 20:30, tartalék időpont csütörtök 20:30. Tervezett vége éjfél.

Ha valaki szeretne csatlakozni, jelezheti itt vagy az atkerulesKUKACgmailPONTcom címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr882443884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T1GRIS 2010.11.12. 18:56:10

Én tényleg nem akartam lelőni őket... :/ Azt hittem, tudják, mi az a figyelmeztetőlövés... :D
süti beállítások módosítása