Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Isztriai-válság3: Hajdú

2018.03.07. 08:30 | bz249 | Szólj hozzá!

Címkék: Isztria

Antikikötő

A hülye maskarába öltözött inas ugyanazt ismételte, hogy Albán úr elfoglalt és majd esetleg egy vagy két óra múlva tudja fogadni a tisztelt megtörő parancsnokot. Hajdú Norbert főhadnagy feje pedig a lila egyre sötétebb árnyalatába kúszott. Utált tartozni, mégis mindig mindenkinek tartozott. Ezúttal csak pénzről volt szó, és most éppen akadt is nála, tehát lehúzhatna egy nevet a listáról, de Albán úrnak valami rettenetesen fontos dolga akadt. Ja egy vagy két óra múlva. Egy órán belül jelentkeznie kell Kopasztáborában a kitelepült törzsnél, két óra múlva meg valahol mélyen Isztriában lesz. Már ha minden jól alakul. Elvileg bőven elégséges tűzerőt vontak össze, na de a tűzerőre Halmai sem panaszkodhatott.

- Holnap?

- Nem ismerem Albán úr holnapi programját. Albán asszony vezeti a határidőnaplót.

- Albán asszony elérhető?

- Ő is elfoglalt, próbálja meg egy vagy két óra múlva.

Egy fél pillanatig eljátszott a gondolattal, hogy agyonüti a fickót, a megtörőknél van, akármennyire is tisztként, de büntetésből került ide. Csak a megnyert amerikaifoci döntőnek köszönhette, hogy Kapitány szárnyai alá került és nem valahova a szkíta vadonba. Kapitány viszont bő egy évtizede halott volt és vélhetően nem fog a síron túlról az egykori játékosa segítségére sietni.

- Mondja meg Albán úrnak vagy Albán asszonynak, hogy Hajdú főhadnagy itt járt a kölcsön visszafizetése ügyében és holnap is meg fogja őket keresni.

- Feltétlenül megmondom!

A szkíta vadon nem is tűnt olyan rossz lehetőségnek. Inkább gyorsan kiviharzott. A könnyített kocsiszekrényű Ignisre ráfért volna egy motorgenerál, de végül is működött és főhadnagyként örülhetett, hogy egyáltalán valamit adtak. Mondjuk a logisztikai csoportfőnök még a megtörőknél is más minőséget jelentett, mint a sárban tapicskoló csapattisztek. Mégsem látogathatta végig gyalogszerrel a fiumei megtörő és megtörő-kiképzőezred különféle állomáshelyeit gyalogszerrel.

A kipufogó felhördült, szerencsére ezt a modellt nem antik ijesztgetésére tartogatták, így mindössze a rossz műszaki állapotból eredő zörejek tették kellemetlenebbé az életét. Anno régen volt szerencséje az FS-hez is, szép volt jó volt és nem vezetne még egyszer olyat. Az illír harci színekre mázolt leszerelt tengerészgyalogos széthúzta a kapu szárnyait. Röhej, én a született illír megtörő egyenruhában feszítek, az az átkerült meg törzsi színekben pompázik, állapított meg.

Ahogy kihajtott a palota kapuján, visszasírta az FS-t a maga kifúrt kipufogójával. A Magyardombon át vezető Pálinka utcán nagy csődület volt. Különböző, korú, nemű és eredetű emancipált antik és átkerültek tülekedtek, hogy megnézzék a látvány. Ma nem egy, de egyenesen négy hajó futott ki a Hadikikötőből, közte a hatalmas ÓmHH Fiume romboló, a város büszkesége. A hajó kürtje elnyomta volna még az FS üvöltését is.

Hajdú lépésben kerülgette a nyüzsgő tömeget és felváltva szitkozódott, dudált és ütlegelte azokat akiket éppen elért. Az anyósülésen ott volt a szarvakkal díszített megtörő sisak, lehet fel kellene venni, gondolta. Nagy nehezen kijutott az anti sokadalomból, hogy a Kormányzói Palota előtti téren beleütközzön egy menetelő megtörő szakaszba. A trikolór mellett a Déli Parancsnokság vörös-fehér kockás zászlaját cipelte egy második zászlótartó. A második szávai hadjárat idején találta ki, állítólag Belényesi (de ki tudja leellenőrizni) hogy ezzel is erősítsék a helyi identitást. A fiumei megtörőezred nem hivatalos nótája zengett, ahogy az oszlop rákanyarodott a Kopasztáborára vezető Tigris útra.

 

Albert István azt üzente

Hol a Tigris regimentje

Ha a Hercegh azt üzeni

Akkor megyünk mind megtörni

Éljen Ómagyaaarország,

Éljen Fiume!

 

Nevezett Hercegh, a kormányzó jogköröket ideiglenesen gyakorló képviselő társaságában, a palota erkélyéről integetett a kivonuló szakasznak. Felettese már most úgy viselkedett, mintha ő lenne a kormányzó. Hajdú illedelmesen beállt az oszlop végére. A Tigris úton több hasonló egység masírozott és nyelte a gépfegyveres IFA-k és a logisztikai csoportvezető Igniséhez hasonló terepjárók által felvert port. Magasan a menetoszlop felett egy csillogó fémszivar húzott el méltóságteljesen. Az ÓmL Istennyila vadászléghajó, idézte fel a jelentésben szereplő nevet, az evekszük.

Ha minden a terveknek megfelelően halad az egyik agresszív felderítést végző járőrükbe hamarosan bele fognak kötni a rómaiak. Ha egy kicsit alábecsülték a rómaiak harci szellemét, akkor majd fordítva lesz és a járőr fog belekötni a latinokba. Fafejű rómaiak meg baromállat megtörők, a lehető legjobb összeállítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1913699990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása