Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Zavargások Egyiptomban?

2011.01.29. 10:27 | szs. | Szólj hozzá!

Címkék: alexandria hirsarok

Áu. 42

Az alexandriai nagykövetség két napja már csak a saját belső életéről tud jelentéseket küldeni, mert az ómagyar missziót teljesen elzárták a külvilágtól az Ptolemaioszhoz hű katonai egységek. Az ómagyar nagykövet tiltakozására azt közölték vele, hogy mindez az ómagyarok védelmét szolgálja, mert félő, hogy az országrszerte egyre erősödő zavargások átcsapnak az ómagyar területnek számító követségre is. A zárlatot fenntartó katonák parancsnoka garantálta a követség élelmiszerszükségletének biztosítását és azt is, hogy az érkező ómagyar hajók küldeményeit és személyzetét nem zárják el a misszió elől. A Fáraók-csatornájára már egy hete nem engedtek be ómagyar (sem egyéb külföldi) hajót, két szállítóbárka a Vörös-tengeren rekedt, a csatornán állomásozó kotróhajók személyzetéről pedig a legutóbbi hír az, hogy egyiptomi katonák a követséghez hasonló "védőőrizet" alá vették őket. Legutolsó jelentésük szerint a fegyvereiket is megtarthatták.


Külpolitikai elemzők már hónapokkal ezelőtt rámutattak arra, hogy a katasztrófálisnak ígérkező termés komoly gondokat okozhat majd a III. Ptolemaiosz fáraó által vezetett birodalomban, ráadásul az exportbevételek jelentős hányadát adó gabonaszállításokat sem állították le, így a nagyhatalom közraktárai szinte teljesen kimerültek ("az aranyat meg nehéz megemészteni" - tette hozzá állítólag az egyik szakértő). A mediterráneum éléskamrájának számító országban meglehetősen szokatlan az éhínség, ráadásul az erőforrások jelentős részét a hadsereg megerősítésére fordították az utóbbi évek konfliktusai miatt, ezzel munkerőt is elvonva a mezőgazdaságtól. A periférián élő, meghódított törzsek körében régóta forrongó lázadás múlt héten átterjedt a magterületekre is, amikor az ott élő lakosság szembesült azzal, hogy az amúgy (görög származása ellenére) népszerű fáraó rövidlátó politikája éhínségbe taszítja a Nílus-völgyét.

Az ómagyar érdekeltségek zárlatára az lehet a magyarázat, hogy az egyiptomi vezetés meg akarja akadályozni, hogy idő előtt kijussanak a hírek a birodalom nehézségeiről. Mivel már sokszor tapasztalták, hogy az ómagyarok képesek szinte késedelem nélkül eljuttatni a fontos információkat egymáshoz, lehet, hogy attólt tartanak, ezek a hírek Egyiptom ellenségeihez is elérnek és azok kihasználhatják ezt az időszakot a támadásra, kisebb területek megszerzésére vagy rablóhadjáratokra. Normál esetben hetek vagy hónapok kellenek a hírek átjutásához, főleg akkor, ha a határterületeken korlátozzák a mozgást.

Mivel a zárlat miatt részletekkel az ómagyar szolgálatok sem rendelkeznek (legalábbis hivatalosan ezt jelentették be), ezért nem tudni semmit arról, hogy mi történik Egyiptomban. Egyes kereskedők szerint egyiptomi kötődésű szállítók megkezdék a gabona felvásárlását Cipruson és Kis-Ázsiában (ezen készletek egy része eredetileg egyiptomi...), az Antiügyi Minisztérium pedig szállítókapacitást és élelmiszersegélyt is felajánlott az átmeneti nehézségekkel küzdő szövetségese számára. A Tavaszi Híradó független hírügynökség viszont egy állítólagos (kiszivárgott) diplomáciai posta alapján azt állítja, hogy valamelyik ómagyar szolgálat segített néhány olyan törzset, ami el akar szakadni a ptolemaida birodalomtól, hogy ezzel akadályozza Egyiptom túlzott megerősödését, illetve növelje zsarolási potenciálját.

A Kelta Tigrisek anti polgárjogi szervezet tüntetést hívott össze az egyiptomi nagykövetség elé, ahol az "emberi jogok" megsértésének azonnali befejezésére szolították fel az afrikai állam képviselőit. A rendőrség a pár száz fős tömeget percek alatt szétzavarta, Esztergom rendőrkapitánya pedig további erőteljes fellépést kilátásba helyezve felszólította a KT vezetőit, hogy tevékenységüket próbálják olyan területekre korlátozni, ahol ismerik azt a kifejezést, hogy "emberi jogok".

Update: Rohamrendőrök vs egyiptomi antik. Érdemes megnézni. :)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr642622555

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása