Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Hannibál a kapun belül - Hajdú 2

2018.10.12. 08:30 | bz249 | 1 komment

Címkék: Hannibál a kapun belül

https://vignette.wikia.nocookie.net/omagyar/images/0/0f/Isztriaivalsag.png/revision/latest/scale-to-width-down/299?cb=20171129072840&path-prefix=hu- Az M1 Massiliát jelöli?

Hajdú gondolatban felírta magának, hogy mindenképpen megkérdezi Gordost a fegyelmezési lehetőségeiről. Kellett az a hatvan forint, és nem akarta elbukni azzal, hogy agyonüt egy kadétot, akit nem lenne szabad. De a tudálékos antiját nagyon pofánverte volna.

Ehelyett a legszebb atyáskodó hangján – amelyet a HVF-ből megtörővé, vagy HVF-ből előbb piti bűnözővé, majd a tekintetes bíróság intelmére megtörővé avanzsáló újoncoknak tartogatott – szólalt meg.

- Hát semmit nem tanítanak nektek a Nautikán?

A szoba hátsó falán egy nem túl jó és nem is igazán aktuális „A Mediterráneum politikai térképe” lógott.

- A három M, a Földközi-tenger nyugati medencéjét uraló támaszpontrendszer. Messina – bökött a térképre – Massilia és Málta. A legnagyobb, a legrégebbi és a legfontosabb Messina. Az M1. A legújabb Málta. Az M3. Ezek szerint Massilia?

- M2? – kérdezte a kadét

- Na, ha így folytatod, egyszer még világhódító hadvezér leszel te Diamantidisz Iván.

- Viszont... – kötözködött tovább a kadét.

- Milyen viszont?

- Ebben a programban itt Massilia szénraktározási adatai szerepelnek az M1-nél és nem Messináé.

Hajdú megvakarta a fejét. Szinte biztos, hogy nem követett el egy ilyen elemi hibát, pláne, hogy többszörösen is átnézte a kódot. De ha tegyük fel tényleg Massilia adataival töltötte fel a programot az vajon megmagyarázná-e…

Halász vágta be az ajtót.

- Hercegh kormányzó úr…

Nevezett Hercegh kormányzó úr elegánsan félretaszította a tehetetlen tisztiszolgát, épp csak annyira, hogy ne fejelje meg az ajtókeretet, de azért érezze, hogy ez is egy lehetséges kimenetel lenne, ha az útját akarná állni.

- Helló Hajdú! – helyezkedett kényelembe Hercegh

- Kormányzó úr!

- Te leléphetsz és csukd be az ajtót, négyszemközt beszélek a századossal!

Halász sértetten becsukta az ajtót. Elvileg ugyan a Flotta tagjaként nem tartozott a kormányzó fennhatósága alá, de azért nem volt annyira bolond, hogy ne értette volna a dörgést. Hercegh megtörölte a szemüvegét, majd egy lezser mozdulattal az ölébe ejtette a kezét.

- Na, lenyomoztam a te északidat.

Jellemző, az ő északija, mert ő találkozott vele először, amit viszont nem a két szép szemének, hanem a beosztásának köszönhet.

- Tényleg küldünk segítséget a rómaiaknak és ez a vörös hegyomlás a segítségünk.

- Milyen segítséget? Remélem nincs köze Isztriához.

- Most nem ez a fontos, hanem az, hogy ki ez az északi. – rövid hatásszünetet tartott – Ez az északi, kérlek szépen, Juhász Dezső, az antiügyi államtitkár sógora.

- Vagyis politikai? – nyugodott meg Hajdú – Ezek szerint tényleg olyan hülye, mint amilyennek eladja magát és ezért vett igénybe civil hajót

- Na várj – intette le Hercegh – innen lesz érdekes. Az a hajó nem akármilyen hajó, hanem Vitéz Jóska egykori társának a hajója.

- Aki?

- Nyéki egyik régi embere – Hercegh olyan képet vágott, mintha valami gyengeelméjűnek magyarázna – aki többek között részt vett Hamilkár ibériai uralmának a megdöntésében. A régi világban valaki volt. És tudod ki volt a társa ebben a Hamilkár elleni akcióban?

- Gondolom, megmondod.

Hajdú abban az időben amikor ezek a dolgok zajlottak, a senkinél is kevesebb volt, így hát nem igazán érintette a fiumei belpolitika. Nyékit ismerte, de Vitéz és az ő régi társa meg a hajója... Részéről ezek akár az Átkerülés előtt is történhettek.

Nyéki szeretője, egy magas vörös csaj!

Hercegh diadalittas mosolya azt sugallta, hogy ezt most értenie kellene. Egy pillanat, akkor ezek szerint festi a haját!

- A Mariann? Azt hittem fiatalabb annál...

Hercegh mosolya lehervadt.

- Nem a Mariann. Egy ugyanilyen vörös hegyomlás, mint a te északid, aki azóta Juhász Dezső antiügyi államtitkár felesége.

Akkor ez azt jelenti, hogy…

- Hadd foglaljam össze: Kapitány ideküldi Nyéki egykori szeretőjének a testvérét, aki utána ahelyett, hogy hivatalos állami hajóval menne a hivatalos állami útjára, inkább Nyéki egykori szeretőjének a régi partnerének az üzlettársát kéri fel erre a fuvarra. Majd miután ez a hajó kifut, rögtön találkozik az Időjárőrrel, hogy valamit megbeszéljenek a nyílt tengeren, ahol senki se hallgathatja le őket. És ez mit jelent?

- Nem tudom, te vagy a zseni, neked kell kitalálnod – tárta szét a kezét Hercegh.

- Kapitány kavar valamit.

- Ezt én is kitaláltam magamtól, a kérdés, hogy mit. Az meg mi? – bökött Hercegh megrökönyödve az antira.

Hogy Diamantidisz kadét mikor hagyta abba a számítógép program bogarászását és bámulta helyette őket, azt Hajdú nem tudta megmondani. Igazság szerint el is feledkezett az antiról, ha nem így lett volna, akkor azonnal más helyszínt javasol a beszélgetéshez. Bár akkor meg egyedül hagyja a kadétot a rengeteg szigorúan bizalmas irattal.

- Diamantidisz Iván kadét jelentem!

A vigyázzállásban és a tisztelgésben nem volt hiba.

- Minek neked kadét Hajdú?

- Címzetes oktató vagyok a Nautikán – vonta meg a vállát.

- Mennyit fizetnek érte?

- Hatvan forintot havonta.

Hercegh hangosan felröhögött.

- Látod Hajdú, ezért leszel az ómagyar történelem méltán elfeledett alakja. A Flotta logisztikai csoportfőnökeként milliók mennek át a kezeden, te meg havi hatvan forintot becsületes munkával akarsz megkeresni!

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6914293583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása