Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Letartóztatták Dinnyés Alfrédot!

2011.07.06. 00:17 | bz249 | 4 komment

Címkék: hirsarok

 Á.u. 14.

 

Dinnyés eltűnését kedden jelentették be a hozzátartozók. Az Esztergomi Rendőrkapitányság elismerte a volt Karitaszos miniszter letartóztatását. A vádpontokat egyelőre a nyomozás érdekeire való tekintettel nem hozták nyilvánosságra. Az ügy vélhetően Gerecse Energia Zrt. részleges privatizációjával függ össze. A Karitasz alelnöke a jogállam elleni támadásról beszélt.

 

Ahogyan a szerdai lapszámunkban beszámoltunk róla a Karitasz Szövetség egyik szürke eminenciásának számító Dinnyés Alfréd hollétéről az előző hét vasárnapja óta nem tudtak a hozzátartozók. Az egykori miniszter sorsával kapcsolatban több találgatás látott napvilágot, a politikai bosszútól, az alvilági leszámoláson át egészen az erdei farkastámadásig. A fővárost az elmúlt napokban izgalomban tartó hír, legalábbis időlegesen, nyugvópontjára érkezett.

Füzy Emília főhadnagy az Esztergomi Rendőrkapitányság Dinnyés-nyomozócsoportjának vezetője a ma tizenegy órakor tartott sajtótájékoztatóján elismerte, hogy az egykori miniszter múlt heti eltűnése mögött a rendőrség nagyszabású akciója áll. A letartóztatásról elmondta, hogy a volt minisztert a Biatorbágytól nem messze, a Gellérthegyre tartó országúton sikerült megállítani és, hogy az akcióban senki sem sérült meg, a miniszter nem állt ellen a rendőröknek.

A minisztert érintő vádakkal kapcsolatban a főhadnagy elzárkózott a válaszadás elől, a nyomozás érdekeire való tekintettel. Azt azonban elmondta, hogy a miniszter letartóztatásának két hónapos meghosszabbítását engedélyezte Kemény A. István elnök.

Kormánykörökből származó információink szerint Dinnyés letartóztatása mögött alighanem a Tatabányai Hőerőművet valamint az új oroszlányi szénbányákat tulajdonló Gerecse Energia tőkeemelésével kapcsolatos visszaélések lehetnek. Mint az közismert, a Gerecse Energia kisebbségi tulajdonrészét privatizálták, hogy az elektromos hálózat korszerűsítéséhez plusz forrásokat vonjanak be, illetve, hogy a lakosság számára befektetési lehetőséget teremtsenek. Forrásaink szerint különböző szervezetek közbeiktatásával római magánszemélyek szereztek meghatározó tulajdonrészt a stratégiai vállalatban, és ezt az akciót az akkor belügyminiszterként tevékenykedő Dinnyés segítségével hajtották végre. Amennyiben beigazolódnak ezek a gyanúk, úgy a volt minisztert vélhetően időszennyezéssel, hazaárulással valamint hűtlen kezeléssel vádolhatják meg és a legsúlyosabb büntetésre számíthat.

 

***

 

Németh Bertalan, a Karitasz Szövetség alelnöke egy rövid közleményben tiltakozott a kormányzat akciója ellen, és azt jogállam elleni támadásként és az albertista diktatúra kiépülésének újabb állomásaként tartotta számon. Külön kiemelte az Alkotmány Á.u. 8/VI. módosítását, mely a különleges fontosságúnak minősített esetekben a nyomozati szakaszban a rendőrségnek (szerk: az Átkerült Területeken kívül az illetékes Emancipációs vagy Felderítő Parancsnokságnak) gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket biztosít míg a gyanúsítottakat teljesen jogfosztottá teszi. A tény, hogy az ilyen nyomozások felett, a parlament kihagyásával, kizárólag az elnök gyakorol felügyeletet a XXI. századi jogállamokkal szemben a hellenisztikus királyságokkal teszi hasonlóvá Ómagyarországot.

 

***

Dinnyés Alfréd, az Ómagyarország egyik első pártjának számító, Á.u. 1-ben alapított Karitasz Szövetségben töltött be több fontos feladatot, bár soha nem tartozott a párt legismertebb arcai közé. A párt máig legnagyobb sikerének számító Á.u. 4-es választás után, amikor az összesített szavazatokban megelőzték a Nemzeti Pártot (azonban a kedvezőtlenebb területi elosztás miatt két mandátummal kevesebbet szereztek náluk) Dinnyés a kormánykoalíció tagja lett előbb igazságügyi, majd Á.u. 6-tól belügyminiszterként. Noha a népszerűtlenebb kormánytagok közé tartozott a Karitasz mindvégig ragaszkodott személyéhez. Az Á.u. 8-as választáson, noha Dinnyés maga szűken megőrizte visegrádi mandátumát a Karitasz súlyos vereséget szenvedett és a Nemzeti Párt egyedül is képes volt kormányt alakítani. Ezzel Dinnyés miniszteri megbízatása is véget ért, Á.u. 11-ben bejelentette, hogy nem méreti meg magát újra a visegrádi körzetben, ehelyett inkább a Karitasz Szövetség újjászervezésében segítené az új pártvezetést. Á.u. 12-ben a párt pénztárnokává választották, és politikai elemzők szerint a Karitasz Szövetség három legbefolyásosabb szereplőjének számított.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr693043050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2011.07.07. 19:14:53

Hát jó újra olvasni. Csak véletlenül nyomtam rá a blogra, de megérte. :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.07.07. 20:30:11

Igazából foglalkozunk ám a bloggal/világgal, csak egyelőre nem látszik rajta,

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.07.13. 13:50:51

Jelenleg két dolog fut, a Galliai-háború bz249 mestertől, ez ha elkészül, folytatásokban meg e-könyvben megy ki, a másik egy monstre regény tőlem, ami egyelőre tervezés/alapozás alatt áll, fogalmam sincs, mikor készül el. Csak a gyakori blogfrissítés és az alapozás/írás nem megy nekem egyszerre, de a háttéranyagokból a nem túl spoileres cuccokat lehet, hogy felteszem majd.
süti beállítások módosítása