Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Felmentették a zaklatóját leszúró asszonyt

2010.09.30. 08:30 | szs. | 3 komment

Címkék: hirsarok

Saját kérése ellenére a Debreceni Területi Bíróság felmentette azt a kelta származású asszonyt, aki több késszúrással megölte a családját több hónapja zaklató férfit. Az ítélethirdetés után a nő ismeretlen helyre távozott, valószínűleg a leszúrt férfi családja elől bujkál, akik nem hivatalosan vérbosszúval fenyegették meg. A kilátásba helyezett vérbosszút a bíróság nem tudta figyelembe venni az eljárás során.

Nádvágó Sémöszné Lorna (34) egy éve veszítette el férjét egy munkahelyi balesetben, négy gyermekkel maradt magára. Mivel férjével együtt a Dunántúlról költözött a Debreceni Területre, csak az özvegyi járadékra és a munkahely által fizetett baleseti pénzre hagyatkozhatott, férje néhány barátja segítsége mellett. Egyikük, Erdő Elvin (45) egyre gyakrabban látogatta meg őket, sokszor ittas állapotban és fokozatosan egyre több célzást tett arra, hogy tetszik neki Lorna legnagyobb lánya. Egyre erőszakosabbá vált és többször csak hangos veszekedések árán tudtak megszabadulni tőle, volt, hogy a polgárőrséget is kihívták a telep lakói.

 

 

 

Miután a hatóságoktól nem kapott segítséget, Lorna a Kelta Tigrisek helyi képviselőjéhez fordult, aki hivatalos feljelentést tett, de a vizsgálat még el sem indult, mikor a sértett kérte az eljárás leállítását. A KT képviselője szerint már akkor megfenyegették, hogy bajba kerül. Gellért Gordan KT ügyvivő szerint a sajnálatos esetnek helyt adó telep hiába érte el nemrégiben a második emancipációs szintet, az ősi struktúrák még mindig felülírják az ómagyar szokásokat, néha a törvényeket is, ez pedig nem segíti a kelta kultúra integrációját, mert azokat a hangokat erősíti fel, amik az „anti” szokások teljes eltörlését, kiirtását szorgalmazzák. Egy ilyen jelenség a nő teljes kiszolgáltatottsága, alávetettsége, főleg azoké a nőké, akik egyedül maradnak. Lornának ezt természetesen nem kötelessége eltűrnie, hiszen teljes jogú ómagyar állampolgár, mégsem kapta meg azt a segítséget, ami elvárható lett volna már a helyi hatóságoktól is.

 

A késelés napján Erdő Elvin először felvágta az erdőben gyűjtött fa egy részét, majd italozni kezdett, amiben eleinte az asszony is részt vett. Később eldurvultak a dolgok és már nem csak Lorna lányát, hanem az asszonyt is zaklatni kezdte, fizikailag is inzultálta, míg végül Lorna felkapott egy kést és többször az erősen ittas férfiba szúrta. Mikor kissé lenyugodott, megpróbálta magához téríteni az áldozatát, de hiába, a később kiérkező orvos szerint már a második szúrás halálosnak bizonyult. Nádvágó Sémöszné Lornát őrizetbe vették, gyermekeit a helyi emancipátor bázisra szállították, mert félő volt, hogy a telep lakói rajtuk állnak bosszút.

 

A Kelta Tigrisek anti polgárjogi szervezett kiemelt fontosságúnak nyilvánította az ügyet, Lorna ügyvédjét is ők fizették és az országos média figyelmét is felhívták az esetre. Elemzők szerint az is közrejátszik ebben, hogy szeretnének szabadulni attól a képtől, hogy mindenben a keltákat, kelta (és egyéb anti) származású személyeket támogatják az átkerült származású ómagyarokkal szemben.

 

A bíróság végül enyhítő körülménynek tudta be az asszony helyzetét, a helyi hatóságok nemtörődömségét és azt, hogy tette önvédelem volt. Közben híre ment, hogy egy (illegális) törzsi tanács halálra ítélte a nőt, ezért a vádlott kérte a bíróságot, hogy inkább zárják be és a gyermekei biztonságáról is gondoskodjanak, de a bíróság szerint ez a kérés nem egyeztethető össze az ómagyar jogrenddel. A területi rendőrség hivatalból védelmet ajánlott a nőnek, de mivel a helyi rendfenntartó szervet a telep polgárőr férfijai alkotják, a rendőrségi védelem értéke megkérdőjelezhető. Egyes sajtóértesülések szerint a Kelta Tigrisek egy testőrszolgáltatásokat is nyújtó magáncéget bíztak meg Lorna védelmével és elrejtésével a tárgyalás után, de a jelentősebb cégek közül egy sem ismerte el, hogy ők lennének azok.

 

Az eset számos kérdést felvet a végeken zajló emancipáció hatékonyságával kapcsolatban és miután több országos médium is hírt adott róla, számos távoli helyen is érezhetően nőtt a feszültség, sérült a közrend.

 

Minisztériumi részről nem kívánták kommentálni az esetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr172333297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.09.30. 14:55:20

"Egyes sajtóértesülések szerint a Kelta Tigrisek egy testőrszolgáltatásokat is nyújtó magáncéget bíztak meg Lorna védelmével és elrejtésével a tárgyalás után, de a jelentősebb cégek közül egy sem ismerte el, hogy ők lennének azok."

A RÉV Rt.-nek való feladat, Fiume után nem kérdés, hogy kikre bíznák:)

L. N. Peters 2010.10.01. 20:50:21

Bravó! Jól sejtem, hogy tudom a forrást?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.10.01. 21:06:01

Kicsi a világ, még akkor is, ha egyes részei átkerülnek...
süti beállítások módosítása