Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Halmai a Zsenirális 3: A megtörő

2018.06.12. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Halmai

Á.u. 12 valahol a Bécsi-medencében

 

- Kupola eltörte a lábát, de Vadkan készen áll. Botláb vétel.

A fogatlan Szakács, bár a holdtalan éjszaka ezt a tulajdonságát jótékonyan elrejtette, a mellette guggoló alezredeshez fordult.

- Ha jól értem, akkor az Esztergom géphiba miatt kiszáll, de a Cadifor úton van. Mi legyen?

- Hogyhogy mi legyen? Mi itt vagyunk, a kelták meg ott.

Halmai a vaksötét éjszakába mutatott. A rádiós őrmester felől akár ott is lehettek a kelták, neki már nem jutott éjjellátó. Bár az alezredes állítólag több ezer forinttal olajozta meg a honvédség logisztikáját, volt amit pénzért nem lehetett megvenni.

- Úgyhogy megyünk tovább a terv szerint. – folytatta - Világítórakétájuk van?

- Vadkan itt Botláb, menni fog a Partiszervíz Kupola nélkül?

Ezek a hülye kódszavak, Halmai értette ugyan, hogy a fő cél a megfelelő protokollok kialakítása és betartása voltak, de a Hercynai-erdő keltáinak valószínűleg nem volt annyira fejlett elektronikus hírszerzésük, hogy erre bármi szükség lett volna. Pláne ez a hülye Faláb, mert volt egy ugyanilyen nevű labdarúgó valami jugoszlávok elleni meccsen. Na mindegy, ha a tábornok vicces kedvében volt, akkor mit tehetett.

- Vadkan vétel. Partiszervíz és Diszkófény, mindent megkaptok. A pozíciója Botláb, elérték az M-zónát?

- Botláb vétel. Partiszervíz és diszkófény. Elértük az M-zónát.

- Vadkan vétel. 5 perc a Partiszervízig.

- Botláb vétel és vége.

Valamikor az Átkerülés idején a Bécsi-medence megszerzése stratégiai prioritásnak volt feltüntetve. Az Esztergomhoz legközelebbi olajmező, ráadásul hajóval elérhető. Aztán jött a Fiume-expedíció és Algyő nyert. Aztán jött az ivóvízvédelmi törvény, ami minden az Átkerült terület felvizén végzett környezetszennyező tevékenységet betiltott a főváros vízellátásának védelme okán. Aztán még valami és a Bécsi-medence meghódítása egyre hátrább csúszott a listán. Végül a Kisalföldi Emancipációs Körzetet fenyegető kelta rablóbandák okán ismét elővették, egyébként nem teljesen függetlenül a helyi parancsnok nyomulásától. De a nagy emancipációs hadjárat és az azt követő kolonizálás és iparfejlesztés helyett kis léptékű megtörő műveletként. Ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy fokkal nagyobbá fejleszteni, kellő siker esetén.

Keletre megjelent egy fénypászma és mintha egy gőzgép alacsony fordulatú dohogását is hallani lehetett volna.

- Ott van.

A megtörő közkatona is rögzítette a nyilvánvalót. Halmainak valamit mondania kellett, a megtörőket nem a fényes intellektusuk miatt válogatták ki, tehát csak egyszerűen.

- Akkor még egyszer vegyük át: amikor a Cadifor fellövi a világítórakétát mindenki felemeli a seggét és elindul az oppidum irányába. Ha szükséges az RPG csapat repeszrombolóval bekopogtat, egyébként a cél a hangulatvilágítás. Könnygáz nincs, de van lángszóró. Lehetőleg ne egymást süssétek meg. Odabent mindenki célpont, aki nem meggypiros páncélt hord. Minden tiszta?

- Ja, megoldjuk.

- Akkor éjjellátót le, jön a Partiszervíz.

A fénykéve forrása immár melléjük ért és ki lehetett venni a Cadifor-osztályú könnyűfegyverzetű naszád tömegét is a reflektor mögött. Szakács ismét felvette a rádiót.

- Vadkan itt Botláb vétel. Látjuk magukat.

- Rendben Botláb. Még 30 másodperc a Partiszervízig aztán kezdődik az emancipálás. Diszkófénnyel egészen a végéig maradunk.

A hajó reflektora végre megtalálta a kelta erődítményt jó fél kilométerre a megtörők ideiglenes állásától. Ebből a távolságból is ki lehetett venni, hogy valamiféle mozgolódás volt a palánkok mögött. Ahogyan ígérték, két rakéta bomlott ki a táj felett.

- Támadás!

A megtörők meglehetősen komótosan, de elindultak. A kelták vélhetően semmit sem vettek észre az egészből, a hajó, a reflektora és a világítórakéta elvonta minden figyelmüket. Fél perc és életre kelt a Cadifor nehézgéppuskája is. Egy ilyen támadás valószínűleg önmagában is elgondolkoztatja a keltákat azzal kapcsolatban, hogy a megfelelő helyen áll-e a lakóingatlanjuk, de a megtörők inkább biztosra mentek. A halott kelták eddig még sohasem tiltakoztak a terület ómagyar birtokba vétele ellen. Illetve egyszer. Pozsonynál az egyik druida rászabadította a holtak szellemeit a telepesekre, de ez csak amolyan szóbeszéd volt, ami vagy igaz, vagy nem. Valószínűbb, hogy megettek valamit, amit nem kellett volna.

Újabb rakéta fénylett fel az égen, ezúttal sárga fénnyel. A Cadifor egy percen belül abba fogja hagyni a tüzelést, hogy ne veszélyeztesse a saját csapatokat.

- Gyerünk, gyerünk! – utasította az embereket Halmai

Bár leginkább önmagának szólt, a rengeteg papírmunka mellett nem volt egyszerű megőriznie a kondícióját. Az oppidum újra kibukkant a fák sűrűjéből. A Cadifor alapos munkát végzett: a négy toronyból csak 1 állt úgy-ahogy és a cölöpsort is több helyen szétszaggatta a géppuska tüze.

- RPG, gyújtótöltet. Mindegy hova, a lényeg hogy világítson.

- Pálya!

A megtörők fedezékbe húzódtak. Láng és füst csapott ki a vetőcsőből majd pár másodperc múlva a vár falának egy viszonylag épen maradt része lángba borult. A naszád géppuskája elhallgatott csak a reflektor pásztázta tovább a romokat. A piros különböző árnyalataival borított páncélt viselő megtörők rohamra indultak. Nem ez volt az első falu amit felégettek, és nem is az utolsó. Innentől tudták mit kell tenniük, ha nem pirosban van lelövik. Ha még mozog akkor még egyet belelőnek. Halmai, Szakács és két golyószórós maradtak, hogy levadásszák az esetleg menekülőket. Az egyikük halkan dúdolni kezdett.

Isten áld meg a magyart jókedvvel bőséggel, nyújts feléje védő kart, ha küzd ellenséggel…

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4714022108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása