Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Rádió Raid

2009.03.29. 20:38 | Ghery88 | 33 komment

Címkék: kelták ghery 2évad

Március 24. Egyelőre minden vihar előtti csendben.

 

Alig hittem a fülemnek. Ma már másodszor. Először Peti bukkant fel, hogy elráncigáljon a BTR-ig. Természetesen vonakodtam menni, hiszen elméletileg nem is találkozhatnánk. Aztán a túra oda-vissza legalább fél nap. Nem mintha elszámolással tartoznék bárkinek is, de nem akarom, hogy Kerras gyanakodni kezdjen. De azt kell mondanom, még némi balhé is belefér…

 

- …további programunkból: választási hírek, vendégünk Etyek képviselőjelöltje, Halmai Szilárd; Déli áldás, református hitrovatunk is jelentkezik; Hirdetések félórája, hirdessen nálunk ön is!; Fórum Ómagyarorum, politikai vitarovat hallgatóink beküldött kérdéseivel. Végül zenebutik. És most jöjjön egy aktuális örökzöld a…

 

Az ebben a pillanatban megszakadó rádióadás az ÓMR-1 volt. Az egyetlen médium, ami némi kereskedelmi jelleget is mutat. A dolgok tehát kezdenek normalizálódni. Sajna a BTR elég szarul tudja fogni, de ez is valami. Ha még adni is tudnánk! De természetesen nem tudunk. Még csak be sem akar indulni. Egyszerűen megdöglött. Peti várakozóan fordult felém. Asszem valami ötlete támadt.

 

- Na? Mit szólsz?

- Nem is tudom…

- Úgy látszik, otthon kezd minden helyrerázódni. Amikor mi eljöttünk, még nem nagyon volt ilyen.

- Hát még én…

- Na ja. – nyugtázta, de gyorsan folytatta:

- Figyelj Geri, van egy ötletem.

- Csak tessék.

- Van az MVB-nek ez a Bazsírja vagy kije. Valami görög kereskedő, nem t’om pontosan. Két napja az egyik tetves emlegette. Lehet, hogy ide jön. Lehet, hogy ott fent valahol Isten és Albi magasságában már tudják, hogy itt vagyunk. Üzenjünk vele haza!

- Mit akarsz üzenni? És hogyan?

- Angi a mai napig dédelgeti azt az mp3-at, amit adtál neki. Még pár percnyi kakaó is van benne. Rámondjuk az üzenetet és Bazsír meg hazacsempészi a megfelelő kezekbe.

- Aha, és mit üzennél? „Hali, mi vagyunk azok, Morvai gerillái és a legkeresettebb terrorista. Akarjátok, hogy megölessük magunkat a kelták táborában?”

- Mi bajod van neked?

- Semmi, csak nem vagyok meggyőződve arról, hogy szerencsés bratyizni Albertékkal. Épp most zúdulnak rájuk kelta tezsvíreink, rátok talán némi tárgyalás vár, rám meg kötél vagy golyó. Akkor inkább maradok a vadonban.

- Amennyire én tudom, mostanában ehhez sincs kedved…

- Peti, ne húzz fel! Fél éve arra próbálok meg rájönni, mit is kéne tennem. Bármikor elindulok valamerre, amikor már azt hiszem mindenre gondoltam, beüt valami szar és kezdhetek elölről mindent…

- Ezt hívják életnek.

- Fárasztóbb közhely, esetleg?

- Momentán nincs, vegyél Bazsírtól.

- Hülye. – lezárásnak szántam, talán sikerült is.

- Na jó, váltsunk témát. Tegyük fel, hogy büntetlenül visszatérhetsz, mit tennél? – juhé, sikerült.

- Tudja a halál. Gondolom, hamar behívnának szolgálatra és miután kiderül mit tudok a keltákról, kihelyeznek valami emancipációs, keltaszelídítő és átnevelő csapatba, hogy építgessem Albi országát. Amíg nem tudom, milyen országot akar, hagyjon békén. Ebből nem kérek. Egy kis házikót akarok minden ökörségtől távol és válogatott társaságot. Pont.

- Folytatnád a kempingezést?

- Inkább, mint a régi rendszert…

- Semmi sem hiányzik?

