Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Politikai rovat

2010.11.29. 20:18 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: politika hirsarok

A vezérszónokok beszédével folytatódott a bértábla általános vitája, emelkedett a kormánypárt népszerűsége

 

Tovább folytatódott az ómagyar parlament tavaszi ülésszakának egyik legfontosabb, a jövő évi költségvetést alapvetően meghatározó vitája. Az állami alkalmazottak javadalmazásáról szóló vagy közismertebb nevén az ún. bértábla-törvény kapcsán a meghatározó frakciók vezérszónokai fejthették ki véleményüket. A legnagyobb vitát a korábbi évekhez hasonlóan ismét az alacsonyabb emancipációs szintek állítólagosan rendezetlen bérezése váltotta ki.

 

A kormányzó Nemzeti Párt képviseletében felszólaló Istvándy Boldizsár (Almásfüzitő) a törvényjavaslat kialakítását megelőző hosszadalmas egyeztetést hangsúlyozta, melynek során a legkülönbözőbb területek szakértői adtak hangot véleményüknek. A képviselő szerint ez a széleskörű társadalmi vita jelenti a garanciát arra, hogy a bértábla törvény jelenlegi formája egész Ómagyarország érdekét jeleníti meg. Felszólalásában a képviselő megjegyezte, hogy a Nemzeti Párt szilárd elkötelezettsége révén képes ellenállni a népszerűnek hangzó, ám valójában különböző lobbiérdekeket elleplező jelszavaknak. Zárszóként még hozzáfűzte, hogy a Nemzeti Párt egységesen támogatja a bértábla törvényt és az ellenzéki képviselőtársait is az igen szavazat leadására kérte.

 

A legnagyobb ellenzéki párt nevében a parlament egyetlen szkíta származású tagja, Lovászi Hunor (Szolnok) szólalt fel. Lovászi az Alkotmányt idézte, mely tiltja a rabszolgaságot és illendő bérezést ír elő az elvégzett munkára. Emellett, mint mondta, a magasabb emancipációs szint elérése alkotmányos alapjog, és Ómagyarország minden eszközzel támogatja a magasabb szint elérését. A szkíta képviselő csodálkozásának adott hangot, hogy az idei bértábla törvényben sem olvashat semmit a nulladik vagy első emancipációs szintű dolgozók vagy az emancipációs oktatásban részt vevők bérezéséről. Lovászi felszólította a kormányt a folytatólagos alkotmánysértés megszüntetésére, bár hozzátette, hogy ennek semmi esélyét nem látja, amíg a jelenlegi megcsontosodott garnitúra van hatalmon. Az utolsó perceket a képviselő a nyílt politikai kampánynak szentelte, és az egalista párt kormányzati elképzeléseit taglalta.

 

Farkas Béla, a XXI.Század Szövetség-Átkerültek Ligája vezérszónoka élesen bírálta a kormány elképzeléseit. A szélsőséges nézeteiről ismert pártvezető szerint a törvénytervezet kiválóan illeszkedik a kormány magyarságellenes lépéseinek sorába. A bértábla törvény jelenlegi formája nem egyéb, mint az ország legfőbb támaszának számító eredeti ómagyar népesség újabb kizsigerelése és antipátyolgatás. Farkas hevesen kikelt az értelmetlen és költséges emancipációs programok ellen, melyek az átkerültek számára csak a magas adókat, kimerítő munkát, valamint silány minőségű anti termékeket eredményeztek. A harmadik emancipációs szintű személyek bérének 5%-os emelése a párt gazdasági szakértői szerint az infláció növekedéséhez, vagyis az átkerült népesség helyzetének romlásához fog vezetni.

 

***

 

Trendforduló? Az Ómagyar Nemzet helyi munkatársai által Á.u. 40 tavaszán készített nem reprezentatív közvéleménykutatás a kormánypárt növekvő népszerűségét mutatták. Az adatok alapján, ha most tartanák a választásokat, akkor a 83 parlamenti mandátumból a Nemzeti Párt 35 (+2), az Egalista Párt 31 (-1), a XXI.Század Szövetség 5 (nv), az Egyesült Rojalista Mozgalom pedig 4 (-1) helyre számíthatna a fennmaradó 8 helyet regionális mozgalmak vagy független képviselők szereznék meg. A legvalószínűbbnek jelenleg egy Nemzeti Párt vezette kisebbségi kormány látszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr752482096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása