Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Földrengés az Átkerült Területek határán

2011.01.30. 20:32 | bz249 | 6 komment

Címkék: bz249 hirsarok

 

Á.u. 16 január 27-én este erős földmozgásokat észleltek az Átkerült Területek többségén. Többen könnyebb sérülést szenvedtek az anyagi károk jelentősek. Szakemberek szerint a földrengés erőssége a Richter-skála szerinti 4.5-5.5 közé esett, míg az epicentrum a szárligeti szélsziget lehetett. Nem történ újabb Átkerülés. Az Átkerülés utóhatása vagy az ómagyarok természet elleni hadjárata a bűnös?

 

Tegnap este rengett a föld az ország egész területén, a szokatlanul erős földrengés hatására az álmukból felriadt emberek Tatabányán az utcára menekültek. A csupán hálóruhát viselő emberek közül sokan csak órákkal az események után tértek vissza lakásukba. Több helyen a feldőlő bútorok, illetve a lehulló vakolat, cserépdarabok sebesítettek meg embereket. A mentőszolgálat tíz-tizenöt sebesültet látott el, Dr. Makói Jenő főorvos tájékoztatása szerint. A tatabányai kórház orvosa felhívta a figyelmet a meghűléses jellegű betegségek veszélyére is, ugyanis a még mindig érezhető gyógyszerhiány miatt ezek kezelése az Átkerülés előtthöz képest jóval nehezebb és kockázatosabb.

Dorogon egy szenes sparhertből kiömlő szén okozott tragédiát, a kaotikus helyzetben a tűzoltók már nem tudták megakadályozni két családi ház kiégését. Az önkormányzat szükséglakást jelölt ki a minden tulajdonukat elvesztő családoknak.

Bicskén két családi ház rongálódott meg valamint megrepedt a posta fala is. Vajvoda Dénes a körzet országgyűlési képviselője gyors kártérítést ígért a károkat szenvedetteknek.

A fővárosban és a környékén is érezni lehetett a földmozgást, különösen a régi magasházak lakói számoltak be a bútorok csörömpöléséről és a csillár kilengéséről. Az ijedelmen kívül komoly károk nem keletkeztek, az egyik Jókai utcában lakó férfi a lánya esküvőjére félretett „pótolhatatlan” skót whisky elvesztése miatt bánkódott, mely a földrengés következtében kiesett a szekrényből és összetört a padlón.

Biatorbágy térségében ideiglenesen leállították a vízszállítást, ugyanis a vízmű a hálózat károsodásától és a szennyezett talajvíz bemosódásától tartott. Elek Béla vízműigazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szolgáltatást legkorábban két nap múlva állítják helyre, a helyiek addig lajtoskocsikról vételezhetnek vizet.

Szentendrén a földmozgás hatása csekély volt, azonban a katonai főiskola elkülönített területén élő kelta növendékek között így is komoly rémületet keltett. Többen agresszióval reagáltak az eseményekre. A katonai rendészek könnygáz bevetésével állították helyre a rendet.

 

***

 

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint sikerült felvenniük a kapcsolatot valamennyi távolabbi teleppel, köztük Fiuméval is. A jelentések szerint az epicentrumtól távolabb semmilyen szokatlan jelenséget nem tapasztaltak, egy újabb Átkerülést gyakorlatilag kizártnak tartanak.

A délután folyamán Albert elnök rádióbeszédet intéz az ómagyar polgárokhoz, meg nem erősített információk szerint az elnök ismerteti a távoli telepekkel folytatott beszélgetések eredményét és a nyugalom megőrzésére fogja kérni a lakosokat.

 

***

 

Geológus szakemberek a földrengés erejét a Richter-skála szerinti 4.5-5.5 közé becsülték, míg az epicentrumot a Szárligeti vagy Nagy Szélsziget környékére tették. Németh István professzor emeritus egy telefoninterjú során rámutatott, hogy noha a geológusok az Átkerülés előtti időkhöz képest nagyobb megbecsülésnek örvendenek, azonban a kormány csak egyfajta bányászati alkalmazottként tekint rájuk, és magát a geológia tudományát elhanyagolják. A földrengésről szólva kifejtette, hogy egy ilyen erejű földrengés noha ritka, azonban semmi esetre sem egyedülálló a Kárpát medencében a tény, hogy a feltételezhető epicentrum a Szárligeti Szélsziget környékén volt mégis arra utal, hogy az események kiváltó oka az Átkerülés lehetett.

A geológus szerint az, hogy a beékelődő az eredetitől eltérő földdarab okozta feszültség ennyi idővel később „egyenlítődjön ki” egyáltalán nem váratlan a földtani jelenségek kapcsán. Németh István megjegyezte, hogy reméli ez a esemény meggyőzi a kormányzatot, hogy az Átkerülés geológiai aspektusainak vizsgálata megkerülhetetlen téma és a Kanári-szigeteken létesítendő átkerülés-geológiai laboratórium megkapja a szükséges támogatást.

 

 

***

 

Egészen eltérő véleményt fogalmazott meg Fülöp Shanna a Gergelyföldi Autonóm Terület (GERAT) kelta származású független országgyűlési képviselője. Szerinte ugyanis a földrengés kiváltó oka egyértelműen az ómagyaroknak a természettel szemben mutatott tisztelettelen viselkedése. Mint ismeretes a Fülöp képviselőasszony már korábban is élesen elítélte az oroszlányi szénmedence feltárását kísérő úgynevezett természetpusztítást és az őslakos kelták elűzését. A kelta honanya kérdést intézett az ipari és kereskedelmi miniszterhez a bányaberuházás leállítása kapcsán. Hidy Miklós miniszter válaszában ostoba babonának nevezte a földrengés és a bányászati tevékenység közötti összefüggés felvetését és jelezte, hogy az ómagyar gazdaság megkerülhetetlen érdeke a friss oroszlányi szénmezők termelésbe vonása. A miniszter válaszát a Parlament nagy többséggel elfogadta.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr712626105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2011.02.02. 21:05:47

Aztán később ne mondják, hogy nem szólt az asszony!:D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.02.03. 11:54:23

Nyugodtan mondhatsz neki ellent, most épp nincs hallótávolságban. ;)

drazsé 2011.02.09. 11:05:31

khöm... nyaú....

:)

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2011.02.10. 08:27:59

Lesz valami újdonság mostanában?

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.02.10. 11:24:01

Egy sorozat Római követség és pár hírsarok, + novella a pályázatról.
süti beállítások módosítása