- Mondjuk a sampon, a lasagne, a villany, egy fogdoki és még pár dolog. De semmi olyan, amihez egy úgy nevezett modern, demokratikus, kapitalista állam kéne…

- Hogy te mekkora szoci vagy! – kuncogott fel.

- Lószart. Nem bocsátkozom komolyabb fejtegetésbe, legyen elég annyi, hogy a nagy forradalmi beosztás szerint inkább jobbra húzok, mint balra.

- Egy politikus veszett el benned. És nem is olyan nagyon…

- Még sértegetsz is? – most már mind a ketten röhögtünk.

- És te mit csinálnál Peti?

- Ha leszerelhetnék, szerintem újra focizni kezdenék.

- Ne fárassz már…

- Mi bajod a focival?

- Az, hogy értelmetlen.

- Ember, nem létezik, hogy ne játszottál volna!

- De. Mivel elég béna vagyok ezért kapusnak álltam. Ott valamivel jobb voltam, néha egyenesen istenítettek. De sose érdekelt. Tettem, mert kellett. Mivel csak focizni lehetett, igyekeztem a legjobbat kihozni belőle.

- Szorgalmas vagy, az hétszentség. – mosolygott. Értettem a célzást. – Mindegy. Focizni jó. Megmozgat, gondolkodni és csapatmunkára tanít. Szóval hasznos, pláne most.

- Ha mai viszonyokból indulunk ki, akkor már inkább amcsi foci…

- Ne sértegess!

- Én is utálom, egy rakás szar, de ha megnézel egy csatát – megjegyzem, hamarosan akár meg is teheted – látni fogod, hogy a kettő egész hasonló.

- Ez igaz.

- Viszont a legjobb a levente mozgalom felélesztése lenne.

- Most akkor szoci vagy naci?

- Isteneem… Peti, az egyetlen amiben különbözünk a keltáktól az a nemzettudat. Ha megkérdezel egy keltát, hogy kinek, minek vallja magát, azt fogja mondani, hogy így hívják, ez az apja, az az anyja és ebbe a klánba tartozik. Kérdezz meg engem, vagy bárkit otthon. Név, foglalkozás, magyar. Mellesleg azt ne mondd, hogy nem tartanád hasznosnak, ha a kölkök tájfutnának és lőni tanulnának.

- Haza kéne menned. Találj ki valami jó kis kamu sztorit – biztos menne – és indulj a választásokon!

- Már te is?

- Mit én?

- Pár napja találkoztam Shannával. Azt javasolta filézzem ki Brennust és kiáltsam ki magam királlyá…

- Hö?

- Én is így reagáltam. Készül valamire ez a lány, de még nem tudom, mire…

- Folyton mesterkedik valamiben… Jól összeillenétek.

- És még húzzuk is egymást. – mosolyodtam el. Na ja, Shanna. A kezem véletlenül a pisztolyhoz ért, ez pedig bevillantott egy nem is oly távoli emléket. – Pedig amikor…

- Amikor mi? – most csúnyán elszóltam magam. Valljak be egy szándékos emberölést?

- Rögtön rátérek, de előbb azt mondd meg, honnan tudta Morvai, hogy létezem?

- Mármint a karácsonyi balfogásodon túl?

- Aha.

- Ez egy bonyolult történet… Szóval amikor először találkoztunk… Istenem, a mai napig nem hiszem el, hogy megütöttél! De majd visszakapod. Szóval, miután nagy nehezen visszavergődtünk Gyurival és túléltük a lebaszást, némi hűsölésre küldtek. Aztán nem sokkal később kinyílt a kaptár ajtaja… - itt újabb rövid szünet következett.

- Tudom mi az.

- Ja, te bakául is tudsz!

- Azért ne tesztelj, kérlek! Szóval belépett rajta Morvai életnagyságban.

- Majdnem. Angi volt. Aztán a dandi. Röviden kifaggattak rólad. Kisütöttük, hogy te rabolod le a járőröket. Morvai megköszönte a segítségemet aztán leléptek. Még egy hetet ültem. Aztán alighogy kijöttem már valami akciót rebesgettek. Kicsivel később megjött a parancs és a kamu eltáv is. Páran dobit javasoltak, néhányan meg is szívták. Gyurinak bűzlött valami, szóval addig patentkodott, amíg ismét kaptárra küldték. Igaza volt.

- Szóval így indult meg a puccs.

- Először senki se tudta mi van. Aztán már csak a szar ömlött a nyakunkba…

- És én?

- Pár felderítő talált egy elhagyott falut nem messze egy szélszigettől, kábé Szár vonalában dél felé. Akadt pár érdekes tárgy, például egy hóember törött sisakkal a fején, egérrel és pendrive-okkal…

- Még megvolt?

- Bazmeg, tényleg te csináltad?

- Pár kölök segített a végére.

- Anyám borogass! – röhögött fel és a kezébe temette az arcát.

- Szóval… azért akadt… hóembert bazmeg! – megint röhögött egy sort, elég nehezen hagyta abba. – Na. Akadt ott pár kelta is. Az egyik egy AMD-t markolt, majdnem tűzharc lett belőle. Folyton valami gerrit emlegetett. Állítólag körbevitte a felderítőket a faluban. Mutogatott valami viszonylag friss sírt is, aztán le akart lépni…

- Mi történt?

- Hát, képzelhetd, mennyire akarták elengedni! Erre előkerült vagy öt másik kalás kelta teljes díszben. Patt helyzet volt. Szerencsére Nováknak volt annyi esze, hogy mindenki élve megúszta. Azt mondta, teljesen meglepték őket. Ha ez a te nevelésed, a végén még elhiszem, hogy értesz valamit a harchoz.

- Sokat OFP-ztem. – vontam vállat.

- Egy rendes szerveren, halovány és nagyon elméleti alapnak még meg is teszi…

- LAN-parti, hazatérés után?

- Szerzel gépet?

- Majd kizsaroljuk az MVB-től!

- Halló emvébé, itten a terroristák beszének! Aggyá nekünk pécét, de ikszpés legyen! – ezt valami olyan nyomi orrhangon adta elő, hogy percekig csak röhögtünk.

- Ember… viselkedj már katona módjára!

- Jelentem, anyád! – az újabb röhögőrohamot egy homályos érzés nyomta el, valami mintha mászkálna odakint…

- Nem hallottál valamit?

- De. Anyádat miközben…

- Peti, itt nekem valami bűzlik. Jobb lesz, ha lelépünk.

- Ahogy akarod. – fojtotta el magában a nevetést, feltápászkodott és teljesen megkomolyodott. - De azért gondolkodj el azon, amit mondtam. Szabóék nagyon tenni akarnak már valamit.

- Valahogy üzenek, ígérem. Na, katona úr előre, vagy küldi a civilt? – álltam fel én is kissé görnyedve a deszant térben.

- Megyek én, különben seggbe rúgnám a tisztelt civil terroristát… - dörmögte színlelt komolysággal.

 

Peti kikászálódott a nyolckerekű tragacsból és két lépés után lemerevedett. Egy másodperccel később már nyilvánvaló volt az oka is. Az egyik kelta suhanc Kis Kerrasék kompániájából az én kalámat szegezte rá. A többiek pedig félkörben álltak állig fegyverben. Fasza kis rajtaütésbe csöppentünk.

 

- Gyere ki te is Gerrí! – hallottam Aixor hangját. Az adrenalin és más hasznos dolgok egyetlen pillanat alatt áradtak szét bennem. A tagjaim, a mellény pihényi súllyá könnyebbedtek, a pisztoly pedig szinte a kezembe akart ugrani. Elvégre ezek a kis szemetek azt sem tudják, hogy működik a kala. Ha Peti meg tudná szerezni…

- Örülsz, disznópofa? – léptem a folyamatosan a társaságot pásztázó Peti mellé. Aixor tényleg egy vörös kismalacra hasonlított a bever orrával. Szívesen betörném újra…

- Csinálj valamit Geri, mert ez így nagyon nem jó!

- Te csöndben maradsz, rohadt magyar! – kiáltott Petire a kalás kölyök és meghúzta a ravaszt.

 

Abban a pillanatban több dolog történt egyszerre. Nevezetesen: Peti összerándult, a kala nem sült el, mert a gyökér nem ismeri a tűzváltókar működését, én fegyvert rántottam, a többiek pedig ránk mozdultak. Mielőtt reagálhattam volna, valaki istenesen térdhajlaton vágott, így a következő pillanatban már a földön voltam. Erre egy rövidebb sorozat erejéig felugatott a kala. Peti és egy kelta kerültek a földre. Petibe még két kardot és egy lándzsát is szúrtak. Már fel se nyögött. Én megpróbáltam valahogy fölállni, de ez tizenhét kiló plusszal még felpörögve sem egyszerű feladat. Valaki a pisztolyos kezemre taposott, egy másik láb hátulról majdnem herén talált és még a tarkómra is kaptam. Nem ütött ki csak még lassabbá és zavarosabbá tette a világot. Egy pillanattal - vagy akár egy órával - később már valaki a hátracsavart kezeimen ült. Egy kéz megragadta a hajamat és felrántotta a fejemet. Aixor volt az.

 

- Megmondtam, hogy megfizetsz még nyüves magyar!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr101033785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.29. 21:33:57

Ki merészelt Petróleum lámpát szúrni a posztomba? Örihari és átok hét generációra, oda-vissza, készül a vudubaba és felhívtam a 47-est is. És akkor most vissza, a folytatáshoz;)

Harkaly 2009.03.29. 21:44:46

Na bumm. Ne alazz meg es verj pofan egy kelta fourat, vagy akkor mar irtsd ki csaladostol... A (tervezett) kiralykodas most nemi kesest fog szenvedni. Amugy nyugi, csak eletben kell maradni, amig Brennus visszater :-)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.29. 21:46:34

Először valami Zámbó Jimmyset terveztem, de aztán eszembe jutott, hogy már tudod, hogy hol lakom. :)
Amúgy meg ezt adja az ÓMR1 és úgyis megszakad az adás, mi itt a gond?

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.29. 22:21:09

Ám legyen, de a következőben én mondom meg milyen számot és hova... Egyébként a címedet már egy kopasz vonalkódos fazon is tudja. Bocs;)

Reméljük Brennus időben hazaér, különben csak egy nekroposztot írok. Tényleg, szavazzunk!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.29. 22:25:00

Ja, T1gris is tudja a címemet, mi van akkor? :)
Mik legyenek a szavazási kérdések?

bz249 2009.03.29. 22:40:18

@Ghery88: ha két évvel korábban szólsz lett volna egy kis (nem több, mint fél mázsa) kallódó, senkinek nem hiányzó dúsított urán... szerintem érdemes biztosra menni (akár Brennus, akár szs vonatkozásában)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.29. 22:52:21

Kérdések:
Időben érkezzen-e Brennus? (Éljen tovább az elf)

Brennus is KIA. (Kinyírták, nem jön, Geri megdöglik)

Bz, majd ne felejts el szólni, ha megint akad valami jófajta árud:)

bz249 2009.03.29. 23:02:33

@Ghery88: azóta sajnos rendbe tették a leltárt :)

de mivel magyarország tíz-tizenöt év megint lesz ismeretlen eredetű méreg/sugárzó anyag :(

kaktusztea 2009.03.29. 23:16:52

Nagyon bírom az elf történetét, de itt egy kissé sablonos lett a végén.
Komolyan, Petinek már csak a szájharmonika hiányzott a szájából, hogy teljesen meghatódjunk, aztán jó amcsi háborús filmnek megfelelően lelőjék/leszúrják/stb.. :)
Szóval kicsit kiszámítható volt, de nem baj.

Ha szavazni kell: éljen az elf! :)

bz249 2009.03.29. 23:22:08

Amúgy gyanúsan közelednek a dolgok egy évadvéghez (az előző is ilyen volt)... ugye még nem?

teddybear01 2009.03.29. 23:30:22

Szóval Gherry kapott hivatali intrikából egy ókori leckét, tökön rúgással kiegészítve.(Az utóbbi mondjuk magánszorgalomból)

Ez van, most már össze kell kapnod magad, mert Brennus utólag hiába áll bosszút érted, a sírfeliratodon jól mutat a "Megbosszultunk!", de neked már épp mindegy...

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.29. 23:31:19

Sablonos lettem? Ajjaj, pedig még nincs is kiadott könyvem... Akkor asszem a csúcson hagyom abba:P És most őszintén bevallom Nektek Kedves Olvasók, posztokon belül évadzárás lesz.;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.30. 09:05:30

Valóban nyakunkon az évadzárás - húsvét (ami jó apropó rá :) ), tavaszi fáradtság, világválság, de cserébe nemsokára jön az első évad könyvben, meg a második is, kibővítve, meg ha elég nagy lesz az olvasói nyomás, összeülünk egy harmadikra is. :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.03.30. 10:00:14

@szs.: részemről a nyomásgyakorlást megkezdem! :)

És ki ne nyírjatok egyetlen szereplőt sem!

bz249 2009.03.30. 10:07:46

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: én meg fokoznám a nyomásgyakorlást... egye fene élje túl még a hazaáruló álkelta is (vagy járjon vissza a kísértete) :)

Gumzi 2009.03.30. 10:18:15

Már megyek is útlezárni Egomba, ha netán nem lenne elég a nyomás a folytatáshoz :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.30. 10:22:29

Ja, akkor már értem miért zárta le a fél várost az önkormányzat. :) Az útfeljítás csak kamu ezek szerint.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.30. 10:30:43

Valaki feküdjön már a Dunakeszi-Göd-Vác vonalon a sínekre is, mert akkor sajna nem tudok munkába menni (ez igazolt távollét lenne) és mi mást tehetnék, mint a folytatást írnám:)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.30. 12:07:38

@Ghery88:
éppen előttem hever az asztalon a bp-egom "országos jelentőségú" vasútvonal fejlesztési terve. jóváhagyjam? vagy találjak vmi kifogást?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.30. 12:09:15

a poszthoz:
szegény elf, kicsit elgaloppírozta magát. ha tud kadifor pisti átállt törzséről, akkor odamenekülhetne... úgyis druidahiány van.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.03.30. 13:18:59

@triumphator: milyen hivatalnok az olyan, aki nem talál kifogást? :)

Csak akkor hagyd jóvá, ha kellő távolságra lehet szenet, meg vizet vételezni a gőzmozdonyhoz!

Az a biztos jármű, amelyik maga hordozza az üzemanyagot, és akár fával is lehet belőle vonóerőt kisajtolni! Ilyen villamosított bizbaszok nem biztonságosak! :)

Mi már tudjuk, tudják meg ők is!

bz249 2009.03.30. 13:32:30

@triumphator: részben a bloghoz kapcsolódó kérdés, de azért nem kicsit OFF

az Egom-Gellérthegy vagy a Tatabánya-Gellérthegy vasútra vannak tervek?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.30. 13:40:29

@bz249:
vasútra? még a szekérút kikövezése is csak álom. nincs szabad munkaerő. harc van/lesz.

bz249 2009.03.30. 14:00:51

@triumphator: tervezni (majdnem) ingyen van. A papír minden hüjeséget elbír. :D

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.30. 14:18:19

@bz249:
ja, tervezni! az van, sőt. az m1 hiányzó szakaszát is tervezik. m0-ra még sokáig nem lesz igény, bár jó kis állami megbízásokat lehetne kicsikarni az albertiánus ismeretséggel... :)

kaktusztea 2009.04.01. 23:16:38

Szerintem ha vége egy történetszálnak, attól még élhetne tovább a szereplője, nem kell a blognak feltétlenül Rex-felügyelő effektusba esnie, ahol aki kilépett a sorozatból az az utolsó részben mind meg is halt :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.02. 02:19:19

Jelentem, a folytatás 99%-ban kész, a héten kikerül. Lesz benne minden mi szemnek, szájnak ingere: vér, bosszú, kín, bölcslkedés, halál, heroizmus, klisék, zene, sze...relem, vers, időjárás jelentés és némi cinizmus. Kövessék figyelemmel az ómagyar kalandokat továbbra is!:)

Valandil 2009.04.02. 08:26:18

"Fél éve arra próbálok meg rájönni, mit is kéne tennem." - Ez a baj a küldetéstudatos bölcsészekkel, hogy megkavarják a kulimászt, aztán mindenki nyakig sz@ros lesz...

bz249 2009.04.02. 08:53:23

@Ghery88: "sze...relem" és sikerül megszerelned a BTR-t vagy valami más járművet javítassz meg? :P

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.02. 09:30:33

Nem, azzal majd a következő évad elején furikázunk vissza Ómagyar földre;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.04.02. 10:13:45

Szerintem a levágott testrészeit szereli vissza előbb, a kelták nem szoktak kényeskedni, lesz itt barebone Geríí, csak a legszükségesebb funkciókkal. :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.04.02. 10:29:45

Inkább véleményezd, amit küldtem, oké?:D
süti beállítások módosítása