Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Erdei történet

2009.03.10. 17:00 | (F)ordító | 22 komment

Címkék: kelták gellérthegy triumpathor t1gris 2évad

A kocsit jó messze hagytuk, nehogy a motorzaj eláruljon. Az erdő szélén, az ösvény mellett lopóztunk előre, a két idegent hagytam elöl menni. Úgy láttam, kifejezetten élvezik a bújócskát, bár az elején a nagyobbik nem volt túl lelkes. Amikor beszálltunk a kocsiba ők ültek előre, vállban kicsit szorította őket a kocsi, a hátsó ülésekről előre semmit sem lehetett látni tőlük. Lassan zötykölődtünk a sáros csapáson, bámultam kifelé az oldalablakon és a gondolataim teljesen máshol jártak, amikor megütötte a fülemet valami a két idegen beszélgetéséből, amit elég diszkrét hangerővel folytattak.

 

- Ne má’, bazmeg… - a kisebbik félig oldalra fordulva győzködte a sofőrt. – Mutassunk ezeknek a…

 

Hátraintett a fejével, amikor a tekintete összeakadt az enyémmel és hirtelen elhallgatott, majd csendben visszafordult. A nagyobbik csak egy lapos pillantást vetett rá, de amikor megállította a kocsit, ő is kiszállt velünk.

 

- Innen már nem lehet messze – mondta és az enyhe kanyar mögött eltűnő utat vizslatta. – A távcsővel láttam, hogy az utolsó kanyar után nyílegyenes az út a rétig. Induljunk.

 

Úgy kétszáz méter lopózhattunk a csalitosban előre, a folytonos hajlongástól már fájt a hátam, amikor a nagyobbik idegen felemelte a kezét. Egyértelmű jel volt, megálltunk. A szemére mutatott, aztán felmutatta a jobb kezét és kinyújtotta mutató és középső ujját. Kettő keltát látott. A kisebbik halkan felmordult és leakasztotta a válláról a puskát, de az olyan hosszú volt, hogy sehogy sem tudta maga elé emelni a bozótban. A nagyobbik megrázta a fejét és lekapcsolt a taktikai övéről egy kést, majd előre lopózott. Nagyon lassan követtük, igyekeztünk minél kisebb zajt csapni. Az egyenletesen fújó szél szerencsére rendesen zúgott a bokrok és fák között, teljesen elnyomta a lépteink zaját. Pár lépés után megint felemelte a kezét. Magára mutatott, majd előre – egyedül akarta elintézni a dolgot. „Színművészeti Főiskola felvételi feladat – ZS kategóriás film kezdő jelenete” – ez a gondolat motoszkált a fejemben, ahogy az előadást néztem. Lekushadtunk, szinte feküdtünk a földön. A bozótból ráláttam az ösvényre és észrevettem a két keltát. Gondtalanul támaszkodtak a dárdáikra, pajzsuk mellettük hevert a fűben és hangosan beszélgettek. A szél felénk hozta a szagukat, amit még most sem tudtam megszokni. A mosdatlan emberek savanykás-édes kipárolgása, a rosszul kikészített bőrruha fanyar bűze és mindezek felett az ammónia szúrós, összetéveszthetetlen szaga keveredett a levegőben.

 

A nagyobbik Szűcs macska módjára osont feléjük, jobb kezében döfésre készen tartotta a tőrt. Mögéjük került, majd egyetlen mozdulattal kiugrott az útra, ballal átkarolta a hozzá közelebbi kelta mellkasát, jobb kezét ívben elhúzta a torka magasságában. Ugyanezzel a lendülettel a hangtalanul összecsukló testet bal kézzel ellökte maga elől és a jobbjának visszalendülő mozdulatával a kést a másik kelta nyakába szúrta. A második áldozata furcsa, bugyborékoló hangot adott, a torkához kapott, de az újra villanó és a bordaíve alatt eltűnő kés félbetörte a mozdulatát és rongybabaként csúszott le a földre. Háromig sem tudtam volna elszámolni, és mind a kettő halott volt – ha eddig játszottak is nekünk, annak már vége volt. A nagyobbik Szűcs körbenézett, lehajolt és a halott köpenyében akkurátusan megtörölte a kését, majd felénk intett. Lassan kióvakodtunk a bozótosból és a tisztás felé néztünk. Az ösvény úgy harminc méterre innen ért véget és torkollott bele egy tisztásba, ahonnan a füstöt idáig hordta a szél.

 

- Húzzátok be ezeket a bokrok közé – mondta a kisebbnek. – Valakinek itt kellene maradni hátvédnek.

- Vári! – néztem a srácra, aki bólintott és visszafelé sétált az ösvényen.

- Aki bújt, aki nem, jövök… - vigyorgott rám a kisebb Szűcs, miután feltekerte a puskára a hangtompítót. – Induljunk.

 

A fa körüli kis tisztás szinte pontosan kör alakú volt, a határain kis cölöpöket vertek le. A tölgy – a keltákat ismerve csak az lehetett – a legimpozánsabb fa volt, amit eddig láttam. A hatalmas, kopasz, göcsörtös, szürkésfehér törzsű, elágazó koronájú fa egy valaha volt hatalmas őserdő mementójaként állt a tisztás közepén. Törzsének átmérőjét megtippelni sem tudtam, de hatalmas volt, mert rengeteg felszögezett koponyatető fért el rajta egymás mellett, sűrű sorokban és oszlopokban. Amikor a szemem a látvány elemeit először felbontotta, azt hittem, hogy rosszul látok. De a koponyatetők sárgásfehér háttere előtt a boltozatos szemöldökcsontok alatt feketén kirajzolódó szemgödrök és orrnyílások, meg a felső állkapcsokból kiálló, világító fehér fogsorok miatt nem téveszthettem el a látványt. A fa egyfajta leltár volt – a kelta hitvilág embertelenségének leltára.

 

Nem messze a fától egy nemrég elhamvadt tűz szürkésfehér füstje terült el a kissé ködös levegőben. A tűz után maradt nagy rakás parázsló hamuból egy füstölgő pózna állt ki. Nem akartam többet ránézni, de szemem újra és újra odatévedt, mintha az agyam képtelen lenne feldolgozni a látványt és folyamatosan ellenőriztetné az észlelés helyességét. A póznáról egy fekete emberi torzó hanyatlott a parázs fölé, mint egy megolvadt ólomkatona. Keze magasan fel volt kötve a póznára, lábait – illetve ami maradt belőle – furcsa szögben felhúzta szinte a mellkasáig. Balra tőle egy másik póznán az öreg lakatos holtteste függött. Úgy szorítottam a szememhez a kukkert, hogy a nézőke gumipereme mélyen belevágott az arcomba és szemem előtt fekete karikák ugráltak. Az öreget kibelezték és csak remélni tudtam, hogy előtte már meghalt a nyakán feszülő kötél fojtásától. Ezek szerint a megégett hulla az egyik néprajzos lány volt, a másiknak nem láttam semmi nyomát. A tisztás szélén kis tavacska vize csillogott, tetejét a szél erősen fodrozta, a fodrokon megcsillant a bágyadt napfény, ami átsütött a még mindig szitáló, vékony esőfelhőkön keresztül.

 

A kukkerrel figyeltem a druidát, aki valami edényeket pakolászott a fa tövében, majd felénk fordult és elindult a tisztásról kivezető úthoz, aminek szélén, pár satnya bokor takarásában feküdtünk. A kisebb Szűcs hosszan tartott célra, szája kicsit megnyílt, nagyon lassan lélegzett, hogy a tüdőmozgása a lehető legkevésbé mozgassa a puskacsövet. Szoborszerűen feküdt mellettem, csak abból tudtam, hogy élő ember, hogy hallottam nyugodt szuszogását. A halk pukkanásra és a fegyver zárszerkezetének fémes csattanására összerezzentem, de nem vettem le a szemem a célról. A druida teste ívben megfeszült és kezét a mellkasához kapta, amin a hófehér köpeny egy pillanat alatt megsötétedett a vérétől. Térdre rogyott, láttam, hogy szája hangtalanul jár és üveges szemmel felénk néz. Nem láthatott minket, de rosszul éreztem magam a nézésétől. A következő pukkanással és csattanással egyidőben a druida feje véres szilánkokra robbant és a teste eldőlt a magas fűben. Így nem láttam már rá, de ennyi is elég volt. Levettem a szemem elől a látcsövet, lehajtottam a fejem és dörzsölgettem a szemem, majd oldalra néztem. A kisebbik Szűcs most az ösvény túloldalán fekvő nagyobbik Szűcsöt kereste tekintetével, aki lassan, a rét felé tartott puskával térdelő helyzetbe emelkedett, majd pár pillanat után felegyenesedett és intett felénk.

 

- Tiszta – mondta nyugodtan és a térdére tapadt sarat akkurátus mozdulatokkal kezdte lesepregetni. – Megnézed közelebbről?

- Naná – mondta a másik és komótosan feltápászkodott. – Ha már idáig eljöttünk…

 

Én is felálltam és a rét felé néztem. Csend volt, csak a szél susogott a bokrok csupasz ágai között. Mögöttünk az út szélén Vári féltérden lesett a falu felé, ő volt a hátvédünk, bár támadástól már nem tartottunk. Az ösvény szélén a két nyomorult kelta holtteste feküdt, akiket a nagyobbik Szűcs két másodperc alatt késelt halálra.

 

A tisztáson közelebbről is megnézhettem azt, amit távcsővel már láttam. A druida feje csontszilánkok, fehéresszürke agyvelődarabok és véres húsmassza keveréke volt, aminek bíborszíne élesen elütött hófehér köpenyétől. Széttárt karokkal feküdt a sárgás, félhalott fűben, az övére erősített tarisznyájának tartalma szétszóródott mellette. Nyakában egy bőrszíjon lógott a mívesen díszített agancsnyélbe erősített, arannyal befuttatott kacorkése, amitől soha nem vált meg. Egészen idáig. A „kisszűcs” jó szemmel egyből kiszúrta a kést, lehajolt és levágta a bőrszíjról.

 

- Nézd má’ – mutatta fel a nagyobbiknak. – Mondtam, hogy megéri eljönni, Téglás bácsinak jó a szimata…

 

A mondat végét szinte ijedten harapta el és a nagyobbikra kapta tekintetét, akinek a dühtől résnyire szűkült a szemnyílása.

 

- Tedd le – a hangja ostorként csapott le a kisebbre, aki szó nélkül a druida mellkasára dobta a kést. Hozzám fordult. – Nézzük meg, amit akarsz és utána tűnjünk el innen.

 

Bólintottam, szólni ugyanis nem mertem. Színtiszta félelem töltött el ezektől az emberektől – már ha embereknek nevezhettem őket egyáltalán. A nagyobbik reakciója arra, hogy a társa elszólta magát – mert biztos voltam benne, hogy az magát nevezte Téglásnak –, végképp rémülettel töltött el. Hiába volt a társa, a szemében végzetes gyűlöletet és az önfegyelem utolsó erőfeszítésével kordában tartott halálos indulatot láttam, amikor a másikra nézett. Amit eddig láttam tőlük, nekem bőségesen elég volt, én is azt kívántam, hogy tűnjenek el az életemből, amilyen gyorsan csak lehet. Eszembe jutott, hogy meghívtam őket a faluba…

 

A tarisznyából kiszóródott lim-lomok között megakadt valamin a szemem. Egy kék-fehér műanyag pohár volt. Lehajoltam érte és már a mozdulat felénél tudtam, hogy mit látok, de a kezemmel akartam érezni, hogy tényleg az-e, aminek látszik. „MALÉV – Hungarian Airlines. Fehér betűkkel szaladt körbe a felirat a kék háttéren, mögötte a jól ismert ferdén rajzolt trikolor látszott. Forgattam a poharat, majd a lábammal szétkotortam a tarisznyából kiömlött holmit. Fémesen megcsillant valami a fűben a kacatok között, most már leguggoltam és kézzel túrtam meg a kupacot. Kis fémlap csúszott az ujjaim közé, egy felirat volt belegravírozva. „Egon HORVÁTH co-pilot”. Egy névkitűző volt, olyan, mint a rendőröké, a két kis rögzítő fémtüske azonban már letörött a hátoldaláról. Honnan szerezte ez a druida ezeket a holmikat? Nem volt időm filózni, zsebre vágtam a két tárgyat és felegyenesedtem.

 

A két idegen a fa alatt állt már és némán nézték a törzsét. Odasétáltam melléjük és nekem se volt szavam. A fa törzsét körbe-körbe koponyák borították, mindegyik jókora vasszeggel rögzítették a fához. A koponyák homlokára a kelták szokásos jelét, a három ágú spirált, a triskeliont festették kék színnel. Rengeteg üres szemüregű félkoponya nézett le ránk fenyegetően.

 

- Bazmeg… - mondta Téglás a másiknak. – Ezek még a nálad is betegebbek.

- Lehet – vonta meg végül a vállát a nagyobbik. – Más világ, más szokások. Nekik ez a normális.

 

Jobbra néztem, ahol a hamudomb felett, a póznán lógott a szétégett alak, aki nemrég még egy fiatal lány volt. Nem hasonlított emberre, szinte teljesen fekete volt, a hőség miatt az ínszalagok összehúzódtak és magzati pózba rántották össze a testét. Vele nem volt mit tenni. Az öreg lakatossal sem, akinek torkig felmetszett hasából a zsigerek a földig lógtak, üveges szemmel meredt le a beleire, mintha nem hinné el, amit lát. Elfordítottam a fejem és köptem egy nagyot. Hányni már nem fogok a halottak és a kifordított belek láttán, de a gyomrom rendesen liftezett. A kis tó felé vettük az irányt, aminek északi partjához kis kikövezett sétányféle vezetett. Mikor a kövekre léptem, már láttam, hogy nem kell keresnem a harmadik áldozatot. A tóban, arccal lefelé lebegett a kibontott hajú, lemeztelenített lány. Halottfehér bőrén a fodrozódó víz miatt csillogva járt táncot a halovány napfény, a hullámokat követve ütemesen ringott fel és alá a test, hosszú haja lazán és szélesen elterülve lebegett a víz színén. Teljes volt a leltár.

 

- Mit akarsz ezekkel kezdeni? – mutatott körbe a nagyobbik idegen.

- Talán el kellene temeti őket – mondtam. – Valakinek…

- Ezt neked kell megoldani, barátom – húzta vigyorra a száját a fickó. – Na, induljunk abba a faluba. Nők vannak?

- Az ám! – nyerített fel Téglás. – Valami kis kelta csajt felpróbálnék…

- Volt, aki megpróbálta és három nap alatt beledöglött – horkantam fel. – Nincs ott nektek való nő. A kelta nők koszosak és utálnak mosakodni, hiába mutatta meg nekik Júlia…

Elharaptam a mondat végét, de már késő volt, a nagyobbik felhúzta a szemöldökét.

- Hoppá, csak van valami nő, mi? – mondta. – Gondolom nem kelta, mert a Júlia azért elég ritka név lehet errefelé…

- Júlia… Júlia… – nyökögtem reménytelenül. – Nem kelta, de nem is magyar.

- Nem kelta, de nem is magyar? – tűnődött, de láttam rajta, hogy cicázik velem. – Akkor fogadok, hogy egy olasz signorina Veronából, igaz Rómeó?

Hangosan röhögött és most már nem csak féltem, de utáltam, undorodtam tőle.

- Nem olasz – ha már ilyen marha módon belegabalyodtam a témába, legalább azt akartam, hogy döbbenjen meg egy kicsit. - Római. Az ókori Rómából.

- Digó, digó – nem döbbent meg, csak a vállát vonogatta. – Szeretem a déli csajokat, jó tüzesek az ágyban. Igaz?

- Nos, szerintem ehhez semmi közöd – megpróbáltam lezárni a témát. – Induljunk.

- Rendben, induljunk – bólintott. – De ha már nő nincs, remélem, valami kaja csak akad a faludban.

- Meg valami szesz – tromfolt rá Téglás. – Ha már pina nincs, legalább pia legyen.

Jót röhögött a saját szánalmas poénján. Én meg gondolatban mindenféle állatnak lehordtam magam, hogy eljárt a szám Júliáról. Szerencsétlent eddig a kelták elől kellett rejtegetnem, majd a Farkasoktól, most meg ettől a két démontól – mert, hogy ezek nem védőangyalok, az száz – kell majd megóvnom. Őszintén reméltem, hogy holnap reggel vagy már inkább hajnalban eltűnnek a fenébe és soha többet nem látom őket. És utána meg kell magyaráznom Cadifornak, hogy itt több druida nem lesz. Remélem, érteni fog a szóból, mert a vérontásból már elegem volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr16992243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harkaly 2009.03.11. 12:51:02

Tehat:
-Tuleltetek az elso kapcsolatfelvetelt a baratikeltakkal
-A lazadast, amit esetleg kihasznalhattak volna, hogy eltapossanak titeket
-A kelta lany megeroszakolasat es halalat
-A konfrontaciot es a csapdat a druidaval es kovetoivel

Erre most odaviszed T1grist!?!

Bent a tigris, kint a farkas!

