Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Hannibál a kapun belül - Hajdú 3

2018.10.19. 08:30 | bz249 | 3 komment

Címkék: Hannibál a kapun belül

https://vignette.wikia.nocookie.net/omagyar/images/0/0f/Isztriaivalsag.png/revision/latest/scale-to-width-down/299?cb=20171129072840&path-prefix=huHajdú szinte sajnálta, hogy a Diamantidisz gyereknek ez a mai az utolsó napja. Ahhoz képest, hogy csak egy tanulatlan anti, nem egy ómagyar hadvezérnél okosabbnak tűnt. Igazából, hogy alaposabban végiggondolta az általa ismert ómagyar hadvezéreke,t közte Hercegh kormányzót és Belényesi admirálist, egyetlen egy ómagyar katonatisztre tudta volna szűkíteni a kört, aki ne lenne intellektuális hátrányban ezzel a kadéttal szemben. Ez az ómagyar katonatiszt, azonban, ha hinni lehet Hercegh kormányzónak soha nem lesz széles körben közismert.

A pátroszi ideiglenes széndepó és Korinthosz felhasználása, mint köztes ellátási pont két kereskedőhajót szabadított fel, ráadásul lehetővé tette az Adria bejáratának az ellenőrzését négy helyett 3 hajóval, és így a Kapitány-osztályt az Adria Svadron tartalékából előtolhatta kalózhajónak a karthi hajózás zavarására. Nyilván neki is eszébe jutott volna pár napon belül, de ő az illír származása ellenére mégiscsak szárazföldi gyerek volt, szemben ezzel az antival, akiben több generációnyi kalózvér csörgedezett.

Persze ehhez előbb tudnia kell, hogy van-e lehetőség egy ilyen ideiglenes depót ténylegesen is kialakítani. Ez pedig hajózást és hányást jelent. Vagy repülést és hányást. Kivéve, ha megtartja az antit, mint saját kadétot. Akkor az Iván fogja felmérni a szigetet és beazonosítani a lehetséges depólétesítésre alkalmas helyeket.

Ahogy rákanyarodott az irodájához vezető folyosóra, három alakot vett észre, amint az ajtó előtt várakoztak. Az, hogy a távollétében senki nem tudott bemenni a titkos iratokat rejtő szobába, rendben volt. Az, hogy Halász itt volt, azzal sem volt probléma. Illetve volt, de sajnos nem kapott értelmesebb tisztiszolgát, tehát kénytelen volt elfogadni, hogy minden reggel ez a Halász fogja köszönteni.

Az anti kölyök jelenlétének még örült is, és biztos volt benne, hogy majd együtt elmennek Belényesihez, hogy a srácot bevonná egy logisztikai képzési programba. Belényesi meg rá fog bólintani, mert Hercegh kopójával jóban akart lenni.

Hanem a harmadik alak az nagyon nem volt rendben. Kiss parancsnok az ÓmHH Kapitány Csaba gyorsnaszád kapitánya egy dolgot tudott, követelőzni. Ez pedig nem az a képesség volt, aminek Hajdú százados jó hasznát tudta venni.

- Hajdú százados!

Erősen elgondolkodott rajta, hogy letöri a beképzelt Kiss paracsnok karját aztán a hátába szúrja, de végül letett róla. Mind a ketten magas rangú tisztek voltak, akiknek példát kell mutatniuk ennek a Halásznak vagy éppen Diamantidisz kadétnak az illemből.

- Kiss parancsnok? Tudok valamiben segíteni?

Egyértelmű, hogy miért jött ide, de azért titkon remélte, hogy le tudja rázni valahogy. Kivegye-e a kulcsot a zsebéből? Ezzel megalázná egy kicsit ezt a pökhendi majmot, de a vége az lenne, hogy újra be kellene zárnia a boltot, amivel meg Kiss Zsiga vinné el a győzelmet.

- Éppenséggel igen. Ma reggel nem tudtam nem észrevenni, hogy kocsevjei szenet rakodnak be a hajómba. Alacsony fűtőértékű, retkes, kormozva égő kocsevjei szenet. Nem elég, hogy ezzel gyorsnaszádból teknővé fokozódunk le, még a kazán élettartama is rövidebb lesz.

Lemondóan megvonta a vállát. Már két hete készült erre a beszélgetésre.

- Halász, maga itt vár, amíg vissza nem jövök. Diamantidisz kadét, van magánál toll és papír?

- Nincs uram.

- Akkor vételezzen az irodából! – adta át kulcsát. – aztán zárja vissza az ajtót! Kiss parancsnok, kérem, kövessen!

- Hova megyünk?

- A templomba imádkozni, csak előtte teszünk egy kitérőt!

