Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Őszi ébredés

2011.09.06. 22:29 | szs. | 3 komment

Címkék: nemfikció ómagyarország lángokban

A figyelmes és a figyelmetlen szemlélőnek egyaránt úgy tűnhetett az utóbbi hónapok itteni teljesítményét látva, hogy Ómagyarország, legalábbis a blogos vetülete szép csöndben elhalálozott. Ez azonban csak érzéki csalódás, természetesen, hiszen az Ómagyarország blog bizonyos tekintetben hasonlít Leninhez, na meg korábban is esett már szó arról, hogy a háttérben íródik ez-az.

(Ez-az = Galliai háború bz249 tollából, a Gőzeposz utáni évtizedekben játszódó történet, ahol egy ómagyar rádiós – civilben teuton trónörökös – kalandjait követhetjük a gallok meghódítására induló római légiók közöt. + a néha gyorsan, néha lassan csepegő Római követség részek + a többi szerző is ígérget ezt-azt, ide a „hiszem, ha látom” címkét raknám ki. :) )

Időközben még annyi említésre méltó dolog történt, hogy az egyszer majd rendes e-könyvvé is átalakuló Átkerülés lovasai c. regény után egy újabb ómagyaros regény ötlete merült fel bennem, méghozzá egy viszonylag terjedelmes és összetett történeté, több nézőpontkarakterrel.

 

 

A nyár írói szempontból ennek a jegyében telt el nálam, egy fél spirálfüzetet sikerült telejegyzetelni ötletekkel, háttérkutatásokkal, térképvázlatokkal, karakterekkel, majd pár hete nekiültem és elkezdtem írni. Tegnap átléptem a százezer karakteres határt, ami soknak nem sok (főleg, hogy az első kötetet – a történet első felvonását – a tervekben olyan másfél-kétmillió karakteresre lőttem be), de arra már elég, hogy elő merjek állni azzal a hírrel, hogy írogatom. A kézirat melléktermékeiként jó pár wikia szócikk is fog születni, illetve néhány régebbi átdolgozásra kerül (Tigris kedvéért a szóválasztás).

Az új regény – egyelőre az Ómagyarország lángokban munkacím alatt fut, de remélem, a végleges valami jobb lesz – Áu 60-as években játszódik és az átkerült állam első igazán komoly válsága adja a hátterét az eseményeknek, így lesz benne minden olyan, amit a blog olvasói az első évadokban szerettek. Mivel ez a kézirat is – mint minden ómagyaros dolog – szerelemből, hobbiból készül, különösebb kiadói vagy gazdasági szempontokat nem kell figyelembe venni a közlés szempontjából, ezért ha mutatkozik rá érdeklődés, az elkészült részeket folyamatosan felteszem majd a blogra.

Mivel egy menet közben készülő írásról van szó, ezért nem ígérek semmit – sem rendszerességet, sem azt, hogy nem marad váratlanul félbe, de jelenleg úgy érzem, hogy sínen van a dolog. Az ilyen „idő előtti” közzétételnek persze vannak hátrányai – a szöveg mindenképpen nyers, visszamenőleg is változhat később (akár igen nagy mértékben is, pl. eltűnik egy komplett szál vagy a főgonosz lesz a főjó), ráadásul a szerzőn lesz egyfajta kényszer is, ami lehet jó is meg rossz is. A jelenleg elkészült százezer karakterrel (gyakorlatilag a prológus és az első két nézőpontkarakter bemutatkozó fejezete) szeretném tesztelni azt, hogy írás, ihlet szempontjából pozitívan jövök-e ki abból, ha évadszerűen, bejegyzésnyi terjedelműre szabdalva kiteszem a blogra a kéziratot, vagy sem. Ha nem, akkor inkább hagyományos (magányos) módon szöszölök rajta és vagy a kész művet, vagy nagyobb, lekerekített egységeit teszem majd elérhetővé. A regényrészletek között a kapcsolódó wikia szócikkekkel és a hírsarok rovattal töltenénk el az időt, meg persze megemlékezünk majd a rohamosan közeledő évfordulóról is.

Lényeg a lényeg, ha van olyan elvetemült olvasó még errefelé, aki a néma csönddel töltött időszakot szeretné valami bejegyzésdúsabbra cserélni, akkor szurkoljon interaktívan, van mindenféle lehetőség, idekattintás, komment, lájk, megosztás, stb.

(Most nézem, hogy tegnap 66 egyedi látogató volt a blogon, de ezt nem veszem rossz ómennek. :)

A prológus pedig három részletben még a héten kikerül, majd ha érdekel valakit a folytatás, akkor a többi is, például Hannibál, elefántok nélkül (egyelőre).

Kerüljön át Ön is!

(Lesz majd gyűjtőlap is, addig a cimkék által lehet követni, mi van fent.)

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr283207746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása