Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

A világ Áu. 40-ben

2010.10.05. 08:30 | szs. | 7 komment

Címkék: hirsarok

Ómagyarország

- Választási év van és úgy tűnik, hosszú idő óta nincs előre lefutva minden. Albert István halála óta a Nemzeti Párt nem találja magát és belső megosztottsága az egyéb pártok malmára hajtja a vizet. Az új esélyes az Egalista Párt, ami az anti hatalmakkal való külkapcsolatok új alapokra helyezését, a kötelező katonai szolgálat eltörlését, az erőltetett terjeszkedés felülvizsgálatát akarja, hogy a nemzet erőforrásait inkább a jóléti állam felépítésére fordíthassák.
- Az év végére majdnem az összes fontos ponton elérik a terjeszkedési célként megjelölt "Ezeréves határokat", az eseményt megörökítő reprezantatív album, kiállítás és szoborcsoport előkészítő munkálatai már zajlanak.
- Fiume és Esztergom között egyre több ellentét feszül, a kikötőváros nehezményezi, hogy a flotta költségvetését évek óta befagyasztották és az antikkal való kereskedelmi bevételek nagyrészét elvonják, hogy a belső területek emancipációját támogassák.
- Ómagyarország és a Római Köztársaság között tárgyalások folynak az Isztriai-félsziget átadásáról, ami egy idő óta római megszállás alatt áll. A tárgyalások többször megszakadnak és a térségbe mindkét fél katonai erőket vezényel, hogy jobb pozícióból indulhasson a következő kísérletnél. A feszültség végül egy gyors és hatékony katonai akcióban oldódik fel, aminek során ómagyar erők kiszorítják a rómaiakat a félszigetről, majd diplomáciai úton elérik, hogy a Szenátus elfogadja a kialakult helyzetet.




Római Köztársaság


- A Szenátuson belül egyre élesebb az ellentét, leginkább az ómagyarokhoz való viszony osztja meg a szenátorokat. (Populus és Optimata párt.) Sokak szerint túl szoros az együttműködés a két hatalom között és Esztergom nem kezeli kellő tisztelettel Róma érdekeit. Mások a szövetségből adódó előnyöket szeretnék minél jobban kiélvezni. Eltérő módon, de mindkét oldal fájlalja, hogy a római külpolitika egyre több esetben kénytelen idomulni az ómagyar kérésekhez.
- Az isztriai események miatt leállítják az ómagyar erőkkel együtt tervezett Galliai-hadjárat előkészületeit, azt tisztán római egységekkel kívánják elindítani. Végül néhány híradós egység csatlakozhat az észak felé induló légiókhoz később, cserébe az ómagyar "jóvátételért", amit a megszállt félszigetért cserébe fizetnek.

Szardíniai Királyság

- I. (Tarfejű) Mago udvarából többen kiszivárogtatják azt az információt, hogy a szigeten egy ómagyar flottatámaszpont épül a környező tengerek ellenőrzésére. Pun és római körökben ez nyugtalanságot kelt, de végül a Tarfejű dezinformációjának bizonyul, legalábbis hivatalos ómagyar források nem foglalkoznak a dologgal. Mago valószínűleg politikai súlyát akarta növelni ezzel az álhírrel, de elképzelhető, hogy egy ómagyar megkeresést szivárogtatott ki idejekorán.

Karthágó

- I. Hamikár Barkasz hivatalosan is bemutatja Hannibál nevű fiát, mint kijelölt örökösét. A fiú nevelésére különös gondot kíván fordítani ezért jelzi, hogy viszonylag ritkán fog az udvarban tartózkodni, helyette a királyságban utazik és a legkíválóbb nevelők társaságát fogja élvezni.
- Átadnak egy új szenelőállomást, ami az ómagyar flotta rendelkezésére áll, ellentételezésként három kórházat építenek pun városokban, amit emancipátorok üzemeltetnek és a karthágói nép egészsége felett őrködnek (a bérleti díjon felül).
- Ismételten elutasítják azt az esztergomi kérelmet, hogy a Róma városában működő intézmény mintájára állandó ómagyar nagykövetség létesüljön Karthágóban (vagy a város közelében). A kijelölt nagykövet így a máltai flottatámaszponton kap elhelyezést, csökkentett apparátussal.

Egyiptom

- Alexandriában hivatalosan megerősítik és meghosszabbítják a harmadik szíriai háborút lezáró egyezményt Egyiptom és a Szeleukida birodalom között. A szerződés tanúi között ott találjuk az ómagyar nagykövetet is, aki megígéri, hogy segítséget nyújt a kisebb fegyveres incidensek kivizsgálásában, amik továbbra is előfordulnak a két nagyhatalom határvidékein és a tengereken.
- Egy szokatlanul intenzív homokvihar több hétre hajózhatatlanná teszi a Fáraók-csatornáját, az ott üzemelő ómagyar kotróhajók is javításra szorulnak.

Hellász

- Elutasítják azt az ómagyar kérést, hogy ómagyar olimpikonok is indulhassanak az Olümpiai játékokon. A szentély több papja is átokkal fenyegeti azokat, akik egyáltalán foglalkozni merészelnek ezzel az istentelen kérdéssel.

Kína

- Továbbra sincs hír arról az expedícióról, ami a távoli országba indult, hogy az ottani tudósokkal együtt megfigyelje a Halley-üstökös érkezését. Az expedíció tagjait hivatalosan is eltűntnek nyilvánítják.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr412345030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsé 2010.10.05. 11:48:12

melyik az a távoli ország?

bz249 2010.10.05. 12:39:11

Valamelyik kinai hadur allama gondolom. Vagy a Csin-dinasztia is hamarabb egyesitette az orszagot az Atkerules miatt?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.10.05. 12:46:14

Hát a Csin, már nyerésben voltak. :) Csak lehet, hogy az expedíció rossz címre futott be.

bz249 2010.10.05. 13:02:07

@szs.: Tenyleg mennyire linearis a tavoli tajak tortenelme? Gondolom a kinai, indiai illetve az amerikai esemenyek is egy picit mashogy alakultak.

Valami ilyesmit cseszett el az expedicio is? A tortenelmi Csin arra az idore mar megszallta X varost, csakhogy az atkerult meg mashogy fogott hozza Kina egyesitesehez?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.10.05. 13:08:13

Szerintem minél messzebb van egy tájegység, annál később változik, kb. India az a határ, ameddig közvetlenül bekavar az Átkerülés, Kínát már kevésbé érinti. (KIs-Ázsiában pl. sokáig balhéztak azok a kelták, akik anno Brennussal indultak, ez teljesen elmarad arrafelé.)
A kínai expedíció meg elég kicsi volt, szinte teljesen tudományos jellegű volt, minimális önvédelmi kapacitással, a kor utazó, távolsági kereskedői stílusában ment volna, aztán valahol nyoma veszett. Ez már az indulásnál is benne volt a pakliban. Szóval nem az átkerülés kavart be, Csinék mentek a maguk útján. Az üstökös az átkerüléskutatás szempontjából lett volna érdekes.

bz249 2010.10.05. 13:13:43

@szs.: Nyilvan a maguk utjan mennek tovabb, de pici valtozasok gondolom ott is lehetnek mondjuk nem hetfon, hanem kedden vivnak meg egy csatat. Aztan ezek meg picivel masfajta tortenette alnak ossze (mikozben azert a fo vonalak megmaradnak).

Az ustokossel mit terveztek? Tavolsagmeres (masert nem nagyon erdemes keresztul utazni a Foldet)? Vagy a kinai feljegyzesek kellettek volna?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.10.05. 13:18:35

Észlelik-e tényleg, tényleg azt észlelik-e - tényleg oda kerültek-e át, ahova gondolják (még egy pro vagy kontra).

Az apró dolgoknál meg felmerül az is, hogy változtak-e, vagy csak rosszul, ha tudtunk róla egyáltalán. A történelmi feljegyzésekben vannak bőven lukak és az Átkerült területeken messze nem volt jelen a teljes emberiség tudásanyaga.

Amúgy ez az üstökösvadászat nem állami projekt, csak kiengedték őket, valsz valami átkerült kínai vendéglős leszármazottjai lehettek. :)
süti beállítások módosítása