Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Sorozás

2008.12.09. 11:00 | Gador | 61 komment

Címkék: gador védelemigazgatás

Miután visszaértünk a felvidéki keresőakcióról , majd Albertnek jelentettem, új munkát kaptam – a sorozási rendszer kidolgozásában kellett részt vennem. Örültem is a munkának, mert azt érzékeltem, eléggé éles ellentétek, harcok dúltak az MVB-n belül, illetve a sereg vezetésével. Úgy gondoltam, jobb kimaradni ezekből a csatározásokból, ám elég hamar rájöttem, ez szinte lehetetlen!

Hol egy tiszt, hol egy MVB tisztviselő keresett meg, hogy beszélgessünk egy kicsit, erről-arról, amarról, gyakorlatilag mindenki a hovatartozásomat igyekezett felmérni. Mint kiderült, lett egy kis tekintélyem a Sacco di Esztergomban,  meg az azt követő harcokban tanúsított viselkedésem miatt. Őszintén szólva én nagyívből tettem rájuk – Csilláról ugyanis semmi hír, kezdtem elfogadni a szomorú tényt… de inkább a munkába akartam temetkezni.

Nekem az szokott segíteni, ha valami nagyon komoly bajom van, hogy beletemetkezem a munkába, a feladatokba, egészen addig hagyni, hogy tudattalanul dolgozzak a problémán, míg oldódik, emésztődik a dolog annyira, hogy direktbe is szembe tudjak vele nézni.  

A sorozást azért kell elrendelni, mert egyrészt szükség van plusz emberekre mindenhova. Járműveket nem használunk, így az élőerőre kell támaszkodni. Másrészt meg az embereknek muszáj valami elfoglaltságot adni, hogy ne kezdjenek őrültségekbe. Legyen rend, fegyelem és annyi dolga az embereknek, hogy ne hülyeségeken törjék az eszüket.

Kaptam nemrégiben egy jelentést, hogy az Átkerülés óta hihetetlen mértékben megnőtt a várandós kismamák száma, a sok áram és tv nélküli este jótékony hatásának eredményeként… Őszintén szólva ennek nagyon örültem, szükség is lesz a babákra, bár nem lesz könnyű az elkövetkező pár évben gyereket nevelni. A jelentést egyébként azért kaptam, mert az ellátóhálózat jelezte, hogy ha hasonló ütemben kerülnek áldott állapotba az asszonyok, az, pár hónapon belül komoly kihívások elé fogja állítani a nőgyógyász-gyerekgyógyász szakmát. Ennél nagyobb gondunk sohase legyen!  

Azt hiszem, a harc még nem dőlt el, hogy akkor a sereg teljesen az MVB irányítása alá tartozzon, még egy-két ember ellenállt, de az Albert jó úton haladt, hogy kellő módon megszilárdítsa a hatalmát. Ő is felkeresett vasárnap, nagyon fáradtnak tűnt, miközben pár szóval megbeszéltük, hogy is halad a sorozási rendszer kialakítása. 

A dolog jogi alapja egyszerű – hisz még (vagy már?) az Átkerülés előtti időben is honvédelmi kötelezettség része volt a munkakötelezettség, az anyagi és szolgáltatási kötelezettség, a polgárvédelmi kötelezettség és természetesen a hadkötelezettség. A szolgáltatásit az emberek már tapasztalták az üzemanyag beszolgáltatásakor, meg bizonyos stratégiai cégek is tapasztalhatták ezt, szállítócégek, telefontársaság, gyógyszergyár, stb.

A munkakötelezettséget is páran elküldték már melegebb éghajlatra, de így tudjuk biztosítani a tűzifát, a vizet, meg az egyéb fontos ellátásokat a városokban és falvakban. Polgárvédelmi kötelezettség az az Átkerülés előtt sem működött valami túl fényesen, pedig a kislétszámú sereg miatt különösen fontos lenne.

A hadkötelezettség az, amit most MVB elnöki utasítással tervezünk visszaállítani. Illetve már meg is történt, most a végrehajtási utasításon dolgozunk.

A hadkötelezettség minden 18-50 éves férfit érint. Természetesen a meghagyás intézményét megtartjuk, azaz van bizonyos kör, akiket nem havunk be szolgálatra: egészségügyi dolgozok, tudományos intézetek munkatársait – amennyiben ezt az intézményvezető kéri (link a szervezetről), a különféle köz- és védelemigazgatási szervek dolgozói (VB-k, bíróság, rendőrség és a sereg), egyházi tisztviselők, kiemelten fontos közmű- és egyéb létfontosságú ellátást biztosító szolgáltatók.

Gondolkodtunk, hogy a VB vezetőinek adjunk-e mentességi igazolási lehetőséget, ám a magyar mutyi intézményétől tartva inkább elvetettük az ötletet, illetve meghagytunk egy javaslattételi kötelezettséget. 

Az eredeti törvényhez képest 10 évvel felemeltük a korhatárt, mert ugye 2004 óta egyáltalán, azelőtt is csak ímmel-ámmal voltak kiképezve a sorosok, de azért NATO csatlakozásig viszonylag felhasználhatóak a korosztályok. Ezért inkább az öregebbeket fogjuk első körben berángatni, mert ők már fogtak valaha a kezükbe kalát, gyalásót, és minél hamarabb kellene az első 5000 fő. Ezután majd a fiatalokat fogjuk behívni, rájuk több időt kell majd szánni. Már csak fegyelmezetlenségük miatt is.

Javasoltam, hogy az ütközetekben tapasztaltabb fiatal tisztek szervezzék meg a kiképzést, mert ők tudják, mi az, amit valóban tudni kell a túléléshez. Kiss századost – pontosabban őrnagyot – említettem meg Albertnek, aki másnap már jelentkezett is nálam. Gyorsan dolgozik az MVB…

Az őrnagy remek hírrel örvendeztetett meg – aminek megünneplésére az „kérőimtől” számolatlanul kapott italok egyikét is felbontottam – ugyanis Gede hadnagy a fél napi várakozás után – mivel a támadás csak nem indult meg ellenük - úgy döntött, hogy köszöni szépen, a druidapia elfogytál inkább otthagyja a tábort, és lelépett az emberivel. Az utolsó pár kilométeren már harcolniuk kellett, ám 3 embert veszített csak.

Kissel megbeszéltük, hogy nagyjából mi lesz a dolga – ők adják majd a keretszervét az újonnan felállítandó dandár első zászlóalj parancsnoka, és ebben a minőségben az első körben behívandó 5000 fő kiképzésért fog felelni. 

A sorozás alapját a néhány hete végzett népességfelmérés, illetve a fejadag-igények adják. Ebből tudjuk, hogy hol hány hadra fogható férfi van, nagyjából. Ezek az értékek fele annyira sem pontosak, mint valaha a régi rendszerben voltak. Sajnos a népesség nyilvántartó adataihoz áram nélkül nem férünk hozzá, szóval azzal kell beérnünk, amink van. Tavasszal lesz egy népszámlálás, a választások előtt, merthogy erről is hallottam már agyalásokat.  

Szóval a helyi VB-k megkapják, hogy hány embert kell sorozásra rendelniük az adott szempontok alapján. Ezt követően a sorozottak megkapják a behívójukat, ami ugye több, mint a tényleg kért létszám, mert biztos lesz pár E-kat, azaz alkalmatlan, mondjuk eü okokok miatt. A behívóval a kézben megjelenek a körzetközpontoknál az illetők, ahol egészségügyi (bár csak egy tessék-lássék vizsgálat lesz, komolyabb csak akkor, ha valaki panaszkodik valamire) vizsgálat, ha az megvan, akkor megkapják a gyakorlót, majd egy a Kiss vezette kiképzőzászlóaljhoz kerülnek, ahol eskütételt követően meg is kezdődik majd a kiképzés.  

Persze azért ez csak elméletben ilyen egyszerű…

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr7812007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeketeFarkas 2008.12.09. 11:53:18

Nagyon jó ez is. Már kezdtem hiányolni az írásaitokat. Amúgy a portyán elkapott kereskedővel mi újság? Gondolom szupertitkos helyen tartják tegnapi római hölggyel együtt, mint potenciális kelta és talán szkíta, dák nyelvtanárt.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.09. 11:55:11

Lassan, de biztosan fény derül erre is. :)

bz249 2008.12.09. 12:27:24

Legalább a hátvéd sorsa tisztázódott... ;) Nem lehet mindent egyszerre megoldani...

bz249 2008.12.09. 13:49:11

A választás nem erős egy kicsit? Addig egyetértek, hogy az MVB mandátumát valamilyen módon meg kellene erősíteni. Sőt az is oké, hogy ebbe a lakosságot is be kell vonni. De szerintem egy sima népsavazás, amin mondjuk adnak 2-5 évet, hogy tegyék rendbe a helyzetet bőven elegendő.

Bazo 2008.12.09. 14:23:16

A választás biztos, hogy nagyon fontos a jelenlegi helyzetben. Az MVB csak a rendkívüli helyzet miatt vette át az irányítást és egy kicsit megerőszakolva az alkotmányt és a többi törvényt magához vonta a legfőbb hatalmi ágak gyakorlását, mivel azok teljesen eltűntek, vagyis ottmaradtak a helyükön. :)

Nem elég hogy választást kell kiírni, hanem össze kell hívni egy alkotmányozó nemzetgyűlést és át kell alakítani az alkotmányt és a választási rendszert az új helyzethez. Ami az átkerült jogtudoroknak keményen feladja a leckét. Mert akármennyire is kemény a helyzet az átkerültek jogállamban éltek és szeretnének továbbra is abban élni. Meg kell alakítani az új parlamentet és utána kiépíteni a hatalmi ágakat, nem lesz egyszerű.

bz249 2008.12.09. 14:30:38

Erre mondtam, hogy jelenleg szerintem elég lenne, hogy az MVB kidolgoz egy pl. 5 éves cselekvési tervet. Azt megnépsavaztatja (esetleg alternatívaként csinál egy 1 évest is és a kettőt egymás ellen)... ezzel végre rendes felhatalmazása lesz erre a programra.

Ezzel párhuzamosan pedig a jogászok nekiállnak meghegeszteni az új alkotmányt (ezek a jogászok akár valami választott alkotmányozó nemzetgyűlésből is kikerülhetnek).

A lényeg rövidtávon szerintem, hogy a végrehajtó hatalomnak rendes mandátuma legyen. Ui. a krítis még egyáltalán nem ért véget.

A hosszútávú jogrend kialakítása ettől még futhat, de annak szvsz másik csatornán kellene.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.12.09. 14:37:01

ezt a választást nagyon elhamarkodottnak érzem. egyelőre az állami lét alapjai is erősen kétségesek, azt sem tudjuk, hányan maradtak az eredeti népességből, a terület folyamatos katonai támadás alatt áll, a népesség alapszintű ellátása is kérdéses, a kormányozhatóság feltételei sajnos még alapszinten sincsenek kialakítva. egy ilyen helyzetben a választott testület csak "papucs orrán pamutbojt" lenne, a valódi hatalom egyértelműen a katonai vezetők kezében van. és remélem ott is marad még jó darabig.

Valandil 2008.12.09. 14:44:07

A teljeskörű demokráciát el lehet felejteni pár évre. Amig nem megoldott, hogy legyen mindenkinek élelme/ruhája/szállása (központi tervgazdálkodás és anyagi erőforrások fölötti teljes ellenőrzés), addig kár bohóckodni parlamentesdivel. Pl. mi van, ha egy pacifista/neohippi mozgalom jut hatalomra? (Nincsenek illúzióim: az emberi butaság végtelen.)

T1GRIS 2008.12.09. 14:54:08

Gyerekek, Ti csak szavazzatok és fabrikáljatok törvényeket - én már megírtam az Alkotmányomat. Sőt, már a minisztereimet is kineveztem. ;))

bz249 2008.12.09. 14:55:59

És hatékonyabban működő szervezeted van, mint ez az MVB hogyishívják? Mert akkor érdemes tőled is kérni egy állampolgárságot.. ;) :D

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.09. 15:00:40

A legitimációnak sok módja van. Egy választás sokmindenre adna lehetőséget, persze a hagyományos demokrácia nem működne, illetve nem is fog működni egy jódarabig.

Valamit azért ki kell találni a népnek - ha már kenyér is fogytán van...

T1GRIS 2008.12.09. 15:18:08

bz, amint szs gazda elfoglaltsága megengedi, rögtön megtudod, milyen hatékonyak is vagyunk. :)

Valandil 2008.12.09. 15:26:36

A környékbeli kelta oppidumok lerohanása szükséges lehet: tűzkeresztség+némi élelem. Plusz elveheti a kelták kedvét a támadásoktól.
Lassan el kellene kezdeni a nagyvárosok lakosságának széttelepítését, és a mezőgazdasági terveket is meg kellene csinálni. Lesz dolga a MVB-nek.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.09. 15:31:42

Első dolog annak eldöntése, hogy akkor ki a főnök! :)

bz249 2008.12.09. 15:46:09

A tűzkeresztség+élelmen túl még a sikerpropaganda is jár. Mindenki szereti, amikor a hős katonák bátran lemészárolják a gaz ellent. ;)

Bazo 2008.12.09. 17:41:17

Mivel a választások csak valamikor tavasszal kezdődnek, addig még sok mindent meg lehet oldani. Fix, hogy nem olyan demokrácia lesz mint az átkerülés előtt volt, sokkal nagyobb hatalma lesz a végrehajtó hatalomnak (kormány) mivel addigra már hadiállapotban leszünk pár környező néppel. A parlamentnek nagyjából annyiba fog kimerülni a feladata, hogy jóváhagyja az MVB eddigi döntéseit és törvényerőre emeli azokat. Majd megszavazza a tényleges hadiállapotot és felállítja a Honvédelmi Tanácsot. A HT irányítja az "országot" és koordinálja a háborút a környező népekkel a parlament meg hegeszti az új alkotmányt, és hozzáidomítja a megváltozott helyzethez a törvényeket. Persze felügyeli a HT-t hogy nehogy katonai diktatúra alakuljon ki.
Szóval megváltozik a felállás de azért demokrácia marad.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.09. 18:24:11

Pontosan, addig sok víz és (kelta) hulla lefolyik még a Dunán! :S
Lesz idő kitalálni az állam új kereteit. Sok ötlet van: látszatdemokrácia, katonai diktatúra, puha diktatúra, stb. Lehet ötletelni az új államformán is, meg az állam berendezkedésén is.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.09. 18:56:03

A demokrácia sose volt igazán működőképes rendszer, az összes mélyen tisztelt görög filozófus is utálta:) Ráadásul, így átkerülve nem kell igazodnunk senkihez és semmihez, így megvan a lehetőség, hogy a magunk útját járhassuk. Szóval megyek és összeszedek pár keltát...:P

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.09. 19:44:09

bármennyire is utálom ezt leírni, de tényleg egyfajta diktatúra a megoldás. vagy legalább is, hamár demokrácia, akkor kell egy minnél kevesebb emberből álló, teljhatalmú döntéshozó testület, akik a döntéseket képesek gyorsan meghozni. maximum öt ember, akiket mondjuk választással lehetne rotálni úgy, hogy mindig egyszerre csak két embert cserélnének. egyfajta bölcsek tanácsa, vagy mint a san marinoi kapitányok tanácsa.
a parlament, jelen esetben a biztos pusztulás záloga lenne...

bz249 2008.12.09. 19:49:06

Bocsi fiúk, de egy normális demokráciában is el vagyon választva a törvényhozó és végrehajtó hatalom... szóval nyugodtan működhet, hogy megválasztanak egy testületet, ami meghegeszti az új alkotmányt és egyéb törvényeket.

És ezzel párhuzamosan az MVB teljeskörű felhatalmazást kap az 'ország' működtetésére. Elvégre hadiállapot van.

Angyali 2008.12.09. 22:17:35

Én a "hihetetlen mértékben megnőtt a várandós kismamák számát" érzem elhamarkodottnak. Alig hat hét telt el az Átkerülés óta, és a nők többsége az első hat hétben nem is tud róla, hogy teherbe esett. Ráadásképp nem mindenki az első 1-2 éjszakán esett teherbe, hanem az azt követő hetekben. Szóval ez időtájt még nem lehetnek ilyen információ birtokában...:)

FeketeFarkas 2008.12.09. 22:53:58

Angyali szerintem nincs teljesen igazad. Teherbe esni nagyjából a ciklus középtáján lehet. Ettől számítva 2-3 hét után már lehet sejteni, egy teszttel pedig biztosra tudni mi a helyzet. Tehát az első 2-3 hét alatt teherbe esettek már tudják mi az ábra. Azt viszont én sem tudom ez mennyire nagy mértékű. Egyrészt ok, hogy nincs tv meg egyebek, de a védekezést nem zárja ki mindez, bár az eszközök beszerzése később valószínűleg komoly nehézségekbe fog ütközni. Szerintem a hormontabletta egyenlőre felejthető.
A másik viszont, hogy a kényszerű összeköltözések és a gyerekekkel/szülőkkel/nagyszülőkkel egy szobában alvás nem tesz jót a vágyaknak. :)
Egyébként csupán attól a ténytől, hogy a kórházakban most nagy valószínűséggel nem fognak abortuszt végezni egyharmaddal több gyerek születik meg. Ma Magyarországon ugyanis minden harmadik gyereket elvetetnek. Reméljük ez Ómagyarországon másképpen lesz.

Bazo 2008.12.10. 10:10:25

Angyali szerintem pont az első pár éjszaka lehetett a legtöbb teherbe esés, mivel akkor még sokan nem tudták, hogy mi a probléma, nem volt még világvége hangulat csak azt vették észre az emberek, nincs tévé és internet meg áram se, még a kocsmák sem üzemeltek, így semmi nem terelte el a párok figyelmét egymásról, gyertyafény mellett kettesben miközben a kiscsalád már alszik...

T1GRIS 2008.12.10. 11:45:38

Ez igaz, Bazo, de a pont mégis FeketeFarkasnál van, aki a védekezés kérdését vetette fel. Attól, hogy apu unalmában a tévé távkapcsolója helyett anyut nyomkodta, még nem lesz automatikusan több terhesség, hiszen az átkerült emberek, bár az ókorban ébredtek fel, még nem kezdtek egy csapásra ókorian gondolkodni a születésszabályozásról. Tehát feltehetően ugyanúgy védekeztek, mint 2008-ban tennék.

Bazo 2008.12.10. 13:20:54

Az igaz hogy védekeznek, de mivel tudjuk hogy semmi sem ad 100%-os védelmet, így a nagyobb számú aktusból nagyobb számú a terhességek száma. Ezt ha jól emléxem a nagy New Yorki áramszünetnél figyelték meg először a gyakorlatban, 1-2 napig nem volt áram a városban és 9 hónap múlva szülészetek nem győzték az iramot, pedig ott csak az áram ment el. :)

Nagyzee 2008.12.10. 13:46:52

Csilla mikor hal már meg végre?:) Bocs, hogy ezt mondom, de picit idegesítő az emlegetése. Főleg, hogy olyan száraz az egész, ez a része a karakterednek szerintem nem ül valami jól.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 13:47:13

Pontosan!
A tévézés helyett most szex volt a porondon. És mivel általában nem ez szokott lenni, meg is lett az eredméyne! :D Szerintem.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 13:48:06

Ez a komment nagyon fájt! :(

Nagyzee 2008.12.10. 13:58:54

Ne haragudj, de tényleg így érzem. A többi része az tetszik a te írásaidnak is, de a vele kapcsolatos megjegyzések valahogy nagyon nem...

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.10. 14:10:41

Szegény Csilla, alig szerepelt még és már a vesztét kívánják. :)

Angyali 2008.12.10. 21:54:56

FeketeFarkas, hidd el nekem, hogy a nők többsége késő menses és egyebek ellenére, az első hat hétben nem tud róla.:) Én 4 hónapja szültem, eléggé beleástam magamat a témába..:D

Az első egy-két éjszaka meg, amikor nem volt áram és még nem vágta annyira fejbe az embereket a helyzet súlyossága, nos, oké hogy jóval többen bújtak össze, de akik addig védekeztek, azok azon az éjszakákon is megtették, szóval még így is sántít.

Az, hogy mi volt New Yorkban 9 hónappal a nagy áramszünet után, meg megint egy vicces kérdés. Először is a terhesség a köztudattal ellentétben 10 hónap - 40 hét :), de elég rendesen lehet ezt csűrni-csavarni, szóval ne menjünk bele -, másrészről meg elég egy teli hold, egy front, egy hirtelen felmelegedés vagy lehűlés, és máris olyan zsúfoltság van a szülőszobákon, hogy nem győznek kapkodni az orvosok. Nem lehet általános statisztikát vonni, mikor mennyi a szabvány születésszám és hogy az áramszünet ezen dobott volna.:)

Viszont a védekezés későbbi megoldása tényleg jó kérdés. Bár ha jól tudom, már az ókori egyiptomiak is óvszereztek, csak természetesebb anyagból volt.:D Meg nagyon sok egyéb praktika volt több száz, több ezer évvel ezelőtt is, csak itt is a könyvespolchoz kell menni és kicsit utánanézni a témának.:)

Kár, hogy már nem fogadtok be több írót. Női szál még nincsen, és azért csiklandozó a gondolat számomra, na..:)

FeketeFarkas 2008.12.10. 22:04:35

Na jó, kicsit magamból indultam ki. Én már az egy hetes kimaradás után tudtam. Mondjuk ez terhességi hétben az ötödiknek számít a számolás miatt. De ez akkor is csak három héttel a fogantatás után van, csak a terhességet nem a fogantatástól számolják. Ezt mondjuk tudom, hogy tudod, csak a fiúk kedvéért írtam le. (na tessék lelepleztem az inkognitómat, kiderült, hogy nő vagyok) Egyébként egy női szál tényleg érdekes lenne a történetben. Elvégre a filmekben is mindig van egy-egy női főszereplőféle.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.10. 22:59:24

Szerintem mindenki nagyon örülne egy női szálnak, csak eddig még egy se jelentkezett. A januárban induló második évadban szívesen számítunk ilyesmire, addig a konkrétumokat is kényelmesen le tudjuk tisztázni. (Most már arra gyúrunk, hogy a karácsonyi leállásig elvarrjuk a szálakat.)

Angyali 2008.12.10. 23:05:16

Közben gondolkodtam még a leírtakon. A helyzetből adódóan a terhességi teszt az most valami olyasmi, amihez nem igazán lehet hozzájutni, a fejadagokban pedig nincs ilyen.:D Szóval igazán biztosra majd csak a 2. kimaradásnál mehetnek a nők. Már csak azért is, mert az a sokk, ami éri az embereket az első napokban, igen sok nőnél felborítja a hormonháztartást, és sokan az első kimaradásnál inkább erre gyanakodnának, nem másra, és teszt híján csak az egyéb tünetek megjelenése után - 6-8. héttől -, és a 2. kimaradás után mernék kijelenteni, hogy gólya áll a házhoz.:)

Angyali 2008.12.10. 23:05:46

Karácsonyi leállás?! Nem tehetitek ezt velünk! :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.10. 23:09:37

És a családjainkkal megtehetnénk? Kell egy kis áramszünet, hátha jön a gólya is. :)

Angyali 2008.12.10. 23:13:24

Nem tehetek róla, önző típus vagyok.:) De ha gólyáról van szó, akkor egye fene, "pihenjetek".:D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.10. 23:37:36

És aki gólya nélkül tervezi a pihenést? (pihenést? januárban vizsgák...) Szívem hölgye néha már így is viccelődik a prioritásokkal, ugye nekem sem kötelező keltának maradni?:D

Angyali 2008.12.11. 00:03:20

Ha leállás lesz, úgysem tehetek ellene semmit sem, hiába is könyörögnék, nem igaz? :P

T1GRIS 2008.12.11. 11:06:18

Angyali, nekem például könyöröghetsz. Ha jól csinálod, írok Neked karácsonykor is. ;))

T1GRIS 2008.12.11. 12:16:43

Én valami történetre gondoltam, de hát ha kevéssel is beéred... ;)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.11. 12:31:09

Tegnap álomba merülés előtt támadt egy ötletem. Karácsonykor érdemes lesz mindenkinek felnézni a blogra, lesz egy kis meglepetés;) (Igen, a többi szerzőnek is)

Harkaly 2008.12.11. 14:28:05

Kicsit elszakadva a babazastol, par megjegyzes a sorozasrol es a harci helyzetrol. A napokban vettem meg az osprey kiado egyik konyvet, ami a 2.vh-s varosi harcaszatrol szol. Az angolokat elemezve eleg sok erdekeset leir a Home Guard-rol, ami Omagyarorszagon is hasznos lehet:
- A HG-ben rengeteg olyan oreg szolgalt, aki az 1. vh-t a loveszarkokban toltotte, szoval ok aztan tudtak harcolni.
- Pont ezert veluk kellett leginkabb megertetni, hogy nem kell mindent az utolso emberig tartani, csak le kell lassitani az ellent, amig nem jonnek a hivatasosok.
- A hadsereg nem lehet ott mindenutt, de a HG igen.
- Ezek az emberek ismerik a terepet, tudjak, hogyan lehet a legjobban vedeni es megerositeni.
- Nemcsak telepuleseket erositettek meg, de azon belul is hazakat, hogy a benyomulo ellenseg egy "killing ground"-ba keruljon.

