Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Az Anyagtudományi Intézet havi működési és kutatás-fejlesztési jelentése

2009.02.19. 19:26 | bz249 | 15 komment

Címkék: kitekintő bz249 2évad

Kr.e 279. február

 

I. A Morvai-puccs és a raktárrend 

A püpöki palota elleni merénylet egy új, eddig nem végiggondolt veszélyt hozott a felszínre: a belső terrorizmus lehetőségét. Sajnos a puccsisták a tudományos kutatóintézetekbe is beférkőztek és támogatókra tettek szert az intézetek dolgozói között. Az összeesküvők az intézetek vegyszer- és műszerparkjának felhasználásával olyan nagyhatású folyékony vagy poralapú robbanószereket állítottak volna elő/állítottak elő (a vizsgálatok folyamatban vannak), amelyek felületes vizsgálattal alapvető élelmiszernek látszanak. Ezeket a robbanószereket különböző terrorista merényletekben használták volna fel, kihasználva, hogy az élelmiszerhiány miatt az ellenőrzések hanyagnak tekinthetőek. 

A hasonló problémák kezelése érdekében valamennyi robbanóanyag vagy méreg készítéséhez felhasználható anyagra szigorú ellenőrzést vezettünk be. Ilyen anyagokat csak vezető beosztású munkatárs és katonai ellenőr felügyelete mellett lehet vételezni, a felhasználást részletesen dokumentálni kell.** 

A hiányosságok miatt az Anyagtudományi Intézet valamint a Kémia Intézet igazgatója lemondott, minden felelősséget magára vállalva. 
 

II.Műszaki oktatás 

Jelen helyzetünkben, mikor a mezőgazdaság és az ipar jelentik a túlélés zálogát jóval több szakmunkásra és mérnökre van szükségünk, míg a humán erőforrás vagy marketing menedzserek iránti igény várhatóan lecsökken. 

Az oktatásnak is ehhez kell alkalmazkodnia, ezért kiemelt célnak tartjuk a műszaki- és természettudományos érdeklődés felkeltését az általános iskolás korosztályban. Javasoljuk, hogy az általános és középiskolások számára szervezzenek üzemlátogatásokat, amely során szakképzett személyek vezetésével bepillantást nyerhetnek a korszerű bányászatba, fémmegmunkálásba, vegyiparba, gépgyártásba…stb., ehhez hasonlóan javasoljuk, hogy az iskolások megismerjék a kutatóintézetek működését és fontosságát. Ennek is a legjobb módja a kutatóintézeti nyílt napok szervezése. 

A későbbiekben, a program sikerének függvényében el lehet gondolkodni a kelta szövetségesek bevonásában. Úgy gondoljuk az Átkerült Területek fejlett technológiájának megismerése tovább erősíti kötődésüket hozzánk. 

III. Külföldi alkalmazottak

A teljes népesség nyilvántartás elkészültével megkaptuk az átkerült külföldi állampolgárok listáját, a szakképesítésük átvizsgálása után Dr. Johann Oloffson svéd származású vegyész illetve Shota Bulakidze grúz származású fizikus-hallgató felvételét javasoljuk. Szakismereteik megfelelőek és a miéntől eltérő termelési és tudományos kultúrájuk hasznos kiegészítést jelentenek. Van megfelelő kommunikációs nyelv (angol ill orosz), a magyar nyelvi képzésükre természetesen különös hangsúlyt fektetetünk.  
 

IV. Energiaellátás 

A Kémiai Intézet szén-monoxid programja próbaüzemben van, az intézetek számára szükséges gázmennyiségnek jelenleg 10%-át biztosítja. A későbbiekben a kapacitás megnégyszerezhető. A megbízott igazgató szerint sikeres próbaüzem után 2-3 hónappal megkezdődhet az első gázgyár építése. 

A Dorogi Gőzgépgyárral közösen a kutatóintézetek elindították a nagyteljesítményű (>100kW elektromos teljesítmény) gőzgép prototípusának fejlesztését. A készülék várhatóan márciusra lesz üzemkész, és ettől kezdve a kutatóintézetek áramellátásában kap szerepet, ezzel a rendszerrel lehetővé válik az éjszakai műszak csúcsra járatása és egy korlátozott létszámú nappali csoport beindítása. 
 

V. Projektek 

a.) Acélgyártás 

A vaskohó építése a puccs és a kedvezőtlen időjárás miatt további késedelmeket szenvedett, azonban áprilisra megindulhat a termelés. Fontos megemlítenünk, hogy jelenleg semmilyen ércbánya nem működik az Átkerült Területeken, azonban a rezet, ónt, ólmot és vasat a környező anti népektől is megszerezhetjük, akár katonai akár kereskedelmi akciók révén. 