???

boibo 2009.03.11. 13:42:19

Mondd, tri, azt figyelted már, hogy amikor erőteljesebb a szerelmi szál, több a komment? Kérünk egy kis romantikát legközelebbre!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.11. 15:16:16

T1gris felfigyel Júliára, lesz ott romantika bőven. :)

T1GRIS 2009.03.11. 15:46:52

Nem árulkodik a Sanyi! :P


Harkaly: Ezt már ő is bánja. :)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.11. 15:48:46

@boibo:
üdv,
sajnos semmilyen összefüggést nem találok a témák és a hozzászólások száma között. hol több, hol kevesebb - de nem is ez a lényeg. bár egy téma eddig mindent ütött: az egyház világi hatalma az nagyon fájt mindenkinek. lehet, hogy visszatérek rá... :)
(dehogy.)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.11. 15:52:20

@Harkaly:
hát igen, pont így történtek a dolgok... :) ember tervez, isten végez - hogy egy közkeletű keresztes szólással éljek.

T1GRIS 2009.03.11. 16:07:17

Tri, én tudok egy bombabiztos témát: női ejakuláció, illetve hülyék-e úgy alapból. :D

Szakyster 2009.03.11. 16:12:32

Huhh, ezt kiváncsi vagyok, hogy lehetne beleszőni a történetbe :):)

bz249 2009.03.11. 17:17:38

Már melyiket?

Női ejakuláció? Mert egy céltalan szex jelenet vagy egy céltalan gyíkolós jelenet minden történet kötelező kelléke. :D

Vagy a nők hüjék? Ez tényleg nehezebb (egyszerűen unalmas közhelyeket nem teszünk bele a történetekbe) de karakerábrázolással megoldható. ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.11. 20:05:06

Érkezik egy szexológus, aki a kelta nők között akar ejakulációs kutatásokat végezni,sikerül is neki, aztán Nándinak és T1grisnek közösen kell megvédenie a hímsoviniszta és felvilágosulatlan kelta férjek miszlikbe aprítási szándékától. Vagy ilyesmi. Majd leegyeztetjük a posztot, kell a szex, hátha összejön egy újabb címlapos poszt. :)

T1GRIS 2009.03.11. 20:20:13

Eláruljam, ne áruljam...?

Á, nem árulom. :DD

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.11. 20:23:13

hogy ez a blog is hova el nem fajul...

Szakyster 2009.03.12. 07:00:04

Nem tudom, ki emlékszik arra a south parkos epizódra, ahol elmegy az internet, és szegény Randynek gondjai akadnak a szexuális életével, mert pornócsatornák nélkül még onanizálni sem tud. Kiváncsi vagyok, van e ilyen probléma ómagyarban :)

Amúgy érdekes, hogy eddig T1-et jobbára E/1 ben láttuk (a Csentőfai rajtaütés lényegét is ő mesélte el, a többiek csak hánytak :) ) de most itt plasztkusan ábrázolva lett, hogyan látja más, amúgy szintén a gyilkolási iparban dolgozó fiatalember :)

T1GRIS 2009.03.12. 10:44:07

Szaky, mi sem szívesen hagytuk volna ki ezt a dramaturgiai lehetőséget, ezért is gubancoltuk össze a szálainkat. (Bevallom, még én is izgalommal vártam, vajon hogy "lát" engem Tri. :) Szerencsére még nekem is lesz alkalmam róla írni.

Szakyster 2009.03.12. 11:42:38

Tényleg, tulképpen most esett le, hogy ti már találkoztatok egyszer :D vajon történik e olyan apró elejtett mondat Tri részéről, amiből T1 rájön, hogy Salvator nem kifejezetten örülne, ha rájönne, ki is ő:D:D }:)

T1GRIS 2009.03.12. 11:56:32

* Úgy szeretem, hogy okos olvasóink vannak! :D *

T1GRIS 2009.03.12. 12:01:51

Szerintem mi is okosak vagyunk, de ők is! Nem kell nekik hosszasan magyarázni, egyből vágnak mindent. :)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.12. 12:04:36

@T1GRIS:
nem akarják megírni esetleg? nem nagyon érek rá... :)))

Szakyster 2009.03.12. 13:02:35

Upsz :néma kussban marad: :)

Szakyster 2009.03.12. 13:04:37

Azért jelzem, reméltem, hátha valamelyik ómagyar életben marad ...
süti beállítások módosítása