Az uj rendszer kidolgozasanal ezek a szempontok hasznosak lehetnek...

Harkaly 2008.12.11. 14:32:37

Az E-kategoriasokrol eszembe jut par vicc, majd megirom. Lenyeg, hogy a tobbseg bekeruljon...

Angyali 2008.12.11. 15:27:26

T1gris, csak nem akartam sokat kérni.:) De ha van rá időd, én vevő leszek a történeteidre.:) A karácsony nálunk úgyis mindig a pihenésről, lazításról szól, és a gép előtt ülve ezt a blogot olvasva, mondjuk forralt bort kortyolgatva pontosan ez történne.:)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.11. 19:15:28

T1gris, inkább nekem írj, de ne csak karácsonyra! :)

T1GRIS 2008.12.11. 21:39:42

Szs, asszem, nem érted a lényeget, de mindjárt elmagyarázom. ;)
Tigris minden nőt meg akar dugni, és a szerencsésebbjét of korsz meg is dugja; namost, itt Angyaliról kiderült, hogy nő, tehát most mézesmázos vagyok vele, hogy amikor majd jövőre beáll hozzánk női karaktert írni, akkor ne egy kelták által elhurcolt némbert vagy egy fejbesomott bringást válasszon, hanem egy komoly perspektívával rendelkező csupaszív kurvát. :D
Nna! Most pedig hagyj csajozni. :))

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.12.11. 21:58:25

T1gris

nono, a nőimet így leszólni... némber meg bringás... :) lesz még velük káosz rendesen. elvégre nők, ez náluk alap.

T1GRIS 2008.12.11. 22:17:52

Ööö, az elhurcolt némber Gador Csillája (Csilléje, hehe) akart lenni, akinek már a halálát kívánják itt. Nem tudtam, hogy közös a csaj! :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.11. 22:49:05

T1gris, felőlem még a kelta öregasszonyokat is fűzheted, csak valamit be kellene táraznom holnapra, érted... ;)

Angyali 2008.12.12. 13:25:50

Röviden és tömören: LOL

(Potyogtak a könnyeim a röhögéstől az utóbbi néhány kommentet olvasva, srácok...:D)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.12.12. 13:46:32

T1GIS

a római csajt is kelták hurcibálták el, azért gondoltam, hogy rá gondoltál. :) az új poszt szerint csilla viszont szimpla balesetes amnéziás. ami kicsit baj, mert az én fejbecsavart bringás gárémnak is ezt a sorsot szántam. de megoldom.

Szakyster 2008.12.12. 16:19:42

Ugyan, a szappanoperákból tudjuk, hogy az amnézia mindennapos: akinek legalább egyszer nincs, az gyanús!

Angyali 2008.12.12. 16:45:30

Hű, ez nagyon pasis megoldás: minden nővel kapcsolatos problémára az amnézia a megoldás.:)

bz249 2008.12.12. 16:57:51

Angyali: azért ne tagadd el a fejlődést, manapság csak passzívan elfogadjuk a nők amnéziáját... az ókori fickók meg az előidézésében is aktívan közreműködtek súlyos tompa tárgyak felhasználásával. ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.12. 18:51:23

Látod, Angyali, kell már egy nő is a csapatba, hogy gatyába rázza a dolgokat. :)

Angyali 2008.12.12. 19:46:44

Milyen női karakterben gondolkodtok?:)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.12. 19:55:44

Amilyen jön, T1gris irányelvei nem tükrözik az összes karakter elvárásait. :)

T1GRIS 2008.12.12. 20:34:14

Ccc... és még rám mondják, hogy nem vagyok válogatós. :D


* szs, szolg.közl: bocs, hogy nem kaptál betáraznivalót, ma éjszaka igyekszem nem elaludni felette. De majd biztos megbocsátasz, ha elolvasod - a kismacskás rész szerintem kurvajó lett, ahogy Tigris beront a lángoló állatmenhelyre, azt nagyon élethűen sikerült elkapnom! *

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.12. 20:44:08

Te jó ég, az égett macskaszőr nagyon büdös ám!
Mindegy amúgy, nem gond, betáraztam némi lőszert. Mindjár ki is derül, hogy szó szerint. :)
süti beállítások módosítása