A legfontosabb vasötvözőket (nikkel, króm, mangán…stb.) azonban az antik nem ismerik, érceiket nem is bányásszák. Emiatt a rozsdamentes vagy nagy szilárdságú acélokat csak újrahasznosítás keretében nyerhetünk. Lehetséges megoldásként egyszerű kémiai gyorsteszteket állíthatunk össze, mellyel az ércek nikkel, króm…stb. tartalma hozzávetőlegesen megállapítható. Amennyiben rá tudjuk venni anti szomszédainkat, hogy ilyen érceket bányásszanak számunkra, kölcsönösen gyümölcsöző kereskedelmi kapcsolatokat alakíthatnánk ki.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

b.) Személyi védelem 

Tűzerőfölényünk az anti népekkel szemben szinte bármilyen összecsapásban garantálja a győzelmünket. Az ezért fizetendő ár azonban korántsem mellékes, hiszen népességünk kicsi, a legkisebb emberveszteség súlyos áldozat. Az összecsapások tapasztalatai alapján a tudományos intézetek a kelta fegyverek harcászati jellemzőinek bevizsgálását és a megfelelő személyi védelem (műanyag, alumínium, sodronypáncél…stb.) kialakítását vállalják fél-egy év időtartamon belül. 

A projekthez a kelta fegyvereken kívül sajnos (anti) holttestekre is szükségünk lehet (a jelenlegi hátterünk nem teszi lehetővé a tesztbábok vagy ballisztikai zselé használatát és a disznótetemek ilyen célú felhasználása sem jöhet szóba az élelmiszerhiány miatt). Kérjük az Ideiglenes Kormányzótanács szakosított szervét, hogy amennyiben az antik elleni összecsapásokban nagyobb létszámú ellenséget semmisítenek meg a projekt számára szükséges tetemeket utalják ki.  

Esztergom, Kr.e.279.ferbruár 
 
 

Kiváló tisztelettel 
 
 

………………………………. 

Dr. ……. ……..

Megbízott igazgató 
 

**Bizalmas melléklet: Mivel a tudományos intézetek stratégiai fontosságúak és nemzetbiztonság számára veszélyes anyagokat és eszközöket tárolnak, ezért felajánlom együttműködésemet az állambiztonsági szolgálatok számára és kérem támogassanak egy informátori hálózat kiépítésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr81953393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.02.19. 22:26:54

Mindig jó ezeket olvasni, de bz, azért figyelj erre:
"Amennyiben rá tudjuk venni anti szomszédainkat, hogy ilyen, számukra ércet bányásszanak számunkra kölcsönösen gyümölcsöző kereskedelmi kapcsolatokat alakíthatnánk ki."
Milyen ércet kinek a számára?:D

T1GRIS 2009.02.20. 00:10:51

Gherrí, ne kommentelj - javíts! :P Tudod, hány elütést, betűcserét, alany-állítmány egyeztetést és központozást javítottam már a postokban?
Éljen az ómagyar wiki! :DDDD

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.02.20. 09:07:37

Tigé a pont! :) És köszönöm a javításokat. ;)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.02.20. 09:47:45

A "korszerű bányászaton", meg a ballisztikai vizsgálatokhoz szükséges alapanyag-igényen nagyon jót mosolyogtam... :)

bz249 2009.02.20. 09:54:15

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: nem arról van szó, hogy fejlett meg ilyesmi, hanem korszerű... ami az adott kor színvonalának megfelelő. Sokkal jobban maszatolható kifejezés (amit a jelentéseket író elvtárs urak ezért jobban is szeretnek) :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.02.20. 10:34:43

@bz249: pont ez a finom él az, ami mosolyra késztetett. Mit gondolsz, én hogy szoktam jelentéseket írni?

bz249 2009.02.20. 11:58:51

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: bár egy kicsit rosszul, de még működik az iróniaméterem. ;)

Egyébként jelentéseket írni csodás dolog... majdnem olyan jó, mint Scientific Englishben cikket írni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.20. 19:40:13

@bz249:

azért vannak jobb dolgok a jelentésírásnál...

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.02.20. 19:52:06

Például a jelentésiratás. :)

teddybear01 2009.02.21. 08:15:21

Bocs, de mennyit lehetne kizsarolni az Alexandriai Könyvtár vezetőiből pl. egy világatlaszért? Vagy egy Brehm Összesért?

FeketeFarkas 2009.02.21. 10:36:37

@teddybear01: Szerintem a tudást nem szabad kiadni. Az most az egyik legfőbb előnyünk. Még a végén felfedezik itt Amerikát. Előttünk... Amúgy érdekes, hogy már az ókorban is volt olyan tudós aki rájött, hogy a föld gömbölyű. Csak ez később eretnekség lett.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.02.21. 11:13:30

Vagy egy MAGUS alapkönyvért? Szerintem imádnák, és még valószínűbbnek is tartanák, mint egy szimpla világatlaszt. :) Az információkiáramlást egy bizonyos szint alá biztos nem lehet szorítani, kulcsfontosságú lesz a dezinformálás is.
süti beállítások módosítása