Szótlanul baktattak le a lépcsőn, ki a városparancsnokság épületéből egyenesen a Hadikikötő irányába. Egy kicsit örült, hogy a mogorvaság álarca megrettentette Kiss Zsigát, és a szószátyár marha inkább csendben maradt. Annál is inkább, mert a mogorvaság álarca ezúttal valódi mogorvaságot takart. Kiss parancsnokkal a világon semmi kedve nem volt beszélgetni. Diamantidisz kadéttal lett volna megbeszélni valója, de nem feltétlen ennek a Kissnek a jelenlétében.

Ehelyett inkább a lassan éledő Hadikikötő vonta magára a figyelmét. Az ÓmHH Tatabánya romboló - a második ezen a néven -, nagyjavítása lassan közeledett a végkifejlethez. Már így is két hónap idő- és sok tízezer forintnyi költségtúllépésnél jártak. Egy új cég szállította az elektromos kapcsolókat és a minőségük messze elmaradt a régi északi szállítóétól. Amikor viszont vizsgálatot akart kezdeni, Hercegh behívta az irodájába és úgy leüvöltötte, hogy még az öreg Kapitány is büszke lett volna magára. Akkor a város érdeke, és a saját ipari bázis védelme volt a szöveg, de a múlt heti beszélgetés bogarat ültetett a fülébe, hogy a várost a Hercegh-család szinonimájaként használta a kormányzó. Nem az ő ügye, emlékeztette magát. Ha Hercegh nem akar kivizsgálást, akkor nem lesz kivizsgálás, bármit is tenne Hajdú százados az ügyben.

Végre elérték a szénraktárhoz vezető iparvágányt. A túloldalon a tengerbe lógó móló végén egy megrakott vagon állt. És emellé a vagon mellé egy hajót kötöttek ki. Az orrára pingált ugrásra készülő tigrisről még azok is felismerték volna az ÓmHH Kapitány Csaba gyorsnaszádot, akik nem sziluett-kézikönyvet tartottak a párnájuk alatt.

- Már mondtam, hogy kocsevjei szén! – tört ki Kiss Zsigmondból a keserűség – Vagy nem hiszel nekem?

- Nem arra megyünk, hanem arra. – mutatott Hajdú a szénraktár irányába

SZÉNRAKTÁR ANTRACIT ÉS FEKETESZÉN RÉSZÉRE. FOKOZOTT TŰZ- ÉS ROBBANÁSVESZÉLY! DOHÁNYZÁS ÉS NYÍLT LÁNG HASZNÁLATA SZIGORÚAN TILOS*

*ezen rendelkezés megszegőit a katonai törvénykönyv 16§ 2 cikkely alapján 2-8 év munkatáborra ítélhetik, a megtörő alakulathoz való áthelyezés lehetősége nélkül

- hirdette egy óriási tábla az épület bejáratánál. Hajdú odahúzta magához a kadétot.

- Diamantidisz kadét! Vegye jegyzőkönyvbe: az Átkerülés utáni 46. év október 1-én – az órájára pillantott – kilenc óra négy perckor a Fiumei Hadikikötő Antracit- és Feketeszén-raktára előtt a következő beszélgetés zajlott le Hajdú Norbert megtörő százados, a Flotta Logisztikai Csoportfőnöke valamint Kiss Zsigmond parancsnok, az ÓmHH Kapitány Csaba gyorsnaszád kapitánya között. Megvan?

- Egy pillanat uram – körmölte lelkesen a kadét – és kész!

- Köszönöm. Kiss parancsnok, mennyi szén van a raktárban?

- Ez üres! – válaszolt a megdöbbent Kiss.

- Jegyzőkönyv vége. Na, te ökörbéka, ha ahelyett hogy engem zargatsz, elsétáltál volna a szénraktárig ezt magad is megállapíthattad volna. Ha esetleg elvégezted volna az általános iskola első osztályát és megtanultál volna olvasni, akkor azt is tudhatnád, hogy a gergelyföldiek három hete sztrájkolnak és akadályozzák a vasúti közlekedést a mecseki szénbányák környékén.

- És akkor mit csináljak?

- Ha figyeltél volna, akkor már elmondtam korábban. Most elmegyünk a templomba és imádkozunk, hogy az a Fülöp Sára vagy ki a fene jobb belátásra térjen, mert más módszerem nincs, hogy neked északi szenet szerezzek.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8314306731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neutor 2018.10.24. 21:39:17

helyesebben: Kiss Zsigmond kapitány, az ÓmHH...... parancsnoka között.

bz249 2018.10.25. 07:28:41

@neutor: egy naszadnak kapitanya az nem kapitanyi rangu... magyarul lehet hadnagynak hivnak. Majd ranezek, hogy mi

neutor 2018.10.25. 08:33:33

@bz249: egy hajónak parancsnoka van, aki lehet kapitányi, hadnagyi stb. rangban.
süti beállítások módosítása